سفارش تبلیغ
صبا ویژن
" سلام بر شما ... از این که از علمدار بصیر بازدید نمودید ، بسیار خرسندیم . از طریق نظرات می توانید پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید "

 

آخرین مطالب
پیوند دوستان
محمود عزت ابراهیم، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه الزقازیق قاهره را باید از قدیمی‌ترین اعضای جماعت اخوان المسلمین به‌شمار ‌آورد که از نخستین سال‌های نوجوانی با جماعت آشنا و تنها ساعاتی پس از بازداشت محمد بدیع به رهبری جماعت برگزیده شد.
به گزارش علمدار بصیر: پس از تغییر و تحولات سیاسی که کشور مصر از 30 ژوئن گذشته شاهد آن بود و موجب شد تا در 3 ژوئیه گذشته «محمد مرسی» از سمت ریاست جمهوری این کشور برکنار و به دنبال آن حکومت «اخوان المسلمین» در مصر به دست ارتش این کشور سرنگون شود و شماری از هواداران، اعضا و رهبران این جماعت از جمله «محمد بدیع»، رهبر سابق اخوان المسلمین بازداشت شوند، روز گذشته «جماعت إخوان المسلمین» در نشست فوق العاده خود و تنها ساعاتی پس از اعلام خبر بازداشت «محمد بدیع» از سوی حکومت مصر «محمود عزت ابراهیم» را به عنوان رهبر موقت این جماعت برگزید.

«محمود عزت ابراهیم» کیست
«محمود عزت ابراهیم» در اولین سال‌های نوجوانی با اخوان المسلمین آشنا شد و همین موجب شد تا به محض پای گذاشتن به سن 18 سالگی به صفوف اخوانی‌ها ملحق شود، در حالی‌که ابراهیم در آن زمان اولین سال تحصیل در رشته پزشکی را سپری می‌کرد.

در سال 1965 در دانشگاه مشغول به تحصیل بود که در قضیه مشهور اخوانی‌ها معروف به قضیه «سلسبیل» بازداشت و به 10 سال حبس محکوم شد. قضیه «سلسبیل» نیز منتسب به شرکت «سلسبیل» است که بنیانگذاران آن «محمد خیرت الشاطر» و «حسن مالک» از رهبران کنونی اخوان المسلمین بودند که قرار بود، به عنوان شرکتی کامپیوتری فعالیت خود در مصر را آغاز کند، اما نیروهای امنیتی وقت مصر تاسیس این شرکت را ترفندی از سوی اخوانی‌ها برای توسعه نفوذ خود در مصر تلقی کرده، به همین دلیل به آن حمله کردند و ضمن از بین بردن و ضبط تمام دستگاه‌های موجود، اعضای فعال در این شرکت را نیز بازداشت کردند که ابراهیم از جمله آنها بود.

«محمود عزت ابراهیم» متولد 13 آگوست 1944 در قاهره است و تا پیش از انتصاب به سمت رهبری جماعت از اعضای دفتر ارشاد اخوان به شمار می‌آمد. وی همچنین استاد دانشکده پزشکی دانشگاه «الزقازیق» قاهره است.

تا زمان به دست آوردن مدرک کارشناسی ارشد در سال 1980 فعالیت‌های تبلیغی خود در جماعت اخوان المسلمین را به ویژه در میان دانشجویان ادامه داد تا اینکه در این سال برای کار در بخش آزمایشگاهی دانشگاه «صنعا» راهی یمن شد. در حالی‌که در همان سال نیز به عنوان یکی از اعضای دفتر ارشاد جماعت برگزیده شد.

«محمود عزت ابراهیم» در سال 1981 راهی انگلیس می‌شود تا رساله دکترای خود را به پایان برساند و سپس بار دیگر به مصر باز می‌گردد تا در سال 1985 دکترای دیگر خود را از دانشگاه «الزقازیق» قاهره به دست آورد.

وی در سال 1995 به اتهام شرکت در انتخابات مجلس شورای جماعت اخوان المسلمین و برگزیده شدن به عنوان یکی از اعضای دفتر ارشاد جماعت به 5 سال حبس محکوم می‌شود تا در ژانویه سال 2008 میلادی بار دیگر به اتهام شرکت در تظاهراتی که در مرکز قاهره در اعتراض به تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه برگزار شد، توسط دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی «حسنی مبارک» بازداشت شود.

در بخش علوم اسلامی و دینی «محمود عزت ابراهیم» در سال 1998 مدرک دیپلم اندیشکده تحقیقات اسلامی و در سال 1999 مجوز تلاوت اندیشکده «القراءات» را به دست آورد تا روز گذشته به عنوان نهمین رهبر جماعت اخوان المسلمین از زمان تاسیس این جماعت در سال 1928 تاکنون برگزیده شود.

همان طور که گفته شد، ابراهیم تنها ساعاتی چند پس از بازداشت محمد بدیع در اولین ساعات صبح روز سه‌شنبه به عنوان رهبر جدید جماعت اخوان المسلمین معرفی شد.

گفته شده که محمد بدیع پیش از پایان دادن به تحصن میدان «رابعه العدویه» به همراه «یوسف طلعت»، از اعضای جماعت در آپارتمانی در خیابان «الطیران» در شهر «نصر» در قاهره پنهان شده بود و بازداشت وی به دلیل متهم بودن به برخی قضایای جنایی از جمله تحریک هواداران جماعت به ادامه تحصن و اعتراض‌ها و خشونت‌ها صورت گرفته است.

اما محمد بدیع کیست
اما محمد بدیع در سال 1943 میلادی در «المحله» واقع در دلتای نیل مصر به دنیا آمد. وی به شغل دامپزشکی در «بنی سویف» واقع در 100 کیلومتری جنوب قاهره اشتغال داشت و هشتمین رهبر جماعت اخوان المسلمین به شمار می‌آمد.

بدیع سابقه 13 سال حبس در زندان‌های حکومت مصر را در پرونده دارد. وی اولین بار در سال 1965 به مدت 9 سال و برای بار دوم در سال 1999 به مدت چهار سال به حبس محکوم شد، اما در سال 2003 از زندان آزاد شد.

وی استاد دانشگاه دامپزشکی دانشگاه بنی سویف بود که در ژانویه 2011 به جای «محمد مهدی عاکف»، یکی از قطب‌های قدیمی اخوان و چند ماه پس از بروز اختلافات بین دو جریان محافظه‌کار و اصلاح طلب جماعت درباره استراتژی که باید این جماعت اتخاذ می‌کرد، به رهبری این اخوان المسلمین انتخاب شد.

بدیع پس از انتخاب به رهبری جماعت اعلام کرده بود که «اصلاح جامعه تنها از راه‌های مسالمت آمیز و مبارزات قانونی، به دور خشونت و اجبار و از طریق گفت‌وگو و مذاکره امکان پذیر است. به همین دلیل در آن زمان تاکید کرد، جماعتی که «حسن البنا» در سال 1928 میلادی بنیانگذار آن بود، تمام اشکال و انواع خشونت را از هر طرف چه حکومت و چه معارضان و چه جماعت رد می‌کند.

کارشناسان تا پیش از آغاز انقلاب 25 ژانویه مصر بر این باور بودند که دیدگاه‌های بدیع جماعت را سازمان یافته‌تر کرد و همین موجب شد تا این سازمان بیش از فعالیت‌های سیاسی بر فعالیت‌های ایدئولوژیکی و تربیتی و سازمانی تمرکز کند، اما انقلاب مردم مصر همه محاسبات بدیع و جماعت را به هم ریخت و آنها خود را در برابر فرصتی یافتند تا پس از 80 سال فعالیت محرمانه و سری، به صورت علنی وارد عرصه سیاسی مصر شوند.

به این ترتیب پس از پیروزی انقلاب مصر و سرنگونی حکومت حسنی مبارک، جماعت اخوان المسلمین به رهبری محمد بدیع در انتخابات پارلمانی مصر شرکت شرکت و بیشترین کرسی‌ها را به خود اختصاص داد تا پس از آن و با وجود اعلام بدیع مبنی بر عدم شرکت جماعت در انتخابات ریاست جمهوری مصر «خیرت الشاطر»، از جمله تندروترین رهبران این جماعت را به عنوان کاندیدای خود در این انتخابات معرفی کرد و چون خیرت الشاطر به دلایل قانونی توسط کمیته انتخابات رد صلاحیت شد، «محمد مرسی» به عنوان کاندیدای جماعت معرفی و به ریاست جمهوری مصر برگزیده شد.

پس از برکناری محمد مرسی از سوی ارتش بدیع همچنان به حمایت خود از مرسی ادامه داد و در تحصن‌ها و تظاهرات‌ جماعت تا پیش از اقدام ارتش مصر به پایان دادن به این اعتراض‌ها شرکت کرد که منجر به کشته شدن صدها مصری شد.

وی به حدی بر حمایت از مرسی اصرار داشت که در پیام هفتگی خود در 25 ژوئیه برکناری مرسی را اقدامی «بدتر از ویرانی کعبه» توصیف کرده بود.

مرجع : تسنیم




تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 92/5/31 | نویسنده : alamdarbasir
رئیس جمهور لبنان به نخست‌وزیر مأمور تشکیل کابینه گفت که هر دولت بدون حضور حزب‌الله لبنان مجوز و امضای وی برای ادامه فعالیت را کسب نخواهد کرد.

به گزارش علمدار بصیر: تمام سلام مأمور تشکیل کابینه لبنان عصر دیروز با میشل سلیمان رئیس جمهور این کشور برای تسهیل در روند تشکیل دولت آینده دیدار کرد. بررسی دو طرف در این دیدار در زمینه مواضع و مسایل مطرح شده در این رابطه و امکان ایجاد فرصت برای تشکیل دولت بود.

منابع مطلع به روزنامه الجمهوریه اعلام کردند که سلیمان در این دیدار به سلام گفته که اساس نامه تشکیل دولتی که حزب‌الله لبنان در آن حضور نداشته باشد را امضا نخواهد کرد.

این اظهارات در حالی منتشر می‌شود که برخی گروه‌های لبنانی با حمایت برخی کشورهای منطقه‌ای و بین‌المللی برای تشکیل دولت بدون حزب‌الله لبنان به تمام سلام فشار وارد می‌کردند.

هیئتی به نمایندگی از ولید جنبلاط رئیس حزب سوسیالیست ترقی خواه لبنان نیز در دیدار دیروز خود با بندر بن سلطان رئیس سازمان جاسوسی عربستان گفته که تشکیل دولت لبنان بدون حزب‌الله را نخواهد پذیرفت.

 

منبع:فارس





تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 92/5/31 | نویسنده : alamdarbasir
میل به خدمت به مردم و تحمل سختی‌های آن، نقطه‌ای نورانی درباطن انسان است؛ آن را هرچه می‌توانید درجان خود گسترش دهید و نگذارید آفت‌ها: سودجویی، خودنمایی، تنبلی و ... آن‌را گِل‌اندود کند.نیت‌تان‌را خدایی نگه‌دارید و از او کمک بخواهید و ازهمه‌ نیروی‌خود برای آن مایه‌بگذارید.
به گزارش علمدار بصیر: فرازهای برگزیده‌ای از بیانات رهبر انقلاب اسلامی در دیدار جهادگران بسیج سازندگى‌ در سال 1389 را به مناسبت انتشار پرونده‌ی «اردوی جهادی» از سری مجموعه‌های سبک زندگی را مرور می‌کند.
 
بخش نخست: دیدار جهادگران بسیج سازندگى‌ 
 
* روحیه خدمتگزاری؛ موتور جامعه عزت‌مند
 
نعمت خدمتگزارى را و توان خدمتگزارى را که خداى متعال به شما هدیه کرده است، قدر بدانید؛ خدا را شکر کنید؛ افزایش این گنجینه‌ى معنوى را از خدا بخواهید. و این را بدانید که هر جامعه‌اى و هر کشورى از یک چنین سرمایه‌ى عظیمى و ذى‌قیمتى برخوردار باشد، بدون هیچ تردیدى خواهد توانست به برترین قله‌هاى عزت و عظمت دست پیدا کند. و این سرنوشت قطعىِ جامعه‌ى شما و ملت شماست. عامل آن هم، موتور محرکِ آن هم، همین روحیه‌اى است که شما دارید.
 
* بسیج سازندگی را خود جوانها شروع کردند...
 
این کار، اول از خود جوانها شروع شد؛ خود جوانهاى دانشجو و دانش‌آموز در بخشهاى مختلف، این حرکت را شروع کردند؛ در سال 79 گزارش این حرکت زیبا و پرشکوه به ما رسید و منجر شد به اینکه پیام بسیج سازندگى به قاطبه‌ جوانان کشور داده شود. یعنى این یک حرکت خودجوش مردمى است؛ درست مثل جهاد سازندگى در آغاز انقلاب. جهاد سازندگى هم همین جور بود؛ اول، خود جوانها شروع کردند، خودشان رفتند توى روستاها مشغول خدمتگزارى شدند در آن اوضاع بسیار دشوار و پیچیده. این حرکت، امام بزرگوار را به فرمان جهاد سازندگى تشویق کرد. کار مردم، الهام‌بخشِ اقدام مدیران و مسئولان است.
 
* ستون‌های اصلی حرکت جهادی
 
عشق و ایمان، بصیرت و همت؛ اینها ستونهاى اصلى است. عشق و ایمان. انسانى که ایمان ندارد، محورى براى حرکت خود نمیتواند تصویر کند. انسانى که از احساس عاشقانه و عمیق قلبى برخوردار نیست، نمیتواند این حرکت را ادامه دهد و استمرار بخشد. انسانى که همت ندارد، به کارهاى کوچک، به فرازهاى محدود اکتفاء می‌کند؛ چشم به برترین قله‌ها نمیدوزد. انسانى که بصیرت ندارد، راه را عوضى میرود؛ اگر عشق و ایمانى هم در او هست، آن را در راه غلط مصرف میکند، کجراهه میرود. عشق و ایمان، همت و بصیرت؛ اینها را انقلاب به مردم ما و جامعه‌ى ما داد؛ لذا انقلاب شد همان شجره‌ طیبه‌اى که در قرآن از آن نام برده شده است: «أ لم تر کیف ضرب اللَّه مثلا کلمة طیّبة کشجرة طیّبة»...
 
 
یک روز نیازِ حرکت دفاعى در درون جامعه بود، یک روز نیازِ حرکت دفاعى در مرزهاى کشور بود، یک روز نیازِ به علم و دانش است، یک روز نیازِ به تحکیم عقاید و ایمان‌هاست، یک روز نیازِ به خدمتگزارى است؛ در همه‌ى این شرائط، میوه‌هاى متناسب با فصل در اختیار مردم گذاشته میشود. این حرکتِ انقلاب است.
 
* فواید اردوهای هجرت
 
این کارِ اردوهاى هجرت و حرکت عظیم بسیج سازندگى یکى از برکاتش خدمت‌رسانى است که میلیونها نفر از این خدمت شما به صورت مستقیم بهره‌مند میشوند. از لحاظ مادى، از لحاظ امور روزمره‌ى زندگى، از لحاظ معنوى و هدایت، بهره‌مند میشوند. شما اگر درس قرآن هم آنجا ندهید، خودِ حضور یک جوان مؤمن و متدین و متشرع در یک مجموعه‌ى روستائى، در بین جوانان، در بین مردم، مظهر مجسم آیه‌ى قرآن است؛ آنها را به دین، به انقلاب، به معنویت، سوق میدهد. «کونوا دعاة النّاس بغیر السنتکم»؛ شما با عمل خودتان مردم را به ایمان، به اسلام، به دین دعوت می‌کنید. این خدمت‌رسانى است؛ خدمت‌رسانى مادى و خدمت‌رسانى معنوى. از این مهم‌تر، خدمتى است که شما به خودتان می‌کنید؛ استعدادهاى درونى خودتان را فعال می‌کنید؛ به بالقوه‌هایى که در وجود شما هست، فعلیت می‌بخشید؛ تجربه پیدا می‌کنید؛ با زندگى مردم آشنا می‌شوید؛ این حصارهاى طبقاتى شکسته می‌شود؛ واقعیت‌هاى زندگى را لمس می‌کنید؛ در خودتان شعف و بهجت خدمت‌رسانى را احساس می‌کنید و این احساس را در وجود خودتان زنده می‌کنید. 
 
کسى که لذت خدمت و کار را بچشد، از کار خسته نمیشود…جوانى که این لذت را در وجود خودش کشف کرد، از خدمت خسته نمی‌شود؛ این هم فایده‌ دوم که فایده‌ بسیار بزرگى است.
فایده‌ سوم این است که شما سفیران کار و تلاش خواهید شد. وقتى شما در یک محیطى حاضر می‌شوید؛ در کویر، در کوهستان، در نقاط دور از دسترس، در میان مردم محروم مشغول کار می‌شوید، جوانى که در آنجاست، از شما الهام می‌گیرد و شما می‌شوید سفیر تلاش و کار و خدمت و جهاد و مجاهدت. «من احیاها فکانّما احیا النّاس جمیعا»؛ شما دل‌ها را زنده می‌کنید؛ فایده‌ بزرگى است. فوائد فراوانى در این کار هست. این جریان عظیم را حفظ کنید.
 
* قدر اردوهای هجرت را بدانید
 
بسیج سازندگى و این اردوهاى هجرت را قدر بدانید. شما که خودتان محورهاى اصلى این حرکت عظیم هستید، این را قدر بدانید؛ از خداى متعال شاکر باشید. مسؤولین، دیگران، مدیران و کسانى که دست‌اندرکار امور هستند، آنها هم این حرکت عظیم را قدر بدانند. سال تحصیلى، درس را خوب بخوانید، با تحقیق بخوانید، قصدِ رسیدن به قله‌هاى علمى را پیدا کنید. در دوره‌ى فراغت هم ساعات را، روز و شب را، با این حرکت زیبا و باشکوهِ خدمت به مردم غنى کنید. 1389/06/31
 
 
 
بخش دوم: بیانات در دیدار با فرماندهان سپاه و بسیج
 
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار با گروهی از فرماندهان سپاه و بسیج، به تشریح «طرح بسیج سازندگی» می‌پردازند. متن زیر، بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در این دیدار است:
 
بسیج یک نعمت بزرگ است که امروز در اختیار ماست. اگر از این نعمت خوب استفاده نشود کفران شده است. هر نعمتی که کفران بشود، خدای متعال آن کفران‌کننده را مجازات خواهد کرد و اولین مجازات این است که از آن نعمت محرومش می‌کند. یک چیز دیگری به ذهن من آمد که گفتیم آقای حجازی و آقای سعیدی‌کیا شاید بتوانند آن کار را راه بیندازند. نمی‌دانم حالا به کجا رسیده؟ «طرح بسیج سازندگی».
 
یعنی این سه ماه تابستان بچه‌ها بیکارند، عده‌ای بعد از تابستان هم بیکارند. پشت کنکوری‌ها و ... این‌ها را سازماندهی کنید. سازماندهی‌اش با شما، سازماندهی و اعزام با شما. شناسایی‌های قبلی با جهاد سازندگی و دفتر مناطق محروم ریاست جمهوری و بقیه‌ی جاها. بودجه هم با دولت، پول بگذارند بروند روستاهای فراوانی را پیش‌بینی کنند. بروند در این روستاها، اینجا مسجد ندارند، اینجا غسالخانه ندارند، اینجا جاده ندارند، این‌جا مزرعه‌ی چهار تا خانواده درو نشده است و ... مثل کارهایی که اول انقلاب می‌کردند. بچه‌ها از خدا هم می‌خواهند.
 
یک چیز مختصری هم مثل دهان‌شیرینی که توی جنگ به بچه‌ها می‌دادید وقتی به دوره‌های بیست روزه می‌رفتند، هرکسی بیست روز در بسیج کار بکند. البته در این بین مهندس هم لازم است. کارگر فنی هم لازم است. موتوری هم لازم است. بنّا و همه‌جور  آدمی ممکن است لازم باشد. جنس را جور کنید. سازماندهی و دسته‌بندی و اعزام و اداره‌ی کار با شما، شناسایی و بقیه‌ی کارها با جهاد سازندگی. پشتیبانی هم با دستگاه‌های دولتی. راه بیفتید امسال، الان در اردیبهشت هستیم، یک ماه و اندی وقت دارید. امسال تمرینی عمل کنید، تجربه کسب کنید. از سال آینده به طور مبسوط عمل کنید.
 
آخر تابستان می‌توانید آمار بدهید: این نیروها رفتند کمک کردند. تعدادی مدرسه در روستاها ساخته شده است. تا در بوشهر آن منظره‌ی رقت‌بار به وجود نیاید که توی خانه‌ی آن‌چنانی، صد یا پنجاه تا دختربچه به آن‌جا بروند، پول هم از جیب‌شان بدهند و آن‌جا درس بخوانند که انسان واقعاً نمی‌تواند این‌طور مناظر را تحمل کند.
 
والسلام علیکم و رحمة‌الله و برکاته
 
 
بخش سوم: دست‌نوشته خطاب به دو گروه جهادی
 
 
تلاش‌های جهادگران در خدمت به مردم مناطق محروم کشورمان و حضور جوانان علاقمند به این فعالیت‌ها در اردوهای هجرت و جهادی همواره مورد توجه رهبر انقلاب بوده است. ایشان به غیر از تأکیدهای فراوان بر مسأله‌ی بسیج سازندگی و اردوهای جهادی که در سخنرانی‌های عمومی یا خصوصی خود ابراز داشته‌اند، در برخی موارد با اطلاع از فعالیت‌های خدمت‌رسانی جهادگران، با نوشتن یادداشتی نسبت به فعالیت آنان ابراز نظر و اعلام تشکر نموده‌اند. پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR دو دست‌نوشته‌ی زیر را که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در آذرماه سال 1382 و خطاب به «گروه جهادی یاوران (دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله)» و «هیئت دانشجوئی آل یاسین» نوشته‌اند، به عنوان نمونه‌هایی از این موارد منتشر می‌کند:
          
متن دست‌نوشته‌ی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خطاب به گروه جهادی یاوران:
بسمه‌تعالی
از همه‌تان سپاسگزارم و شما را به خدا می‌سپارم. میل به خدمت به مردم و تحمل سختی‌های آن، نقطه‌ای نورانی در باطن انسان است؛ آن را هر چه می‌توانید در جان خود گسترش دهید و نگذارید آفت‌ها: سودجویی، خودنمایی، تنبلی و ... آن را گِل‌اندود کند. نیت خود را خدایی نگهدارید و از او کمک بخواهید و از همه‌ نیروی خود برای آن مایه بگذارید. موفق باشید.
سید علی خامنه‌ای
82/9/15
 
متن دست‌نوشته‌ی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خطاب به هیئت دانشجوئی آل یاسین:
 سلامٌ علی هیئت دانشجوئی آل یاسین، حین یعمرون و حین یخدمون و حین یبنون و حین یُحسنون الی الناس. و این در واقع در درجه‌ی اول، عمران و خدمت و احسان به خودشان است که: من عمل صالحاً فلانفسهم یمهدون. ان‌شاءالله موفق باشید.
 
 
 
 
 
بخش چهارم: اردویی برای ساخته شدن جوان‌ها (گفتگو)
 
 
سردار پاسدار مجید خراسانی، رئیس سازمان بسیج سازندگی یکی از ارکان مدیریت و راهبری اردوهای جهادی در کشور است. در گفت‌وگو با او، از زمینه‌های تشکیل بسیج سازندگی آغاز کردیم. بعد به آسیب‌ها و نقدهای حرکت جهادی پرداختیم و در پایان به چند خاطره‌ی راه‌گشا از ارتباط این موضوع با رهبر انقلاب رسیدیم.
 
* به نظر شما چه شد که رهبر انقلاب دستور تشکیل بسیج سازندگی را دادند؟
 
یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی، احیای فرهنگ جهادی بود. توسعه‌ی این فرهنگ انقلابی در همه‌ی زوایای زندگی می‌تواند یک روش و یک راهبرد اصلی باشد. تشکیل «جهاد سازندگی» در ابتدای انقلاب فرصتی را از نظر ساختاری و از نظر روش مدیریتی ایجاد کرد تا صدها سال عقب‌ماندگی قبل از انقلاب را با روش‌های میانبر و ابتکاری جبران کند. جهاد سازندگی تشکیل شد و از همان ابتدای تأسیس، تجربه‌ی بسیار موفقی در بازسازی روستاها و در دفاع مقدس به یادگار گذاشت. این امر -با نگاه خوشبینانه- به دلیل کارشناسی غلط و -با نگاه بدبینانه- به دلیل تعمدی که دشمنان داخلی یا نفوذی‌های دشمن در بدنه‌ی انقلاب داشتند، ابتدا از طریق تبدیل به وزارت جهاد سازندگی، از قالب جهاد خارج شد. در ادامه هم با ادغام آن بنا داشتند این دستاورد به دست فراموشی سپرده شود.
 
رهبر انقلاب در اردیبهشت سال 79 با تدبیری بسیار آینده‌نگرانه، دو ماه قبل از این‌که این جهاد سازندگی منحل شود، با فراخوانی وزیر جهاد سازندگی وقت -جناب مهندس سعیدی‌کیا- و فرمانده نیروی مقاومت بسیج وقت -جناب سردار حجازی- دستور راه‌اندازی مجموعه‌ای به نام «بسیج سازندگی» را دادند و الان تقریباً 12 سال از تشکیل بسیج سازندگی گذشته است. بسیج سازندگی در اصل به عنوان جایگزین جهاد سازندگی ابتدای انقلاب تأسیس شد. علت اصلی تأسیس بسیج سازندگی را می‌توان در یک کلام «تدبیر رهبر انقلاب به عنوان تحول ساختاری و ایجاد یک نگاه جدید متناسب با نسل جدید انقلاب» دانست. راه‌اندازی و طرح بسیج سازندگی توسط رهبر انقلاب با انحلال آن وزارت و همزمانی این دو رویداد و فرمایش‌های رهبری در یک دهه‌ی اخیر، این ادعا را کاملاً ثابت می‌کند.
 
* مهم‌ترین دستور رهبر انقلاب برای بسیج سازندگی چه بوده است؟
 
ایشان در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور وقت در سال 79 ابلاغ فرموده بودند که بناست طرحی به نام «بسیج سازندگی» در کشور شروع شود و انتظار می‌رود که دولت در پشتیبانی مسائل مالی با آن همکاری کند و مدیریت به‌کارگیری جوان‌ها و اداره‌ی طرح به عهده‌ی بسیج سازندگی باشد.
 
نکته‌ی بعدی سخنان ایشان در نشستی بود که با آقای سعیدی‌کیا و سردار حجازی داشتند. ایشان در این دیدار سه انتظار خود از بسیج سازندگی را بیان فرمودند. این سه انتظار عبارت بودند از: 1. برنامه‌ریزی و ساماندهی حضور جوانان برای مشارکت در سازندگی کشور. 2. حضور و فعالیت جوانان جهادی متناسب با توانایی و استعدادشان در عرصه‌هایی که می‌توانند برای انقلاب و کشور مثمرِ ثمر باشند. مثلاً در حوزه‌های سلامت، اشتغال، ورزش یا در حوزه‌های علمی و فنی و عمرانی. بنابراین از فرمایش رهبر معظم انقلاب متوجه شدیم که سازندگی را محدود به کار عمرانی نمی‌دانند، بلکه آن را یک بسته‌ی کاملی می‌دانند که جوان بتواند در این بستر، کشور خودش را بسازد. البته ایشان حضور در این بخش را محدود نکردند به این‌که فرد جهادی حتماً جوان باشد. 3. کمک به ایجاد شغل و اشتغال در کشور. این سه دستورالعملی بود که حضرت آقا فرمودند و امروز در راهبردهای‌ بسیج سازندگی، این سه محور اصلی وجود دارد.
 
* آیا برای شرکت در این اردوها حتماً باید عضو بسیج بود؟
 
دو نکته‌ی مهم وجود دارد: اول این‌که رهبری در پیام تشکیل بسیج سازندگی نفرمودند که بسیجی‌ها بیایند کشور را بسازند! آقا فرمودند آحاد جوانان عزیز ما در کشور! حتی نفرمودند که فقط پسران. بنابراین ما امروز مخاطب‌مان فقط بسیجیان نیستند. امروز مخاطب بسیج سازندگی، همه‌ی جوانانی‌اند که علاقه‌مند به آبادانی کشور هستند. دوم این‌که ما سازندگی را محدود به یک نوع فعالیت عمرانی نکردیم. بسیاری از افراد که امروزه دارای تحصیلات دانشگاهی بالاتر از سطح کارشناسی هستند، علاقه دارند که در دورترین نقاط محروم کشور خدمت کنند. این‌طور نیست که احساس کنند چون رشته‌ی عمران نخوانده‌اند، پس نمی‌توانند در حوزه‌ی سازندگی وارد شوند. آن‌ها می‌توانند در رشته‌های الکترونیک، بهداشت، سلامت، کشاورزی و برای کمک به تقویت تحصیلات دانش‌آموزان در روستاها مشغول به خدمت‌رسانی شوند. در حال حاضر تعریف سازندگی به حدود بیش از 200 نوع فعالیت در 9 عرصه‌ی ملی رسیده است.




تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 92/5/31 | نویسنده : alamdarbasir
* به نظر شما چه آسیب‌ها و تهدیدهایی یک عنصر جهادی را تهدید می‌کند؟
 
اگر شاخص‌های یک حرکت جهادی و البته یک عنصر جهادی را داشته باشیم، وقتی از این شاخص‌ها عدول کنیم، می‌توان گفت مواجه با تهدیدهایی می‌شویم. مثلاً اخلاص در عمل، ساده‌زیستی، قناعت، ترجیح‌دادن دیگری بر خود، جلب رضایت خدا، رعایت تقوا، رعایت شاخص‌های بی‌رنگی در عمل و بی‌ریا بودن از جمله شاخص‌های یک عنصر جهادی است که عدول از این‌ها تهدیدکننده‌ی عناصر جهادی است.
 
اما به‌صورت مصداقی آسیب‌هایی که امروز می‌توان برای یک عنصر جهادی متصور شد، یکی «گروه‌گرایی» است که از آسیب‌های جدی است؛ این‌که من بگویم گروه‌ من! این درست است که ما باید گروهی کار کنیم و خدا دوست دارد که ما با جماعت باشیم، اما «گروه‌گرایی» یا «نتیجه‌گرایی» یکی از آسیب‌هایی است که ممکن است حرکت جهادی را مورد تهدید قرار دهد. من به استناد فرمایش‌های رهبری عرض می‌کنم. در ملاقاتی که خانواده‌ی مرحوم والی -به عنوان یک جهادگر واقعاً برجسته- با ایشان داشتند، آقا فرمودند: «مرحوم والی امتیازش این بود که بدون تابلو کار کرد.» یکی از تهدیدها این است که ما علاقه داشته باشیم تابلوی خودمان را علم کنیم! در حرکت‌های جهادی این می‌تواند آسیب باشد. امروز ارتباطات به‌قدری پیشرفته است که همه می‌توانند خود را معرفی کنند. بنابراین اگر خدای ناکرده این کار از حد عرف خود خارج شود، می‌تواند مصداق خودنمایی باشد.
 
یکی دیگر از آسیب‌ها «نداشتن برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت» است. همچنین «سطحی‌نگری» یکی دیگر از آسیب‌های متوجه عناصر جهادی است؛ یعنی ترجیح‌دادن کارهای سطحی به کارهای عمقی و کیفی. یکی دیگر از تهدیدها «سستی در اراده» است؛ یعنی کار را در یک مقطعی رهاکردن! باید کار را تا آخر ادامه داد. روایتی است که حضرت رسول صلّی‌الله‌علیه‌و‌آله مرده‌ای را دفن می‌‌کردند، در چیدن سنگ لحد دقت بسیاری به خرج دادند که کاملاً درست ‌انجام شود. همراهان اعتراض کردند که آقا قبر است دیگر، این‌قدر وسواس برای چیست؟ اما ایشان فرمودند هر کاری در زندگی باید درست انجام شود ولو دفن میت باشد.
 
 
بسیج سازندگی در اصل به عنوان جایگزین جهاد سازندگی ابتدای انقلاب تأسیس شد. علت اصلی تأسیس بسیج سازندگی را می‌توان در یک کلام «تدبیر رهبر انقلاب به عنوان تحول ساختاری و ایجاد یک نگاه جدید متناسب با نسل جدید انقلاب» دانست.
 
 
* چه رابطه‌ای بین سازمان بسیج سازندگی و گروه‌های مردمی خودجوش جهادی وجود دارد؟
 
ما در سند چشم‌انداز و در تعیین نقشه‌ی راه سیاست‌هایی که در ذیل این چشم‌انداز و نقشه‌ی حرکت‌های جهادی به تصویب مراجع مختلف رساندیم، سعی کردیم این حرکت را یک حرکت «ولایی» تعریف کنیم. حرکت‌های جهادی جریانی است «ولایی»، «منسجم» و «مردمی». بنابراین عمده‌ی مخاطبین ما آحاد جوانانی هستند که معتقد به انقلاب اسلامی، دستاوردهای آن و آبادانی کشورشان هستند. پس ما هیچ‌گونه محدودیتی در حمایت از حرکت‌های جهادیِ گروه‌های جهادی به طور مطلق نداریم. هر گروهی که در هر نقطه‌ای از کشور، توانایی فعالیت در این حوزه را در خود می‌بیند، می‌تواند اعلام حضور و فعالیت کند. در دستورالعمل‌ها، ثبت‌نام‌ها و در نحوه‌ی واگذاری مسئولیت‌ها که از طریق سایت بسیج سازندگی، سایت جهاد و دیگر روش‌های حضوری و غیر حضوری به جوانان اطلاع‌رسانی کردیم، اعلام داشتیم که همه‌ی جوانان می‌توانند حضور پیدا کنند و این اتفاق هم افتاده است.
 
* درباره مأموریت خودتان از رهبر انقلاب خاطره‌ای دارید؟
 
من در این چند سال اخیر که مدیریت مجموعه‌ی حرکت‌های جهادی بسیج سازندگی را به عهده داشتم، سه مقطع را مشاهده کرده‌ام. مقطع اول مربوط به دوره‌ی راه‌اندازی بسیج سازندگی در دوران اصلاحات است. در این دوره ما در نحوه‌ی حمایت‌ها از بسیج سازندگی نتوانستیم خیلی موفق باشیم. خاطره‌ی تلخ این بود که در فرمایش‌های رهبری متوجه شدیم واقعاً از عملکرد صورت گرفته رضایت ندارند. مقطع دوم مربوط به دوران پس از راه‌اندازی بسیج سازندگی بود. در شهریور 84 که خدمت مقام رهبری بودیم، سردار حجازی حدود نیم‌ساعت گزارشی از اقدامات مختلف مجموعه‌ی بسیج مطرح کردند و شاید بیش از صد عنوان از فعالیت‌های بسیج را اشاره فرمودند. برای من جالب بود که رهبری بعد از ارائه‌ی گزارش، ضمن تشکر و تقدیر از ایشان فرمودند: «بسیج سازندگی، شما در ردیف کارها ذکر کردید. اما انصافاً بسیج سازندگی، خودش یک شعبه کار عظیم است.» و شروع کردند به گلایه از این بابت که چه کارهایی را انجام نداده‌اید. یعنی انتظارات را کاملاً شفاف فرمودند. نکته‌ی قابل توجه این بود که حضرت آقا در بین صدها عنوان ذکر شده در گزارش اقدامات بسیج، «بسیج سازندگی» را مورد توجه قرار دادند.
 
مقطع سوم مربوط به چند سال بعد می‌شود که دوباره خدمت رهبر معظم انقلاب رسیده بودیم، این بار گزارش‌ها را پیش‌تر کتباً ارسال کرده بودیم و بنده مسئولیت داشتم خلاصه‌ی گزارش‌ها را حضوراً تقدیم کنم. خدمت‌شان عرض کردم اگر ابهام یا سؤالی در اقدامات ما دارید، بفرمایید تا بنده توضیح دهم. ایشان فرمودند: «نه، من گزارش‌های شما را در این چند سال به‌دقت خوانده‌ام.» حتی ایشان برای این‌که ما اطمینان بیشتری پیدا کنیم، فرمودند: «این آماری که در فلان جزوه فرستاده بودید، همین مثلاً چند میلیون است؟» در مجموع برای من خیلی جالب بود که سال 84 رهبری ناراضی بودند، ولی خوشبختانه در سال 89 فرمودند: «بسیج سازندگی علاوه بر این‌که میلیون‌ها نفر را منتفع می‌کند، باعث ساخته‌ شدن جوان‌ها می‌شود.»
 
 
 
بخش نهایی: سفر به قطعاتی از بهشت
 
 
حجت‌الاسلام‌‌و‌المسلمین غلامرضا قاسمیان، یکی از پیشکسوتان اردوهای جهادی و از شخصیت‌های محبوب در بین فعالین این عرصه است. او که علاوه بر تدریس در حوزه‌ها‌ی علمیه، علاقه و دغدغه‌ی ویژه‌ای در موضوع اردوهای جهادی دارد، در گفتار ذیل به بیان چند نکته‌ی مهم و ضروری برای اردوهای هجرت ‌پرداخته است. حاج‌آقای قاسمیان اصطلاح «مسافرت جهادی» را عنوان مناسب‌تر و دقیق‌تری برای اردوهای جهادی می‌داند. این گفتار بخش‌هایی از سخنان ایشان است که در جمع اعضای یکی از گروه‌های جهادی بیان شده است.
 
* تعریف و نیت مهم است
 
تعریفی که از اردوی جهادی ارائه می‌کنیم بسیار مهم است و طبیعتاً می‌توان از «جهادی» بهره‌های متفاوتی برد. اگر «مسافرت جهادی» را اقدامات عام‌المنفعه‌ای برای محرومین تعریف کنید، فرقی با کشورهای دیگر دنیا ندارد. اما آیا فرهنگ جهادی این است؟ اصل اقدامات برای محرومین بد نیست و حتی از حُسن سیرت فرد خبر می‌دهد، اما این‌گونه تعریف‌کردن جهادی غصه‌دار است. بعضی هستند که می‌گویند می‌خواهیم 15 روز از 365 روز سالمان، یک نوع خدماتی ارائه کنیم. یا می‌گویند می‌خواهیم خودمان را از جوّ تهران و شهرهای بزرگ خلاص کنیم. بله، محیط جهادی برای ابراز نشاط جوانی محیط بسیار خوبی است، ولی این فقط نیست. کما‌این‌که جبهه نیز محیط خوبی برای ابراز شور و نشاط جوانی بود. این نشاط می‌تواند در جبهه یا جهادی بروز پیدا کند، اما هدف عالی این‌ها نبوده و نیست.
 
هرکس باید کشیک نفسش را بکشد که می‌خواهد عمر و وقت خود را به چه چیزی اختصاص بدهد. گاهی می‌خواهیم احساس بدی را که به ما دست داده، در یک 15 روزی جبران کنیم. به‌خصوص هنگامی که تعلقات دنیوی زیاد می‌شود و می‌خواهد آدم را روی زمین بچسباند. زن، فرزند، حیثیت اجتماعی و غیرهم برای همین است که در مقابل «اثّاقَلتُم إلی الأرض»1 دعا می‌کند که «اللّهمّ انّی أسئلُکَ التّجافی عن دار الغرور»2 خدایا کاری کن که حالت تجافی به ما دست بدهد که به محض این‌که به آدم گفتند بلند شو، بلند شود.
 
 
* دو ایمان و دو مؤمن
 
«الَّذِینَ آمَنُوا وَهَاجَرُ‌وا وَجَاهَدُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَ‌جَةً عِندَاللَّهِ وَأُولَـ?ئِکَ هُمُ الْفَائِزُونَ»3 «جهاد فی سبیل‌الله بأموالهم و أنفسهم» یعنی مجاهد هرچه دارد وسط میدان است. مؤمن جهادی قرار است این حالت را بسازد؛ همانند دوره‌ی حج که قرار نیست کسی به حج برود و بعد از آن مثل سابق عمل کند. «حَجَّ» یعنی قصد کرد؛ حاجی باید قصد تازه‌ای در او ایجاد شود. کار جهادی و کار بسیجی، کاری است که با توقع کم و کار زیاد محقق می‌شود. هزینه‌ی کم و کار زیاد معامله‌ی با خداست. کما‌این‌که شهدا جان خود را با خدا معامله کردند. شهدای ما این‌گونه بودند؛ جهادی‌های ما هم این‌گونه‌اند که یُجاهِدونَ بِأموالِهِم و أنفُسِهم. یعنی با تمام قوا آمده‌اند.
 
«لا یَسْتَوِی الْقَاعِدُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ غَیْرُ‌ أُولِی الضَّرَ‌رِ‌ وَالْمُجَاهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ فَضَّلَ اللهُ الْمُجَاهِدِینَ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ عَلَى الْقَاعِدِینَ دَرَ‌جَةً وَکُلًّا وَعَدَ اللهُ الْحُسْنَى? وَفَضَّلَ اللهُ الْمُجَاهِدِینَ عَلَى الْقَاعِدِینَ أَجْرً‌ا عَظِیمًا»4 خداوند می‌فرماید: ما مجاهدین را بر قاعدین به یک اجر عظیمی فاصله گذاشته‌ایم و این‌ها را تفضیل دادیم. این‌ها اصلاً شبیه به هم نیستند. هم بهره‌های دنیوی و هم بهره‌های اخروی‌شان با یکدیگر متفاوت است. به بهشتی هر نعمتی که می‌دهند، می‌گوید من قبلاً این را در دنیا گرفته‌ام. مشابه آن به او داده شده است.
 
این آیه به اعتقاد بنده آیه‌ی جهادی‌هاست؛ که دو نوع ایمان و دو نوع مؤمن را معرفی می‌کند و می‌گوید گمان مکن این دو نوع مؤمن شبیه‌ همدیگرند! یک گروه نشستگان از مؤمنین‌اند. این‌ها کسانی‌اند که هیچ ضرری نمی‌کنند. انگار ایمان‌شان هیچ هزینه‌ای ندارد. نماز می‌خوانند، روزه می‌گیرند، خیلی همت کنند خمس‌شان را هم می‌دهند. این می‌شود تعریف ایمان‌های نشسته (قاعدین من المؤمنین). خدا نمی‌فرماید این بد است، ولی اگر انسان به ایمان نشستگان عادت بکند و به این سبک ادامه دهد، اصلاً خود پروردگار به او می‌گوید تو بنشین!
 
* خدا به کار ما احتیاجی ندارد
 
آن چیزی که ورای ساختن مسجد، مدرسه و ... مهم است که در جهادی ساخته شود، خود آدم است. آیا در من هم چیزی ساخته می‌شود؟ آیا در من هم اتفاقی می‌افتد؟ آیا وقتی که برمی‌گردم، جور جدیدی خواهم بود؟ فکر نوینی خواهم داشت؟ یک برنامه‌ریزی و مجاهدت خاصی خواهم کرد؟ اصلاً بخشی از تعریف بحث‌های عملگی در اردوی جهادی، خودسازی است. در جایی بودن، خسته‌شدن، عرق‌ریختن، مریض‌شدن، هفته‌ی اول با شوق کار‌کردن و هفته‌ی دوم با بدن خسته و خالی کار‌کردن. این است که اندک مرضی در هفته‌ی دوم تبدیل به تمارض می‌شود. اصلاً این جهاد، جهاد خودسازی است. خدا به کار ما احتیاج ندارد. دنیا دار امتحان است.
 
«وَلَوْ یَشَاءُ اللهُ لَانتَصَرَ‌ مِنْهُمْ وَلَـ?کِن لِّیَبْلُوَ بَعْضَکُم بِبَعْضٍ وَالَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللهِ فَلَن یُضِلَّ أَعْمَالَهُمْ»5 اگر خدا می‌خواست، خودش می‌توانست انتقام بگیرد؛ به جهاد شما هم احتیاجی نبود، «ولکن لِیَبلُوَ بَعضکُم بَبعضٍ» برای این‌که یک عده بروید، عده‌ای دیگر امتحان شوند. فقط همین. خواستیم امتحان کنیم که اگر بگوییم بدوید! می‌دوید؟
 
اگر خدا بخواهد در این منطقه آبادانی ایجاد کند، آیا نمی‌تواند؟ دست خدا که بسته نیست؛ می‌تواند. فقط بحث این است که ما را به این‌ها، و این‌ها را به ما امتحان کند. این‌ها در امتحان صبر شرکت کنند و ما در امتحان شکر. یک عده امتحان ثروت می‌دهند و یک عده امتحان فقر. یک عده امتحان صحّت می‌دهند و یک عده امتحان مرض. این‌طور نیست که خدا تحفه‌ای به عنوان جایزه به کسی داده باشد. آن‌چه که داده، وسیله‌ی امتحان است. اصلاً این‌طور نیست که کسی منّتی به گردن مردم محروم داشته باشد. منّتی بر گردن هیچ‌کس جز خودمان نداریم که خدا توفیق داده بیاییم و در این مسافرت شرکت کنیم. دعاهای این محرومین در حق ما رزق‌های «مِن حَیثُ لایَحتَسِب»6 ماست.
 
 
آن چیزی که ورای ساختن مسجد، مدرسه و ... مهم است که در جهادی ساخته شود، خود آدم است. آیا در من هم چیزی ساخته می‌شود؟ آیا وقتی که برمی‌گردم، فکر نوینی خواهم داشت؟ یک برنامه‌ریزی و مجاهدت خاصی خواهم کرد؟ اصلاً بخشی از تعریف بحث‌های عملگی در اردوی جهادی، خودسازی است. هفته‌ی اول با شوق کار‌کردن و هفته‌ی دوم با بدن خسته و خالی کار‌کردن.
 
 
* سفر به قطعاتی از بهشت
 
این‌که چند مسجد ساخته شده و چند خانه بهره‌برداری شده، در مقابل آن تحولی که در افراد می‌تواند رخ دهد، هیچ است. از طرفی اگر آن حوزه‌ی وجودی شخص قابلیتش زیاد شود و آن وجود نورانی‌تر شود، آن وجود همان کلمه‌ی طیبه‌ای می‌شود که قرآن فرموده: «کَشَجَرةٍ طیبةٍ اصلُها ثابت و فرعُها فِی السَّماءِ تُؤتی اُکُلَها کلّ حینٍ بإذن رَبّها»7 یک وجودی مثل حاج‌عبدالله والی.
 
اولی‌الأرحام کسانی هستند که یک رحم آنها را به هم پیوند داده‌ است. این رحم جهادی است که مهاجرین و انصار را در صدر اسلام به یکدیگر پیوند داد. این‌ها اولی‌الأرحام یکدیگر هستند. فکری هم که مؤمنین جهادی را به هم پیوند می‌دهد، بسیار متفاوت از فکر مؤمنینی است که نماز و روزه‌ی خود را بجا می‌آورند و خمس و زکاتشان را هم می‌دهند، ولی مجاهدت با نفس و مالشان نمی‌کنند. این مجاهدت با نفس و مال همان راهی است که شهدا رفتند. این تفکر جهادی در هر جا یک نوع بروزی دارد. اگر در فناوری و تکنولوژی باشد، محصولش «جهاد علمی» می‌شود. اگر در سازندگی باشد، «جهاد سازندگی» را ثمر می‌دهد. در هر کاری این تفکر باشد، برکات و نتایج شگرفی را نتیجه می‌دهد.
 
ما بهشت را نقد می‌خواهیم؛ در همین دنیا. می‌شود قطعاتی از بهشت را در همین مسافرت‌های جهادی دید. نشاط هست، گناه نیست. خستگی هست، اما لذت هم هست؛ چیزهایی که جمع این‌ها را با همدیگر نمی‌شود پیدا کرد. شوخی، طراوت، کار برای خدا، گریه، خنده و در عین خنده، با برگزاری یک دعای کمیل، اشک‌ها از چشم‌ها جاری می‌شود. جهادی‌ای که در آن دعای کمیل و زیارت عاشورا نباشد جهادی نیست. شأن آن افت کرده است. در جهادی باید معنویت و خودسازی حاکم باشد و همه دست پر از آن بروند.
 
 
منبع: دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه ای
مرجع : مشرق




تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 92/5/31 | نویسنده : alamdarbasir
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی با اشاره به سه راهی که رسول گرامی اسلام برای بهشتی شدن به ابوذر نشان داد گفت: آرزوی طولانی نداشتن در دنیا نخستین راهی است که مورد تاکید رسول خدا قرار داشت.

 

 

 

به گزارش علمدار بصیر: حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی چهارشنبه شب در جمع زائران و مجاوران حرم حضرت معصومه (س) در سخنانی با اشاره به اینکه روز پنجشنبه مصادف با سالروز شهادت حضرت حمزه عموی بزرگوار پیامبر گرامی اسلام است بیان کرد: باید در این روز نسبت به برگزاری مراسم‌ در مساجد اهتمام داشت.

وی بیان کرد: پس از شهادت حضرت حمزه پیامبر گرامی اسلام و حضرت زهرا(س) بر مزار این شهید حاضر می‌شدند.

عضو هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیه با اشاره به حال و روز اهل ایمان و اهل گناه در روز قیامت افزود: در روز قیامت مومنان به دلیل اینکه ثمره کارهای نیکوی خود در دنیا را می‌بینند شادمان هستند و در مقابل اهل گناه به دلیل اینکه کارهای دنیوی آنها بدون نتیجه بوده خستگی بر تن ایشان باقی مانده است.

وی با اشاره به نعمت‌های بهشتی و ضرورت عملکرد صحیح انسان در دنیا برای دستیابی به این نعمت‌ها اظهار داشت: انسان عاقل در دنیا با پیروی از دستورات الهی مسیر ورود به بهشت را برای خود مهیا می‌کند.

رفیعی با اشاره به سه راهی که رسول گرامی اسلام برای بهشتی شدن به ابوذر نشان داد گفت: آرزوی طولانی نداشتن در دنیا نخستین راهی است که مورد تاکید رسول خدا قرار داشت.

وی به یاد مرگ بودن را دیگر راه و شرط بهشتی شدن دانست و تاکید کرد: انسان اگر زیاد به یاد مرگ باشد با شهدا محشور می‌شود.

عضو هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیه داشتن حیا از خداوند را دیگر راه بهشتی شدن دانست و یادآور شد: انسانی که از خدا شرم و حیا داشته باشد در خلوت نیز مرتکب گناه نمی‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سه بلایی که فرد مسلمان در اثر فحاشی کردن به برادر مسلمان خود گرفتار آن می‌شود تاکید کرد: کم شدن رزق و روزی، واگذار شدن انسان به خودش از سوی خداوند و کم شدن خوشی‌های انسان در زندگی سه اثر سوء فحاشی کردن است.

رفیعی با تاکید بر اینکه فردی که فحاشی کند در قبر عذاب می‌بیند یادآور شد:‌ از نکاتی که امام صادق(ع) به شیعیان تذکر می‌دادند پرهیز از فحاشی کردن است.





تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 92/5/31 | نویسنده : alamdarbasir
اگر چه رئیس‌جمهور بعد از جلسه دیروز هیئت دولت بدون گفت‌وگو با خبرنگاران ساختمان پاستور را ترک کرد اما اعضای کابینه او پاسخگوی سؤالات مختلف خبرنگاران شدند.

 

 

 

به‌گزارش علمدار بصیر: صبح چهارشنبه دومین جلسه اعضای کابینه یازدهم به ریاست حسن روحانی در پاستور برگزار شد.

رئیس جمهور پس از این جلسه بدون گفت‌وگو با اصحاب رسانه ساختمان پاستور را ترک کرد اما اعضای هیئت دولت، پاسخگوی سؤالات مختلف خبرنگاران بودند که مشروح سخنان آنها در پی می آید:

* علوی: کسانی که در حوادث 88 خلافی مرتکب نشده‌اند با تضمین ما به کشور بازگردند

وزیر اطلاعات درباره بازگشت برخی اشخاص که بعد از حوادث 88 از کشور خارج شده‌اند، گفت: به کلیه کسانی که مرتکب خلافی نشدند و از کشور رفته‌اند، تضمین می‌‌دهیم که در صورت بازگشت هیچ مشکلی نداشته باشند.

حجت‌الاسلام سیدمحمود علوی در حاشیه جلسه هیئت دولت به خبرنگاران اعلام کرد که هنوز دبیر شورای عالی امنیت ملی انتخاب نشده است.

وی خاطرنشان کرد که قطعا در صورت انتخاب دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی در این خصوص اطلاع‌رسانی خواهد شد.

وزیر اطلاعات در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره بازگشت برخی اشخاص که بعد از حوادث 88 از کشور خارج شده‌‌اند، اظهار داشت: به تمامی کسانی که مرتکب خلافی نشدند و از کشور رفته‌اند، تضمین می‌‌دهیم که در صورت بازگشت هیچ مشکلی نداشته باشند.

علوی تاکید کرد: ما انشاءالله ترس‌های بی‌مورد را حل می‌کنیم و هر کس خلافی انجام نداده، مشکلی نخواهد داشت.

وزیر اطلاعات همچنین در خصوص جابجایی‌ها در این وزارتخانه نیز، اظهار داشت: الحمدالله وزارت اطلاعات در تربیت نیروی انسانی بسیار موفق بوده و آنقدر نیروهای کیفی و مدیران کارآمد در این وزارتخانه وجود دارد که نیازی نیست مدیر کلان این دستگاه به بیرون نگاه داشته باشد.

علوی افزود: ما نه تنها می‌توانیم از نیروهای کیفی وزارت اطلاعات نیاز این وزارتخانه را برطرف کنیم بلکه می‌توانیم نیاز دستگاه‌های دیگر را تا حدی تامین و نیروی کیفی صادر کنیم.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: هرگونه تغییر و تحول در وزارت اطلاعات با استفاده از نیروهای داخل وزارتخانه انجام می‌شود و برخی از نیروهای ما که در دستگاه‌های دیگر مامور هستند، ممکن است برگردند و این تغییرات با مطالعه صورت می‌گیرد.

خبر دهقان از بهره‌برداری زیردریایی جدید طی 100 روز آینده

وزیر دفاع در پاسخ به سوالی درباره زمان بهره‌برداری از زیردریایی فاتح اظهار داشت: زیردریایی فاتح جزء برنامه‌های صد روزه ماست.

حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هم در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص رونمایی و بهره‌برداری از جدیدترین زیردریایی ساخت داخل با نام «فاتح» ‌گفت: بهره‌برداری از زیردریایی فاتح جزء برنامه‌های صد روزه ماست.

وی همچنین درخصوص دیگر دستاوردهای دفاعی اظهار داشت: مجموعه دیگری از دستاوردهای پدافندی نیز در دستور کار است که طی برنامه 100 روزه انجام خواهد شد.

دهقان همچنین از اجرای برنامه وزارت دفاع برای بهبود وضعیت معیشت و درمان کارکنان نیروهای مسلح در هفته دولت خبر داد.

* جنتی خبر داد: تلاش وزارت ارشاد برای رونق بازار فیلم‌های ایرانی در خارج کشور

وزیر فرهنگ و ارشاد درباره برنامه‌های دولت برای رفع مشکلات موجود در سینما اظهار داشت: باید مجموعه مشکلاتی که در حوزه سینما وجود دارد را بررسی کنیم اما با توجه به پتانسیلی که الان در کشور وجود دارد، برای کار فیلم‌سازی باید بیشتر از اینها سرمایه‌گذاری کرد.

علی جنتی ادامه داد: ما حداقل در سال می توانیم 100 فیلم بسازیم، در حالی که آنچه ما الان می بینیم بسیار کمتر از این تعداد است و این خسارت بزرگی برای کشور و جامعه هنری است.

وی تصریح کرد: ما باید فیلمسازان را تشویق کرده و مسائل و مشکلات سینماگران را حل کنیم و از بعضی خرده‌گیری های نابجا پرهیز کنیم تا سینماگران بتوانند محصولات خود را تولید کنند و تولیدات آنها هم در داخل و هم در خارج از کشور اقتصادی شود تا فیلم‌ها به عنوان محصول اقتصادی بازار خود را پیدا کنند.

وزیر ارشاد همچنین درباره بحث مهندسی فرهنگی و برنامه‌های وزارتخانه متبوعش در این باره گفت: طرح مهندسی فرهنگی یکی از اساسی ترین مباحثی است که در شورای عالی انقلاب فرهنگی با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری تصویب شده و جزء الزاماتی که وزارت ارشاد موظف به اجرا و تهیه نقشه راه و برنامه‌های جزئی زیرمجموعه آن است.

جنتی گفت: طرح مهندسی فرهنگی کاری است که ما به دنبال آن و ملزم به اجرای آن هستیم و یکی از کارهای اساسی کارهایی است که باید صورت بگیرد.

* ظریف: رئیس‌جمهور درباره انتقال پرونده هسته‌ای تصمیم می‌گیرد

وزیر امور خارجه با بیان اینکه اجلاس سازمان همکاری‌های شانگهای برای ایران اهمیت زیادی دارد و روحانی نیز در این اجلاس شرکت خواهد کرد از دیدار رئیس‌ جمهور کشورمان در حاشیه این دیدار با پوتین خبر داد.

محمدجواد ظریف نیز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خانم اشتون اظهار تمایل کرد برای ورود به بحث هسته‌ای و ما هم تاکید کردیم رسیدن به راه حل دشوار نیست.

وی در عین حال تاکید کرد که دستیابی به راه حل این موضوع در گرو این است که طرف مقابل بر اساس شناسایی حقوق مردم ایران و رفع هرگونه نگرانی از اینکه برنامه هسته‌ای ایران صرفا صلح‌آمیز است، به یک راه‌حل برسد.

وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی در خصوص انتقال مسئولیت پرونده هسته‌ای از شورای عالی امنیت ملی به این وزارتخانه اظهار داشت: تصمیمی در این خصوص از سوی رئیس‌جمهور به ما ابلاغ نشده است.

ظریف افزود: این موضوع از مواردی است که رئیس‌جمهور باید مشخص کند که هنوز تصمیمی نگرفته‌اند.

وی درباره سفر روحانی به نیویورک و قرقیزستان توضیح داد که هنوز رئیس‌جمهور تصمیمی برای شرکت در اجلاس سازمان ملل اتخاذ نکرده اما برنامه‌ریزی مقدماتی برای این سفر انجام شده است.

وزیر امور خارجه گفت:‌ اجلاس سازمان همکاری‌های شانگهای برای ما اهمیت زیادی دارد و آقای روحانی در این اجلاس شرکت خواهد کرد.

ظریف افزود: در کنار این اجلاس قرار است دیدارهایی با مقامات مختلف کشورهای شرکت کننده انجام شود که از جمله مذاکرات مهم ما با آقای پوتین خواهد بود.

وی درباره تحولات سوریه نیز، اظهار داشت: هر گونه دخالت خارجی در سوریه فقط به برادرکشی و خونریزی منجر خواهد شد  و نگرانی را از فرقه‌گرایی و افراط به کل منطقه افزایش می‌دهد.

ظریف تاکید کرد: برای حل موضوع سوریه نیاز است که با یک دید بازتر نسبت به این موضوع تصمیم‌گیری شود.

وزیر امور خارجه تغییر و تحول در این وزارتخانه را نیز یک روند عادی توصیف کرد و توضیح داد: تغییر و تحول در وزارت خارجه هر ساله صورت می‌گیرد چرا که یک سوم نمایندگی‌های ما تغییر می‌کند.

ظریف تصریح کرد: انتخاب سفرا در وزارت خارجه چرخش دارد اما این بار تنها به دلیل تغییر دولت دو ماه این کار به تعویق افتاده که در این زمینه سریع‌تر تصمیم‌گیری می‌شود.

وی در پایان در پاسخ به سوال خبرنگار فارس اعلام کرد که هنوز نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تعیین نشده است.

* نجفی خبر داد: تغییر رویکرد سازمان میراث فرهنگی در حوزه گردشگری

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: مجموع رویکرد آینده ما این خواهد بود که گردشگری نه صرفاً اقتصادی بلکه فرهنگی باشد و ما تلاش خواهیم کرد فرهنگ را در پایه اقتصاد قربانی نکنیم.

محمدعلی نجفی درباره رونق بخش گردشگری اظهارداشت: گردشگری به دو قسمت داخلی و خارجی تقسیم می‌شود، درباره گردشگری خارجی هم دو برنامه وجود دارد که گردشگر غیر ایرانی را به ایران بیاوریم و دیگری هم گردشگران ایرانی به کشورهای دیگر بروند.

وی افزود:‌ به نظر من مهم این است که جهت‌گیری اصلی گردشگری به این سمت باشد که گردشگری صرفاً یک مسئله اقتصادی نیست و بلکه یک مسئله فرهنگی است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: آنچه در بخش گردشگری داخلی مهم است اینکه ما یک نوع وفاق ملی را از طریق فعالیت‌های مربوط به گردشگری ایجاد کنیم و به مردم و برنامه ریزان سازمان توجه دهیم که این امر بیش از آنچه که اقتصادی باشد، فرهنگی است.

نجفی افزود: درباره گردشگری خارجی هم به اعتقاد من باید توجه کنیم که ممکن است گردشگری همراه خود منابع مالی و اشتغال ایجاد کنیم، اما اصل در گردشگری خارجی هم معرفی فرهنگ و زیبایی های کشور ماست.

وی تاکید کرد: بنابراین در مجموع رویکرد آینده ما این خواهد بود که گردشگری نه صرفاً اقتصادی بلکه فرهنگی خواهد بود و ما تلاش خواهیم کرد فرهنگ را در پایه اقتصاد قربانی نکنیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی در ادامه با تاکید بر حضور بخش خصوصی در این حوزه اظهار داشت: کار گردشگری باید از طریق بخش خصوصی و تصدی گری آن صورت بگیرد اما برنامه ریزی های کلان و تعیین جهت‌گیری های کلان و نظارت بر این فعالیت‌‌های از طریق سازمان به نحو مطلوبی دنبال شود تا به هدف مورد نظر رسیم. 

نجفی همچنین درباره بحث حفاظت از میراث فرهنگی کشور هم گفت: یکی از مواردی که شاید در سال‌های اخیر توجه کافی به آن نشده است، امر پژوهش در حوزه میراث فرهنگی است.

وی خاطرنشان کرد: بیش از آنکه به پژوهش توجه شود به عرضه این میراث توجه شده و مقداری هم بعضی از مسائل جنبه نمایشی و تبلیغاتی پیدا کرده است که امیدواریم آن عمقی که لازمه کار میراث فرهنگی است، بتوانیم در سازمان ایجاد کنیم.

* وزیر اقتصاد: رئیس بانک مرکزی هنوز انتخاب نشده است

وزیر اقتصاد گفت:‌ در حال تهیه یک برنامه عملیاتی تفصیلی هستیم که بتوانیم سمت‌وسوی واگذاری‌ها را به سوی بخش خصوصی واقعی تغییر دهیم و در کنار آن هم یک برنامه گسترده برای اصلاح فضای کسب‌وکار داریم.

علی طیب‌نیا درباره برنامه‌های دولت برای ادامه روند واگذاری سهام شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی و شیوه واگذاری‌ها اظهار داشت: بنده هم مانند خیلی‌ها نسبت به برنامه خصوصی سازی قبلی نقد دارم.

وی ادامه داد: واگذاری‌ها به بخش خصوصی و واقعی بسیار کم صورت گرفته و عمده واگذاری ها یا به شبه‌دولتی ها بوده و یا در قالب سهام عدالت و رد دیون بوده است.

طیب‌نیا تصریح کرد: در حال تهیه یک برنامه عملیاتی تفصیلی هستیم که بتوانیم سمت و سوی واگذاری ها را به سمت واگذاری به بخش خصوصی واقعی تغییر بدهیم.

وی همچنین خاطرنشان کرد: ما در کنار آن هم یک برنامه گسترده برای اصلاح فضای کسب‌وکار داریم؛ زیرا در فضای موجود حتی زمینه فعالیت مولد برای بخش خصوصی وجود ندارد.

«به نظر می رسد که بخش خصوصی هم با مشکلات و موانعی مواجه است که مشابه بخش دولتی از یک‌سری عدم ناکارآمدی های مضمن رنج می برد و لذا در کنار واگذاری به بخش خصوصی واقعی برنامه اصلاح محیط کسب‌و‌کار را به‌صورت جدی در دستور کار قرار داده‌ایم».

وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه بحث مدیریت کسب منابع هدفمندی یارانه‌ها و مدیریت بودجه سال 92 را از اولویت‌های کاری وزارتخانه متبوعش در ابتدای شروع به‌کار دولت یازدهم عنوان کرد.

وی افزود: هم‌اکنون مشغول فعالیت در این دو حوزه هستیم و روی آنها کار می کنیم.

طیب‌نیا همچنین در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس اعلام کرد که رئیس بانک مرکزی هنوز انتخاب نشده است.

* رحمانی‌فضلی: عجله‌ای برای عزل و نصب‌ها ندارم/ اصلاح‌طلب و اصولگرا ملاک ما نیست

وزیر کشور با بیان اینکه تاکنون اقدامی برای عزل و نصب‌ها صورت نگرفته و عجله‌ای هم برای این کار ندارم، گفت: در تغییر استانداران اصلاح‌طلب و اصولگرا بودن ملاک نیست بلکه متعادل بودن و سابقه مفید داشتن ملاک است.

عبدالرضا رحمانی‌فضلی هم در حاشیه جلسه امروز هیئت وزیران در جمع خبرنگاران در خصوص تغییرات در وزارت کشور اظهار داشت:‌ تلاش ما این است که بر مبنای رویکرد آقای روحانی تغییری در ساختار وزارتخانه ایجاد کنیم.

وی افزود: یکی از شاخصه‌ها برای تغییرات، تقویت بخش توسعه محوری است که بر مبنای یک ارزیابی دقیق از دو هفته آینده تغییرات در ستاد وزارتخانه را آغاز خواهیم کرد.

وزیر کشور درباره عزل و نصب استانداران گفت: تاکنون اقدامی برای عزل و نصب‌ها صورت نگرفته و عجله‌ای هم برای این کار ندارم.

رحمانی‌فضلی افزود: در تغییر استانداران اصلا اصلاح‌طلب و اصولگرا بودن اصلا تاثیر ندارد بلکه متعادل بودن و سابقه مفید داشتن و برخورداری از نگاه اقتصادی ملاک است و بر مبنای شایسته‌سالاری عمل خواهیم کرد.

وزیر کشور در خصوص تقویت فرهنگ تحزب در کشور نیز، توضیح داد:‌ تلاش ما این است که در جهت قانون‌مند و شفاف‌ کردن و ضابطه‌مند کردن احزاب حرکت کنیم.

رحمانی‌فضلی افزود: واقعا نیت ما این است که احزاب حرفه‌ای در کشور قوت پیدا کنند و در برنامه‌ام نیز نوشته بودم که نشست‌های دوره‌ای با مسئولان احزاب خواهم داشت.

وی همچنین از عزم خود برای بازگشایی و فعالیت مجدد خانه احزاب ایران سخن گفت.

* نعمت‌زاده: بحث قیمت خودرو هنوز در دولت مطرح نشده است

وزیر صنعت و معدن در خصوص تصمیم وزارت صنعت برای تعیین نرخ خودرو گفت: فعلاً چیزی در این زمینه در دولت مطرح نشده است.

محمدرضا نعمت‌زاده در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص تصمیم وزارت صنعت برای تعیین نرخ خودرو، گفت: فعلا چیزی در این زمینه در دولت مطرح نشده است.

وی تصریح کرد: ما در حال بررسی نحوه و فرآیند قیمت‌گذاری خودرو هستیم و تا دو سه هفته آینده در این خصوص اعلام نظر می‌کنیم.

* سرپرست وزارت ورزش: برای رفع تعلیق فدراسیون‌‌ها برنامه دارم

صالحی‌امیری گفت: برای رفع تعلیق فدراسیون‌ها برنامه‌هایی در نظر دارم که در هفته دولت آنها را تشریح می کنم.

سیدرضا صالحی‌امیری نیز در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، درباره دستورش برای انتخاب روسای فدراسیون‌هایی که با سرپرست اداره می‌شوند، اظهار داشت: دستور من مربوط به انجام مقدمات برگزاری انتخابات بود.

وی تصریح کرد: در خبری که در این باره منتشر شد اینگونه ذکر شد که من دستور برگزاری انتخابات را دادم که دقیق نبود و لفظ «مقدمات» از قلم افتاده بود.

سرپرست وزارت ورزش در پاسخ به سوال دیگری درباره برنامه‌های این وزارتخانه برای رفع تعلیق برخی فدراسیون‌ها تصریح کرد: برنامه‌هایی داریم که در هفته دولت آنها را تشریح خواهم کرد.

 

* پورمحمدی: مصمم به پیشگیری از ویژه‌خواری در مصوباتیم

وزیر دادگستری گفت: دولت مصمم است با دقت و کارشناسی قبلی اجازه ندهد مصوبات، امتیاز ویژه‌ای برای گروه‌ها، ا‌فراد و بنگاه‌های خاص ایجاد کند.

حجت‌‌الاسلام مصطفی پورمحمدی هم در پایان جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره اقدامات لازم برای جلوگیری از ویژه خواری ها گفت: باید مطالعات کارشناسی قبل از مصوبات، خوب انجام شود.

وی تصریح کرد: بعضی وقت‌ها به علت بی دقتی و بی توجهی مصوبه‌ای از جایی پیشنهاد و به سرعت تصویب می شود و عملا امتیاز ویژه و فوق العاده درآمدسازی برای جمعی، بخشی و منطقه‌ای ایجاد می‌کند که تبعات زیادی دارد.

پورمحمدی اضافه کرد: دولت تصمیم گرفت در این مسائل خیلی دقت کند و قرار شد درباره مصوبات قبل از تصویب، مطالعات خوبی انجام گیرد تا مصوبات برای عموم مردم مفید باشد و امتیاز خاصی برای فرد، گروه و جناح خاصی نباشد.

وزیر دادگستری در پاسخ به پرسشی درباره چگونگی اطلاع رسانی به مردم در این زمینه، گفت: این مصوبات منتشر می شود اما مردم خیلی وقت‌ها از پشت‌صحنه‌ها خبر ندارند؛ مهم این است که تیم تصویب‌کننده دقت کند و اجازه ندهد چنین مصوبات خاص تصویب و بخشی از فعالان اقتصادی از قبل آنها تبدیل به غول اقتصادی شود.

پورمحمدی گفت: دقت در دولت‌های قبلی بوده و اکنون هم هست، قوه قضاییه هم نظارت و دیگر دستگاه‌ها هم کمک می کنند و این جزو روال جاری و عادی ماست که باید آن را تعقیب کنیم.

وی در پاسخ به سؤالی درباره گزینه ریاست سازمان بازرسی کل کشور نیز اظهار داشت: ‌در اینباره به قوه قضاییه مشورت داده‌ایم و آنها نیز در حال رایزنی هستند.

* واعظی: برای حمایت از بخش خصوصی برنامه‌ داریم

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات گفت: ما‌ در حمایت از بخش خصوصی برنامه‌ای داریم تا در دوره متوسط و کوتاه‌مدت، زیرساختارها را فراهم و برای بهره‌وری از بنگاه‌های کوچک و متوسط، بخش خصوصی را فعال کنیم.

محمود واعظی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت و در جمع خبرنگاران اظهار داشت:‌ بخشی را راه‌اندازی خواهیم کرد تا مردم و بخش‌های مختلف آنچه فکر می‌کنند به آنها اجحاف شده یا فشاری وارد شده اعلام کنند تا بررسی شود که همه چیز بر اساس قانون باشد.

واعظی تصریح کرد: اشکالی هم وجود دارد در مورد خدمات مختلفی که اپراتورهای ثابت و همراه می‌دهند و مردم فکر می‌کنند این خدمات رایگان است اما با فعال کردن شماره‌ای به‌طور مرتب هزینه‌ای را پرداخت می کنند که مردم باید با این مقررات آشنایی داشته باشند.

 

* راهکار آخوندی برای حل معضل مسکن

 

وزیر راه و شهرسازی گفت: برای کاهش مشکلات حوزه مسکن صندوق‌های پس‌انداز مسکن را فعال می‌کنیم تا با کمک مردم و افزایش قدرت خرید آنها بتوانیم بحث مسکن را توسعه دهیم.

عباس آخوندی هم پس از جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: همانطور که قبلاً گفتم، سیاست‌ها و تصمیمات اتخاذ شده در مورد مسکن مهر عیناً ادامه پیدا می کند و قرار نیست طرح‌های نیمه‌تمام آن متوقف شود.

وی در پاسخ به سؤالی درباره آزادراه تهران - شمال و اقدامات در دست اجرای آن هم توضیح داد: ساختار مشارکت این طرح و نحوه مدیریت آن ایراد زیادی دارد.

وزیر مسکن و شهرسازی تصریح کرد: با توجه به اینکه این طرح 18 سال نیمه‌تمام است، اشکالات آن بیش از‌ آنکه مربوط به موضوعات فنی و اجرایی باشد، به ساختار مشارکت و مدیریت برمی‌گردد که باید در آن تجدیدنظر شود.

 

منبع:فارس





تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 92/5/31 | نویسنده : alamdarbasir
دادگاهی در مصر حکم آزادی حسنی مبارک دیکتاتور سابق این کشور را صادر کرد.

 

 

به گزارش علمدار بصیر: شبکه خبری اسکای نیوز گزارش داد که دادگاهی در مصر حکم آزادی مبارک را صادر کرد. وکیل مدافع مبارک پیش‌بینی کرد که وی فردا احتمالا آزاد شود. وی پیشتر گفته بود که آزادی مبارک ربطی به تحولات سیاسی این کشور ندارد.

خبرگزاری رویترز نیز به نقل از وکیل مبارک گزارش داد که وی فردا احتمالا از زندان طره آزاد خواهد شد.

اتهامات حسنی مبارک و همراهانش در پرونده‌ای قطور با بیش از 50 هزار صفحه به رشته تحریر درآمد و مهمترین اتهامات وارده به مبارک را می‌توان در جنایت قتل عمد، کشتار تظاهرات‌کنندگان مصری، زیر گرفتن عمدی تظاهرات‌کنندگان با هدف کشتن آنها، ایجاد رعب و وحشت در میان تظاهرات‌کنندگان، واداشتن آنها به چشم پوشی از خواسته‌های خویش، حمایت از مقامات و مسئولان رژیم و باقی ماندن برمسند قدرت خلاصه کرد که رهاورد تمام اتهامات فوق افزایش تعداد کشته‌ها و مجروحان از میان انقلابیون و فساد مالی‌ ملاحظه کرد.

دادگاه اعلام حکم مبارک و همدستانش روز شنبه برابر با 2 ژوئن و 13 خرداد سال‌ گذشته در حالی برگزار شد که میلیون‌ها مصری سال‌هاست انتظار چنین روزی را می‌کشیدند و دادگاه به ریاست احمد رفعت در کمال ناباوری در قضیه کشتار انقلابیون مصری حکم به حبس ابد حسنی مبارک و وزیر کشورش حبیب العادلی داد و علاء و جمال مبارک و 6 معاون العادلی از اتهامات وارده تبرئه شدند.

در ژانویه(دی ماه) 2012داده تجدید نظر مصر همه احکام صادر شده در پرونده مبارک را باطل اعلام و دستور محاکمه مجدد همه متهمان را صادر کرد.

در آوریل(فروردین) سال 2012 دادستان کل مصر دستور بازداشت پانزده روز مبارک در پرونده فساد مالی مربوط به کاخ های ریاست جمهوری را صادر کرد.

چند روز پیش دادگاهی در قاهره حکم آزادی مبارک را در پرونده قصرهای ریاست جمهوری صادر کرد و حکم بازداشت او در پرونده فساد دیگری معروف به هدایای اهرام را صادر کرد که این پرونده آخرین پرونده فساد مالی مبارک بوده که با صدور این حکم، وی احتمالا فردا آزاد خواهد شد.

پیشتر دادستانی مصر چند حکم دادگاه مصر را رد کرده و اتهامات جدیدی به مبارک وارد کرده بود. البته دادستانی اعلام کرده است که به حکم آزادی مبارک اعتراض نمی کند. بنابراین آزادی از زندان به معنای تبرئه از اتهامات وارده به او نیست زیرا دیکتاتور با اتهام مشارکت در کشتن معترضان مواجه است.





تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 92/5/31 | نویسنده : alamdarbasir
اگر چه سخنان آن روز ولایتی به هیچ روی قابل اغماض نیست و متاسفانه در هیاهوی انتخابات فعلا به دست فراموشی سپرده شده است، اما بدیهی ترین و اولیه ترین انتظار از کاندیدایی که صفت "اصولگرایی" را یدک می کشد، موضع گیری در برابر سخنان اخیر پورنجاتی و رد آنهاست که اگر غیر از این باشد، باید برای صدر تا ذیل اردوگاه اصولگرایان نوای "واویلا" سر داد.

از یاد نمی رود تلاشی که رسانه هایی چون بی.بی.سی فارسی از اولین ساعات جدی شدن احراز صلاحیت سعید جلیلی به کار بستند تا به مدد انتصاب وی به نظام و رهبری و ایجاد دو قطبی کاندیداهای مطلوب و مطرود نظام، زمینه آرای قابل پیش بینی جلیلی را محدود و محدودتر کنند.

به گزارش علمدار بصیر به نقل از  بولتن نیوز، اگر چه در همان شب اول اعلام رسمی اسامی کاندیداهای احراز صلاحیت شده، تلویزیونی بی.بی.سی فارسی در تلاشی کاملا حرفه ای سعی کرد در گفتگو با افرادی مثل مسعود بهنود، محمد نوری زاد و حسین باستانی مثلا ادعای خود را مبنی بر اینکه سعید جلیلی کاندیدای نظام و رهبری است، در ظاهر نقض کند، اما تلاش قبولاندن این مسئله به ذهن مخاطبان را بسیار نرم و غیرمستقیم کلید زد؛ تلاشی که در ادامه دیدیم بسیار موثر واقع شد.

بیان این سخنان به این معنی نیست که لزوما اگر این اتفاقات نمی افتاد، سعید جلیلی منتخب مردم به عنوان رئیس جمهور بود، اما اتفاقاتی که در جریان رقابت های انتخاباتی رخ داد نیز نشانه هایی آشکار، غیرقابل انکار و گویا داشت از اینکه خیلی ها –از جمله برخی بزرگترها- سعید جلیلی را مردی دیگر از تبار احمدی نژاد می دانند که با رئیس جمهور شدن احتمالی او مشکلات ادامه یافته و چه بسا تشدید می شد.

در روزهای اخیر سخنانی از احمد پورنجاتی از اعضای حزب مشارکت در گفتگو با هفته نامه آسمان منتشر شده است که به این تحلیل ها دامن می زند.
پورنجاتی با اشاره به مواضع و سخنان علی اکبر ولایتی یکی از سرشناس‎ترین کاندیداهای اصولگرایان در مناظرات انتخاباتی پرده از کمکی که این اظهارات به «گفتمان رقیب اصولگرایی» کرده برداشته و البته جالب آنکه این اظهارات را نه یک تصادف که ناشی از «تدبیری عقلانی» خوانده و تاکید کرده است که این سخنان وی نه تحلیل که از روی اطلاع است.

 

پورنجاتی با بیان اینکه در تبلیغات انتخاباتی صدا و سیما از سوی تیم آقای روحانی با تدبیر عمل شد، تصریح کرده است: "اینگونه نبود که بخشی از کاندیداهایی که در جبهه اصولگرا تعریف می‌شدند خود خواسته و اتفاقی مواضعی را بگیرند که نهایتا به سود کاندیدای پیروز باشد. تمام اینها با برنامه‌ریزی بود، به این معنا که با تدبیر عقلانی همراه بود. به عنوان نمونه موضع‌گیری آقای ولایتی در مسائل سیاست خارجی و مواجهه ایشان با آقای جلیلی صرفا به خاطر خاستگاه شخصی ایشان نبود، بلکه نتیجه تدبیر عقلانی بود که به شکل دقیقی اندیشیده شده بود. من این را با اطلاع می‌گویم و تحلیل نیست.
علی اکبر ولایتی با توجه به چند مولفه اصلی ترین، اصولگراترین و خودی ترین کاندیدای جریان اصولگرایی و برخاسته از بطن و بدنه سنتی این جریان با سابقه اسمی راست سنتی بود.

برخورداری از حمایت جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تا آنجا که اعلام این حمایت از سوی آیت الله محمد یزدی به گفته برخی دیگر از اعضای جامعه مدرسین، این تشکل کهن، ریشه دار و استخوان خرد کرده که ساختار تشکیلاتی آن با اعتقادات مذهبی عمیق و گسترده درهم تنیده را تا مرز فروپاشی و چند دستگی پیش برد، برخورداری از حمایت گسترده تشکل ها و فعالان سیاسی، علما و ائمه جمعه از جمله احزاب عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری و فعالان سیاسی سرشناس منتسب به آن، علمای قم، ائمه جمعه مراکز استان ها و شهرهای بزرگ، برخورداری از جایگاه مشاورت مقام معظم رهبری آن هم در حوزه مهم و حساس امور بین الملل، سابقه سیاسی طولانی، حضور در مقاطع حساس تاریخ نظام جمهوری اسلامی ایران در جایگاه صدارت وزارت امور خارجه، برخورداری از خاستگاه اندیشه ای و سیاسی پرسابقه در جریان راست قدیم و اصولگرای فعلی و دلایل پرشمار دیگر، ولایتی را به نوعی حتی کاندیدای مورد حمایت نظام و رهبری البته در خفا نیز معرفی می کرد.
اما برخی سخنان و مواضع او در جریان رقابت های انتخاباتی به عنوان گام اول، صدور بیانیه ای در اولین ساعات پس از اعلام پیروزی حسن روحانی به عنوان منتخب ملت و تاکید بر اینکه "من دین خود را ادا کردم" به عنوان دومین گام و حالا سخنان پورنجاتی با تاکید موکد بر اینکه این سخنان نه تحلیل بلکه از سر اطلاع است، اضلاع منظومه ای را به یکدیگر پیوند می دهد که در صورت صحت –که البته به سختی می توان آن را رد کرد- گویای تحولات و اتفاقاتی بسیار تاسف برانگیز و نامطلوب خواهد بود.
بخش قابل توجهی از فعالان مذهبی و سیاسی کشور در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری از علی اکبر ولایتی حمایت کردند، اما علیرغم همه این اعلام حمایت ها، علی اکبر ولایتی در بین شش نامزد نهایی انتخابات ریاست جمهوری قبل از آقا غرضی نفر ماقبل آخر شد. یک معنای این جایگاه آن است که همه مقبولیت و جایگاه مردمی دایره گسترده ای از فعالان مذهبی و سیاسی ذی نفوذ در ارکان نظام جمهوری اسلامی چقدر است.
معنای دیگر این گستره حامیان آقای ولایتی آن است که چه کسانی از تکرار تجربه رئیس جمهوری همچون احمدی نژاد بیمناک بودند.
از سوی دیگر اگر سخنان پورنجاتی را بپذیریم، درباره موضع گیری حامیان ولایتی دو تحلیل می توان ارائه داد؛ اول اینکه اینان نیز فریب این بازی را خوردند و بدون اینکه خواسته باشند، در زمین هاشمی رفسنجانی بازی کرده و گل به خودی زدند و دوم اینکه همه اینان یا حداقل بخش موثرتر و ذی نفوذترشان با کسانی که این بازی را طراحی و اجرا کردند، هم داستان و همراه بودند که هیچ کدام از این دو یقینا خوشایند نیست.
این نوشتار مجال تحلیل آنچه ولایتی در آخرین مناظره انتخاباتی ریاست جمهوری گفت، نیست، که چه بسا آن سخنان علاوه بر تغییر کفه میزان انتخابات از سوی سعید جلیلی به حسن روحانی، آسیب های بزرگی متوجه منافع اساسی و بلند مدت نظام کرده و چارچوب تصمیم سازی و تصمیم گیری در نظام جمهوری اسلامی را در برابر انظار جهانیان به چالش کشید.
سخنان آن روز ولایتی از جایگاه مشاور امور بین الملل مقام معظم رهبری و وزیر امور خارجه سابق، اینگونه به اذهان القا کرد که همه در نظام جمهوری اسلامی به دنبال مصالحه بر سر پرونده هسته ای هستند، اما هر کس می خواهد آن را به نام خود تمام کند.
شاید حتی پیش دستی ولایتی برای تشکیل ائتلاف 1+2، البته قبل از آنکه مثلا کاندیداتوری فردی مثل جلیلی قطعی شود، برای مهار دیگر کاندیداهای مطرح جریان اصولگرایی در انتخابات بوده باشد.
اگر چه سخنان آن روز ولایتی به هیچ روی قابل اغماض نیست و متاسفانه در هیاهوی انتخابات فعلا به دست فراموشی سپرده شده است، اما بدیهی ترین و اولیه ترین انتظار از کاندیدایی که صفت "اصولگرایی" را یدک می کشد، موضع گیری در برابر سخنان اخیر پورنجاتی و رد آنهاست که اگر غیر از این باشد، باید برای صدر تا ذیل اردوگاه اصولگرایان نوای "واویلا" سر داد





تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 92/5/31 | نویسنده : alamdarbasir
گفتنی است قربانی حمله هفته گذشته پس از آنکه از سوی فردی مورد حمله قرار گرفت به بیمارستان انتقال یافت. پلیس نیز اعلام کرده در حال بررسی این پرونده است.

به گزارش خاورستان: تعدادی از زنان سوئدی پس از حمله هفته گذشته به یک زن باردار محجبه و کشف حجاب وی با انتشار عکس‌های محجبه‌ای از خود در سایت‌های اجتماعی به حمایت از وی پرداختند.

در همین راستا تعدادی از زنان سوئدی عکس‌های محجبه خود را در توییتر و دیگر سایت‌های اجتماعی منتشر کردند. در میان معترضان به حمله علیه این زن مسلمان تعدادی از سیاست‌مداران و مجری‌های تلویزیونی نیز مشاهده می‌شوند.


افرادی که اقدام به تشکیل این کمپین کرده‌اند از دولت درخواست کرده‌اند تا از حقوق زنان مسلمان و آزادی مذهبی آنان حمایت کند.

ابنا نوشت: بیلان عثمان، یکی از موسسان این کمپین گفت: مردم ما به حجاب و مسلمانان همچون یک بیگانه می‌نگرند. این جریان می‌تواند فرصتی باشد تا مشکلاتی که زنان مسلمانان با آن مواجه هستند را مطرح کند.


گفتنی است قربانی حمله هفته گذشته پس از آنکه از سوی فردی مورد حمله قرار گرفت به بیمارستان انتقال یافت. پلیس نیز اعلام کرده در حال بررسی این پرونده است.

این در حالی است که پس از رسانه‌ای شدن این موضوع زنان مسلمان دیگری نیز اعلام کردند به دلیل حجاب مورد حمله قرار گرفته‌اند.


وزیر دادگستری سوئد نیز با ابراز نگرانی از این اتفاقات اعلام کرد چنین حمله‌هایی باید جدی تلقی شوند.

گفتنی است  تبلیغات بسیار مسموم رسانه های غربی بر ضد اسلام و تلاش برای ایجاد موج اسلام هراسی در غرب ،رفتارهای  نژاد پرستانه مختلفی را در این کشورهای مدعی تربیت متمدنانه انسان  ، به وجود آورده است  .





تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 92/5/31 | نویسنده : alamdarbasir

نتیجه انتخابات فراتر از تصور بسیاری از مدعیان تحلیلگر سیاسی بود و نشان داد برخی از این تحلیلگران تا چه اندازه از واقعیات جامعه دور هستند.

به گزارش علمدار بصیر: محمدرضا عارف در دیدار با اعضای تشکل دانشجویی «بیدار»، اظهار داشت: همانگونه که جوانان نقش بی بدیلی در صحنه‌های مختلف انقلاب داشتند، در انتخابات اخیر نیز این قشر به خصوص دانشجویان در به میدان آوردن مردم و ایجاد شور انتخاباتی و خلق حماسه سیاسی نقش کلیدی و اثرگذاری داشتند.

وی با بیان اینکه برخی سیاسیون تلاش می کنند نقش جوانان را در عرصه‌های مختلف کمرنگ جلوه دهند، افزود: نتیجه انتخابات فراتر از تصور بسیاری از مدعیان تحلیلگر سیاسی بود و نشان داد برخی از این تحلیلگران تا چه اندازه از واقعیات جامعه دور هستند.

عارف تاکید کرد: در خلق سرمایه اجتماعی ایجاد شده در انتخابات، تفکر اصلاح‌طلبی نقش کلیدی داشت و علیرغم خواست عده‌ای که دنبال حذف تفکر اصلاح‌طلبی هستند، این تفکر هیچ‌گاه حذف نخواهد شد.

عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مشکلاتی که دولت جدید در عرصه‌های مختلف با آن مواجه است، گفت: دولت در آغاز کار است و نباید انتظار داشت تمامی مشکلات به‌یک‌باره حل شود.

عارف افزود: انتظار معجزه داشتن از دولتی که میراث نابسامانی‌های دوره پیشین را در اختیار دارد، کار غلطی است.

وی تصریح کرد: همه می دانیم مهم‌ترین معضل کشور، مسائل مربوط به تورم و معیشت مخصوصاً فشار اقشار آسیب‌پذیر است که انشاءالله دولت با تدابیر ویژه بتواند در کوتاه‌مدت بخشی از این مشکلات را مرتفع کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بازگشت به فضای هشت سال گذشته امکان‌پذیر نیست، به رأی اعتماد مجلس به اعضای کابینه یازدهم اشاره و تصریح کرد: هماهنگی میان سه قوه مطمئناً در پیشرفت کشور تأثیرگذار است.

عارف خاطر نشان کرد: تعامل مجلس و دولت امری لازم و ضروری است که امیدوارم نمایندگان محترم مجلس در ادامه همکاری خود با دولت جدید، دنبال گره گشایی از مشکلات کشور باشند.

بر اساس این گزارش، در این دیدار اعضای تشکل دانشجویی «بیدار» گزارشی از فعالیت‌های خود ارائه کردند.

منبع:فارس





تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/5/29 | نویسنده : alamdarbasir


 

تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون