سفارش تبلیغ
صبا ویژن
" سلام بر شما ... از این که از علمدار بصیر بازدید نمودید ، بسیار خرسندیم . از طریق نظرات می توانید پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید "

 

آخرین مطالب
پیوند دوستان
عراقچی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان با بیان اینکه تاکنون از ایران برای شرکت در کنفرانس ژنو 2 دعوت به عمل نیامده است، گفت: ما اعتقاد داریم هرگونه ابتکار بین‌المللی برای سوریه باید از شمولیت و فراگیر بودن برخوردار باشد.

به گزارش علمدار بصیر:"‌سید عباس عراقچی" در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران در خصوص حضور ایران در کنفرانس ژنو 2 گفت: تاکنون از جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در این اجلاس دعوتی به عمل نیامده است.

وی ادامه داد: مذاکرات بین طرف‌های مختلف کماکان ادامه دارد و مشورت‌ها صورت می‌گیرد و اگر دعوتی از ما بعمل آید، قطعا با دیدگاهی مثبت آنرا بررسی خواهیم کرد چرا که اعتقاد داریم هرگونه ابتکار بین‌المللی برای حل بحران سوریه باید از شمولیت و فراگیر بودن برخوردار باشد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: نمی‌شود چه در داخل و چه در خارج از سوریه گروه‌هایی را مستثنی کرد و بقیه بنشینند و تصمیم بگیرند؛ این مسئله قطعا کمکی به موفقیت اجلاس ژنو نخواهد کرد.

عراقچی تصریح کرد: اگر فراگیر بودن کنفرانس ژنو 2 رعایت شود و از کشورهایی که دیدگاه‌های مختلف و صاحب‌تاثیر در مورد سوریه دارند دعوت شود و در داخل سوریه اصل فراگیربودن حفظ شود و از خود دولت و گروه‌های معارض واقعی یعنی آنهایی که به دنبال جنگ مسلحانه نیستند و با تروریست‌ها ارتباط ندارند، دعوت شود، می‌توان امیدوار بود این اجلاس بتواند به راهکارهای مشخص که مورد پذیرش مردم سوریه باشد، برسد.

هند به فشارهای آمریکا پاسخگو نیست

وی در خصوص روابط جمهوری اسلامی ایران و هند گفت: روابط ما با این کشور همواره رابطه‌ای دوستانه و مناسب بوده، چراکه ایران یکی از تامین‌کننده‌های اصلی انرژی در هند است.

عراقچی با اشاره به کارشکنی‌های آمریکا برای ایجاد خلل در این روابط ادامه داد: دولت هند همواره با رفتار خود نشان داده که به اینگونه فشارهای خارجی پاسخگو نیست و همکاری خود را با جمهوری اسلامی ایران حفظ کرده است.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در پایان خاطرنشان کرد: ما همواره در سطح وزرا نیز با این کشور همکاری داشتیم؛ اخیرا هم وزیر نفت کشورمان به هند سفر کرده و در دیدارهای دوجانبه خود پیرامون توسعه میادین نفتی در ایران، سرمایه‌گذاری‌های مشترک در بندر چابهار و دیگر مسائل فی‌مابین گفتگو کردند.





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/3/8 | نویسنده : alamdarbasir

دبیرخانه جنبش عدم تعهد، برخی نقل‌قول‌ها از اسفندیار رحیم مشایی را که در برخی خبرگزاری‌ها منتشر شده است، تکذیب و از اصرار برخی رسانه‌ها در تکرار چنین خبرسازی‌هایی ابراز تاسف کرد.

به گزارش علمدار بصیر: متن تکذیبیه بدین شرح است.
 
«بسمه‌تعالی

با کمال تأسف یکی از خبرگزاری‌های مدعی اصولگرایی و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی همسو با آن، در تکرار اقدامات تخریبی خود علیه دولت و در راستای پیشبرد اغراض خاص سیاسی، این‌بار در مطلبی با عنوان «48 ساعت قبل از رای‌گیری تایید و با 33 میلیون رای رییس‌جمهور می‌شوم» نقل قول خلاف واقع دیگری به جناب آقای مهندس اسفندیار رحیم‌مشایی، انتساب داده که کاملاً عاری از حقیقت و کذب محض است.
 
اگرچه انتساب‌های جهت‌دار و نقل قول‌های واهی علیه دولت عدالت‌گستر، بخصوص شخص مهندس رحیم مشایی در برخی رسانه‌هایی که ماهیت آنها برای مردم آشکار است، تازگی ندارد، اما تکرار چنین دروغ‌پردازی‌ها و خبرسازی‌های کاذب در آستانه انتخابات به طور محتوم برخلاف مصالح و منافع عمومی می باشد، البته مردم هوشیار و انقلابی ایران اسلامی مانند همیشه بدون توجه به اینگونه بی‌صداقتی‌ها و اقدامات خلاف اخلاق‌ اسلامی و انسانی، با تمام توان توطئه‌ها را خنثی خواهند کرد.

دبیرخانه جنبش عدم تعهد با اظهار تاسف از اصرار برخی رسانه‌ها در تکرار بداخلاقی‌ها و خبرسازی‌های بی‌پایه و اساس، ضمن تکذیب مجدد نقل قول منسوب به مهندس رحیم‌مشایی در خبر مذکور، تأکید می‌کند که پیگیری حقوقی مسأله را تا حصول نتیجه حق قانونی خود می‌داند و یقینا دستگاه محترم قضایی نیز در این راستا به وظیفه قانونی خود عمل خواهد کرد.»

منبع:ایسنا





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/3/8 | نویسنده : alamdarbasir

آیت‌الله علوی گرگانی با اشاره به اهمیت انتخابات ریاست‌جمهوری و لزوم انتخاب اصلح، ابراز امیدواری کرد رییس‌جمهوری انتخاب شود که درد مردم را بفهمد.
 
به گزارش علمدار بصیر: این مرجع تقلید در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی انتظامی با اشاره به آیاتی از سوره فاطر، اظهار کرد: اگر کسی عزت مقام و شخصیت می‌خواهد، باید از پیشگاه خداوند درخواست کند.
 
وی با بیان این‌که «عزت و بزرگی از آن خداوند است و خدای متعال به بندگان عزت می‌بخشد و نمونه بارز آن امام خمینی (ره) است» افزود: امروزه در کره خاکی کمتر کسی است که حضرت امام(ره) را نشناسد؛ این مسئله نشان دهنده آن است که عزت و سربلندی از ناحیه خدای متعال است. 
آیت‌الله علوی‌گرگانی، لازمه دستیابی به عزت را تبعیت محض از دستورات الهی و دوری از معصیت و گناه دانست و اظهار کرد: انسان باید از معصیت دوری کند تا به عزت برسد.
 
این مرجع تقلید یادآور شد: کسی که مطیع محض اوامر الهی و مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید باشد، در هر لباس و موقعیتی، عزتمند است . 
وی با تاکید بر این‌که «افراد دارای اعمال صالح و مطیع رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام سعادتمند هستند» خاطرنشان کرد: باید تمام حرکات و سکنات مسئولین برای جلب رضایت خداوند باشد.

منبع:ایسنا





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/3/8 | نویسنده : alamdarbasir
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: مردم به حرف امروز من اکتفا نکنند، گذشته انقلاب اسلامی را پیش چشم داشته و با تصویر 34 ساله من در انقلاب تصمیم بگیرند.

به گزارش علمدار بصیر:"غلامعلی حداد‌عادل" در گفتگو با خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران، در رابطه با یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دولت خود اظهار داشت: از برنامه‌های دولت آینده برپایی نهضت ازدواج آسان برای جوانان است و این وعده‌ای است که به جوانان می‌دهم و اگر موفق به تشکیل دولت شدم تلاش خواهم کرد مقدمات ازدواج را آسان کنم.

وی در پاسخ به این سوال که قول‌هایی که در برنامه‌های خود به مردم داده‌اید بعد از ریاست‌جمهوری به آنها عمل خواهید کرد؟ گفت: اگر رئیس‌جمهور شدم رسانه‌ها از جانب مردم وظیفه دارند از من سوال کنند و وعده‌هایی که داده‌ام را به من گوشزد کنند.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد: مردم به حرف امروز من اکتفا نکنند، گذشته انقلاب اسلامی را پیش چشم داشته باشند و با تصویر 34 ساله من در انقلاب تصمیم بگیرند.

حدادعادل در پاسخ به این سوال که شما به عنوان اولین نفر به مسئله فرهنگ توجه کرده‌اید، چه برنامه‌ای در زمینه فرهنگ خواهید داشت؟ بیان داشت: بنده معتقدم فرهنگ روح جامعه و اساس انقلاب اسلامی است و اگر از فرهنگ غافل شویم از انقلاب غافل شده‌ایم.

این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: عالم نو را با آدم نو باید ساخت به قول حافظ آدمی از نو به باید ساخت و از نو عالمی و این یعنی فرهنگ.





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/3/8 | نویسنده : alamdarbasir
آقای روحانی باید به این سوال جواب دهند که مبانی ارجاع پرونده هسته‌ای ایران آیا در زمانی جز دوره مدیریت ایشان بنا نهاده شد؟

به گزارش حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران به نقل از ایران هسته‌ای، حضور آقای حسن روحانی در برنامه گفتگوی ویژه خبری دوشنبه شب (6 خرداد) و اظهارات وی درباره برنامه هسته ای ایران، نگرانی در این باره را که آقای روحانی نگهبان مناسبی برای حقوق ملت ایران باشد، به شدت افزایش داده است. آقای روحانی در حالی صدا و سیما را متهم به دروغ گویی وتهمت زنی و متهمان خود را متهم به بی سوادی کرد که خود در جلوی دوربین صدا و سیما حداقل چند دروغ بزرگ به مردم گفت و در مواردی هم نشان داد که بر خلاف آنچه ادعا می کند از دانش کافی برای حتی روایت تاریخ پرونده هسته ای –که خود زمانی مسئول آن بوده- هم برخوردار نیست چه رسد به مدیریت آن.

چند سوال ساده زیر مسئله را روشن می کند:

1- آقای روحانی همواره از عدم ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت به عنوان یکی افتخارات دوران مدیریت خود نام می برد اما به دو سوال پاسخ نمی دهد:

اول- این عدم ارجاع به چه قیمتی بود و آیا این هنر است که ما همه چیز را تعطیل کنیم تا پرونده به شورای امنیت نرود؟ و آیا اساسا وقتی بناست چنین روشی در پیش گرفته شود، دیگر «مدیریت» معنا پیدا می کند؟ آیا نمی توان همه چیز را تعطیل کرد و خود را خلاص نمود؟

دوم- آقای روحانی باید به این سوال جواب دهند که مبانی ارجاع پرونده هسته ای ایران آیا در زمانی جز دوره مدیریت ایشان بنا نهاده شد؟ اگر آقای روحانی در توافقنامه های تهران، بروکسل وپاریس تعهد نمی دادند که تعلیق یک اقدام اساسی برای اعتماد سازی است، آیا غرب دیگر می توانست موقعی که ایران تصمیم گرفت غنی سازی را آغاز کند، ایران را به عدم پای بندی به تعهداتش متهم کرده و پرونده را به شورای امنیت بفرستد؟ این تعهدات را چه کسی برای ایران ایجاد کرده بود؟

2- سوال دیگر این است که آقا روحانی همواره گفته اند –و در برنامه انتخاباتی خود هم تاکید کردند- که برنامه هسته ای ایران در دوره ایشان تکمیل شده است. سوال اصلی در این باره این است که آیاآقای روحانی کاری جز این کرده است که دربرنامه هسته ای ایران –مثلا در نطنز- در حد آزمایشگاهی یک آزامایش انجام داده و بعد برنامه را تعلیق کرده است؟ در واقع در دوره آقای روحانی به تدریج برنامه ایران تعطیل شد نه اینکه توسعه پیدا کند و غربی ها هم در پیشنهاد اوت 2005 صراحتا گفتند که هدف آنها از تضمین های عینی که ایران باید واگذار کند تعطیلی همیشگی غنی سازی در ایران است.

3- آقای روحانی ادعا می کند که شورای حکام در نوامبر 2004 صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران را پذیرفته است. سوال این است که اگر واقعا چنین است، چرا پرونده ایران پس از آن به شورای امنیت ارجاع شد؟ آیا غربی ها با یک حمله ساده و قطعنامه نوامبر ایشان را فریب نداده و تعلیق برنامه غنی سازی را از ایشان نگرفته بودند؟

4- آقای روحانی ادعا کرده است که در دوره ایشان با روسا صحبت می شد و در دوران جدید با مدیران کل صحبت شده است. آیا آقای روحانی نمی داند که نمایندگان 1+5 در مذاکرات با ایران معاونان وزرای خارجه و مسولان پرونده ایران در وزات خانه های متبوع خود هستند نه مدیران کل؟ ضمن ایران در مکانیسم 1+5 امریکا را هم وارد کرده در حالی که در دوره آقای روحانی مذاکرات صرفا با وزرای خارجه اروپایی انجام می شد و امریکا به راحتی تصمیم های آنها را وتو می کرد. هدف آقای روحانی از این دروغ پردازی ها چیست؟

5- آقای روحانی در اظهارات خود گفته است که وزرای خارجه اروپایی به او قول داده بودند در صورت ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت اقدام امریکا را وتو کنند. اما چرا روحانی این موضوع را به مردم نگفت که در همان مذاکرات او به غربی ها قول داده بود که برنامه غنی سازی ایران را تعطیل نگهدارد و در واقع در ازای این موضوع اروپایی ها پذیرفتند از ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت خودداری کنند؟





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/3/8 | نویسنده : alamdarbasir
با کلید خوردن تبلیغات کاندیداهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در سومین شب پخش برنامه‌های تبلیغاتی،‌ امشب رسانه ملی میزبان قالیباف، عارف و ولایتی است.

به گزارش حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران، مراسم قرعه کشی برنامه‌های تبلیغاتی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری روز جمعه( 91/3/3) با حضور نمایندگان نامزدها برگزار شد.
 
با در نظر گرفتن و تعیین شدن جدول پخش برنامه‌های کاندیداها از رسانه ملی، "محمدباقر قالیباف" امشب (چهارشنبه) ساعت 20، در برنامه با دوربین شبکه اول سیما حضور می‌یابد.

"محمدرضا عارف" با حضور در گفتگوی ویژه خبری در ساعت 22:45 از شبکه دوم سیما پاسخگوی سوالات مجری برنامه خواهد بود.

همچنین "علی‌اکبر ولایتی" نیز ساعت 23:30 در شبکه جام جم به سوالات ایرانیان خارج از کشور پاسخ می‌دهد.





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/3/8 | نویسنده : alamdarbasir

 























 




تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/3/8 | نویسنده : alamdarbasir

حسن عابدینی درباره‌ مطالبی که از طریق گوشی در حین اجرای گفت ‌و گوی ویژه خبری به وی عنوان می‌ شود و این که آیا گوینده فردی از سازمان صداوسیماست یا خارج از آن؟ با خنده پاسخ داد: مطلقا شخص خاصی در گوشی با من صحبت نمی ‌کند؛ جز فردی که فقط تایم برنامه را به من اعلام می‌ کند.
مجری برنامه‌ «گفتگوی ویژه‌ خبری» در گفت‌و‌گو با ایسنا تاکید کرد: در راستای برنامه‌ شامگاه دوشنبه که با حضور دکتر حسن روحانی روی آنتن رفت، باید توضیح دهم که در کل این برنامه چالشی نیست، بنابراین بنا ندارد که به مطالب مطرح شده توسط نامزدها پاسخ دهد. به همین خاطر ضرورتی ندارد که کسی در گوشی با من صحبت کند؛ در صورتی این اتفاق می‌ افتد که یک برنامه چالشی باشد و بخواهند موضوعاتی را به مجری اطلاع دهند.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این که چرا در برنامه‌ شامگاه دوشنبه (ششم خرداد ماه) با حضور حسن روحانی، از نامزد حاضر در برنامه نسبت به مهمانان شب گذشته پرسش‌ های بیشتری درباره‌ انرژی هسته ‌یی پرسیده شد؟ این گونه بیان کرد: باز هم تاکید می‌ کنم که پرسش‌ ها برای همه‌ نامزدها تقریبا یکسان است، منهای نامزدهایی که در حوزه‌ مورد نظر مسؤولیت خاصی دارند؛ به عنوان مثال آقای روحانی طبعا مسؤولیت پرونده‌ انرژی هسته ‌ای را بر عهده داشتند به همین خاطر سوالی که از ایشان در برنامه پرسیده شد یک سوال بود و آن هم این بود که آیا شما همان مسیر گذشته را ادامه می‌ دهید، که ایشان هم در ادامه پاسخ دادند.
عابدینی اضافه کرد: سوال دوم من در برنامه‌ گفتگوی ویژه‌ خبری که شامگاه گذشته با حضور آقای روحانی همراه بود، اصلا مربوط به انرژی هسته‌ ای نبود اما وی در پاسخ به پرسش بعدی من که درباره سعدآباد، بروکسل و پاریس بود و این گونه مطرح شد که برخی از منتقدان می‌گویند گفت ‌و گوهای سعدآباد، بروکسل و پاریس سبب تعلیق همه فعالیت ‌های هسته‌ای ایران شده است و من بلافاصله از ایشان پرسیدم که نحوه تعامل دولت تدبیر امید با منتقدان خود چیست؟، مجددا به موضوع انرژی هسته ‌ای پرداخت و توضیح بیشتری داد وگرنه ما یک سوال بیشتر در مورد انرژی هسته‌ای نپرسیدیم اما وی در مقابل، موضوع هسته‌ای را باز کرد و مفصلا توضیح داد.
او تاکید کرد: سوال ما از همه‌ نامزدهای ریاست جمهوری در برنامه‌ گفتگوی ویژه‌ خبری مشترک است؛ ضمن این که تلاش می ‌شود در این برنامه سوالی خارج از چهارچوب پرسیده نشود و تاکنون هم این اتفاق نیفتاده است.
مجری برنامه گفتگوی ویژه‌ خبری همچنین با اشاره به صحبت‌ های روحانی درباره‌ صداوسیما، یادآور شد: به عنوان مثال در بخشی از برنامه‌ شامگاه گذشته که آقای روحانی درباره‌ صداوسیما صحبت کرد، من مطلقا هیچ واکنشی نشان ندادم؛ چرا که این برنامه چالشی نیست بلکه تلاش می ‌کنم تا گفت‌ و گوی ویژه خبری زمینه را برای بیان بینش‌ ها و گرایش ‌های نامزدها برای مردم فراهم کند.





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/3/8 | نویسنده : alamdarbasir
قالیباف کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: قرار نیست مردم پس از پایان 730 روز تغییرات اقتصادی را مشاهده کنند بلکه ظرف مدت 6 ماه تغییرات اقتصادی را به صورت ملموس خواهند دید.
به گزارش علمدار بصیر: محمدباقر قالیباف کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو ضمن تشکر از حضور در کانون گرم خانواده‌های ایرانی اظهار داشت: من برای ادای دینم وارد عرصه انتخابات شدم چرا که من شهروند این جامعه هستم و از عقبه قدرت و ثروت برخوردار نیستم.


شهردار تهران ادامه داد: ما به لطف مردم، برکت انقلاب، نهضت امام (ره) و خون شهدا از دوران جوانیمان مسیری را طی کردیم و امشب به این نقطه رسیده‌ایم.

وی افزود: انقلاب اسلامی بزرگ‌ترین نعمت است چرا که خدا به ملت ایران این لطف را کرده که در سایه نظام اسلامی زندگی کنند.

قالیباف با تاکید بر اینکه انقلاب اسلامی باعث شد ایران از ظلمات به سمت نور حرکت کند، تصریح کرد: اکنون ما در نظام اسلامی با مشکلاتی روبرو هستیم از این رو باید با احساس دینی که داریم به سمت حل مشکلات پیش رویم.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در حال حاضر مردم به گذشته نگاه می‌کنند و می‌بینند با وجود منابع غنی امروز کشور با مشکلاتی روبرو است، البته در حوزه دانش در شرایط خوبی قرار داریم. ما از منابع و معادن زیادی برخورداریم که باید از آن‌ها برای حل مشکلات بهره گیریم.

شهردار تهران اظهار داشت: متاسفانه ما تاکنون نتوانستیم کارنامه قابل قبول و قابل دفاعی در حوزه اقتصادی و اجتماعی ارائه دهیم ولی این بی‌انصافی است که بگوییم در طول این 34 سال هیچ زحمتی در مسیر پیشرفت کشیده نشده است.

وی افزود: در دوران سازندگی و زمان ریاست جمهوری آیت‌الله هاشمی رفسنجانی پروژه‌های بسیار بزرگی شروع شد و اقدامات مناسبی انجام گرفت ولی انتقاداتی نسبت به رویکرد فرهنگی دولت سازندگی وجود دارد.

قالیباف گفت: در دوران سازندگی نیز زحمات زیادی کشیده شد ما در آن زمان برای اولین بار شاهد رشد صنعتی دو رقمی به میزان 10 درصد بودیم البته در این دوران انتقاداتی به توسعه سیاسی نیز وجود داشت.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: در دولت نهم و دهم نیز هدفمندی یارانه‌ها با شجاعت اجرا شد،‌مسکن مهر و سفرهای استانی از کارهای خوب دیگر این دولت است، همچنین در این دولت شعارهای انقلاب احیا شد.

شهردار تهران افزود: با وجود اقدامات هر یک از دولت‌ها خروجی کشور شرایط رضایت‌بخشی ندارد چرا که باید روند مدیریتی در کشور تحول اساسی پیدا کند و از منابع انسانی و مالی به درستی استفاده شود.

وی بیان کرد:‌براساس تکلیفی که بر خود روا می‌دانم و با کمک مردم، سامان، روح و خون جدیدی وارد سیستم مدیریتی کشور خواهم کرد.

قالیباف در پاسخ به این سوال که چگونه می‌خواهید در ظرف 2 سال آرامش را به اقتصاد کشور بازگردانید، گفت: ما برنامه‌های مشخصی به کمک نخبگان در سطح ملی و استانی تدوین کرده‌ایم و از همه دیدگاه‌ها نیز در طرح این برنامه استفاده شده است.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: براساس سبک مدیریتی خودم در زمانبندی دوساله آرامش را به اقتصاد کشور وارد می‌کنم.

شهردار تهران درباره نابسامانی اقتصادی اذعان داشت: یکی از مولفه‌های نابسامان اقتصادی گرانی و تورم است؛ در حال حاضر مردم در این دو مقوله با مشکلات جدی مواجه‌اند.

وی گفت: علاوه بر گرانی‌ها اکنون ما شاهد بی‌ثباتی در گرانی‌ها هستیم و قیمت‌ها تقریبا به صورت هفتگی بالا و پایین می‌رود البته بالا و پایینی که با هم همخوانی ندارد چرا که کالاها مثلا هزار تومان افزایش قیمت دارند و پس از چند روز به اندازه 200 تومان از قیمتشان کم می‌شود؛ همچنین علی‌رغم افزایش قیمت‌ها در وزن‌ها و کیفیت نیز تغییر ایجاد شده است.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: این اوضاع نابسامانی اقتصادی است و این نابسامانی در اشتغال نیز وجود دارد؛ اکنون خانواده‌ای نیست که مشکل بیکاری نداشته باشد و در شرایط فعلی کشور همه افراد تحصیلکرده و سایر مردم به دنبال شغل هستند.

قالیباف با بیان اینکه بیکاری دو بخش دارد، تصریح کرد: یک بخش بیکاری این است که افراد می‌خواهند حداقل‌های زندگی خود را تامین کنند و به تعبیری زنده باشند، در صورتی که این نگاه به بیکاری با کرامت انسانی مغایرت دارد چرا که کار کردن جوهره انسان، حیات و انسانیت انسان است،‌افرادی که حتی نیاز مالی ندارند نمی‌توانند بیکار باشند، پس کسی که شغل ندارد یعنی اینکه هم زندگی و هم انسانیت را از او گرفته‌ایم.

وی با تاکید بر اینکه در رشد اقتصادی باید به این نابسامانی سامان داده شود ادامه داد: با وجود این نابسامانی‌ها ما سرمایه انسانی و مادی را از دست می‌دهیم.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر سرمایه انسانی اذعان داشت: اکنون وقتی فرزندان در خانواده‌ها از پدر یا مادر درخواست‌های حداقلی خود را مطرح می‌کنند وقتی که والدین نتوانند این درخواست‌ها را پاسخ بگویند هم والدین و هم فرزندان می‌شکنند.

شهردار تهران افزود: ما در شهرداری به خاطر ارتباط با برخی از زنان سرپرست خانوار به صورت مداوم دختران و پسران زیادی به ما مراجعه می‌کنند و معمولا اذعان می‌دارند که مادران ما با کارگری خرج هزینه تحصیل ما را پرداخت کرده‌اند و ما امروز می‌خواهیم این زحمات آن‌ها را جبران کنیم ولی نمی‌توانیم، با این وجود شرایطی فراهم شده که هم جوان و هم پدر و مادر شرمنده یکدیگر باشند.

قالیباف گفت: ما از منابع مادی سرشاری برخورداریم؛ مثلا ما در حوزه نفت و گاز در میادین مشترک وضعیت خوبی نداریم چرا که در این میادین کشورهایی مانند قطر و کویت روزانه میلیاردها تن برداشت می‌کنند ولی ما نتوانسته‌ایم به جایگاهی برسیم که از این منابع استفاده کنیم.

وی درباره ساماندهی اقتصاد کشور اظهار داشت: ما روشی را پیش‌بینی کرده‌ایم که در یک دوره مشخص دوساله آرامش و ثبات به اقتصاد بازگردد و دیگر مردم هر روز شاهد تغییر نرخ‌ها نباشند.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: این ثبات در حوزه تولید نیز باید بوجود آید و باغ‌داران،‌کشاورزان و دامداران از این بلاتکلیفی که محصولات خود را بعد از برداشت با چه قیمتی بفروشند در بیایند.

شهردار تهران با تاکید بر اینکه اولین تصمیم ما تثبیت قیمت ارز است، بیان کرد: در حال حاضر ما شاهد نوسان هر روزه قیمت ارز هستیم که ارزش پول ملی ما را خدشه‌دار کرده است.

قالیباف گفت: ما تصمیمات متعدد مسئولان را ساماندهی می‌کنیم هزینه‌های تولید را کاهش خواهیم داد و با این کاهش قیمت‌ها را کنترل و هدفمند خواهیم کرد.

وی افزود: همچنین در بخش‌های صنعت و کشاورزی اولویت‌های اصلی را مشخص خواهیم کرد، بر بانک‌ها نیز نظارت می‌کنیم تا سرمایه و نقدینگی جامعه کنترل شود، باید نقدینگی‌ها به سمت تولید هدایت شود.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد:‌ در حال حاضر سرمایه نقدی مردم به سمت بورس و بورس‌بازی رفته است چرا که مردم با خود فکر می‌کنند که اگر در تولید سرمایه‌گذاری کنند و مثلا سود 15 درصدی ببرند در مبادی غیر از تولید سرمایه‌گذاری می‌کنند و از این طریق بیش از 2 برابر سود بدست می‌آورند، از این رو پول‌ها به سمت تولید نمی‌رود.

قالیباف گفت: در برنامه اقتصادی که ظرف مدت 2 سال تدوین کرده‌ایم قرار نیست مردم پس از 730 روز تغییر را احساس کنند بلکه در همان 6 ماه اول دولت مردم تغییر را در حوزه اقتصادی به صورت ملموس مشاهده خواهند کرد.

قالیباف در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه شما بارها تاکید می‌کنید که مردم از شعار خسته شده‌اند، آیا خودتان آرامش اقتصادی را که مطرح می‌کنید اجرا خواهید کرد، گفت: بنده به مردم حق می‌دهم که این‌گونه نسبت به شعارها و وعده و وعیده‌ها نگرش خوبی نداشته باشند و نتوانند به افرادی که وارد عرصه می‌شوند اعتماد کنند.

وی افزود: متأسفانه مهم‌ترین سرمایه اجتماعی کشور که اعتماد است از بین رفته و بارها تاکید می‌کنند که از کجا باید فهمید که افرادی که وارد عرصه اجرایی می‌شوند حق آن‌ها را ادا خواهند کرد.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: بنده 8 سال توفیق خدمت در شهرداری را داشته‌ام و هیچ گاه قولی نداده‌ام که به آن عمل نکرده باشم چنانکه می‌توان این موضوع را از مردم تهران پرسید به طور حتم آن‌ها این موضوع را تایید می‌کنند. 

نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: نوع سخن گفتن من با مردم از جنس شعار و وعده نیست بلکه من با هدف کار با آن‌ها سخن می‌گویم و به طور حتم در عرض 6 ماه خواهم توانست مشکلات کشور را سر و سامان دهم و به مطالبات مردم توجه کنم.

قالیباف اظهار داشت: در برنامه 20 که فردا شب از شبکه اول پخش می‌شود بنده یک تعهد به مردم دادم که ضمانت اجرایی شعارهای من کار گذشته من است.

وی افزود: بنده توانسته‌ام با روحیه ای که دارم در شهر تهران تمامی پروژه‌ها را بدون تأخیر انجام دهم، اما در این میان تنها دو پروژه اتوبان صدر و برج میلاد با تأخیر همراه بود که بابت آن‌ها نیز از مردم عذرخواهی کردم.

قالیباف با بیان اینکه در کارهایم ضمانت اجرایی وجود دارد، تصریح کرد: امیدواریم بتوانم در راستای حل مشکلات مردم با برنامه و اهدافی که تعبیه کرده‌ام موثر باشم.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه برنامه های اقتصادی شما با اقتصاد مقاومتی چه تفاوت‌هایی دارد، خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی یک بحثی است که در آن مباحثی چون تکیه بر اقتصاد مردمی در آن اولویت دارد.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: در اقتصاد مقاومتی دولت نباید به هر کجا که خواست دخالت کند و اعتقاد دارم در این اقتصاد دولت باید کوچک و چابک باشد و به کارهای خود بپردازد.

قالیباف تصریح کرد: در اقتصاد مقاومتی باید شفافیت وجود داشته و رانت اقتصادی از بین برود، زیرا معتقدم که اقتصادی که در آن رشد نباشد به طور حتم به مشکل بر می‌خورد.

نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: اقتصادی که در حوزه های مختلف از جمله حوزه کشاورزی با مشکلاتی چون عدم یک نرخ مشخص برای گندم روبرو است باید اصلاح شود، در این صورت می‌توان لفظ اقتصاد مقاومتی را به آن اطلاق کرد.

قالیباف در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا جنابعالی قانون هدفمندکردن یارانه ها را که در دولت دهم شروع شده ادامه می‌دهید، اظهار داشت: باید صراحتا بگویم یکی از خدمت‌هایی که در دولت دهم انجام داده شد، اجرایی کردن هدفمندی یارانه‌ها بود، اما متأسفانه در مراحل اجرای آن نواقصی وجود داشت.

وی با بیان اینکه به طور حتم در دولت آینده یارانه‌ها را بر اساس تصمیم مجلس پرداخت می‌کنند، گفت: متأسفانه دولت قانونی را در مورد هدفمند کردن یارانه‌ها به خوبی اجرا نکرده و به بخش تولید به خصوص در حوزه صنعت و کشاورزی یارانه نداده که این موضوع سبب شد مشکلاتی برای کشور ایجاد شود.

نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه بنده به کشاورزان یارانه ثابت خواهم داد، اظهار داشت: هدفمند کردن یارانه‌ها به این معنی است که به مقدار حقوق ملت که مورد توجه قرار نگرفته، توجه کرده و بر اساس آن وظیفه خود را ادامه می‌دهیم.

نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: رئیس‌جمهور نباید استدلال‌هایی چون چوب لای چرخ من کرده‌اند را مطرح کند.

وی تصریح کرد: متاسفانه در قانون هدفمند کردن یارانه‌ها مشکلات بسیاری بوجود آمد به طوری که شاهد بودیم حقوق ملت در این قانون به خوبی مورد توجه قرار نگرفت به طور مثال وقتی دولت مسئله بنزین آزاد را مطرح می‌کرد شاهد افزایش قیمت‌ها بودیم اما مسئله کیفیت هیچگاه از طرف دولت مطرح نمی‌شد و این سبب شد که مردم نسبت به مقوله هدفمندی یارانه‌ها نگاه خوبی را نداشته باشند و رو به مصرف کالاهای خارجی بیاورند.

قالیباف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه جایگاه سند چشم‌انداز 1404 و برنامه پنجساله در اولویت‌های فرهنگی و اقتصادی شما در کجا قرار دارد، اظهار داشت: متاسفانه در کشور ما حزبی وجود ندارد اما معتقدم برنامه‌هایی که بنده مطرح کردم به صورت استانی و ملی است و به طور حتم در چارچوب قانون اجرا خواهد شد.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه برای حرکت در مسیر پیشرفت باید قانون‌گرا باشیم، تصریح کرد: برنامه‌هایی که بنده برای بهبود وضعیت فعلی کشور تنظیم کرده‌ام منطبق با سند چشم‌انداز 1404 و برنامه پنجم توسعه است و به طور حتم معتقدم که دولت باید از برنامه‌هایی که مجلس تصویب می‌کند تبعیت نماید.

شهردار تهران در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه برنامه‌های شما در دهه چهارم انقلاب اسلامی که مقارن با دهه عدالت و پیشرفت است چیست، اظهار داشت: بنده دو بخش مفصل را به عنوان عدالت و پیشرفت را در برنامه‌های خود به کار گرفته‌ام و قطعا اگر رئیس دولت شوم هر تصمیمی که لازم باشد، اتخاذ می‌کنم.

وی افزود: به نظر بنده کسی که تصدی پست ریاست جمهوری را بر عهده می‌گیرد حق آزمون و خطا ندارد و رئیس دولت نباید بگوید که چوب لای چرخ ما می‌گذارند.

قالیباف تصریح کرد: بنده با این موضوع که رئیس‌جمهور بیان می‌کند قانون دست و پای ما را بسته است مخالفم زیرا بیان این موضوع نشان از بهانه‌جویی است.

شهردار تهران با بیان اینکه باید قانون اساسی را مو به مو در برنامه اجرایی دولت به کار بست، خاطرنشان کرد:‌ واقعیتی که باید به آن توجه کنیم این است که در کشور ما باید نسبت به مطالبات مردم توجه شود و طرح مسائلی مبنی بر اینکه در کشور حاکمیت دوگانه وجود دارد از سوی رئیس دستگاه اجرایی قابل قبول نیست.

وی تصریح کرد:به به طور حتم پیشرفت و عدالت زمانی در کشور ما محقق خواهد شد که بتوانیم رشد تکنولوژی، رشد اقتصادی و رشد اجتماعی را با یکدیگر داشته باشیم.

قالیباف افزود: در مقوله عدالت نیز باید فرصت‌های برابر برای همه اقشار و جمعیت کشور ایجاد شود متاسفانه امروز ما شاهد هستیم که برخی از مردم فکر می‌کنند سهمی در کشور ندارند و حقوق آن‌ها پایمال شده است.

شهردار تهران اظهار داشت: همه باید از عدالت اجتماعی برخوردار باشند نباید برخی به خاطر وجود افرادشان در بدنه دولت به رشد و پیشرفت دست پیدا کنند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره رویکرد خود نسبت به مسائل سیاست خارجی گفت: اعتقاد دارم مقوله سیاست خارجی یعنی اینکه از منافع و امنیت ملی یک کشور به همراه هویت ملی آن دفاع شود.

وی افزود:‌ فرق میان سیاست خارجی و دیپلماسی این است که اگر بنده رئیس دولت شوم قانون اجازه نخواهد داد درباره سیاست خارجی تصمیم بگیرم زیرا در کشور ما بحث سیاست خارجی حق حاکمیت است و رئیس‌جمهور نمی‌تواند در آن دخالت کند و یا سیاست‌های خارجی را تغییر دهد.

قالیباف با بیان اینکه می‌توان وزیر خارجه را عوض کرد ولی نمی‌توان سیاست‌های خارجی را تغییر داد، اظهار داشت: هر یک از نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری که شعار تغییر سیاست خارجی را بیان کند باید در آن شک کرد زیرا سیاست خارجی به هیچ وجه قابل تغییر نیست.

شهردار تهران تصریح کرد: متاسفانه سوء مدیریت‌هایی در دستگاه دیپلماسی و شورای امنیت ملی وجود دارد که با یک برنامه منسجم می‌توان آنرا ارتقا داد و مشکلات را حل کرد.

نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: در راستای حل مشکلات کشور باید دیپلماسی اقتصادی را در دستور کار جدی قرار دهیم تا بتوانیم وضعیت مساعدی را در کشور ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه به طور حتم اگر در داخل کشور انسجام و همدلی وجود نداشته باشد دولتی که شکل می‌گیرد مورد تایید مردم جهان نیز نخواهد بود، اظهار داشت:‌ مقام معظم رهبری بارها فرموده‌اند که مبارزه با آمریکا یعنی کار، کار، کار، لذا کشورمان باید با یک دیپلماسی فعال و تکیه بر قدرت ملی مسیر خود را ادامه دهد.

قالیباف تصریح کرد: برای ادای دین وارد عرصه انتخابات ریاست جمهوری شدم تا شرایط و نیروهای جدیدی را در کشور بوجود بیاورم.

شهردار تهران گفت:‌ اعتقاد دارم که در شرایط فعلی باید مدیریتی جدید وارد عرصه شود تا سوءمدیریت‌های گذشته را حل کند.

وی اظهار داشت: من آمده‌ام که تغییری اساسی را در مدیریت ایجاد کنم و با نیروهای جوان و با تکیه بر اندیشه پیشکسوتان مسیر خود را ادامه دهم و امیدوارم این نور ایجاد شود.

نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که آیا دولت آینده شما نقدپذیر خواهد بود، گفت: بارها گفته‌ام که امام خمینی فرمودند که حرف مرد یکی نیست دو تاست لذا رئیس‌جمهور اگر اشتباه کرد باید عذرخواهی کند و بنده این موضوع را در زمان مدیریت شهری و تصدی ریاست نیروی انتظامی این مسئله را اجرا کرده‌ام.

منبع:باشگاه خبرنگاران

دانلود فایل صوتی صحبتهای محمدباقر قالیباف در برنامه گفتگوی ویژه خبری_ قسمت اول

دانلود فایل صوتی صحبتهای محمدباقر قالیباف در برنامه گفتگوی ویژه خبری_ قسمت دوم





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/3/8 | نویسنده : alamdarbasir
ت
جلیلی گفت:‌ امروز نقاط قوت ارزشمند و ضعف و آسیب‌هایی داریم و من به خاطر ارزیابی شرایط کشور و شناخت مناسبی که از نقاط ضعف و قوت موجود دارم وارد عرصه شده‌ام.

 به گزارش علمدار بصیر: سعید جلیلی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که  برای پاسخ به سوالات ایرانیان خارج از کشور در برنامه انتخاب ایرانی در شبکه جام جم حضور یافت، ‌گفت:‌ ایرانیان خارج از کشور سفیران کشور و مردم ما در خارج هستند.

وی افزود: دولت آینده باید بتواند ظرفیت‌های آحاد ملت ایران را چه در داخل و چه در خارج کشور آزاد و شکوفا کند.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: ساختار اجرایی و اداری کشور باید ظرفیتی پیدا کند تا این کار مهم به خوبی انجام شود.

جلیلی ادامه داد: من معتقدم ما هر چقدر که براساس گفتمان انقلاب اسلامی و ظرفیت‌های فکری که بعد از انقلاب به وجود آمده به طور عمیق نزدیک شویم می‌توانیم عزت و اقتدار بیشتری برای کشور و هموطنان خود در خارج از کشور فراهم کنیم.

وی درباره علت حضورش در عرصه انتخابات تصریح کرد: ما در شرایط امروز نقاط قوت ارزشمند و ضعف و آسیب‌هایی داریم و من به خاطر ارزیابی شرایط کشور و شناخت مناسبی که از نقاط ضعف و قوت موجود دارم وارد عرصه شده‌ام.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: برای ارزیابی شرایط کشور باید نقاط قوت را تقویت کرده و آسیب‌ها را برطرف کنیم و هر چه که ارزیابی صحیح‌تر و دقیق‌تر باشد مسیر پیشرفت شتاب بیشتری خواهد گرفت.

جلیلی افزود: اگر ارزیابی ما از شرایط اشتباه باشد کار خطرناکی است و می‌تواند موجب انحراف از مسیر پیشرفت ملت ایران شود.

وی ادامه داد: شاید نتوان نقاط قوت را خوب شناخت و نقاط ضعف را به درستی محاسبه کرد اما خطای بزرگتر وقتی است که نقاط قوت را ضعف دانسته و نقاط ضعف را قوت بدانیم که در این صورت صدمات جبران‌ناپذیر و مضاعفی خواهیم داشت.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: تلاش دشمنان این است که نقاط قوت ما را ضعیف نشان دهند و برعکس نقاط ضعف ما را که باعث عقب‌ماندگی شده است نقاط قوت دانسته و برای آن حسرت بخورند.

جلیلی گفت: ‌یکی از وظایف مهم دولت دفاع از حقوق همه شهروندان در داخل و خارج است و حقوق ایرانیان خارج از کشور اهمیت مضاعفی دارد.

وی افزود: ادعای ما این است که ایران مقتدر بوده و در سطح جهانی به عنوان بازیگر نقش ایفا می‌کند که علاوه بر دوستان ایران، دشمنان نیز به قدرت جمهوری اسلامی ایران اعتراف کرده‌اند.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: ایرانی باید متناسب با جایگاه ایران در عرصه بین‌الملل، شأن مناسب داشته باشد و ظرفیت جمهوری اسلامی ایران اقتضا می‌شکند که ایرانیان خارج از کشور با عزت و اقتدار می‌توانند به ایرانی بودن خود افتخار کنند.

جلیلی تصریح کرد:‌ ایرانیان در هر جای کره زمین که هستند باید بتوانند از حقوقی که برای آنها محترم شمرده شده به خوبی استفاده کرده و دولت ایران را در استیفا و دفاع از حقوق خود، پشتوانه خود بدانند.

وی اضافه کرد:‌نگاه ما به ایرانیان خارج از کشور باید به عنوان سرمایه‌ای بزرگ باشد و ظرفیت‌های موجود در آنها باید آزاد شود تا در جهت مصالح و منافع ملی نظام و انقلاب اسلامی استفاده شود.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت:‌ما باید به ایرانیان خارج از کشور به عنوان یک فرصت نگاه کنیم چرا که آنها سفیران جمهوری اسلامی در کشورهای مختلف هستند.

جلیلی تصریح کرد: ایرانیان خارج از کشور ظرفیت‌هایی دارند که می‌توانند نقش و تاثیرگذاری زیادی در حفظ و استیفای منافع کشور داشته باشند.

وی افزود: دولت باید با برنامه‌ریزی درست از ظرفیت‌های ایرانیان خارج از کشور و آحاد ملت استفاده کرده و آنها را شکوفا کند.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: بسیاری از هموطنان ما در خارج از کشور فعالیت اقتصادی دارند که کمک به آنها می‌تواند باعث رشد اقتصادی در کشورمان نیز شود،‌فقط لازم است دولت پشتیبان آنها باشد و ایرانیان خارج از کشور دولت را مانع خود نبینند.

جلیلی اظهار داشت: دولت باید برای جذب نیروهای انسانی ماهر و توانمند برنامه ریزی کند تا نیروهای نخبه کشور ترجیح دهند در داخل کشور مانده و زمینه شکوفایی استعداد آنها فراهم شود.

وی درباره فرار مغزها ادامه داد: ‌من این تعبیر را صحیح نمی‌دانم زیرا گاهی اوقات افرادی برای استفاده از تجارب به کشور دیگری مهاجرت کنند اما این کار باید فرایندی باشد که در نتیجه موجب شکوفایی و پیشرفت کشور شود.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره ارز دانشجویان خارج از کشور گفت: اگر نگاه ما به این دانشجویان فرصت‌محور بوده و معتقد باشیم که این افراد باید با عزت در خارج از کشور تحصیل کنند،‌ تامین ارز آنها را جزء برنامه‌های خود قرار داده و این سیاست‌ها را به گونه‌ای تعریف می‌کنیم که هزینه نباشند بلکه ظرفیت و فایده‌ای هستند که باعث شکوفایی کشور خواهند شد.

جلیلی در رابطه با موضوع هسته‌ای بیان داشت: با توجه به اینکه این حوزه کاری من است و گفتگوها را دنبال کرده‌ام باید بگویم آنچه که تحت عنوان دفاع از حقوق هسته‌ای است در واقع دفاع از تمام حقوق ملت ایران است.

وی با اشاره به آزادی خرمشهر گفت:‌ جمهوری اسلامی ایران و مردم با تمام توان برای دفاع از آزادی خرمشهر تلاش کردند و رفتار آنها به گونه‌ای بود که دشمن بعد از جنگ تحمیلی جرأت تعرض به هیچ نقطه از ایران را نداشت، چرا که می‌دانست در صورت حمله نظامی پاسخی خواهد دید که در جنگ هشت ساله دیده است که این دفاع علاوه بر دفاع از تمامیت ارضی دفاع از فرهنگ و ارزش‌های کشور بود.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: دشمن دوست ندارد پیشرفت ایران را ببیند و مسئله هسته‌ای بهانه‌ای بیش نیست اما باید بداند ما در دفاع از حقوق هسته‌ای خود جدی هستیم چرا که اگر خواست نامشروع آنها در این زمینه برآورده شود وارد سایر حوزه‌ها خواهند شد اما ما آنها را ناکام خواهیم کرد.

جلیلی ادامه داد: منطق جمهوری اسلامی ایران منطقی است که جهان آنرا پذیرفته چرا که ایران عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و NPT بوده و طبق قوانین آنها عمل می‌کند.

وی افزود: ما چهار سال پیش برای راکتور اتمی تهران که تحقیقات دارویی انجام می‌دهد از غرب درخواست سوخت کردیم چرا که با این سوخت برای 850 هزار بیمار دارو تولید می‌شد.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: آنها این سوخت را که طبق قوانین آژانس حق ما بود به ما ندادند و برای ما شرط و شروط گذاشتند که در کنفرانس ژنو 2 ما اظهار کردیم که خودمان این سوخت را تولید می‌کنیم و آنها با لبخندی به گفته ما پاسخ دادند.

جلیلی اظهار داشت: تهیه این سوخت فرایند پیچیده‌ای داشت اما جوانان ما با ظرفیت خود توانستند این کار را انجام دهند که در واقع شهید شهریاری و تیم‌اش مسئول این کار بودند.

وی گفت: آنها وقتی دفاع ما را از حقوق هسته‌ای خودمان جدی دیدند ناامید شدند.

کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: غرب روزی بحث تعلیق غنی‌سازی 3.5 درصد و تعیین یک سانتریفیوژ را برای مطرح می‌کرد در حالی که امروز خواستار گفتگو درباره غنی سازی 20 درصد است.

جلیلی ادامه داد: ما در نشست‌های مختلف پیشنهادهایی به غرب دادیم چرا که با منطق روشن و ابتکار عمل و به پشتیبانی ملت ایران جلو رفته بودیم در حالی که آنها به بهانه بررسی بیشتر نتیجه را به تعویق انداختند و از ابزارفشار علیه ما استفاده کردند.

وی اظهار داشت: آنها نمی‌خواهند ملت ایران پیشرفت کند و می‌خواهند با فشار ما از دفاع از حقوق خود کوتاهی کنیم در حالی که ما دفاع از حقوق صلح‌آمیز هسته‌ای خود را ادامه خواهیم داد، چرا که هر چقدر در دفاع از حقوق هسته‌ای خود خوب عمل کنیم موجب عزت ایران در داخل و خارج از کشور خواهیم شد.

جلیلی گفت: هنر یک کشور باید در این باشد که بتواند پارادایم سیاست خارجی، ‌اصول اهداف و منافع را به خوبی بشناسد و از آن دفاع کند، ‌180 کشور سیاسی مهم در جهان امروز وجود دارد که هر کدام از این کشورها برای خود دارای پارادایم و اصول است.

وی با اشاره به اینکه باید مبنای سیاست خارجی را بر اساس نقاط اشتراک با سایر کشورها بنا کرده و برای نقاط افتراقی موجود یک ارزیابی دقیق انجام دهیم، اظهار داشت: از نقاط اشتراک است که فرصت‌ها تولید می‌شود و تعاملات شکل می‌گیرد و نقاط افتراق نیز ممکن است نقطه آغاز تهدید و تقابل باشد، ‌لذا این بسیار اهمیت دارد که ما چه نگاهی و ارزیابی از مسائل داریم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان ساخت: اعتقاد من این است که در گستره دنیای امروز نقاط فرصت بسیار بیشتر از نقاط تهدید است.

جلیلی با اشاره به اینکه نقاط تعامل بیشتر از نقاط تقابل است ادامه داد: ما می‌توانیم با اکثر کشورهای دنیا نقاط مشترک زیادی داشته باشیم که از آن فرصت‌های بسیار زیادی تولید می‌شود و فقط چند کشور در دنیا وجود دارد که اصول و ارزش‌های سیاست خارجی‌ خود را در محدود کردن منافع دیگران تعریف کرده‌اند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: این معدود کشورها، انحصاری را در سطح بین‌المللی و در عرصه‌های مختلف قدرت نظامی، ‌اقتصادی و حتی علمی ایجاد کرده‌اند و می‌خواهند پارادایم‌های خود را بر سایر کشورها حاکم کنند.

جلیلی اضافه کرد: اگر کشوری بخواهد مانع پیشرفت ما شود نمی‌توانیم اصل خود و پیشرفت ملت ایران را نادیده بگیرم.

وی با اشاره به اینکه در بقیه کشورها فرصت‌های بسیار خوبی وجود دارد، اظهار داشت: برای تعامل، فرصت و همکاری زمینه‌های بسیاری با سایر کشورها وجود دارد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه هر چه به این کشورها پرداخته شود تهدیدها و تحریم‌ها کمتر می‌شود تصریح کرد: ملت ایران و انقلاب اسلامی همیشه با یک منطق روشن از حقوق و ارزش‌های خود دفاع کرده و جلو می‌رود و دیگرانی که منافع‌شان به خطر می‌افتد به دنبال تنش با ما بودند به طوری که ما باید رفتاری داشته باشیم که بدانند تنش با ملت ایران به هیچ وجه به نفع آنها نخواهد بود و برایشان هزینه در بر خواهد داشت.

جلیلی با بیان اینکه سیاست ما باید براصل تهدیدزدایی بنا شود، گفت: ما باید مانع از تهدید شویم اما اگر کسی بخواهد با تهدید به تنش منافع خود را دنبال کند و منافع ملت ایران را زیر پا بگذارد دیگر در اینجا نمی‌توانیم بگوییم که تنش‌زدایی برای ما یک اصل است.

وی با بیان اینکه اگر کسی با تهدید به تنش بخواهد بگوید ما را تهدید به حمله نظامی کند،‌  بیان کرد: برخش کشورها با شعار تنش‌زدایی، پالس‌های خود را به ناحق به کشوری تحمیل می‌کنند و متاسفانه در برهه‌هایی در این زمینه حرکت کرده‌اند.

جلیلی خاطرنشان کرد: چیزی که برای ملت و هموطنان خارج از کشور ما اهمیت دارد این است که باید تهدید را از کشور دور کرد.

وی با اشاره به اینکه ملت ما یکبار با دفاع جانانه هشت ساله نشان داد که دیگر تهدید نظامی علیه ملت ما جواب نمی‌دهد، ‌اظهار داشت: اگر ملت ما می‌خواست بگوید که تنش برای ما مهم نیست می‌گفت ما از خرمشهر می‌گذریم، بنابراین این مسئله ظرافتی است که باید به آن توجه شود.

جلیلی با اشاره به اینکه کسانی نباید بیایند که ظاهرشان خوب باشد و اتفاقا شعاری بدهند که برای کشور تهدیدزا باشد و تنش‌های بیشتری را تحمیل کنند، تصریح کرد: ما به منافع هیچ ملت و کشوری تعرض نخواهیم کرد و همیشه یکی از بحث‌های اساسی ما عدالت در عرصه بین‌المللی و دفاع از حقوق ملت‌ها بوده است.

وی با بیان اینکه دیگران هستند که می‌خواهند به حقوق ما تجاوز کنند، اظهار داشت: اگر آنان بخواهند این مسائل را در سایه تنش ایجاد کنند باید بدانند که با پاسخ جدی ملت ایران مواجه خواهند شد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه اگر کسانی بخواهند به بهانه تنش‌زدایی سیاستی را دنبال کنند این مسئله موجب تنش‌های بیشتر و فزون‌خواهی بیشتر دشمنان خواهد شد، بیان داشت:‌ ما در سیاست خارجی می‌توانیم از نقاط مشترک استفاده کنیم و به این شکل می‌توانیم از همسایگان خود به خوبی بهره ببریم.

جلیلی تاکید کرد: ما با همسایگان خود ریشه‌های عمیق فرهنگی و تاریخی داریم و ‌همه این مسائل برای کشور ما فرصت است و موجب شکوفایی ظرفیت کشور خواهد شد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید روابط ما با سایر کشورها گسترش پیدا کند و باید بتوانیم این روابط را عمق ببخشیم و پیوندهای امنیتی بسیاری را تقویت کنیم.

جلیلی با بیان اینکه بسیاری از ظرفیت‌ها در کشورهای مختلف دیگری نیز وجود دارد، اظهار داشت: باید فرصت‌های خوبی را تولید کنیم و باید این امر صورت گیرد، لذا یکی از بحث‌های اساسی این است که باید دستگاه‌های مرتبط با سیاست خارجی‌مان از جمله وزارت امور خارجه قابلیت لازم را داشته باشد.

وی تصریح کرد: باید این توانمندی را پیدا کنیم که بتوانیم منافع کشور را استیلا کنیم به گونه‌ای که هر چقدر قوی‌تر باشیم بهتر می‌توانیم منافع کشور را در جاهای مختلف ارتقا دهیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه برنامه‌ای برای رفع تحریم‌ها دارید، ادامه داد: یکی از ضعف‌های اساسی که وجود دارد این است که ما در چه موقعیتی قرار داریم به گونه‌ای که آیا این موقعیت ما نقطه قوت ماست و یا نقطه ضعف ما.

جلیلی با بیان اینکه امروز کسانی  هستند که با ملت ما دشمنی دارند بیان داشت: امروزه کشورهای اروپایی، آمریکایی و غربی بر این مسئله اذعان دارند که رئیس‌جمهور آمریکا به صراحت طی نامه‌ای اعتراف کرده است بدون حضور ایران نمی‌توان مسائل منطقه‌ای را حل کرد.

وی با اشاره به اینکه ایران جزء قدرت‌های تاثیرگذار در عرصه بین‌المللی است، ‌افزود: قدرت جمهوری اسلامی ایران به گونه‌ای است که در بسیاری از موضوعات به راحتی نشان داده می‌شود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه سیاست خارجی ما وقتی می‌تواند موفق عمل کند که این مسیر را با صلابت و حکمت دنبال کنیم، اظهار داشت: دشمن به خوبی ادعا می‌کند که ما به دنبال تحریم‌های فلج‌کننده علیه ایران هستیم تا این ملت از پشتیبانی حقوق خود منصرف شوند.

جلیلی با اشاره به حمایت مردم ایران در 22 بهمن‌ماه سال گذشته از نظام و رهبری ادامه داد: شاید اگر این تهدیدها در ابتدا مشکل به نظر برسد اما با صبر و شکیبایی می‌توانیم آن را به فرصت تبدیل کنیم.

وی با بیان اینکه اگر تولید و اشتغال به خوبی پیش رود ‌در این صورت می‌توانیم مانع گرانی و تورم شویم بیان داشت: ما اکنون یازده میلیارد دلار کالاهای اساسی شامل برنج،‌ گندم و ‌دانه‌های روغنی را به کشور وارد می‌کنیم این در حالی است که می‌توانیم با یک برنامه‌ریزی درست و مدبرانه تمام این کالاها را در داخل کشور آماده و مهیا سازیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه اگر تولید در داخل کشور به خوبی انجام گیرد سبب ایجاد اشتغال می‌شود، اضافه کرد: دشمنان تولید سوخت 20 درصد را به عنوان ابزار باج‌خواهی علیه ایران در نظر گرفته بودند این در حالی است که جمهوری اسلامی به خوبی توانست به سوخت 20 درصد دست پیدا کند و اینک آنها خواهان توقف تولید سوخت 20 درصد هستند.

جلیلی بیان کرد: ایرانیان خارج از کشور ظرفیت بسیار مهمی هستند که می‌توانند به ما کمک کنند تا تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه برنامه اقتصادی در نظر دارید؟ گفت: در کشور در خصوص بحث‌های اقتصادی مسائل بسیار مهمی صورت گرفته است و برنامه‌های بسیار خوبی در جنبه‌های مختلف ارائه شده است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه برخی از این برنامه‌ها امروز تبدیل به قانون شده است، خاطرنشان ساخت: هر دولتی که بوجود می‌آید باید نسبت به این قوانین التزام داشته باشد.

جلیلی ادامه داد: قانون اساسی یکی از این قوانین است که برخی از مسائل و موضوعات را در مباحث اقتصادی دارد که اگر این مسائل به خوبی عمل شود بسیاری از این ظرفیت‌ها با همان اصول قانون اساسی انجام می‌شود.

وی با اشاره به قانون چشم‌انداز 20 ساله ادامه داد: این قانون در کشور مصوب و اجرایی شده است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به یکی از قوانین کشور که همان قانون پنج‌ساله پنجم است اظهار داشت: دو سال و نیم از اجرای برنامه پنج‌ساله باقی مانده است و بسیاری از مسائلی را که کاندیداها مطرح می‌کنند در این قانون آمده است.

جلیلی با اشاره به قانون هدفمندی یارانه‌ها افزود: قانون هدفمندی یارانه‌ها قانون بسیار خوبی است و به نظر من این قانون حتما باید اجرا شود.

وی قانون اصل 44 را قانون بسیار مهمی دانست و عنوان کرد:‌مبنای این قانون مشارکت دادن مردم در اقتصاد و کمتر شدن حضور دولت در این عرصه است،‌به گونه‌ای که دولت باید بیشتر نظارت داشته باشد تا اینکه خود اجرا کند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه چرا این قوانین تاکنون به خوبی اجرا نشده است، گفت: این قوانین به قوت خود باقی است، مثلا قانون قطع وابستگی به نفت که در برنامه پنجم توسعه بود که در آن مقرر شد تا پایان برنامه پنجساله پنجم محقق شود هنوز انجام نشده است.

جلیلی افزود: کار اصلی دولت این است که بتواند این برنامه‌ها و قوانین را اجرا کند اگر ما ده‌ها قانون خوب بنویسیم اما آنها را به اجرا نرسانیم مردم ناامید خواهند شد.

وی تصریح کرد: مهمترین وظیفه رئیس‌جمهور اینده هر کسی که منتخب مردم واقع شود این است که باید ساختار اجرایی کشور را به خصوص در بخش اقتصادی به گونه‌ای مدیریت و فعال کند که بتواند این قوانین را اجرا کند.  

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان داشت: کسی که به عنوان رئیس قوه مجریه و کسی که در راس دستگاه های اقتصادی قرار می‌گیرد وظیفه‌اش این است که این دستگاه‌ها را از ناکارآمدی درآورد البته من منکر خدمات بسیار خوب همکاران ما در دولت و در بخش‌های مختلف نیستم زیرا خود آنها هم هستند که گله‌مندند که چرا تلاش آنها کارآمدی لازم را ندارد.

جلیلی با اشاره به اینکه اگر ساختار و ساز و کار و فرهنگ حاکم بر دستگاه‌های دولتی به خصوص در بخش اقتصادی با این نگاه باشد که آنها به سراغ مردم بروند گفت:‌آنها باید برای مشکلات مردم خودپیشگام باشند تا مسائل و مشکلات مردم حل شود.

وی با اشاره به اینکه نباید کاری کرد که باعث عدم نشاط مردم در مسائل اقتصادی باشیم خاطرنشان ساخت: باید مردم را کمک کرد تا گام‌های اساسی در مسائل اقتصادی ما برداشته شود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه برنامه‌ای برای زدودن فساد مالی و رانت‌خواری در کشور دارید، اذعان داشت: مهمترین برنامه دولت من اصلاح ساختار اداری و اجرایی کشور است.

جلیلی گفت: من معتقدم اگر دولت را به ماشین و یا قطاری تشبیه کنیم این ماشین الان ضعیف است و سرعت آن بسیار کم است به طوری که باید تمام ایرادات این ماشین برطرف شود تا بتواند به سرعتی که در شأن و شایسته پیشرفت کشور است حرکت کند.

وی یکی از مسائل را در ساختار اقتصادی فساد دانست و عنوان کرد: دولت باید مدعی اینگونه مسائل باشد و مانع از بروز و ظهور فسادهای مالی در کشور شود به گونه‌ای که با سازوکارهای اقتصادی روشن نه با سازوکارهای قضایی اینگونه مسائل تصریح یابد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به سامانه‌های اقتصادی ادامه داد: اگر سامانه‌های اقتصادی روشنی داشته باشیم که تمام اطلاعات اقتصادی در آن به خوبی جمع شود ضروری است و از همه اینها مهمتر این است اگر سامانه اقتصادی در یک ساز و کار روشن شده و تعریف‌ شده‌ای قرار بگیرد می‌توان اطلاعات با هم تقاطع داده شود.

جلیلی با اشاره به شفافیت ارزی در کشور بیان کرد: ما باید یک پرتال ارزی در کشور داشته باشیم.

وی سامانه ثنا را اینگونه تعریف کرد و بیان داشت: این سامانه هرگونه تبادل ارزی را که در صرافی‌ها صورت می‌گیرد مورد ثبت قرار می‌دهد به گونه‌ای که این امر باعث می‌شود تا از پولشویی و مفاسد مالی جلوگیری شود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دومین ویژگی بارز این سامانه را جلوگیری از پولشویی دانست و عنوان کرد: باید سازوکارهای لازم در بانک‌ها و صرافی‌ها اعمال شود.

جلیلی در پایان با آرزوی توفیق برای هموطنان خارج از کشور تشکر خاطرنشان کرد:‌ آرزوی ما این است که ایران بتواند با اقتدار و عزت به جلو پیش برود و با قوت بتوانیم عزت بوجود آمده را حفظ کنیم زیرا هرچقدر این عزت و افتخار افزایش پیدا کند با اقتدار بیشتر از حقوق ملت‌مان به خصوص ایرانیان عزیز خارج از کشور دفاع کنیم و جمهوری اسلامی ایران از حقوق تمامی ایرانیان خارج از کشور دفاع خواهد کرد.

منبع:باشگاه خبرنگاران





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/3/8 | نویسنده : alamdarbasir


 

تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون