سفارش تبلیغ
صبا ویژن
" سلام بر شما ... از این که از علمدار بصیر بازدید نمودید ، بسیار خرسندیم . از طریق نظرات می توانید پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید "

 

آخرین مطالب
پیوند دوستان
رییس جمهور در پیامی با تبریک انتخاب حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی به عنوان رییس جمهور منتخب ملت ایران گفت: امیدوارم با قدرشناسی از عواطف و اعتماد ملت عزیز فرصت خدمتگزاری و تلاش برای استقرار عدالت و آبادانی کشور بیش از پیش مهیا گردد.

 
به گزارش علمدار بصیر: متن این پیام به شرح زیر است:
 
بسمه تعالی
 
اللهم عجل لولیک الفرج و العافیه و النصر و اجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و المستشهدین بین یدیه
 
ملت عزیز و آرمانی ایران در طول تاریخ با باوری عمیق به دنبال استقرار حق و عدالت در جهان بوده است و در هر فراز، متناسب با شرایط و مقتضیات، تصمیمات سرنوشت ساز گرفته است.
 
رویداد مهم انتخابات بیست و چهارم خرداد نود و دو را به ملت شریف، مقام معظم رهبری و منتخب محترم ملت تبریک می گویم.
 
اینجانب همواره به ظرفیت های عظیم و بی پایان ملت ایران برای ایجاد تحول و تعالی عمیقاً باور داشته و معتقدم که توانمندی‌ها و استعدادهای ذاتی و شگرف ملت ایران بسیار بالاتر و بیشتر از فرصت های پدید آمده بوده است. معتقدم با اعتماد و باور به ملت ایران و احترام به سلایق و علایق گوناگون می توان همه قله های افتخار را فتح کرد و کشور را در بالاترین سطح از رفاه و پیشرفت جهانی قرار داد و همه آروزها و آرمان ها را محقق کرد. امیدوارم با همبستگی و تلاش گسترده تر امید دستیابی به مطالبات تاریخی ایرانیان در رسیدن به جامعه سعادتمند و استقرار حکومت عدل جهانی روز به روز عمیق تر و بیشتر شود.
 
ضمن تبریک مجدد به جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای حسن روحانی که مورد اعتماد اکثریت ملت قرار گرفته اند امیدوارم با قدرشناسی از عواطف و اعتماد ملت عزیز فرصت خدمتگزاری و تلاش برای استقرار عدالت و آبادانی کشور بیش از پیش مهیا گردد.
 
از همه علاقه مندان به سرافرازی ایران انتظار دارد که در تمام فرصت ها رییس جمهور و دولت منتخب را برای پیشبرد هر چه بهتر امور یاری رساند اینجانب و دولت خدمتگزار تا آخرین لحظات مسئولیت همچون روز اول به وظایف خود به طور جدی عمل خواهیم کرد.
 
از خداوند منان عزت، رفاه و سلامت همه مردم و همه ملت ها را در سایه عنایات امام عصر(عج) مسئلت دارم.
 
خادم ملت ایران
 
محمود احمدی نژاد





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/3/26 | نویسنده : alamdarbasir
در پی پیروزی حسن روحانی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، آقایان قالیباف، جلیلی، رضایی، ولایتی، غرضی، عارف و حداد عادل این پیروزی را به مردم و رئیس جمهور منتخب تبریک گفتند.

به گزارش علمدار بصیر: پیام های تبریک به شرح زیر است:
تبریک محمد باقر قالیباف
متن این پیام به این شرح است:
«ستایش می کنم خداوند را به خاطر اتمام نعمتش، و تصمیم در برابر عزتش، و حفظ و نگهداری از معصیتش» (علی علیه السلام)
ملت شریف و بزرگوار ایران؛
امید دارم همانگونه که با نسیم حضورتان عطر مشارکت در میهن اسلامی دگر باره معنا گرفت، با نسیمی دیگر نیز درون و پیرامون ما از جهل و تحجر تهی گردد و معطر به معنویت و شعور جمعی به سوی سرمنزل مقصود رهسپار گردیم. در همه این سال های در خدمت شما حاضر بودن، به کرات آموخته ام که: «گر من از دوست بنالم نفسم صادق نیست؛ خبر از دوست ندارد که ز خود با خبر است.»
در تمام آن سالهایی که با شما گذشت همراه با یکدیگر سطوری از صفحات پر افتخار این مرز و بوم را با تاسی به فرهنگ جهاد و شهادت نگاشته ایم. در همه آن سالها حرکت از شما ملت سرافراز بوده و برکت نیز به طبع آن از خداوند متعال؛ اما در خاطر مشترک ما لحظاتی نیز ثبت شده است که هنوز تاریخ در باب آن به قضاوت ننشسته است:
قیمت عشق نداند قدم صدق ندارد سست عهدی که تحمل نکند بار جفا را
گر مخیر بکنندم به قیامت که چه خواهی دوست ما را به همه نعمت فردوس شما را
گر سرم می رود از عهد تو سر باز نپیچم تا بگویند پس از من که به سر برد وفا را
اکنون که برگی دیگر از تاریخ پر افتخار این سرزمین در حال تحریر است، بر خود واجب می دانم به یازدهمین منتخب ملت ایران، حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر حسن روحانی تبریک و تهنیت عرض نمایم و آرزوی موفقیت ایشان را که نیاز حیاتی این برهه است، از خداوند منان خواستارم. امیدوارم با در نظر گرفتن مطالبات بحقِ نیمه دیگر این حماسه سیاسی، زمینه های عملی وحدت، همدلی و همبستگی ملی را فراهم آوریم؛ لیس للانسان الا ما سعی.
 
پیام تبریک سعید جلیلی
متن پیام تبریک سعید جلیلی به شرح زیر است:
«بسمه تعالی
و ان استقاموا علی الطریقه لاسقیناهم ماء غدقا
جمهوری اسلامی ایران این میراث بزرگ امام راحل بار دیگر در 24 خرداد 1392 جمهوریت خود را بر مبنای گفتمان اسلام ناب به رخ جهان کشیده و نمایشی پرشکوه از انتخابات آزاد را بر مبنای الگوی مردم‌سالاری دینی نشان داد.
با سپاس بی‌کران به درگاه الهی و با قدردانی از ملت بزرگ ایران که با حماسه‌ای دیگر پشتوانه‌ای سترگ را برای اقتدار، سربلندی و پیشرفت نظام خلق کرد و با تشکر و تبریک به رهبر فرزانه انقلاب به خاطر تمهید این حماسه بزرگ، برای رییس جمهور منتخب مردم برادر گرامی جناب حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جهت دفاع از آرمان‌ها و حقوق ملت ایران و اعتلاء و سرافرازی نظام مقدس جمهوری اسلامی آرزوی موفقیت می‌کنم و به ایشان برای کسب اعتماد ملت ایران صمیمانه تبریک عرض می‌کنم.
با تشکر خاضعانه از ابراز لطف همه عزیزان که اهداف و برنامه‌های من را به اهداف و آرمان‌های امام نزدیک‌تر دانسته و به آن رای دادند، تقاضا دارم با حفظ حضور هوشمندانه در صحنه انقلاب، رییس‌جمهور منتخب را در پیشبرد گفتمان انقلاب اسلامی و اهداف عالی نظام مقدس جمهوری اسلامی و خدمت‌رسانی به مردم یاری نمایند.»
 
پیام تبریک محسن رضایی
متن کامل این پیام به شرح ذیل است:
بسمه تعالی
حسبنالله ونعم الوکیل، نعم المولی و نعم النصیر
ملت شریف و عزیز ایران
حماسه باشکوهی که خلق کردید بار دیگر جان تازه‌ای به مردم سالاری دینی داد. اینجانب این حماسه بزرگ را به محضر رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی و شما ملت عزیز ایران تبریک عرض می کنم و به تشخیص و تصمیم شما احترام می گذارم.
به جناب آقای حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی نیز تبریک می‌گویم و از خداوند متعال توفیق ایشان را در عبور از مشکلات امروز و رسیدن به آینده‌ای درخشان برای کشور خواستارم.
از مردم شریف کشور از ارس تا اروند، از البرز تا زاگرس پر افتخار هم به خاطر حمایت از این سرباز همیشگی خود تقدیر و تشکر می کنم و با توجه به درخواستهای مکرر مردمی برای ارایه برنامه هایم به دولت آینده باید ابراز کنم که از هیچ کوششی برای نمایندگی شما در رفع تنگناهای زندگیتان فرو گذاری نخواهم کرد.
اما چند جمله از سر اخلاص با رییس جمهور آینده جناب آقای حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی:
ازآنجایی که طی یکسال گذشته بیش از 300 شهرستان، شهر و روستا و بیش از 40 دانشگاه را از نزدیک سرکشی کردم و مهمان سفره های پر مهر مردم کشور بوده و با آنها نان و نمک خورده ام و شادیها و درد ها و غمهای آنها را از نزدیک درک کرده ام ، حال لازم می دانم از سر تکلیف و امانت چند نکته را به حضورتان انتقال دهم.
1- اقوام ستونهای مستحکم فرهنگ و معرفت ایرانی – اسلامی اند که امروز نیاز به توجه و بازشناخت نقش آنان زیر آسمان فرهنگ ایران بزرگ به عینه دیده می شود، لر ، کرد ، عرب ، آذری ، ترکمن ، بلوچ ، گیلک ، مازنی و . . . همه و همه یعنی ایران مقتدر، این اقتدار از نفی نگاههای سخیف تا تعریف سهم آنها در اداره کشور یک امر ضروری است.
2- مردم شریف ، ولایتمدار و عاشق ایران در پاره ای از مشکلات که ناشی از سوء مدیریت در رسیدگی به مسایل اقتصادی آنهاست بعضا روزهای سختی را در زندگی خود تجربه می کنند، «فقر ، بیکاری و گرانی » باید از چهره ایران زدوده شود و یک زندگی در شأن مردم ایران برای آنها فراهم آید .
3- سرمایه های انسانی و نخبگان بی بدیل کشور در جهاتی پشت درب بی تدبیری مانده اند، باید قیود حضور این سرمایه ها را در مشارکت برای آبادانی کشور برداشت، امروز دختران و پسران ما با سطح تحصیلات بالا باید توان خود را در پیشرفت کشور به کار بگیرند و این راهگشایی نیاز به برنامه دارد.
4- خواهران و برادران ، کشاورزان، کارمندان، هنرمندان و فرهنگیان، نیروهای نظامی و انتظامی ، بازنشستگان و . . . بعضا با تنگی معیشت مواجه اند و رفع مشکلات آنها نیاز به برنامه، تدبیر و تلاش مجاهدانه دارد.
5- فراهم کردن محیط کسب و کار و حمایت جدی از کارآفرینی کلید عبور از مشکلات اقتصادی کشور است.
درک درست شرایط امروز ایران خصوصاً از سوی دولت مردان، تصمیم سازان و تصمیم گیران امری اجتناب ناپذیر و عدم شناخت دقیق وضعیت کنونی، موجب تحمیل هزینه های جبران ناپذیر و هدر دادن فرصت های بزرگ فراروی ملت عزیز ایران است. به نظر بنده کشور امروز نیاز به دولتی فراگیر برای تحقق جهاد اقتصادی و رفع تنگاهای مردم دارد. این مردم دولتی شایسته شأن خود با تدبیر، اقتدار، شجاعت، صداقت و توان اجرایی و عملیاتی بالا در اداره امور کشور دارند که بتواند با بهره گیری از تمام توان کشور آرامش را به خانه ها بازگرداند.
بنده ضمن تقدیر و تشکر از حماسه سیاسی مردم ایران از خداوند متعال برای شما آرزوی موفقیت کرده و امروز باز هم خود را در صف اول خیزش همدلانه و اخلاق محور برای دفاع از حقوق مردم و پیشرفت ایران بزرگ اسلامی و ملت سرافرازمان می دانم.
برای سرباز این مرز و بوم جهاد هیچ وقت به پایان نمی رسد. از درگاه حضرت حق سربلندی ملت ایران، مقام معظم رهبری و حضرتعالی را در خدمت به آحاد مردم جامعه خواهانم.
 
پیام تبریک دکتر ولایتی
متن این پیام به شرح ذیل است :
بسمه تعالی
حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر روحانی
رئیس جمهور محترم منتخب
باسلام
حضور حماسه ساز ملت بزرگ ایران در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ، انسجام ملی را به نمایش گذاشت و در این برهه حساس ، امنیت ملی را تقویت کرد و دشمنان ملت را نا امید ساخت .
پیروز اصلی این میدان همانا مردم فهیم ما هستند که به دعوت رهبر محبوب خود پاسخ گفتند و حماسه سیاسی را رقم زدند. جنابعالی نیز موفق به کسب رأی اعتماد ملت شدید که مایه مسرت است. این انتخاب را به مقام معظم رهبری ، ملت شریف و جنابعالی تهنیت می گویم و تداوم توفیق را برایتان مسالت می کنم . امید می رود در دوره ریاست جنابعالی، ‌مبانی «مردمسالاری دینی» که یادگار امام راحل است تحکیم یافته و گفتمان رهبری در «عدالت و پیشرفت» تحقق یابد و بتوان با همدلی، قانونگرایی، ولایتمداری و تعامل قوا نقاط ضعف را بسرعت برطرف کرد و با پیگیری راهبرد « مقاومت مدبرانه» بر حق و دستاوردهای هسته ای ابرام ورزید.
اینک با این اقبال مردمی و پس از تنفیذ و تحلیف، جنابعالی رئیس جمهور همه ملت و از جمله جریانها و افراد رقیب هستید و لذا همراهی، همکاری و رعایت احترام جنابعالی ،‌ وظیفه همگان است .
خداوند بزرگ را شاکریم که نعمت های بیکران خود را همواره بر ملت ما ارزانی داشته است و امیدوارم قدردان نعمت های او باشیم . انه ولی النعم
علی اکبر ولایتی
 
 
پیام تبریک غلامعلی حدادعادل 
جناب آقای دکتر حسن روحانی، رئیس‌جمهور منتخب ملت ایران اکنون که مردم ایران در پاسخ هوشمندانه به دعوت مقام معظم رهبری با حضور پرشکوه خود در انتخابات ریاست‌جمهوری حماسه‌ای سیاسی آفریدند و با نظم و نشاط تحسین‌برانگیز جلوة دلپذیر مردم‌سالاری دینی و قانون‌مداری را در چشم جهانیان به‌نمایش گذاشتند، وظیفة خود می‌دانم این حماسة عزت‌آفرین را به ملّت باایمان و فرهیختة ایران و به رهبری ارجمند و به شخص جناب‌ِ عالی تبریک بگویم.
امیدوارم به شکرانة اعتماد ارزشمندی که ملت نسبت به شخص شما ابراز کرده، در حفظ استقلال میهن اسلامی و خدمت به مردم عزیز و پاسداری‌ از ارزش‌ها و آرمان‌های امام خمینی (ره) و نگاهبانی از میراث گرانقدر آن بزرگ‌وار، که همانا جمهوری اسلامی و ولایت فقیه است، موفق باشید و همان‌‌طور که در تبلیغات انتخاباتی خود اعلام کرده‌اید روش و منش مستقل و معتدل خود را در انتخاب همکاران و ادارة قوة مجریه به اثبات رسانید. در افق جدیدی که به برکت این پیروزی پیش رویتان گشوده شده برایتان از خداوند طلب توفیق می‌کنم.
غلامعلی حدّاد عادل
 
پیام تبریک غرضی
سید محمد غرضی یکی از کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در واکنش به خبر انتخاب حسن روحانی به عنوان رییس جمهور با بیان اینکه ان‌شاءالله این اتفاق، اتفاقی میمون و مبارک است، اظهار کرد: برای ایشان آرزوی موفقیت می‌کنم.
سید محمد غرضی در گفت وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: ان‌شاءالله انتخاب‌آقای روحانی به عنوان رییس جمهور انتخابی خیر باشد. ان‌شاءالله ایشان بتواند در اهداف‌شان به نتایج مورد نظر خود دست یابد. من امیدوارم که همه ملت با ایشان همکاری کنند. ان‌شاءالله ایشان بتوانند دولتی بتوانند مستقر تشکیل دهند. من برای آقای روحانی و همچنین ملت غیور ایران آرزوی عاقبت به خیری می‌کنم.
وی افزود: من برای ملت ایران،‌حماسه‌ای که در روز انتخابات خلق شد و همچنین برای آقای حسن روحانی رییس جمهور کشور آرزوی توفیق و سلامتی می‌کنم.
 
پیام تبریک عارف
متن این پیام به شرح زیر است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
برادر عزیزم، جناب آقای دکتر حسن روحانی؛
با اهداء سلام و درود،
افتخار کسب اعتماد مردم به عنوان منتخب ملت در جایگاه رئیس جمهوری ایران اسلامی را به جنابعالی، ملت شریف و رهبر معظم انقلاب تبریک عرض می کنم. سرمایه اعتماد مردم ،که به حق یک امانت الهی است ،بر دوش جنابعالی قرار گرفته است. صمیمانه از درگاه خداوند متعال سلامتی و موفقیت شما را در راه دشواری که در پیش دارید، آرزومندم.
این موفقیت، پیروزی گفتمان اصلاح طلبی و اعتدال است. پیروزی نگاه خردورزانه و اخلاق گرایانه به کشورداری است.
اکنون پس از خلق حماسه سیاسی توسط مردم فهیم و عزیزمان، نوبت به تحقق حماسه اقتصادی و ساماندهی مشکلات کشور رسیده است که جز با همدلی و همراهی همه مردم عزیز و جریانات مختلف سیاسی و اجتماعی محقق نخواهد شد و وظیفه همگان، حمایت و همکاری با منتخب ملت است.
اینجانب متواضعانه و خالصانه از تمامی گروهها و جریانات سیاسی و سایر نامزدهای محترم یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درخواست می کنم که با حمایت همه جانبه از رئیس جمهور منتخب، برای برآورده شدن مطالبات به حق مردم که آرزوی همه ماست، همت کنند.
به امید فردایی بهتر برای همه ایرانیان
محمدرضا عارف»





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/3/26 | نویسنده : alamdarbasir

مملو از جاذبه های گردشگری زیبا است. اما این قاره زیبا و سرسبز جاذبه های عجیبی نیز دارد که شاید تاکنون در مورد آنها نشنیده باشید. جاذبه هایی همچون موزه شکنجه گاه های قرون وسطی یا موزه عجیبی که به وسایل شب‌نما اختصاص دارد.

به گزارش علمدار بصیر: اروپا مملو از جاذبه های گردشگری زیبا است. اما این قاره زیبا و سرسبز جاذبه های عجیبی نیز دارد که شاید تاکنون در مورد آنها نشنیده باشید. جاذبه هایی همچون موزه شکنجه گاه های قرون وسطی یا موزه عجیبی که به وسایل شب‌نما اختصاص دارد. 10 تا از این جاذبه های عجیب را در پایین معرفی کرده ایم.

 

Gruselkabinett – برلین – آلمان

برلین، پایگاه ضد حمله هوایی دوره جنگ جهانی دوم را به طور دایمی به عنوان موزه باز کرده است که بسیار چندش آور است. Gruselkabinett پایگاه زیرزمینی را به محلی ترسناک سه طبقه تبدیل کرده است. در طبقه بالا، یک خانه تسخیر شده توسط ارواح را می بینید که داخل آن ماز پیچیده ای قرار دارد و تعدادی هنرپیشه ناگهان از گوشه و کنار تاریک خانه بیرون می پرند و موجب وحشت بازدیدکننده ها می شوند. در طبقه پایین نیز با استفاده از مانکن و آدمک ها روند درمان های وحشیانه و بدوی که در طول جنگ انجام می شده است را به تصویر کشیده اند. بسیار عجیب است که زیر زمین این پایگاه کمترین هیجان و ترس را دارد، در صورتیکه همیشه زیرزمین خانه ها ترسناک ترین بخش آنها است. در زیرزمین نشان داده می شود این پایگاه در طول تاریخ چگونه بوده است.

 



موزه اتاق جراحی – لندن – انگلستان

این موزه یک اتاق جراحی است که در دهه 1800در اتاق زیر شیروانی یک کلیسا ساخته شده است. در آن دوران از این اتاق برای آموزش دانشجویان پزشکی استفاده می شده است. این محل در قرن 19 میلادی با مبلمان و تجهیزات جدیدی نوسازی شد. با بالا رفتن از پله و ورود به این اتاق زیر شیروانی می توانید از نزدیک ببینید تا پیش از کشف داروی بیهوشی و استفاده از آن در عمل های جراحی، پزشکان چگونه جراحی خود را انجام می داده اند.

 



Peristal Singum – برلین – آلمان

همه باید تنها وارد اتاق تو در توی Peristal Singum بشوند. Peristal Singum متشکل از نمایشگاه هنری و ماز زیرزمینی است که برای ترس و هیجان ساخته شده است. این جاذبه هیجان انگیز از سالن Zur Wilden Renate شروع می شود – البته باید ابتدا بلیت تهیه کنید و منتظر بمانید تا فردی که داخل شده است بیرون بیاید تا شما را داخل بفرستند. باید انتظار داشته باشید که در این سالن گم بشوید زیرا هیچ گونه علامت کمک کننده یا راهنمایی وجود ندارد تا در آن مکان تاریک و ترسناک به دادتان برسد. حتی هیچ کس صدای جیغ شما را نیز نمی شنود.

 



موزه جنایات قرون وسطی – روتنبرگ اوبدر توبر – آلمان

در دوران باستان جنایات و شکنجه های بسیاری صورت می گرفت. در موزه جنایات قرون وسطی می توانید وسایل شکنجه همچون وسایلی برای تنبیه نانواها برای فروش قرص های بسیار کوچک نان و نحوه استفاده از آنها را از نزدیک می بینید. وسایل اعدام همچون چرخ هایی برای له کردن فرد متهم و مجازات خلافکاران همچون ماسک شرم آور را می توانید ببینید.

 



Kunstkamera – سنت پترزبورگ – روسیه

مجموعه عجیب این موزه با همت پتر کبیر به منظور تحقیق در زمینه عجیب الخلقه بودن موجودات و از بین بردن ترس مردم از آنها گردآوری شده است. البته مواردی که در این موزه قرار دارند هیولا یا عجیب الخلقه نیستند اما باز هم ترسناک هستند. در این موزه انواع انسان های عجیب همچون استخوان های دوقلوهای به هم چسبیده، روده کوچک شناور در ظزف شیشه ای، کودکی بدون بازو و .. را می توان مشاهده کرد.

 



سردابه های کاپوچین – پالرمو – ایتالیا

بازدید از این سردابه ها به کابوس شبانه بازدیدکننده ها تبدیل خواهد شد. در سال 1599 میلادی، راهب های صومعه کاپوچین کشف کرد با قرار دادن بدن یکی از افراد خود در سردابه صومعه، آن جسد به طور طبیعی مومیایی می شود. خیلی زود آنجا به محل دفن انسان هایی تبدیل شد که اشتیاق برای باقی ماندن جسدشان داشتند. جنازه ها را با بهترین لباس هایشان در این سردابه قرار می دادند. در حال حاضر، حدود 8 هزار مومیایی در کنار دیوار در کنار هم به صف کشیده شده اند تا زمانی که خوبی بر بدی پیروز شود.

 



تاق ادینبورگ – ادینبورگ – اسکاتلند

گفته می شود تاق ادینبورگ بیشتر از هر جای دیگر بریتانیا مورد تسخیر ارواح قرار دارد. به طوری که گفته می شود این تالارهای زیرزمینی مورد استفاده بسیاری افراد بوده و قاتلان سریالی قربانی های خود رابه آنجا می برده اند و به قتل می رساندند. بسیاری از گردشگرانی که از این محل دیدن کرده اند ادعا می کنند روح مردی بدون صورت را در آنجا دیده اند که آن را به شیطان توصیف می کنند زیرا هیچ صورتی ندارد و نمی تواند به بازدیدکننده ها لبخند بزند.

 



گالری دیرین شناسی و آناتومی تطبیقی – پاریس – فرانسه

هزاران اسکلت از انواع وال های غول پیکر، ماستودون ها و ... در این موزه قرار نگهداری می شوند. البته مغز و دیگر اندام های دیگر حیوانات نیز در این گالری وجود دارد که بسیار سرگرم کننده و جالب به نظر می رسند.

 



خانه دنیس سِوِر – لندن، انگلستان

این خانه به دنیس سور تعلق دارد و در سال 1724 میلادی ساخته شده است. این خانه بزرگ 10 اتاق خواب دارد و طراحی آن به گونه ای است که با ورود به داخل آن احساس می کنید به قرن 18 و 19 میلادی پا گذاشته اید. در این خانه همه چیز به قدری طبیعی و زنده است که احساس می کنید صاحب خانه نیز همچنان آنجا حضور دارد؛ شمع ها روشن هستند و غذاها روی میز چیده شده اند و هنوز صداهایی در خانه به گوش می رسند.

 



Electric Ladyland – نخستین موزه هنر فلورسنت – آمستردام

این موزه با همه موزه های دنیا فرق دارد. این موزه که پس از آخرین آلبوم جیمی هندریکس Electric Ladyland نامگذاری شده است به نیک پادالینو تعلق دارد. این موزه نمایش دهنده همه وسایل شب نمایی است که این فرد دوست دارد. به طور نمونه باید به انواع سنگ ها، مواد معدنی یا هنرهای معمولی که زیر نور UV می درخشند اشاره کرد.





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/3/26 | نویسنده : alamdarbasir
در سال 1789 میلادی زنان فقیر پاریسی جلوی کاخ ورسای تجمع کردند تا فقر خود را به اطلاع لوئی شانزدهم و همسرش ملکه ماری آنتوانت برسانند. واکنش ملکه به این جمله که ما نان برای خوردن نداریم، جالب بود: خب بروید بیسکویت بخورید!... این حکایت به نوعی در این روزهای بازار خودروی ایران به چشم می‌آید.

تسنیم: در حالی که مردمی گلایه‌کنان از 17 میلیونی شدن پراید هفت میلیونی می‌نالند و قشر متوسط به حسرت با مگان و ماکسیمای 40 میلیونی که الان به صد میلیون و بیشتر رسیده فکر می‌کنند، گروهی گزیده هم هستند که به کمتر از هشتصد میلیون و یک میلیارد تومان در خرید خودرو فکر نمی‌کنند.

آنان که خودروهایی برای سوارشدن (از نظر قشر ضعیف و متوسط) زیر پا دارند، خودروهایی که یک خط و خش به رویشان شاید به قیمت تمام دارایی و زندگی بسیاری ایرانیان تمام شود.

خودروهایی گزیده که البته این روزها شمارشان کم هم نیست. علاوه بر بنز و بی‌ام‌و که از دیرباز در ایران جای پا و آبرو و عزتی داشتند و دارند و خودروهای آمریکایی که فعلا راهی به بازار ایران ندارند، تقریبا بدنه گرانقیمتی را نمی‌توان در دنیا یافت که خیابان‌های تهران و برخی مراکز استان‌ها را متر نکرده باشد.




مازاراتی، پورشه، فراری، لامبورگینی، آئودی، رولزرویس، هامر، جگوار و... دیگر با خیابان‌های پر چاله چوله تهران نه‌تنها بیگانه نیستند، بلکه از فرهنگ و زندگی و آداب و رسوم ایرانیان و بویژه انبوه نگاه‌های حسرت‌زده،‌ نگران، ناباورانه و بیشتر خسته ‌موجود در خیابان خاطره‌ها دارند.

ماشین‌هایی که سروکارشان با 10 میلیون و 20 میلیون و 100 میلیون نیست. آنها با ارقام کمتر از 700 و 800 میلیون تومان سروکار ندارند و اصولا به کلاسشان نمی‌خورد.

چه‌بسا آن ارقام پایین قیمت تعمیر یا سرویس‌شان باشد. باور کنید اغراق نیست وقتی می‌گوییم قیمت یک در کامل بنز از قیمت دو عدد پراید بیشتر است یا باید یک پراید یا امثالهم را بدهید تا قیمت یک جفت چراغ عقب مازاراتی به زور و با تخفیف دربیاید.

اغراق نیست وقتی به ارقام بیمه بدنه این خودروها نگاه کنیم و ببینیم برای هر سال فقط 40 میلیون تومان حق بیمه بدنه آنهاست و بگذریم و لبخند بزنیم که حق بیمه شخص ثالث آنها مانند یک خودروی کاملا معمولی و متوسط است و بیچاره آن‌که با این خودروها تصادف کند و مقصر باشد.

مگر خسارت چهار میلیونی ذکر شده در بخش خسارت بیمه شخص ثالث جوابگوست؟! فوق فوقش هزینه اعزام با جرثقیل خاص به تعمیرگاه و هزینه باز‌کردن قطعه معیوب درمی‌آید و 20 درصد دستمزد تعمیرکار. اینجاست که مقصر نگون‌بخت تصادف باید سوئیچ ماشینش را تقدیم کند و بگوید: بقیه‌اش را هم بعدا تقدیم می‌کنم... .

این‌گونه است که اینها ماشین‌هایی هستند که به ما می‌گویند بروید بیسکویت بخورید، ماشین‌هایی برای سوارشدن، ماشین‌هایی که باید به جد از آنها فاصله گرفت و هنگام رانندگی حتی از نزدیکشان هم نگذشت.

شاید برای خیلی‌ها این ماشین‌ها ابزار پز‌دادن و ده‌ها چه و چه دیگر باشد، اما برای خیل عظیمی از ایرانیان اینها فقط یک مار خوش خط و خال یا قارچ سمی است که فقط سروشکل دارد و خدا نصیب گرگ‌ بیابان نکند زمانی که پاگیر این ماشین‌ها شده یا مثل یک وانت نیسان آبی، هوس تصادفی هر چند کوچک با آن به سرتان بزند.

به هر حال به قاعده وصف‌العیش، نصف‌العیش، این گزارش 10 عدد از گران‌ترین و کمیاب‌ترین خودروهای موجود در بازار ایران را فهرست و ویژگی‌ها و مشخصات و بخصوص هزینه‌های آنان را برشمرده است تا خود بخوانید حدیث مفصل از این مجمل...

با چنین مقدمه‌ای، نگاهی بر 10 خودروی گران بازار ایران برای علاقه‌مندان، خالی از لطف نیست با یادآوری این سه نکته که:

1 ـ ممکن است خودروهایی خارج از این فهرست باشند که به صورت تک‌موردی با استفاده از امتیاز ویژه واردکننده (مثلا قهرمان ملی بودن) وارد کشورمان و پلاک‌گذاری شده‌اند و به دلیل نامتعادل بودن عرضه و تقاضا می‌توانند به هر قیمتی، حتی بیش از خودروهای مورد اشاره، خرید و فروش شوند.

2 ـ برخی خودرو‌های بسیار گران در کشورمان دیده می‌شوند که اجازه پلاک‌گذاری ندارند و تنها پلاک گذر موقت دریافت می‌کنند مثل چند دستگاه بوگاتی (گران‌ترین خودروی متعارف دنیا)، رولز رویس و... که بعضا در سطح شهرها در حال تردد دیده می‌شوند که از فهرست ما خارج هستند.

3 ـ در مقایسه با گران‌ترین و لوکس‌ترین خودروهای دنیا، گران‌ترین و لوکس‌ترین خودروهای ایران، محلی از اعراب ندارند و دارای فاصله کیفیتی و قیمتی زیادی هستند. در حقیقت، اگر درست یا نادرست روزی اجازه ورود هر گونه خودرویی به کشورمان صادر می‌شد، آن وقت، گران‌ترین خودروهای بازار ایران دارای قیمت‌هایی حدود 10 برابر می‌شد.


*لوازم یدکی?هایی که به اندازه یک ماشین می‌ارزد


پول خرید ماشین یک بحث است و هزینه خدمات و لوازم یدکی و نوبت‌های طولانی تعمیرات، بحثی دیگر. هرچه ماشینی پیشرفته‌تر، لوازم یدکی و هزینه‌های تعمیرات و سرویس‌اش نجومی‌تر و خدمات آن نیز کمیاب‌تر.

تصور کنید راننده‌ای با خودروی فراری دو میلیاردی خود به نقطه‌ای دور دست از کشور سفر کرده و آنجا اختلالی در رایانه خودروی او به وجود آمده است.




چه باید بکند‌؟ آیا چاره‌ای جز این دارد که همانجا بماند تا جرثقیلی بیاید و ماشین او را به تهران حمل کند‌؟ تازه آنجا هم اگر به لوازم یدکی نیاز باشد اما موجود نباشد (که لوازم یدکی این نوع خودرو در کشورمان موجود نیست) باید یک‌ماه آن خودروی میلیاردی بخوابد تا قطعه مورد نیاز از کشور دیگری وارد شود! این در صورتی است که بحث پول و اقتصاد را کنار بگذاریم.

نگاهی به قیمت سرویس و لوازم یدکی خودروهای میلیاردی موجود در کشور نشان می‌دهد گاه با پول یک قطعه از این ماشین‌ها می‌توان یک خودروی نو داخلی خرید. مقایسه‌ای که خیلی‌ها را به تعجب وا می‌دارد، اما پدیده‌ای است که در بازار ایران وجود دارد.

غلامرضا بخشی‌زاده، رئیس اتحادیه لوازم یدکی در تائید این موضوع می‌گوید: با این‌که ‌اکنون انواع و اقسام خودروهای لوکس به کشور وارد می‌شود؛ ولی هنوز برخی لوازم یدکی مورد نیاز این خودرو‌ها در کشور وجود ندارد.

برای مثال اگر از یک نوع خودرو 50 دستگاه وارد کشور می‌شود برای این خودروها لوازم یدکی جداگانه وارد نمی‌شود و در صورتی‌که خودرویی برای اولین بار به کشور وارد شود و بر اثر تصادف چراغ خودرو آسیب ببیند، نمی‌توان آن را در داخل خرید.

در این صورت افراد مجبور هستند این چراغ یا لوازم مورد نیاز را از کشور‌های همسایه وارد کنند و ‌اکنون نیز به همین دلیل تجارت چمدانی رایج است.




*حق بیمه‌هایی برای از ما بهتران!

خودرو‌های لوکس و بسیار گرانقیمت هم مانند خودروهای دیگر موجود در کشور ملزم به تحت پوشش قرارگرفتن بیمه شخص ثالث هستند، ولی برخورداری از بیمه‌بدنه برای آنها کاملا اختیاری است؛ بنابراین یک خریدارخودروی لوکس صفر کیلومتر نیز خودرویی دارای بیمه شخص ثالث را در اختیار می‌گیرد، ولی به منظور ایجاد امنیت بیش از حد معمول خودروهای دیگر، خود باید هزینه‌های بیمه‌بدنه آن را تامین کند؛ چراکه این خودروها هم در معرض سرقت بیشتر وهم در معرض آسیب مالی بالاتری قراردارند. 

با این حال واقعیتی که درست یا نادرست وجود دارد، این است که در کشور ما تناسبی بین قیمت یک خودروی بسیار لوکس و گرانقیمت با یک خودروی به مراتب ارزان‌تر در پرداخت حق بیمه شخص ثالث وجود ندارد. در حالی‌که هزینه بیمه ثالث یکساله یک دستگاه مازراتی صفر کیلومتر یک میلیارد و چند صدمیلیون تومانی به یک میلیون تومان هم نمی‌رسد، یک دستگاه خودروی تاکسی یا غیرتاکسی ون چند سال کارکرده که چیزی حدود 20 میلیون تومان هم قیمت ندارد، باید برای تجدید سالانه بیمه خود، بیش از یک میلیون و 600 هزار تومان بپردازد.

البته این موضوع شایدبا توجه به میزان بیشتر تعداد سرنشینان چنین خودروهایی نسبت به خودروهای سواری (هر چند گران) توجیه‌پذیر شود، اما تفاوت قیمتی موجود بین این دو خودرو هضم موضوع را دشوار می‌کند.

با این حال وقتی پای بیمه‌بدنه پیش می‌آید، شرایط کاملا تفاوت می‌کند، چراکه هزینه‌های بیمه سرسام‌آوری برای ارائه چنین خدماتی از خودروهای لوکس دریافت می‌شود.




مثلا یک خودروی بنز s 300 حدود 950 میلیون تومانی بابت دریافت خدمات بیمه تکمیلی خود باید بیش از 40 میلیون تومان در سال بپردازد. درباره دیگر خودروهای خاص نیز ماجرا به همین ترتیب است.

حق بیمه خودروهای خاص به ترتیب بیش از 60 میلیون تومان برای فراری کالیفرنیا، حدود 52 میلیون تومان برای مازراتی فول گرن کابریو اسپورت کروک، بیش از 45 میلیون تومان برای مازراتی غیر فول گرن کابریو اسپرت، بیش از 45 میلیون تومان برای پورشه پانامرا، نزدیک به 45 میلیون برای بنز اس ال 500، نزدیک به 43 میلیون تومان برای پورشه کاین، بیش از 40 میلیون تومان برای مازراتی کواترو پورته جی تی اس و بنز اس 500، نزدیک به 40 میلیون تومان برای هامر اچ 2 و نزدیک به 40 میلیون تومان برای بی‌ام‌و ایکس 6 می‌رسد.

وای به حالمان اگر با آنها تصادف کنیم!

از زاویه‌ای دیگر هم می‌توان به موضوع حضور خودروهای لوکس در خیابان‌های ایران نگاه کرد و آن کابوس تصادف با این خودروهاست. کابوسی که نگرانی منطقی از تهدید امنیت مالی شهروندان عادی را به دنبال می‌آورد.

در نظر بگیرید فردی با خودروی پراید اقساطی یا تاکسی یا وانت نیسان آبی‌رنگ معروف‌(!) با یک مرسدس بنز 500 که تازه در فهرست خودروهای گران قیمت کشور قرار گرفته، تصادف کند و تنها یکی از درهای بنز آسیب ببیند و نیازمند تعویض شود.

اگر مقصر، خودروی پراید تشخیص داده شود و تازه او دارای بیمه شخص ثالث باشد؛ در حالی‌که سقف بیمه شخص ثالث در بخش خسارت مالی برای اغلب خودروها حداکثر چهار میلیون تومان است، او ناچار می‌شود برای تامین بقیه خسارت که نزدیک به 40 میلیون تومان شده، خودروی خود را به راننده بنز تقدیم و برای جبران نقدی بقیه خسارت، فکری اساسی بکند.

این چنین است که باید به بیمه‌ها هشدار داد برای حل این معضل فکری اساسی بکنند که یکی از راه‌حل‌های مورد نظر، اجباری‌کردن دریافت بیمه‌بدنه برای خودروهای گرانقیمت است، چراکه هر قدر هم پوشش بیمه‌ای خودروهای عادی حتی با بیمه‌بدنه، بالا باشد چون ماهیت قیمت دو خودرو با هم فرق می‌کند، آن بیمه قدرت پوشش‌دهی خسارت واردشده به خودروی گرانقیمت را نخواهد داشت بنابراین متضرر این موضوع مردمی عادی هستند که گاه ممکن است هست و نیست خود را در این میان ببازند.


*گران‌ترین خودرو‌ها در ایران


فراری کالیفرنیا ـ حدود 2.5 میلیارد تومان

تنها یک دستگاه از فراری کالیفرنیا که دارای رنگ قرمز است، با مجوزی که برای یکی از قهرمانان نامی کشتی جهان و المپیک صادر شده بود، به کشورمان وارد شد ولی هم‌اکنون فرد دیگری این خودرو را خریداری کرده است و مورد استفاده قرار می‌دهد.

به دلیل تک و ویژه بودن این خودرو در ایران، قیمت دقیقی برای آن متصور نیست و کارشناسان تنها می‌توانند برآوردی از قیمت این خودروی لوکس را مورد گمانه‌زنی قرار دهند تا گران‌ترین خودروی ایران شناخته شود.

با وجود این، چنین خودرویی بین گران‌ترین و لوکس‌ترین خودرو‌های حال حاضر کمپانی فراری جایگاه خاصی ندارد چون در میان خودرو‌های این کمپانی، تنها مدل انزو که طی فقط سه ثانیه، از حالت توقف به سرعت صد کیلومتر در ساعت می‌رسد، جایی دارد و در رده هفتم قرار گرفته است؛ در حالی که بر آورد می‌شود اگر آن خودرو اجازه ورود به کشورمان را پیدا می‌کرد چیزی نزدیک به هشت میلیارد تومان ارزش داشت.



کالیفرنیای قرمز رنگ 2.5 میلیارد تومانی موجود،‌ دارای وزن 1630 کیلو گرم و موتوری هشت سیلندر و v شکل است که 454 اسب بخار نیرو تولید می‌کند.

این خودروی دو در اسپرت دارای سقف فلزی تاشویی است و در کمتر از چهار ثانیه می‌تواند از حالت توقف به سرعت صد کیلومتر در ساعت برسد و در نهایت می‌تواند سرعت خود را تا 310 کیلومتر در ساعت افزایش دهد.

بزرگ‌ترین مشکل کالیفرنیا در طراحی نمای عقب آن است، جایی که به دلیل قرار گرفتن تمام تجهیزات لازم برای بسته شدن سقف هارد تاپ کمی ارتفاع آن زیاد شده و با آن که از نمای کناری یا به اصطلاح Side view ظاهری شکیل و کلاسیک را ایجاد کرده، اما با نگاه مستقیم به رخ عقب آن، طراحی این بخش را کمی گنگ و نه‌چندان دلچسب می‌یابید.

همچنین علاوه بر چراغ‌های عقب گرد فرو رفته بین خطوط بخش عقب بدنه که فرم ساده‌ای را نیز به وجود آورده‌اند، لوله‌های اگزوز نیز همانند لکسوس IS-F تزئینی بوده و با لوله‌های اگزوزی پشت خود پنهان کرده است، هیچ اتصال فیزیکی ندارند، اما هنگام تست فراری کالیفرنیا، در هر شهر و روستایی از ایالت باواریا (محل تست این خودرو) عده بسیاری به کالیفرنیا خیره می‌شدند و هیچ یک از مسائل فوق نمی‌توانست مانع این خیره‌شدن شود!

در این خودرو، تعویض دستی دنده‌ها بسیار بهتر است و مانع هدر رفتن نیروی موتور می‌شود. هنگام تعویض دنده‌ها صدایی شبیه به شلیک شاتگان از اگزوزهای فراری شنیده می‌شود! نکته دیگر نیز ترمزهای سرامیک کربنی آن است. این ترمزها هنگامی که سرد باشند، عملکرد فوق‌العاده پایینی دارند که بخصوص در ترافیک‌های شهری بسیار آزاردهنده می‌شوند.

در فراری نیز سیستم launch control را می‌توان با فشار دکمه‌ای از کنسول میانی فعال کرد و تا زمانی که پدال گاز را تا انتها فشار دهید، تعویض‌ها به صورت خودکار انجام می‌شود.

در داخل، فراری لوکس و اعیانی بودن را به نمایش می‌گذارد که هنر طراحی آن کاخ‌های مجلل و فوق‌مدرن امروزی را به چالش می‌کشاند.

در فراری کالیفرنیا چرم دست‌دوز در سراسر کابین به چشم می‌خورد و رنگ‌بندی و طراحی بخش‌های مختلف کابین خودرو در کنار فرم مدرنی که دارند، یادآور کنسول‌های کلاسیک هستند که همین مساله زیبایی آن را دوچندان کرده است. صندلی‌های عقب این خودرو هم تنها فضای لازم برای صندلی کودک را دارند و بزرگسالان نمی‌توانند از آنها استفاده کنند.

قیمت این خودرو در بازارهای جهانی حدود 200 هزار دلار معادل حدود 700 میلیون تومان است.

مازراتی فول و غیرفول گرن کابریو ـ یک میلیارد و 150 تا یک میلیارد و 300 میلیون تومان

بین خودرو‌هایی که تاکنون اجازه ورود به کشورمان را پیدا کرده‌اند، مازراتی از همه گران‌تر بوده است البته باید از خودروهایی که به صورت ویژه و تک موردی یا با استفاده از پلاک گذر موقت در ایران دیده شده‌اند، صرف‌نظر کرد. مثلا خودروی بوگاتی (گران‌ترین خودروی دنیا) که مدتی با پلاک گذر موقت دیده شد و در صورت واردات آن و پلاک شدن، قیمتی نزدیک به 20 میلیارد تومان پیدا می‌کرد!

موتور این خودروی ایتالیایی طی 5.2 ثانیه سرعت آن را از صفر به صد کیلومتر در ساعت می‌رساند. این ویژگی دارای پیشرفتی 0.2 ثانیه‌ای نسبت به مدل پیشین این ماشین است چون مهندسان سازنده با اعمال آخرین ترفندها در اصلاح شاسی و سیستم تعلیق، وزن خودرو را تا صد کیلوگرم پایین آورده‌اند.

علاوه بر بازبینی و باز طراحی‌های صورت گرفته در قسمت‌های مختلف این خودرو، مجموعه ترمزگیری کابریو اسپرت هم تغییرات گسترده‌ای به خود دیده است.

مجموعه ترمزگیری این خودرو با دارا بودن دیسک‌های 360 میلی‌متری در چرخ‌های محور جلو و 330 میلی‌متری در محور عقب به کمک انواع سامانه‌های کمکی، سطح متفاوتی از امنیت را برای راننده به همراه می‌آورد.

طبق اعلام شرکت مازراتی، سامانه ترمزگیری کابریو اسپرت در سرعت صد کیلومتر بر ساعت به 35 متر مسافت نیاز دارد تا این خودرو 1980 کیلوگرمی را به حالت ایست کامل درآورد. مصرف سوخت این ماشین پرقدرت 450 اسب بخاری در مسیرهای بزرگراهی فقط هشت کیلومتر در هر صد کیلومتر است و باک بنزین این خودرو، 75 لیتر ظرفیت دارد.

قیمت پایه این محصول در بازارهای خارجی 15.016 دلار معادل حدود 530 میلیون تومان است. یادآوری می‌شود این خودرو در دو نوع فول و غیرفول در بازار ایران موجود است که تفاوت بین آن فقط آپشن‌های موجودروی خودرو است، اما همین آپشن‌ها حدود 200 میلیون تومان تفاوت قیمتی میان دو خودرو ایجاد کرده و باعث شده مقام دوم و سوم گران‌ترین خودروهای موجود در بازار ایران در انحصار این دو برادر باشد!

پورشه پانامرا S ـ یک میلیارد و 100 میلیون تومان

علی دایی، چهره مشهور فوتبال ایران در بین صدها پورشه سوار ایرانی، مشهور‌ترین به شمار می‌رود. پورشه پانامرا خودرویی با حداکثر سرعت 282 کیلومتر در ساعت است که با چنین سرعتی تنها در بزرگراه سراسری شمال به جنوب کشور آلمان اجازه تردد دارد. حجم موتور این خودرو بالغ بر 4800 سی‌سی است که قدرتی معادل 400 اسب بخار نیرو تولید می‌کند. دنده‌های این پورشه، اتوماتیک نیست و دارای هفت دنده دستی است. این پورشه هم می‌تواند طی 4.8 ثانیه از حالت توقف به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برسد.

پانامرا هشت سیلندره و دارای 32 سوپاپ است و حجم مخزن صد لیتری دارد. این ماشین در خارج شهر نزدیک 18 لیتر و در داخل شهر، نزدیک 12 لیتر مصرف می‌کند. طول پورشه پانامرا پنج متر، عرض آن کمتر از دو متر و وزن این خودروی چهار نفره 1800 کیلوگرم است. پانامرا هفت سال از پورشه کاین جوان‌تر است و از چهار سال پیش به بازارهای جهانی عرضه شده است.

برخی امکانات ویژه این خودرو شامل تنظیم ارتفاع خودرو، تنظیم حالت رانندگی (Sport, SportpluS)، تنظیم صدای خروجی سیستم اگزوز، GPS، تلفن، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک جداگانه برای سرنشینان جلو و عقب، سیستم گرمکن و سردکن صندلی‌ها، شیشه‌های کناری سرنشینان عقب دارای پرده برقی، سانروف برقی، صندلی‌های برقی جلو با سیستم حافظه یکپارچه برای آینه و فرمان، ماساژور صندلی‌های جلو، کروز کنترل هوشمند، سنسور پا به همراه دوربین دید عقب، آینه‌های ضدنور، سنسور باران، کمک فنرهای PASM، انتقال قدرت PDK و ترمز‌های ABS، ASR، MSR، ABD و PSM می‌شود!

قیمت این خودرو در بازارهای خارجی 201.232 دلار معادل حدود 750 میلیون تومان است.

مرسدس بنز SL500 ـ یک میلیارد و 50 میلیون تومان

بهای پایه این خودرو در خارج از کشور حدود 575 میلیون تومان است که با احتساب اخذ 10 درصد برای صدور برگ سبز گمرکی، شش درصد هزینه مالیات بر ارزش افزوده، حدود پنج میلیون تومان بابت هزینه‌های شماره‌گذاری و همچنین پرداخت تعرفه، ورود هر دستگاه از این خودروها با احتساب سود 10 درصدی واردکننده و سود بین سه تا پنج درصدی نمایشگاه‌دار، به نزدیک یک میلیارد و صد میلیون تومان رسیده است ولی در رکود فعلی بازار، این قیمت اندکی رو به کاهش گذارده و به یک میلیارد و 50 میلیون تومان رسیده است. قیمت هر دستگاه از این خودرو در بازارهای خارجی 168.190 دلار معادل حدود 575 میلیون تومان است.

Sl500 دارای موتوری کاملا مشابه با S500 است ولی جثه‌ای کاملا ریزتر و طراحی لوکس‌تر و متفاوتی دارد. عرض تایر‌های این خودرو هم پهن‌تر از دیگر بنز گران بازار ایران و حدود 26 سانتی‌متر است. این ماشین که شتاب و سرعتی مشابه S500 و مصرف سوختی تقریبا برابر با آن دارد، تنها ظرفیت حمل دو سرنشین را داراست و علاوه بر دارا بودن سیستم ضدقفل ترمز ای.بی.اس، دارای کیسه‌های هوای جانبی، سرنشین و راننده است. این ماشین چهار سال پیش و سه سال بعد از ارائه S500 به بازارهای جهانی عرضه شد و تا همین اواخر نیز ورود آن به کشورمان ادامه داشته است.

Sl500 که بیش از 1900 کیلوگرم وزن دارد دارای باک بنزین 80 لیتری است.

پورشه کاین ـ یک میلیارد تومان

قیمت هر دستگاه از این خودرو در بازارهای خارجی 156.699 دلار معادل حدود 550 میلیون تومان است.

این خودروی لوکس آلمانی، دارای موتوری 4.8 لیتری با قدرت سرسام‌آور 550 اسب بخار است که طی کمتر از پنج ثانیه می‌تواند از حالت توقف به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برسد.

حداکثر سرعت این نوع پورشه که در سال‌های اخیر در بازار ایران به تعداد نسبتا زیادی وارد و عرضه شده است 280 کیلومتر در ساعت است. شش دنده آن دستی و در تیپ ترونیک اتوماتیک است و از هشت سیلندر و 32 سوپاپ بهره می‌برد.

پورشه کاین لاستیک‌های کاملا پهنی دارد و عرض تایر‌های آن حدود 30 سانتی‌متر است. مصرف بنزین این ماشین درون شهر نزدیک به 19 لیتر و در خارج شهر نزدیک به 11 لیتر به ازای هر صد کیلومتر رانندگی است.

باک بزرگ این ماشین سنگین نزدیک به 2.5 تنی، صد لیتر گنجایش دارد. پورشه کاین که از 11 سال پیش تاکنون به بازارهای جهان عرضه می‌شود دارای ظرفیت حمل پنج سرنشین است که دارای امکانات فراوان و خاصی مانند قفل دیفرانسیل مرکزی، ترمزهای چهار دیسک شامل دیسک‌های تهویه مناسب، توزیع ترمز الکتریکی، آلیاژ لوکس و دستگیره‌ها و درب‌های چرمی، پنجره عقب مجهز به مه‌شکن، ریل سقفی، بادشکن در عقب، شیشه‌های رنگی در داخل کابین عقب و جانبی، حفاظت از قسمت زیر موتور، صندلی چرمی با چرم اضافه، کیسه هوای جانبی در جلو با سنسورهای ساکن، 12 اسپیکر، فرمان چرمی با ساختار چندمنظوره و تنظیم تلسکوپی، سیستم تهویه مطبوع با میکرو و فیلتر کربن فعال، سیستم مانیتور کاهش باد لاستیک، شستشو دهنده‌های گرمایشی، آینه‌ای بیرونی گرمایشی، ثابت نگهدارنده موتور، شیشه‌های خصوصی، پریزهای برق، سیستم ورود بدون کلید، پوشش کارگو، فرستنده یونیورسال Home Link، باتری با ظرفیت بالا برای وظایف سنگین، دستگاه پخش فشرده، چهارچرخ دارای سیستم ترمز abS و... است.

مرسدس بنز S500 ـ 930 میلیون تومان

خودروی مرسدس بنز از چندین دهه پیش تاکنون شناخته‌شده‌ترین و شاید رسمی‌ترین ماشین گرانقیمت خیابان‌های ایران محسوب می‌شده که مدل‌های مختلف آن مورد استفاده پلیس و دستگاه‌های امنیتی و سیاسی و بازرگانان و متمولان جامعه قرار می‌گرفته است.

مدل S500 با آن که جزو گران‌ترین بنزهای دنیا نیست و در کلاس خود (بنزهای کروک) که شامل شش مدل بنز کشیده دیگر هم می‌شود در رده ششم قرار دارد، از گران‌ترین خودروهای موجود در بازارهای ایران محسوب می‌شود.

این ماشین آلمانی که از هفت سال پیش تولید می‌شود و تا همین اواخر نیز وارد کشورمان شده، دارای موتوری 5.5 لیتری با توان 387 اسب بخار است که از این حیث، به بی‌ام‌و X6 برتری دارد.

این بنز دارای هفت دنده اتوماتیک با قابلیت دستی شدن است و طی 5.4 ثانیه سرعتش از صفر به صد کیلومتر در ساعت می‌رسد.

حداکثر سرعت آن نیز 250 کیلومتر در ساعت است. S500 دارای هشت سیلندر و 32 سوپاپ است و طولی بیش از پنج متر دارد. وزن این خودروی کشیده که ظرفیت پنج سرنشین دارد، نزدیک به دو تن است و حجم مخزنی حدود 110 لیتر بنزین دارد! این بنز علاوه بر سیستم ضدقفل ای‌بی‌اس و قفل مرکزی، دارای کیسه‌های هوای متعددی برای راننده، سرنشین جلو، کناری و پرده‌ای است که از زوایای مختلف برای سرنشینان ایمنی ایجاد می‌کند.

مصرف بنزین برون‌شهری این ماشین گران، 8.6 لیتر در هر صد کیلومتر است که در داخل شهر این مصرف، تقریبا دو برابر می‌شود و به 17.5 لیتر می‌رسد.

قیمت هر دستگاه از این خودرو در بازارهای خارجی 164.454 دلار معادل حدود 580 میلیون تومان است.

مازراتی quarto porte g.t.s ـ 920 میلیون تومان

این خودروی سدان (چهار در) بیشتر مورد استقبال آنهایی است که قدری به ویژگی‌های خانوادگی این خودرو بیشتر اهمیت می‌دهند چون برخلاف مدل‌های گران‌تر مازراتی (که کوپه یعنی دارای دو در هستند) چهار در دارد.

مشخصات استاندارد این خودرو هم مانند قیمتش در سطحی بسیار بالا قرار دارد یعنی موتور 4700 سی‌سی هشت سیلندر هفت شکلی در اختیار دارد که قدرت 44 اسب بخار را تامین می‌کند. شتاب صفر تا کیلومتر این نوع مازراتی 5.2 ثانیه و سرعت نهایی آن به 285 کیلومتر در ساعت می‌رسد.

قیمت هر دستگاه از این خودرو در بازارهای خارجی 143.783 دلار معادل حدود 505 میلیون تومان است.

هامر H2 ـ 900 میلیون تومان

هامر (شوالیه) که با ظاهری کاملا متفاوت برای کاربری‌های ویژه و عمدتا نظامی ساخته شده و از سال 2006 در اختیار برخی ارتش‌های بزرگ دنیا ازجمله ارتش آمریکا قرار گرفته است.

ایران هم در سال 2008 ده‌ها دستگاه از این خودرو را خریداری و تعداد یک تا دو دستگاه در اختیار هر استانداری به منظور استفاده در شرایط ویژه و حوادث غیرمترقبه قرار داد. دو سال بعد، چندین دستگاه دیگر از خودروی هامر نیز به کشور وارد شد و در اختیار خریداران متمول بخش خصوصی قرار گرفت. انواع هامر‌ها که سال 2006 به دنیا معرفی شدند تا شگفتی بزرگی در صنعت خودروسازی بیافرینند شامل مدل‌های اچ 1، اچ 2، اچ 3 و اچ 3 ـ آلفا بودند.

نوع اچ 1 در طبقه‌بندی شکل ظاهری شاسی بلند قرار داشت و مخصوص عبور از مناطق صعب‌العبور طراحی شده بود.

این نوع خودرو می‌توانست توسط بالگرد به روی زمین‌هایی غیرمسطح مثل کوه پرتاب شود و بلافاصله به حرکت خود ادامه دهد بنابراین کمتر در داخل شهرهای جهان مورد استفاده قرار گرفت. هامر اچ 1 در مقابل گلوله و حتی برخی انواع موشک هم ایمن و آسیب‌ناپذیر است.

این ماشین از موتوری هشت سیلندر به حجم 6.6 لیتر و قدرت 300 اسب بخار استفاده می‌کند. هامر اچ 2 هم شاسی بلند (Suv) است و در دو نوع وانت دو کابین (pickup) و واگن تولید می‌شود که اغلب در شهرها مورد استفاده قرار می‌گیرند. هامر اچ 2 از موتور هشت سیلندر V شکل شش لیتری با قدرت 325 اسب بخار بهره می‌گیرد که نیروی به دست آمده را به هر چهار چرخ منتقل می‌کند.

از میان مدل‌های هامر، اچ 2 در خیابان‌های ایران به تعدادی محدود تردد می‌کند. اچ 2 ظرفیت مخزن بنزین 95 لیتری دارد و در شهر 8.4 لیتر برای هر کیلومتر می‌سوزاند. مصرف سوخت این ماشین در بزرگراه هم تنها 6.2 لیتر برای هر صد کیلومتر است.

گیربکس آن هم دارای دو دنده اتوماتیک است. هامر، نزدیک به سه تن وزن داشته و طولی حدود پنج متر و 20 سانتی‌متر دارد. ارتفاع هامر اچ 2 هم مثل عرضش بیش از دو متر است. این خودروی غول مانند دارای ترمز‌های ویژه، دو دیفرانسیل و ظرفیت پنج سرنشین است.

بی‌ام‌و X6 ـ 830 میلیون تومان

هرچند کیفیت و قیمت این نوع خودرو در بین 65 مدل مختلف بی‌ام‌و در جایگاه چندان بالایی قرار ندارد و به عنوان نمونه، مدل x6m در صورت اجازه ورود به کشورمان قیمتی زیر هفت میلیارد تومان به خود نخواهد دید ولی همین مدل x6 موجود هم چنان جلب توجه می‌کند که استفاده حسین رضازاده ورزشکار پیشین شاخص دنیای ورزش از یک دستگاه آن و رانندگی او در مسیر اتوبانی تهران به زنجان در سال‌های گذشته، حواشی خبری زیادی ایجاد کرد.

به هر حال این خودروی شاسی بلند لاستیک پهن که دارای موتوری سه لیتری با قدرت 306 اسب بخار است دارای شش دنده اتوماتیک، شش سیلندر و 24 سوپاپ است که با شتاب صفر تا صد 6.7 ثانیه‌ای، حداکثر سرعتی معادل 240 کیلومتر در ساعت دارد.

ایکس 6 که نزدیک پنج متر طول و دو متر عرض دارد در خارج شهر به ازای هر صد کیلومتر، 8.3 لیتر بنزین مصرف می‌کند و در رانندگی داخل شهری 13.2 لیتر به ازای هر صد کیلومتر می‌سوزاند.

این خودرو از سیستم ضدقفل ای‌بی‌اس، سیستم شناسایی راننده از طریق اثر انگشت، فرمان هیدرولیک، کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو و کیسه هوای جانبی و قفل مرکزی برخوردار است و حجم مخزنی با ظرفیت 85 لیتر سوخت دارد. بی‌ام‌و ایکس 6 محصول جدیدی نیست و از سال 2008 میلادی به بازار آمده است.

تعداد خودروهای بی‌ام‌و بازار ایران شاید بیش از دیگر خودروهای لوکس باشد و بنابر این استفاده از چنین خودرویی خیلی چشم را خیره نمی‌کند.

با این حال علی کریمی فوتبالیست مشهور ایران، سرشناس‌ترین بی‌ام‌و سوار همیشگی خیابان‌های ایران محسوب می‌شود.

*... و اینچنین شده است

قرار نیست شعار بدهیم. قرار نیست تکرار مکررات بشود. قرار نیست حرف‌های تکراری که شاید گوش خیلی‌ها از شنیدنش پر باشد، گفته شود. فقط صحبت از یک درد مزمن است که گاه به طنزی تلخ شباهت پیدا می‌کند.

حکایت، حکایت آن نگاه‌های حسرت‌زده‌ای است که این ابرخودروها را تعقیب می کند و چه‌ها که از فکرها نمی‌گذرد و به کجاها که نمی‌رود. حکایت، حکایت آن آه‌هایی است که از دل بر‌می‌آید و لاجرم باید بر دل نشیند و کدام دل در این روزهای سخت پذیرای آن خواهد بود؟

حکایت،‌ حکایت قشر کارمند، کارگر، دانشجو، کاسب، معلم،‌ کودکان کار و بی‌خانمان‌ها است، آنان که با ده‌ها درد و بیماری خود دست و پنجه نرم کرده و به انتظار طی شدن روزها و شب‌ها برای واریز یارانه نقدی‌شان می‌نشینند.

حکایت، حکایت قشر عظیمی است که صورت‌های نجیبشان را با سیلی سرخ نگاه می‌دارند، اما آه ندارند که با ناله سودا کنند و سرانجام حکایت، حکایت فاصله طبقاتی دردآور و تاسف‌برانگیزی است که در این روزهای جامعه ایران پدید آمده است.

چه کسی مسئول این وضع است؟ چرا این‌گونه شده است؟ چرا کسی برای بهبود این وضع کاری نمی‌کند؟...

اشتباه نشود. کسی با پول و پولداری مخالف نیست. حسادت و کینه‌ورزی و زمزمه ‌این‌که چرا ما نه، آنها بله هم چاره کار نیست. ناشکری هم که در خون و رگ ایرانی جماعت نیست.

پس راه چاره چیست؟ چه باید کرد که اگر این فاصله درآمدی ـ طبقاتی از بین نمی‌رود، دست‌کم کاهش یابد و به این زیادی نباشد؟ همه کارشناسان اقتصادی و روان‌شناسان اجتماعی دو راه‌حل عمده برای این پرسش‌ها توصیه می‌کنند. راه‌حل اول، روشن است که وظیفه دولت و حاکمیت است.

تجدیدنظر در سیاست‌های اقتصادی،‌ خروج نفت از چرخه درآمد ملی و رخت بربستن رانت‌هایی که مسبب ایجاد بخشی از این وضع است،‌ بهبود نظام مالیاتی برای دریافت مالیات بیشتر از درآمدهای بیشتر و سرانجام اصلاح نظام اداری کشور و حذف دخالت انسان در آن که جلوی رانت‌خواری‌ها و پارتی‌بازی‌ها و ده‌ها معضل دیگر را بگیرد.

و اما...

و اما بخش دوم راه‌حل در درون من و توست. بازنگری در فکر و اندیشه و تفکر و نگاهمان به زندگی. تلاش برای به دست آوردن آنچه نداریم و آرزو پنداشتن آن. همان که حکیمی گفته است: شجاع، عمل می‌کند و ترسو آرزو. اینچنین است که نگاه حسرت‌بارت را از این خودروها بردار و به دستان و فکر و اعتماد به نفس‌ات نگاه کن.

بسیاری که امروز سوار این ابرخودروهایند، روزگاری مثل من و تو پیاده خیابان‌ها را متر می‌کرده‌اند. اما این‌که چرا امروز ما اینجاییم و آنها آنجا، پرسشی است که باید ابتدا به آن فکر کرد و سپس از همین فردا کاری بزرگ از راهی حلال و مشروع را آغاز کرد: خدا با پرتلاشان است...





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/3/26 | نویسنده : alamdarbasir
انتخابات دیروز نشان داد که «انقلاب اسلامی 57» در سال 92 هم کاملاً زنده و فعال است و متولدین 68 تا 74 هم که نه انقلاب و نه جنگ را تجربه کرده‌اند به اندازه پدران و پدربزرگ‌های خود، اهداف و منطق انقلاب اسلامی را قبول دارند.

به گزارش علمدار بصیر: انتخابات یازدهمین دوره ریاست‌جمهوری اسلامی ایران، روز گذشته با شکوه وصف‌ناپذیری در سراسر ایران با آرامش و آراستگی تمام برگزار شد و می‌توان گفت از حیث تعداد جمعیت شرکت‌کننده شهری و روستایی و سبک برگزاری و درجه اتقان و سلامت آن در دنیا «بی‌نظیر» است و از این رو در سطح بین‌المللی دارای تاثیرات شگرف و مهمی می‌باشد.
حدود 34 سال قبل خانم «تدا اسکاچپول» نظریه‌پرداز معروف تحولات اجتماعی در کتاب «دولت‌ها و انقلاب‌های اجتماعی» با صراحت نوشت: «آیت‌الله خمینی، تئوری‌های مرا بهم ریخت» او در نظریه خود گفته بود «انقلاب‌های سیاسی ساختار حکومت را تغییر می‌دهند ولی قادر نیستند ساختار اجتماعی را تغییر دهند» او 4 سال بعد (1361) در مقاله «دولت تحصیل‌دار و اسلام شیعه در انقلاب ایران» نیز نوشت: «اگر در واقع بتوان گفت که یک انقلاب در دنیا وجود داشته که عمدتا و آگاهانه توسط یک نهضت اجتماعی توده‌ای ساخته شده است تا نظام پیشین را سرنگون سازد به طور قطع آن انقلاب، انقلاب ایران علیه شاه است». از نظر اسکاچپول و بسیاری دیگر از نظریه‌پردازان علوم اجتماعی، انقلاب‌ها در مجامع بشری ماهیتی عمدتا سیاسی دارند و معطوف به تغییر ساخت سیاسی جامعه‌اند و از این رو به مرور به حوزه طبقات برگزیده و حاکم محدود می‌گردند. اسکاچپول انقلاب ایران را یک استثنا به حساب می‌آورد و می‌گوید «کاری که آیت‌الله خمینی در عرصه سیاسی انجام داد بیش از نخبگان توده‌های جامعه را به حرکت درآورده و متحول کرده است.»
این یادداشت در حالی نوشته شد که هنوز آمار رسمی مشارکت‌کنندگان منتشر نشده بود ولی همه چیز حکایت از آن داشت که دیروز دست‌کم 75 درصد واجدان شرایط رای یعنی حدود 38 میلیون نفر به پای صندوق‌های رای رفته و به کاندیداها رای داده‌اند.
یک جنبه مهم این حضور آن است که نظام سیاسی زمینه چنین حضوری را فراهم کرده است و این بدان معناست که نظام سیاسی هیچ نگرانی از «مقبولیت» خود در فضای اجتماعی ندارد و این برای دنیا یک پدیده بسیار جالب است. اینکه یک انقلاب سیاسی و یا یک نظام سیاسی نزدیک به 35 سال پس از به وجود آمدن، خود را در معرض اقبال یا عدم اقبال شهروندانش قرار می‌دهد و بعد هم اقبال شهروندان آن، رکوردهای جهانی انتخابات را می‌شکند، بسیار جذاب است و به تعبیر خانم اسکاچپول «دومی» ندارد.
دیروز در این انتخابات - براساس گمانه‌زنی‌ها- نزدیک به 17 میلیون نفر جمعیت روستایی- یعنی حدود 87 درصد- در انتخابات شرکت کرده‌اند. این شرکت به خوبی نشان می‌دهد که این انقلاب و نظام سیاسی برآمده از آن، جایگاه خود را در طبقات کم‌درآمد و دور از مرکزیت در همه نقاط شمالی، جنوبی، مرکزی، شرقی و غربی کشور حفظ کرده است. این موضوع علاوه بر آن که عمق نفوذ نظام جمهوری اسلامی را نشان می‌دهد، عمق امنیتی ایران را نیز نشان می‌دهد. دنیا به خوبی می‌داند که اعتراضات اجتماعی ابتدا از نقاط حاشیه‌ای و کمتر برخوردار شکل می‌گیرد و کشور زمانی که این نقاط بیش از نیاز امنیتی به مرکزیت متصل باشند، از رخدادهای نامطلوب دور می‌شود.
در کنار آن به احتمال زیاد روز گذشته نزدیک به 60درصد از واجدان شرایط رأی در پایتخت به پای صندوق‌های رأی‌ رفته‌اند، این حضور جلوه‌ دیگری از مقبولیت نظام سیاسی در مرکزیت می‌باشد و البته با توجه به تنوع قومی و بافت بشدت متفاوت اجتماعی در پایتخت‌ها، مشارکت اکثریت بخوبی جلوه نظام در مرکز را نیز به نمایش می‌گذارد. در واقع توجه همزمان پایتخت‌نشین‌ها و روستانشین‌ها به انقلاب و حکومت پس از 35سال، از انقلاب اسلامی «پدیده‌ای شگرف» ساخته است. براساس برآوردها مشارکت مردم در 10 شهر بزرگ کشور- شامل کرج، قم، رشت، ساری، کرمان، اصفهان، مشهد، شیراز، اهواز و تبریز- از مرز 9 میلیون نفر یعنی 72 درصد عبور کرده و در شهرهای کوچک‌تر این عدد به حدود 10 میلیون نفر یعنی حدود 81 درصد رسیده است و این آمار به خوبی قدرتی که دیروز در یک نقطه جمع شده و به سبد «قدرت ملی» ایران وارد شده است را نشان می‌دهد. جمهوری اسلامی دیروز، یک‌بار دیگر به نقطه‌ای برگشت که آمریکایی‌ها حدود 3 سال پیش به شرکای اروپایی و غیر اروپایی خود می‌گفتند اگر همراهی کنیم می‌توانیم با تحریم‌های اقتصادی و فشارهای دیپلماتیک ایران را وادار به عقب‌نشینی نمائیم. در واقع غرب دیروز باید میوه این تحریم‌ها و فشارها را با کاهش شدید مشارکت مردم در انتخابات می‌چید ولی دیروز به نحو وحشتناکی ناچار به اعتراف و عقب‌نشینی شد. دیروز بی‌بی‌سی عربی گفت «برگ جدید تاریخ ایران رقم خورد» و تلویزیون فرانسه گفت که تحریم‌ها تقریبا هیچ اثری بر ایران بر جای نگذاشته است.
واقع مطلب این است که انقلاب ایران عمیقا یک انقلاب اجتماعی است و از ملتی با سابقه‌ای عظیم نشأت می‌گیرد. اسکاچپول می‌گوید هیچ قومی به اندازه ملت ایران سابقه قیام و انقلاب نداشته و مردم ایران در برابر «آنچه نمی‌خواهند» زودتر از هر ملتی واکنش‌ نشان داده‌اند. وی معتقد است «تشیع» و «عاشورا» ایرانی‌ها را همواره در جایگاه مخالف وضع موجود قرار داده است و حالا این ملت با این روحیه تحول‌طلب با یک انقلاب و نظام تحول‌طلب پیوند خورده و بر یکدیگر هم‌افزایی دارند. مردم در ایران بیش از مردم عرب از پیامبری که گویش و قومیتی عربی داشت، تبعیت می‌کنند و بیش از آنان عاشق و مدافع ائمه‌ای هستند که اکثر آنان دوره حیات خود را در سرزمین‌های عربی سپری کرده‌اند. در واقع ایران جز در یک دوره کوتاه 4 ساله شاهد حضور یک امام معصوم در خاک خود نبوده است. ولی محبت به این ائمه که مظهر اسلام ناب هستند را همواره بیش از اعراب و ساکنان حجاز و عراق در سینه خود پروریده‌اند. بسیاری از نظریه‌پردازان چنین پدیده‌ای را عجیب و استثنایی دانسته‌اند.
یکی از جامعه‌شناسان معتقد است ایرانی‌ها همیشه آنچه را که نمی‌پسندیده‌اند «اهریمنی» دانسته و آنچه نزدشان پذیرفتنی بوده «اهورایی» دانسته و از آن دفاع کرده و به نظر دیگران هم کاری نداشته‌اند. این نظریه‌پردازان می‌گویند ایرانی‌ها، غرب و مناسبات آن را هیچگاه به نفع خود ارزیابی نکرده‌اند تا در برابر آن کرنش نمایند. در حالی که وقتی اسلام بر آنان عرضه شد سریع آن را پذیرفتند و به جدی‌ترین حامیان آن تبدیل شدند اما واکنش ایرانی‌ها به مدرنیته و غرب در دو وجه تبلور پیدا کرد. از یک سو ایرانی‌ها علیرغم تبلیغات وسیع و فشار غرب، مدرنیته را بعنوان یک روش برای زندگی نپذیرفتند و از سوی دیگر به زبان انگلیسی و فرانسوی روی خوش‌نشان ندادند در حالیکه مردم ترکیه یا مردم هند و مردم پاکستان و بسیاری از مناطق دیگر در مواجهه با غرب، هم زبان مادری خود را به حاشیه بردند و هم بسیاری از سنن و قوانین مدرنیته را قبول کردند. ایران البته بعضی از مظاهر مدرنیسم مثل تفکیک قوا و یا انتخابات و حزب را پذیرفت اما همه تار و پود آن را تغییر داد بعنوان مثال انتخابات در ایران از اقتضای مدنی به اقتضای شرعی تبدیل و تکمیل شد و مراجع تقلید آن را در رأس فرائض دینی دانستند.
در نظریه‌پردازی‌ها گفته می‌شد رهبران تحولات سیاسی اجتماعی برای آنکه مسیر حرکت مردم را برمبنای بنیان‌های نظری خود حفظ نمایند، حرکت «عقربه‌ها» رابا دستان خود کنترل می‌کنند. ولی پس از مدتی ناچارند آن را رها کنند و کنار بروند. «اریک ارتوربلر» داستان‌نویس سیاسی انگلیسی که به «جرج اورل» شهرت پیدا کرده و صاحب اثر معروف «مزرعه حیوانات» می‌باشد، در کتاب خود می‌گوید: تحولات اجتماعی، تحولات سیاسی را در خود هضم می‌کنند و رهبران سیاسی را به حاشیه می‌رانند و از این رو هیچ انقلابی قادر نیست اصالت و جایگاه خود را در میان پدیدآورندگانش حفظ نماید. او که سابقه چپ‌گرایی دارد، انقلاب روسیه را یک مصداق از همه انقلاب‌های سیاسی می‌داند که کمتر از 10 سال پس از پدید آمدن در میان روندهای اجتماعی مدفون شد. البته ارتور بلر یا همان جرج اورل آنقدر زنده نماند تا انقلاب اسلامی را تجربه کند او سه دهه پیش از تحقق انقلاب اسلامی درگذشت و مسلماً اگر زنده بود ناچار به تجدید نظر در تئوری خود می‌شد. انتخابات دیروز به خوبی نشان داد که از یک سو رهبری با اعتماد به پدیدآورندگان و حتی اعتماد به میلیونها شهروند جدیدی که هیچ نقشی هم در پیروزی انقلاب و مهمترین حادثه‌های پس از آن نداشته‌اند، چرخش عقربه‌ها رابه آنان سپرده‌اند و از سوی دیگر این انتخابات ثابت کرد که انقلاب می‌تواند یک پدیده صرفاً تاریخی و از جنس یک رویداد نباشد، انقلاب می‌تواند یک روند باشد، «روندی نو شونده» که حتی تغییر نسل‌ها آن را متوقف نگرداند. انتخابات دیروز نشان داد که «انقلاب اسلامی 57» در 92 هم کاملاً زنده و فعال است و متولدین 68 تا 74 هم که نه انقلاب و نه جنگ را تجربه کرده‌اند به اندازه پدران و پدربزرگ‌های خود، اهداف،‌منطق و روایی انقلاب اسلامی 57 را قبول دارند و برای حفظ آن هم پیمان هستند.
در واقع انتخابات دیروز نشان داد که انقلاب اسلامی و نظام برآمده از آن با استواری تمام در متن اجتماعی- توده‌های عظیم- جریان دارد و سایر حوادث را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.





تاریخ ارسال مطلب : شنبه 92/3/25 | نویسنده : alamdarbasir
یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در بیانیه‌ای تاکید کرد حضور حماسه‌آفرین ملت در یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری بار دیگر ثابت کرد نظام مقدس جمهوری اسلامی، ریشه‌ای الهی و پشتوانه‌ای مردمی دارد.

به گزارش علمدار بصیر: پایگاه اطلاع رسانی محسن رضایی مطلبی با عنوان بیانیه شماره یک منتشر کرد که متن آن در ذیل آمده است.
بسمه تعالی
بیانیه شماره یک
یدالله مع الجماعه
مردم شریف و بزرگ ایران
حضور حماسه آفرین شما در یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری بار دیگر ثابت کرد که نظام مقدس جمهوری اسلامی، ریشه‌ای الهی و پشتوانه‌ای مردمی دارد.
تجلی غرورآفرین شما خواست مقام معظم رهبری را در خلق حماسه سیاسی به بهترین نحو محقق کرد. این آوردگاه حماسی عزت و سربلندی ایران اسلامی را در عرصه بین الملل تحکیم بخشید.
بر فرزند ملت ایران لازم است که از بصیرت و شورآفرینی شما به سهم خود، تقدیر و تشکر کند و به شادی بر آستان لطف الهی سجده شکر به جای آورد.
محسن رضایی





تاریخ ارسال مطلب : شنبه 92/3/25 | نویسنده : alamdarbasir
تعداد آرای شمارش شده به 1819984 رای رسید

رییس ستاد انتخابات کشور جدیدترین نتایج شمارش آرا را اعلام کرد.

خبرگزاری فارس: تعداد آرای شمارش شده به 1819984 رای رسید

به گزارش علمدار بصیر: سید صولت مرتضوی رییس ستاد انتخابات کشور با خضور در جمع خبرنگاران جدیدترین نتایج شمارش آرا را به این شرح اعلام کرد:

این آرا تا ساعت 7 صبح امروز به دست آمده است.

 

کل آرا ماخوذه  1819984

 

آرا صحیح  1759079

 

حسن روحانی  834859

 

محمدباقر قالیباف  320562

 

سعید جلیلی  257822

 

محسن رضایی  214368

 

علی‌اکبر ولایتی  106144

 

سید محمد غرضی  25324

 





تاریخ ارسال مطلب : شنبه 92/3/25 | نویسنده : alamdarbasir
توسط وزیر کشور
اولین نتایج شمارش آرا انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد

مصطفی محمد نجار وزیر کشور نتیجه شمارش آرا 1631 شعبه اخذ رای را اعلام کرد.

خبرگزاری فارس: اولین نتایج شمارش آرا انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد

به گزارش علمدار بصیر: مصطفی محمد نجار وزیر کشور لحظاتی قبل در شبکه خبر، گفت: با پایان یافتن کار انتخابات و بعد از 3 بار تمدید در کشور و 4 بار در تهران، همکاران ما بلافاصله برابر قانون کار شمارش آرا را آغاز کردن

وی افزود: تا این لحظه شمارش 1631 شعبه به پایان رسیده که نتایج آن به شرح ذیل است:

کل آرا ماخوذه  861866

آرا صحیح  826649

حسن روحانی  401949

محمدباقر قالیباف  126896

سعید جلیلی  119294

محسن رضایی  109089

علی‌اکبر ولایتی  55990

سید محمد غرضی  13431

نجار در ادامه سخنان خود اظهار داشت: نتیجه شمارش آرا در انتخابات شورای شهر را نیز همکاران بنده در ادامه اعلام خواهند کرد.

وی افزود: در تمام شعب دو صندوق وجود داشت و بنا بر این بود که ابتدا شمارش آرا را از ریاست جمهوری شروع کنیم و بعد از اتمام شمارش آن به سراغ شمارش آرای صندوق‌های شوراهای اسلامی بروند.

وزیر کشور تأکید کرد: هنوز میزان مشارکت به طور قطعی مشخص نشده است و منتظر صورتجلسات خواهیم بود و نهایتاً نتایج ظرف امروز اعلام خواهد شد.

وی در پایان سخنان خود گفت:‌ در اینجا لازم می‌دانم از همراهی مردم تشکر کنم که در یک فضای آرام و منطقی توانستیم کارمان را جلو ببریم و من می‌گویم برای اعلام نتایج اصلاً جای نگرانی نیست

منبع:فارس





تاریخ ارسال مطلب : شنبه 92/3/25 | نویسنده : alamdarbasir
حضور با پرچم آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری ایران+ تصویر





تاریخ ارسال مطلب : جمعه 92/3/24 | نویسنده : alamdarbasir
دبیر ستاد انتخابات وزارت کشور گفت: بر اساس قانون نمایندگان کاندیداهای انتخاب ریاست جمهوری علاوه بر حضور در تمام شعب اخذ رای، در مراکز تجمیع آراء اعم از ستاد انتخابات کشور، بخشداری‌ها و فرمانداری‌ها نیز حاضر باشند.

به گزارش علمدار بصیر: صولت مرتضوی دبیر ستاد انتخابات وزارت کشور در گفتگویی با شبکه خبر گفت: با توجه به کثرت مراجعات مردم از صبح تا کنون و حسب درخواست استانداران و بخشداران مدت اخذ رای تمدید شد.
وی با بیان اینکه گزارش‌ها حاکی از حضور گسترده و اخلاق‌محور مردم است، گفت: به فضل الهی رقابت سالم و اخلاقی در شعب اخذ رای برای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و چهارمین دوره  شوراهای اسلامی شهر و روستا داریم و این انتخابات در صحت، سلامت و امنیت برگزار می‌شود.
دبیر ستاد انتخابات وزارت کشور درباره تعرفه‌های اضافه نیز گفت: پیش‌بینی‌های لازم برای تعداد تعرفه‌ها در نظر گرفته شده و با توجه به انتخابات قبل تعرفه‌ها به مراکز رای‌گیری ارسال شده است. اگر در بخشی ضرورت داشته باشد این تعرفه‌ها از محل شهرستان تامین می‌شود.
وی تاکید کرد که شرکت در انتخابات اختیاری است و مردم می‌توانند در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یا چهارمین دوره انتخابات شورای شهر و روستا یا هر دو انتخابات شرکت کنند.
به گفته مرتضوی نمایندگان کاندیداهای انتخاب ریاست جمهوری بر اساس قانون می‌توانند در تمام شعب اخذ رای به تعداد لازم حضور داشته باشند. علاوه بر آن می‌توانند در مراکز تجمیع آراء اعم از ستاد انتخابات کشور، بخشداری‌ها و فرمانداری‌ها حاضر باشند.





تاریخ ارسال مطلب : جمعه 92/3/24 | نویسنده : alamdarbasir


 

تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون