" سلام بر شما ... از این که از علمدار بصیر بازدید نمودید ، بسیار خرسندیم . از طریق نظرات می توانید پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید "

 

آخرین مطالب
پیوند دوستان
 
امام رضا‌(ع) استفاده از عطر را باعث انبساط روحی دانسته می فرمایند: «چهار چیز است که دل را باز می‌کند و غم را از بین می برد: عطر زدن، عسل خوردن، سوارى کردن و به سبزه نظر کردن!»

به گزارش علمدار بصیر:در روایات و احادیث رسیده از معصومین علیهم السلام برای استفاده از عطر و بوی خوش آثار و خواص فراوانی در دنیا و آخرت ذکر شده است.ثواب اخروی، تقویت قلب، زیادی عقل و شادی و نشاط و... از جمله این آثار است.

امام رضا (ع) استفاده از عطر را باعث انبساط روحی دانسته می فرماید: «چهار چیز است که دل را باز می کند و غم را از بین می برد: عطر زدن، عسل خوردن، سوارى کردن و به سبزه نظر کردن!» و نیز در توصیه ای دیگر به مردم می فرمایند: « برای مرد سزاوار نیست که استفادی هر روزه از بوی خوش را ترک کند پس اگر نتوانست، یک روز در میان و باز اگر نتوانست، در هر جمعه خود را خوشبو سازد و هیچ گاه این عمل را رها نکند».(1)

امام رضا (علیه السلام) در روایتی دیگر عطر زدن را از اخلاق انبیا دانسته می فرماید: «الطَیبُ من أخلاق الأنبیاء ؛ خوشبو کردن، از اخلاق پیامبران است».(2)

و در روایات دیگر نقل شده که بوی خوش همواره از محل زندگی امام رضا (ع) پراکنده بود . در همین زمینه از یکی از کنیزان امام رضا (علیه السلام) نقل شده که آن حضرت به عود هندى بخور مى‏کرد و بعد از آن گلاب و مشک به کار مى‏برد.(3) و حسن بن جهم می گوید: حضرت رضا (علیه السّلام) از منزل خارج شد، بوى خوش بخور از آن جناب ساطع بود.(4)

در مورد آداب استفاده از بوی خوش هم معمر بن خلاد نقل می کند: حضرت رضا (علیه السّلام) به من دستور داد برایش روغنى تهیه کنم که در آن مشک و عنبر باشد و به من فرمود که آیة الکرسى و سوره ام الکتاب و معوذتین (دو قل اعوذ) و آیاتى که براى حفظ از شیطان خوب است، در کاغذى بنویسم و آن را بین شیشه و جعبه آن قرار دهم. این کار را کردم بعد که خدمتش رسیدم، محاسن خود را عطرآگین کرد و من تماشا می کردم.(5)

و در روایتی دیگر حسن بن جهم می‌گوید: خدمت امام رضا علیه السلام رسیدم، ظرفی نزد من آورد که در آن مشک بود. خطاب به من فرمود: از این مشک بردار و بر خود بمال. مقداری برداشتم و بر خود مالیدم. فرمود: مقداری دیگر بردار و بر گودی پایین گردن بمال. (6)

امام رضا علیه السلام در توصیه ای پزشکی خطاب به علی بن یقطین که به امام رضا علیه السلام نوشته بود در سرم سردی سخت حس می‌کنم به طوری اگر بادی بوزد کم می‌ماند غش کنم. در پاسخ نوشتند: پس از غذا عنبر و زنبق را به بینی بکش انشاء الله نجات پیدا می‌کنی. (7) .

همچنین امام رضا(ع) ضمن توصیه به استفاده پیوسته از بوی خوش و فرستادن صلوات به هنگام عطر زدن فرمود: (کانَ یَعرِفُ مَوضِعَ سُجُودِ اَبِی‌عَبدِالله به طیبِ رِیحَه) جایگاه سجده امام صادق علیه السلام از بوی عطر آن‌جا شناخته می‌شد. (8)

پانوشتها:

1. بحارالانوار، ج73، ص140

2. الکافی، ج6، ص510

3. قمى‏، شیخ عباس، منتهى الآمال فی تواریخ النبی و الآل، ج 3، ص،1622

4. قمى‏، شیخ عباس، منتهى الآمال فی تواریخ النبی و الآل، ج 3، ص 518?

5. کافی، ج ‏6، ص 516، ح 2

6. عباس عزیزی، عطر زینت نماز و زندگی، ص 35

7. محسن کاظمی، عطر درمانی، ص 129

8. مکارم الاخلاق، ص





تاریخ ارسال مطلب : شنبه 92/4/1 | نویسنده : alamdarbasir

 





تاریخ ارسال مطلب : شنبه 92/4/1 | نویسنده : alamdarbasir
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مدت کوتاهی سرود «ای ایران» به عنوان سرود ملی معرفی شد، اما دیری نپایید که سرود «پاینده بادا ایران» با موسیقی محمد بیگلری‌پور جای آن را گرفت.

 

به گزارش علمدار بصیر: متولدین دهه‌ی شصت، یادشان می‌آید که سرود ملی ایران در آن دوره با «شد جمهوری اسلامی به پا» آغاز می‌شد. آن‌ها احتمالاً خواندن دسته‌جمعی این سرود را در مدرسه به یاد می‌آورند. یا وقتی ساعت برنامه‌های تلویزیون به اتمام می‌رسید، این سرود پایان‌ برنامه‌های تلویزیون را اعلام می‌کرد. دهه‌ی شصتی‌ها گروهی هستند که دو سرود ملی را در انقلاب اسلامی تجربه کردند. البته پدران و مادران دهه‌ی شصتی‌ها سرودهای دیگری را هم تجربه کرده‌اند و نسل بعدی با «سر زد از افق...» سرود ملی خود را در پیروزی‌های ملت زمزمه می‌کند.

اولین سرود ملی
سرود ملی نماینده‌ی هویت هر ملت است و شاید به همین دلیل است که هر بار نواخته می‌شود، همگان به احترام آن بپامی‌خیزند. اما این فقط دهه‌ی شصتی‌ها نیستند که به سرود ملی حس نوستالژیک دارند.

پیشینه‌ی سرود ملی در ایران به عهد ناصری برمی‌گردد. گویا ناصرالدین‌شاه که در سفرهایش به فرنگ، شاهد اجرای سرودهایی توسط گروه‌های موسیقی نظامی بود، تصمیم ‌گرفت یک سرود مشابه برای اجرا در دربار و مراسم رسمی تهیه شود. از دولت فرانسه کمک خواستند و وزیر جنگ فرانسه یک موسیقی‌دان را روانه‌ی ایران ‌کرد. او در دارالفنون کرسی موسیقی دایر ‌کرد. حاصل این تلاش‌ها یک قطعه موسیقی بی‌کلام با نام «سلام شاه» بود. این سرود را اخیراً با شعر «ایرانِ جوان» بر روی موسیقی آن، بارها از رادیو و تلویزیون شنیده‌اید.

رهبری در آن جلسه مطرح کردند که مثلاً این سرود جمهوری اسلامی سرود خوبی است، ولی به دلیل طولانی‌بودن یا به دلیل بعضی از اشکالات دیگری که آن‌وقت مطرح کردند، مناسب سرود ملی نیست. این بود که مطرح کردند بهتر است این سرود عوض بشود.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مدت کوتاهی سرود «ای ایران» به عنوان سرود ملی معرفی شد، اما دیری نپایید که سرود «پاینده بادا ایران» با موسیقی محمد بیگلری‌پور جای آن را گرفت. سرودی که این‌گونه آغاز می‌شد: «شُد جمهوری اسلامی بپا * که هم دین دهد هم دنیا به ما». این سرود 12بیتی با این مصرع پایان می‌یافت: «در سایه‌ی قرآن جاودان * پاینده بادا ایران». اما چه شد که سرود ملی ایران پس از انقلاب اسلامی در دهه هفتاد تغییر کرد.

سرودی خوب اما طولانی
سرود «پاینده بادا ایران» نمی‌توانست بسیاری انتظارات را برآورده کند، چون کمی طولانی بود و این برای یک سرود ملی -که نقشی سمبلیک دارد و باید در مراسم رسمی و غیر رسمی خوانده شود و احیاناً همه به احترام آن بلند شوند- یک نقطه‌ی ضعف بود. ظاهراً این مسأله مورد انتقاد هیأت‌های دیپلماتیک ایرانی هم بوده است. همه‌ی این‌ها باعث شد تا در جلسه‌ی مشترک رهبر معظم انقلاب با آقای محمد هاشمی -رئیس وقت سازمان صداوسیما- صحبت از سرود ملی بشود: «ایشان در آن جلسه مطرح کردند که مثلاً این سرود جمهوری اسلامی سرود خوبی است، ولی به دلیل طولانی‌بودن یا به دلیل بعضی از اشکالات دیگری که آن‌وقت مطرح کردند، مناسب سرود ملی نیست. این بود که مطرح کردند بهتر است این سرود عوض بشود. طبعاً من در آن جلسه از ایشان سؤال کردم که حالا این سرودی که حضرتعالی می‌فرمایید، چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟ محتوایش چگونه باشد؟ نوع آهنگش چگونه باشد؟ شعرش چه باشد؟»

آقای محمد رضا احمدیان -از مدیران وقت موسیقی در سازمان صداوسیما- درباره‌ی پاسخ رهبر انقلاب به آقای هاشمی این‌گونه می‌گوید: «این مطالب شامل این بود که سرود جمهوری اسلامی حتماً باید موجز باشد و حتماً دارای لحن حماسی باشد، از ریشه‌های موسیقی ایرانی برخوردار باشد و احیاناً شعری که برای این سرود، سروده خواهد شد، ذکری از حضرت امام و شهدا حتماً در آن وجود داشته باشد.»

با قطعی‌شدن تصمیم  تغییر سرود ملی، فراخوانی از آهنگ‌سازان صورت گرفت تا کسانی که می‌توانستند در این زمینه اثر قابل قبولی ارائه دهند، کارهای پیشنهادی خود را عرضه کنند. از حدود 35 نفر از آهنگسازان برای شرکت در این فراخوان دعوت به عمل آمد. پس از این فراخوان، شورا و دبیرخانه‌ای در صداوسیما برای این موضوع تشکیل شد. محصول این فراخوان، حدود 68 اثر بود که آهنگ‌سازهای مختلف برای سرود ملی جمهوری اسلامی ایران ساخته بودند. شورا تصمیم گرفت نت‌های ارسالی آهنگسازها را ابتدا در دبیرخانه بررسی کنند، سپس کدگزاری کنند و اسامی آهنگسازها از روی آن حذف کنند. به این ترتیب اعضای شورا وقتی آثار ارسالی را بررسی می‌کردند، نمی‌دانستند که هر نت را کدام آهنگساز ساخته است.

از نظر رهبر انقلاب خصوصیات سرود ملی جدید باید شامل این بود که سرود جمهوری اسلامی حتماً باید موجز باشد و حتماً دارای لحن حماسی باشد، از ریشه‌های موسیقی ایرانی برخوردار باشد و احیاناً شعری که برای این سرود، سروده خواهد شد، ذکری از حضرت امام و شهدا حتماً در آن وجود داشته باشد.

انتخاب را به عهده شورا گذاشتند
تمامی آثار ارسالی در شورا بررسی شد. نت‌ها بررسی می‌شد و هریک امتیازی می‌گرفت. در پایان 10 قطعه انتخاب شد. از این 10 قطعه  یک اجرای ابتدایی تهیه و ضبط کردند و صوت آن‌ها را به دفتر رهبری فرستادند. آقای احمدیان در این باره می‌گوید: «این 10 اثر به دفتر ایشان ارسال شد تا ما نقطه‌نظرات ایشان را بگیریم. اما انتظار ایشان این بود که این آثار با یک نگاه کارشناسانه‌تر، با دقت بیشتر و جامع‌تر بررسی بشوند و به یک تعداد کمتری برسند تا ایشان هم بتوانند انتخاب دقیق‌تری انجام دهند.»
 
اما روایت نادر مرتضی‌پور، رهبر وقت ارکستر سمفونیک سازمان صداوسیما هم درباره‌ی واکنش رهبر انقلاب به این 10 اثر شنیدنی است: «ایشان هر 10 کار را شنیدند، نظرات بسیار کارشناسانه‌ای دادند که برای خود من خیلی جالب بود. بعضی از کارها را می‌گفتند خیلی حماسی و مثل مارش‌های ارتشی است. بعضی از کارها را می‌گفتند تهییج‌کننده است. بعضی را گفتند خیلی آرام است و برای سرود ملی خیلی مناسب نیست. جالب این بود که ما فکر می‌کردیم ایشان از مجموع این آثار یک یا چند کار را انتخاب می‌کنند. اما ایشان انتخاب را به عهده‌ی شورا گذاشتند. البته نظرات خودشان را هم دادند و نکات ظریفی را هم که لازم بود رعایت بشود، یادآوری کردند.»

هنوز این 10 اثر برگزیده با کد شناخته می‌شد و مشخص نبود کدام اثر متعلق به کدام آهنگساز است. آثار به شورای معاونین سازمان صداوسیما بازگردانده و قرار شد شورا از میان این 10 اثر، تعداد کمتری را انتخاب کند. شورا برای این کار از شورای موسیقی مشاوره گرفت. پس از بررسی‌ مجدد آثار، سه قطعه به عنوان آثار برگزیده انتخاب شد. از این‌جا به بعد کدها برداشته شد و اسامی آهنگسازها مشخص ‌شدند. این سه اثر را به آهنگسازانشان بازگرداندند تا آثارشان را تنظیم کنند و کار را به سازمان ارائه دهند. سپس ارکستر سمفونیک و گروه کر صداوسیما این سه قطعه را اجرا کرد.

سه قطعه‌ی برگزیده پس از اجرای نهایی، برای دفتر رهبری ارسال شد. نادر مرتضی‌پور، درباره‌ی واکنش رهبر انقلاب به این سه اثر چنین گفت: «ایشان از سه قطعه دو تا را چند بار شنیدند و سرود ملی فعلی را از جهت روان‌ بودن ملودی و این‌که راحت می‌شود سرود و ملودی آن را به خاطر سپرد و این‌که به دلیل فراز و نشیب‌های مناسبی که دارد و از همه مهم‌تر، مقدمه، پیش‌آگهی و فان‌فار آن انتخاب کردند.»

دکتر ریاحی: «زمانی که سه سرود انتخاب شد، ما رفتیم خدمت ایشان. این سه سرود پخش شد. ایشان در مورد سرودی که من ساخته بودم توضیحاتی خواستند که من خدمتشان گفتم که الهام‌گرفته از پیش‌درآمد ماهور است و فرودش گوشه‌ی می‌گلی است و با اوج هم تمام می‌شود. ایشان اظهار رضایت داشتند از این‌که ملودی روان و ساده‌ای است و راحت به ذهن می‌نشیند.

دیدار سازنده سرود جدید با رهبر انقلاب
سازنده‌ی این اثر منتخب، دکتر حسن ریاحی بود. او که آن زمان مدیرکل مرکز موسیقی سازمان صداوسیما بود، درباره‌ی ساخت اثر خود می‌گوید: «یادم می‌آید در آن زمان فکر من مشغول طراحی سرود ملی بود. چون باید سرود ملیِ ماندگاری می‌شد. خب خیلی به خلوت می‌رفتم و فکر می‌کردم. دو مسأله برای من بسیار مهم بود. مسأله‌ی اول این‌که باید سرود ملل مختلف جهان را مطالعه می‌کردم و می‌دیدم از لحاظ هارمونی، فرم و مدت، آن‌ها چه کار کرده‌اند؟ البته سرودهایی را بررسی می‌کردم که به نظرم موفق بودند. مسأله‌ی مهم‌تر برای من این بود که سرود ملی باید الهام‌گرفته از موسیقی کشور ایران می‌بود که من دستگاه ماهور -که همان ماژور فرنگی‌هاست- را انتخاب کردم و بر اساس این دستگاه -پیش‌درآمد ماهور- این اثر را ساختم.»

http://farsi.khamenei.ir/ndata/news/22974/1.jpg

ریاحی  آن دیدارش با رهبر انقلاب را این‌چنین روایت می‌کند: «زمانی که سه سرود انتخاب شد، ما رفتیم خدمت ایشان. این سه سرود پخش شد. ایشان در مورد سرودی که من ساخته بودم توضیحاتی خواستند که من خدمتشان گفتم که الهام‌گرفته از پیش‌درآمد ماهور است و فرودش گوشه‌ی می‌گلی است و با اوج هم تمام می‌شود. ایشان اظهار رضایت داشتند از این‌که ملودی روان و ساده‌ای است و راحت به ذهن می‌نشیند. البته نظر نهایی‌شان را اعلام نکردند و گفتند که لازم است که من بیشتر گوش کنم و مشورت بکنم. جلسه‌ی بسیار خوب و به‌یادماندنی‌ای بود. در مورد اوج این اثر هم صحبت کردند و من گفتم هدف من بیشتر شکوه و عظمت ایران بوده است.»
 
پس از دو ماه دکتر حسن ریاحی از آقای محمد هاشمی ‌شنید که کار او را به عنوان قطعه‌ی برگزیده انتخاب کرده‌اند: «این افتخار بزرگی بود برای من؛ به‌خصوص زمانی که این اثر اجرا می‌شد و مردم آن را زمزمه می‌کردند. مسأله‌ی دیگری که من را بسیار خوشحال می‌کرد، زمانی بود که قهرمانان ما در جهان امتیاز می‌آوردند و در سکوی اول قرار می‌گرفتند و این سرود به عنوان سرود ملی اجرا می‌شد. من هم خیلی احساس غرور می‌کردم و احساس می‌کردم که در کنار این قهرمانان هستم.»

شب سوم خرداد 1371
رئیس وقت سازمان صداوسیما در نامه‌ای که در 27 اردیبهشت‌ماه 1371 به رهبر معظم انقلاب می‌نویسد، روند تولید سرود جدید را این‌گونه توضیح می‌دهد: «در اجرای فرمان مورخ 2 بهمن 1369 حضرت مستطاب‌عالی هیأتی متشکل از شعرا و موسیقیدان و اساتید ذی‌صلاح به منظور تجدیدنظر در سرود ملی جمهوری اسلامی ایران تشکیل گردید و با ارشادات حضرتعالی آهنگ، شعر و اجرای نهائی سرود جمهوری اسلامی ایران در تاریخ 12 مرداد 1370 تکمیل و به تصویب جنابعالی رسید و مقرر فرمودید در یکی از مناسبت‌های ملی اجرا و از آن روز سرود جدید جایگزین سرود فعلی گردد.»

بعد از رهبری، ایشان تشخیص دادند که آن سرود قبلی که در اوایل انقلاب باعجله ساخته شد، در شأن نظام نیست و باید کار حساب‌شده‌تری صورت بگیرد. البته من از جزئیات آن خبر ندارم، اما ایشان وقت گذاشته‌ بودند و شاعران و مسئولان را دعوت کرده و حدود و ثغور کار را معین کرده ‌بودند. (دکتر غلامعلی حداد عادل)

آقای محمد هاشمی در ادامه‌ی نامه روز سوم خرداد را برای آغاز پخش سرود جدید پیشنهاد می‌دهد: «روز سوم خرداد‌ماه سالروز حماسه‌ی فتح خرمشهر و روز هفتم خردادماه سالروز افتتاح مجلس شورای اسلامی ایام مناسبی برای آغاز و جایگزینی سرود ملی می‌باشد. لهذا استدعا دارد اجازه فرمائید از شب سوم خرداد ماه سال جاری پخش سرود جدید از صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران آغاز گردد و از روز هفتم خرداد ماه پس از اجرا در مراسم افتتاحیه‌ی مجلس شورای اسلامی در سراسر کشور و مناسبت‌های بین‌المللی به عنوان سرود ملی جمهوری اسلامی ایران جایگزین سرود فعلی شود.»

یک روز بعد رهبر معظم انقلاب به این نامه پاسخ می‌دهند: «با پیشنهاد موافقت می‌شود. خوب است مضامین انقلابی سرود جدید در طول این ایام برای ملت آگاه و هوشیارمان تشریح شود.» همچنین حجت‌الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری نیز در نامه‌ای خطاب به رئیس وقت سازمان صداوسیما، تشکر و قدردانی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای را از پدیدآورندگان سرود ملی جدید جمهوری اسلامی به اطلاع ایشان می‌رساند.

بنابراین شب سوم خردادماه 1371، سرود جدید ملی جمهوری اسلامی ایران جایگزین سرود پیشین می‌شود؛ سرودی که سال‌ها است طنین آن در ذهن هر ایرانی نشسته و یادآور روزهای غرورآفرین و پرافتخار فرزندان ایران در میادین مختلف است.





تاریخ ارسال مطلب : شنبه 92/4/1 | نویسنده : alamdarbasir
شعر «کلید» سروده ناصر فیض یکی از سروده‌های دو وجهی این روزها است، از طرفی انتخاب واژه «کلید» به عنوان ردیف و عنوان سروده ذهن را به نماد انتخاباتی رئیس جمهور منتخب می‌اندازد و از سوی دیگر خود شاعر آن را رد می‌کند.

 

 

به گزارش علمدار بصیر: شعر «کلید» سروده ناصر فیض، رئیس دفتر طنز حوزه هنری و شاعر طنزپرداز نام‌آشنا، است که این روزها بر صفحه وبلاگش قرار گرفته است. ردیف این شعر بلند «کلید» است و تمام مضمون آن به کلید بازمی گردد. با خواندن این شعر نماد انتخاباتی رئیس جمهور منتخب به ذهن تداعی می‌شود، اما با وجود این خود شاعر اعتقاد دارد که این  سروده ربطی به انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری و نماد انتخاباتی  مشهور در این دوره ندارد:

«وا می‌شود به عادت معمول با کلید
هر قفل و در، به دست شما هست تا کلید

درها بدون شک، همگی باز می‌شوند
در قفلشان فرو برود هر کجا، کلید

در را برای باز شدن آفریده‌اند
اما به شرط آن که بود با شما کلید

وقتی که قفل باز شود با فشار دست
یعنی که قفل وا شده اما نه با کلید!

" از اتفاق‌های درون اتاق‌ها "
" دارد هزار خاطره و ماجرا،کلید "

"درها همیشه مسئله دارند " جالب است!
از راه قفل رابطه دارند با کلید

هرگز گشودن در بسته گناه نیست
وقتی که آفریده برایش خدا کلید

تا بوده، بوده یک تنه مشکل‌تراش، قفل
تا بوده، بوده یک سره مشکل‌گشا، کلید

قفلی که فکر باز شدن نیست در سرش
حالا تو هی بساز براش از طلا، کلید

گاهی اگر نخورد به در، یا که سخت خورد
باید که اندکی بشود جا به جا،کلید

زیرا به هیچ درد پس از آن نمی‌خورد
قفلی که رفته داخل آن، را به را، کلید

گاهی که در به سعی خودش باز می‌شود
یعنی که احتیاج ندارد به ما، کلید

این یک سفارش است،که حتماً عمل کنید!
حالا که مثل بنده اسیر مشاکلید

آدم برای کار مهم، گاه لازم است
از روی هر کلید بسازد دو تا کلید

من خانه‌ام نمونه یک جای ساکت است
حتی درون قفلش، ندارد صدا،کلید

هرگز یکی به قفل در ما نمی‌خورد
بارد اگر به روی زمین از هوا ?کلید

این راز خلقت است که جفت است هر چه هست
یعنی بدون قفل ندارد بقا کلید

آری اگر نبود به قفل احتیاج خلق
کی می‌شدند این همه درگیر با کلید

از قفل کهنه می‌شود آموخت عشق را
آسان ز قفل کهنه نگردد جدا، کلید

هرگز جدا نمی‌کند آن قفل را ز خویش
وقتی چشیده مزه یک قفل را کلید

هر قفل با کلید خودش باز می‌شود
دارد بدون شک همه قفل‌ها کلید

مشکل گشودن است و گره باز کردن است
کارش همیشه هست در این راستا کلید

گاهی نگاه کن به سراپای قفل خویش
هرگز مکن به داخل آن بی‌هوا کلید

وقتی که قفل مسئله دارد، درست نیست
بردن درون مسئله تا انتها، کلید

یا، نه ! کلید مسئله دارد، بدون شک
از جا تکان نمی‌دهد آن قفل را کلید

وقتی کلید می‌شکند در درون قفل
از در بلند می شود آواز واکلید!

با این شکستن است که یک‌باره می‌کند
در راه قفل جان خودش را فدا،کلید

غیر از درون قفل خودش من شنیده‌ام!
باور کنید، هیچ ندارد صفا کلید

دل می زند به ورطه دریای قفل‌ها
وقتی که یک کلید شود نا خدا کلید

یارب روا مدار که بیگانگان کنند،
هرگز به قفل مام وطن آشنا، کلید!

روزی گره ز کار دلش باز می‌شود
قفلی که می‌کند همه شب ذکر  یا کلید!

بی‌شک کلید هست شریک گناه قفل
وقتی مسلم است برایش خطا،کلید

از قفل، با کلید، درست استفاده کن
کاری نکن به جان تو گردد بلا، کلید

یک عمر می‌توان سخن از قفل یار گفت
پس در میان این همه مضمون چرا کلید!؟

گفتم خدا نکرده نیفتد تزلزلی
در ذهن آن کسی که نیفتاده جا،کلید

مفهوم پشت پرده آن را شکافتم
چون از کلید ذهن تو فرق است تا، کلید

تا وا کنم طلسم مضامین بکر را
کردم ردیف شعر خود از ابتدا، کلید

بادا همیشه باب فتوحش گشاده‌تر
صد مرحبا کلید و هزاران زها کلید!

صد قفل اگر به درگه او رو بیاورند
تا صبح می‌دهد همه‌شان را شفا، کلید

یک لحظه هم ندیدمت از قفل خود جدا
ای مظهر رفافت و مهر و وفا،کلید!

افسوس بسته ماند و نشد باز، گرچه من
کردم میان قفل مضامین بسا، کلید

یک دل به سینه دارم و یک شهر دلستان
یارب عنایتی کن و بفرست، شاکلید!»





تاریخ ارسال مطلب : شنبه 92/4/1 | نویسنده : alamdarbasir

 

دیدار والیبال ایران و صربستان

علمدار بصیر تیم ملی والیبال کشورمان در اولین میزبانی خود در لیگ جهانی والیبال سال 2013 در عین شایستگی، برابر تیم قدرتمند صربستان با نتیجه 3-2 شکست خورد.

 





تاریخ ارسال مطلب : شنبه 92/4/1 | نویسنده : alamdarbasir
پاداش‌هایت را نذر‌کن که داور خطای پنالتی‌ات را نگرفت

مدافع سابق تیم ملی فوتبال کشورمان در واکنش به اظهارات مسعود شجاعی به وی با حالت کنایه‌‌‌‌آمیزی انتقاد کرد.

به گزارش خاورستان: افشین پیروانی در پاسخ به اظهارات انتقادی مسعود شجاعی به وی اظهار داشت: ابتدا باید خدمت پیشکسوت خودم آقای مسعود شجاعی صعود تیم ملی ایران به جام جهانی را تبریک بگویم و امیدوارم ایشان بتوانند در جام جهانی بهتر از مسابقات مقدماتی بازی کند.

وی افزود: نمی‌دانم برخی صحبت‌های این آقا راجع به چه مسئله‌ای است اما شاید به کارشناسی بازی ایران و کره جنوبی برگردد که به نظرم به ایشان اطلاعات غلط دادند.

پیروانی ادامه داد: من در بحث کارشناسی اسمی از کسی نبردم مخصوصا از بزرگ خودمان یعنی آقای شجاعی. ولی الان ادب حکم می‌کند تا جواب بی‌ادبانه شما پیشکسوت فوتبال را بدهم. من باید دو نکته را به شما یادآوری کنم. اولا امیدوارم آقای شجاعی که ناراحتی شما از بنده به دلیل عدم انتخاب برادرتان در تیم سنگ آهن بافق نباشد.

پیروانی ادامه داد: برادر شما برای تست به تمرینات سنگ آهن آمد و به دلیل مشکلی که از ناحیه کتف داشت انتخاب نشد و امیدوارم این حرف‌های شما که بسیار زشت بوده و امیدوارم بتوانید آنها را ثابت کنید ربطی به آن موضوع نداشته باشد.

وی افزود: آقای شجاعی من بد اما الان مجبورم این حرف را به شما پیشکسوت خودم بزنم اگر یک نفر به غیر از خودت بازی‌های تو را در مرحله مقدماتی جام جهانی تائید کرد من دیگر راجع به فوتبال حرفی نمی‌زنم. مدعی شدی که مدت هاست پایت به توپ نخورده است مگر در این فوتبال فقط تو مصدوم شدی. آیا بعد از مصدومیت همه بازیکنان ضعیف می شوند آقای پیشکسوت؟!

پیروانی یادآور شد: یک خواهش هم از شما دارم که تمام پاداش‌هایت را برو نذر کن که داور مسابقه ایران و قطر آن خطای تو را در دقایق پایانی بر روی بازیکن قطر اعلام نکرد تا یک ملت به خاطر ندانم کاری تو بدبخت و گریان شود. در نهایت این را عزیز من بدان هم سوادم از تو بیشتر است هم سابقه فوتبالی‌ام. مجبورم تا در این شرایط خودم را با تو که معلوم نیست چگونه به فوتبال رسیده‌ای، مقایسه کنم.

پیروانی ادامه داد: شاید الان مقایسه خودم با تو درست نباشد اما من تاریخچه تو و خانواده‌ات را که بسیار محترم هستند را بهتر از خودت می‌دانم و می‌شناسم. خدا رسول دره‌شوریان را رحمت کند. فوتبالیستی که با او نان و نمک خوردیم اما تو با فراموشی گذشته‌ات این حرمت‌ها را شکاندی و با تلاش دیگران خودت را منجی تیم ملی می‌دانی. امیدوارم آقای شجاعی تهمت‌هایش را ثابت کند و بگوید چه کسی کار چاق‌کن است. من این مسئله را پیگیری می‌کنم. البته ضمن عذرخواهی از پیشکسوت خودم آقای شجاعی!

وی در پایان یادآور شد: در ضمن آقای شجاعی ادب حکم می‌کند به خیلی از بازیکنان اگر حرفی داشتی به جای شکستن حرمت‌ها در رسانه‌ها به خودم زنگ می‌زدی و همه چیز را می‌پرسیدی تا به دنبال اطلاعات غلط بروی اما اشکال ندارد و از تو به جز این چیز دیگری انتظار نمی‌رود. شمایی که با حرف‌هایتان فوتبال ایران را ناپاک قلمداد می‌کنی یعنی 40میلیون هوادار عاشق فوتبال ناپاک هستند؟ بهتر است شما بار فنی‌ات را به جای این حرف‌ها بالا ببری. چون فوتبالیست خوبی هستی ولی حیف که نتوانستی در مسابقات مقدماتی جام جهانی کار خاصی را برای تیم ملی انجام دهی. البته این حرف را برای اولین بار گفتم چون می‌خواهی کسانی دیگر را که جنگیدند با حرف‌هایت نردبان خودت در روزهای خوب فوتبال کنی.

منبع:مدال نیوز





تاریخ ارسال مطلب : شنبه 92/4/1 | نویسنده : alamdarbasir
در پی ادعای دولت مبنی بر این که احمدی نژاد دکترای افتخاری دانشگاه کانادایی دارالحکمه را دریافت کرده ، دفتر آیت الله سیستانی،انتساب دانشگاه به این مرجع تقلید را تکذیب کرد و دانشگاه نیز اطلاعیه داد که هیچ گونه مدرک دکترایی به احمدی نژاد نداده،بلکه گواهی عضویت در هیئت مشاوران علمی این موسسه داده است.
 
 

به گزارش علمدار بصیر: ابتدا این خبر را بخوانید که روز چهارشنبه بر روی خروجی پایگاه رسمی اطلاع رسانی دولت قرار گرفت:

«جلسه هیأت دولت صبح امروز (چهارشنبه) به ریاست دکتر احمدی‌نژاد برگزار شد و در این جلسه تعدادی از پیشنهادات دستگاه‌های اجرایی پس از بحث و بررسی به تصویب رسید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت ،در جلسه هیات دولت مهمترین مسایل و موضوعات کشور و پیشنهادات مختلف دستگاه‌های اجرایی مورد بحث و بررسی و تصمیم‌گیری قرار گرفت.

همچنین در حاشیه جلسه هیات وزیران از سوی دکتر علیرضا ابوالفضلی مدیر شعبه دانشگاه دارالحکمه در ایران، دکترای افتخاری این دانشگاه در رشته مدیریت تحول به پاس خدمات و تلاش‌های دکتر احمدی‌نژاد در عرصه بین الملل و جهان اسلام به وی اعطاء ‌شد.


خبر اعطای دکترای افتخاری به احمدی نژاد در سایت رسمی دولت

مدیر شعبه دانشگاه دارالحکمه در ایران همچنین از درخواست مسئولین ارشد دانشگاه بین‌المللی دارالحکمه برای عضویت دکتر احمدی نژاد در هیأت علمی این دانشگاه در ایران خبر داد.

گفتنی است دانشگاه دارالحکمه توسط آیت‌الله سیستانی تأسیس شده و در بیش از 85 کشور جهان نمایندگی دارد. »


خبر اعطای دکترای افتخاری به احمدی نژاد در سایت رسمی ریاست جمهوری

از آنجا که این خبر در پایگاه رسمی دولت منتشر شده بود ، رسانه های داخلی به اعتبار رسمی بودن خبر ، آن را منتشر کردند اما به زودی مشخص شد که بار دیگر یک خبر نادرست توسط دولت منتشر شده است.

از یک سو ، دفتر آیت الله سیستانی ، رسماً انتساب این دانشگاه به این مرجع تقلید را تکذیب کرد و دفتر مرکزی دانشگاه نیز که در کاناداست ، با صدور اطلاعیه شماره یک تاکید کرد که این دانشگاه به هیچ دولت ، حزب و مرجعی متعلق نیست و در اطلاعیه شماره دو خود  تصریح کرد که بر خلاف آنچه ارگان رسمی دولت اعلام کرده ، هیچ گونه مدرک دکترایی به احمدی نژاد اعطا نشده ، بلکه « گواهینامه اعطائی، در اصل نوعی گواهی عضویت در هیئت مشاوران علمی این موسسه آموزش عالی بوده است که قبلا به بیش از 85 نفر از شخصیتهای علمی در نقاط مختلف جهان نیز اعطا شده است.» 

تکذیبیه دفتر آیت الله سیستانی
تکذیب انتساب دانشگاه دارالحکمه به آیت الله سیستانی

واقعاً معلوم نیست رئیس جمهور ایران ، اساساً چه نیازی به دکترای یک دانشگاه نه چندان مطرح دارد که ارگان دولت این گونه خبرسازی می کند و بلافاصله هم تکذیبش در سراسر جهان منتشر می شود و وجهه ایران لطمه می خورد.

جالب اینجاست که ارگان رسمی دولت ، نه تنها مدعی اعطای دکترا به احمدی نژاد شده ، بلکه حتی رشته دکترای اعطایی را نیز آورده و اعلام کرده که احمدی نژاد دکترای مدیریت تحول(!) گرفته است.

دارالحکمه
اطلاعیه شماره یک دانشگاه دارالحکمه در تکذیب انتساب دانشگاه به آیت الله سیستانی

در زیر متن کامل اطلاعیه دانشگاه دارالحکمه کانادا را به نقل از نسخه فارسی سایت دانشگاه می خوانید:

به نام خدا 

پیرو اطلاعیه روابط عمومی مرکز آموزش عالی دارالحکمه به تاریخ 19/06/2013، اخیرا در برخی از رسانه های خبری ایران خبری منتشر شده است که نماینده این مؤسسه در ایران از طرف مؤسسه آموزش عالی دار الحکمه دکترای افتخاری به یکی از مسوولین اعطا کرده و و در ادامه خبر منتشر شده آمده است که این موسسه توسط حضرت آیت الله العظمی سیستانی مد ظله العالی تاسیس شده است که این موضوع باعث تعجب این مرکز و واکنش بعضی از اعضای دفتر حضرت آیت الله سیستانی را در پی داشت. 
 
شایان ذکر است "مؤسسه و مرکز آموزش عالى دارالحکمه توسط آقاى سید زین العابدین شهرستانى تاسیس گردیده و به هیچ سازمان دولتی و غیره دولتی وابسته نمیباشد ولیکن همواره به رهنمودهاى مراجع عظام تقلید توجه داشته است." و درباره ی پاره ای دیگر از خبر، تا صحت و سقم آن را از نماینده مرکز جویا نشده، اطلاعیه ای صادر نشد. پس از تماس با نماینده مرکز در ایران بدینوسیله به اطلاع عموم می رسد: گواهینامه اعطائی، در اصل نوعی گواهی عضویت در هیئت مشاوران علمی این موسسه آموزش عالی بوده است که قبلا به بیش از 85 نفر از شخصیتهای علمی در نقاط مختلف جهان نیز اعطا شده است، که اکثرا با نامه های تشکر آمیز عضویت خود را مورد تایید قرار داده اند. 

دارالحکمه 
اطلاعیه شماره 2 دانشگاه در تکذیب اعطای دکترا به احمدی نژاد

ظاهرا آنچه باعث اشتباه شده: همزمانی اعطا شهادتنامه عضویت (با امضا نماینده مرکز و بر روی سربرگ های سابق و بیان مطلبی از جانب وی)  و هدیه جناب حجه الاسلام و المسلمین حاج سید جواد شهرستانی (داماد و نماینده تام الاختیار حضرت ایت الله العظمی سیستانی در جهان)، به اشتباه این تصورایجاد شده که این مرکز آموزش عالی متعلق به آیت الله سیستانی است. 
 
این مرکز آموزش عالی در سال 1385 (2006) تاسیس شده و برای آگاهی از سطح فعالیت ها در این سالها (آموزش عالی، حوزه آنلاین، دو مجله علمی و فرهنگی، دفتر گفتگوی ادیان و تمدن ها، کتابخانه، موسسه انتشاراتی، کانون جوانان، شرکت در کنفرانسهای بین المللی درباره موضوعات اسلامی و صلح بین المللی و غیره) به سایت مرکز مراجعه فرمایید. 
 
قابل ذکر است که جناب سید زین العابدین شهرستانی از 20 سال قبل اجازه های مخصوص از برخی از مراجع عظام تقلید نیز داشته اند. 
 
 شایسته است برخی رسانه ها، نهادهای مسئول و دفاتر مراجع عظام پیش از انتشار هر مطلبی تحقیقات لازم را در خصوص آن مطلب انجام داده تا در نهایت چنین اتفاقی رخ ندهد و به جایگاه فرد و یا مرکز اسلامی وهمکاران آن لطمه ای وارد نیاید. 
   

روابط عمومی مؤسسه و مرکز آموزش عالی دارالحکمه کانادا 
20/06/2013
واقعا تا کی باید شاهد چنین رویدادهای خفیفی در عرصه پرمنزلت ریاست جمهوری اسلامی ایران باشیم؟! آیا رواست آبروی نهاد ارجمند ریاست جمهوری در ایران ، این گونه بازیچه ندانم کاری ها شود؟!
مرجع : عصرایران




تاریخ ارسال مطلب : شنبه 92/4/1 | نویسنده : alamdarbasir
برخی منتخبان شورای شهر تهران، بعدازظهر دیروز به دیدار محسن ‌هاشمی رفتند و از وی خواستند، برنامه‌هایش را برای مدیریت پایتخت ارائه دهد! گمانه زنی از مسئولیت جدید یاسر هاشمی در دولت روحانی؛ آخرین وضعیت پرونده مهدی هاشمی و وکیلشان را اینجا بخونید.

 

به گزارش علمدار بصیر: شنیده شد که برخی منتخبان شورای شهر تهران، بعدازظهر دیروز به دیدار محسن ‌هاشمی رفتند. برخی منتخبان شورای شهر پایتخت در این دیدار از محسن‌هاشمی خواسته‌اند، برنامه‌هایش را برای مدیریت پایتخت ارائه دهد. محسن‌ هاشمی، فرزند آیت‌ا... ‌هاشمی و مدیرعامل سابق متروی تهران است. محسن‌ هاشمی خود، کاندیدای شورای شهر بود، اما احراز صلاحیت نشد.

*آخرین خبر از پرونده مهدی هاشمی

سیدمحمود علیزاده طباطبایی گفت: حکم دادگاه مبنی بر حبس و محرومیت از وکالت، 4 روز قبل به من ابلاغ شد و برای اعتراض و درخواست رسیدگی مجدد هنوز زمان دارم. به گزارش تسنیم، سیدمحمود علیزاده‌طباطبایی وکیل مهدی هاشمی رفسنجانی درباره آخرین وضعیت رسیدگی به این پرونده اظهار داشت: از وقتی پرونده به دادسرا رفته آن را مطالعه نکرده‌ایم و دیگر پیگیری هم نکردیم.

وی درباره زمان آغاز مجدد رسیدگی به پرونده در دادگاه انقلاب گفت: هیچ اطلاعی از زمان برگزاری مجدد جلسات محاکمه نداریم. علیزاده‌طباطبایی که خود از سوی دادگاه انقلاب به تحمل حبس، شلاق و محرومیت از وکالت محکوم شده است، درباره این پرونده و اینکه قرار بود بعد از انتخابات جزئیاتی از آن را مطرح کند، خاطرنشان کرد: ابتدا تصمیم داشتم درباره این پرونده جزئیاتی مطرح کنم اما به‌طور کلی منتفی شد و دیگر آن را پیگیری نمی‌کنم.

براساس این گزارش، شعبه اول دادگاه انقلاب سیدمحمود علیزاده طباطبایی را به‌دلیل نشر اکاذیب به تحمل 50 ضربه شلاق تعزیری، 4‌ماه حبس تعزیری به‌دلیل افترا و در نهایت بر اساس ماده 19 قانون مجازات اسلامی به 5 سال محرومیت از وکالت محکوم کرده است. پیش از این عنوان شده بود علت تشکیل این پرونده، برخی اظهارنظرهای علیزاده‌طباطبایی علیه معاون سابق امنیت دادستان تهران بود که از طریق یک فایل صوتی منتشر شده است.

*روزنامه تهران امروز مدعی شد: جای فائزه به یاسر می‌رسد؟

جدی‌ترین گزینه‌ وزارت ورزش در دولت جدید، در روز کنفرانس خبری حسن روحانی، در ردیف نخست جایگاه نشسته بود؛ «یاسر‌هاشمی» که از روز نخست اعلام رسمی‌کاندیداتوری رئیس‌جمهور منتخب کشور در کنار او بود، این روزها سرگرم بررسی پیشنهادهای مختلف برای چگونگی همکاری با دولت روحانی‌ا‌ست. براساس خبرهای تاییدشده، تمایل زیادی به سپردن وزارت ورزش و جوانان به یاسر‌هاشمی‌وجود دارد.از فرزندان‌هاشمی‌تا به امروز تنها فائزه‌ هاشمی‌ در بخش ورزش ورود کرده بود که از او با نام «احیاکننده‌ ورزش زنان» یاد می‌شود.

* چند روز قبل یک منبع آگاه از محکومیت قضایی سید محمود علیزاده ‌طباطبایی وکیل خانواده هاشمی رفسنجانی توسط دادگاه انقلاب خبر داده بود.

وی یادآور شد که دادستان تهران به عنوان مدعی العموم و معاون وی به عنوان شاکی خصوصی از علیزاده‌طباطبایی به اتهام "انتشار مطالب خلاف واقع، نشر اکاذیب و شایعات به قصد تشویش اذهان عمومی" و "افترا" شکایت کرده بودند.

این منبع آگاه گفته است : پس از تنظیم کیفرخواست در دادسرا و ارائه آن به دادگاه، شکایات مطروحه با ابلاغ ویژه رئیس قوه قضائیه در شعبه 1 دادگاه انقلاب رسیدگی شد.

وی اعلام کرد: علیزاده‌طباطبایی در نهایت به استناد مواد 47، 697 و 698 قانون مجازات اسلامی به اتهام افترا به 4 ماه حبس تعزیری و به اتهام نشر مطالب خلاف واقع و اکاذیب به 50 شربه شلاق و همچنین به عنوان مجازات تکمیلی و تتمیمی به 5 سال از حرفه وکالت محروم کرد.

این منبع آگاه خاطر نشان کرد که رأی صادره بدوی و در مدت قانونی قابل تجدیدنظرخواهی است.

* واکنش وکیل خاندان هاشمی

وکیل خاندان هاشمی رفسنجانی نسبت به حکم دادگاه علیه خود واکنش نشان داد.

سیدمحمود علیزاده‌طباطبایی وکیل خاندان هاشمی‌رفسنجانی درباره حکم صادره از سوی دادگاه انقلاب تهران مبنی بر شلاق، حبس و محرومیت از وکالت اظهار داشت: من تا بعد از انتخابات هیچ‌ اظهارنظری درباره این موضوع نمی‌کنم.

وی گفت: من ناگفته‌های زیادی در این زمینه دارم که بنا نداشتم آنها را بیان و رسانه‌ای کنم اما حالا که آقایان این موضوع را رسانه‌ای کردند من هم بعد از انتخابات تمام ناگفته‌های خود را علنی می‌کنم.





تاریخ ارسال مطلب : شنبه 92/4/1 | نویسنده : alamdarbasir
چاک هیگل، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا، می گوید کشورش، در صورت درخواست ایران، آمادگی همکاری با رئیس جمهوری منتخب آن را دارد.
 
 
 
به گزارش علمدار بصیر: سایت رادیو فردا(Radio Farda) نوشت: «هیگل اعلام کرده که اگر ایران به مسئولیت های خود درباره برنامه هسته‌ای پایبندی نشان دهد و با شورای امنیت سازمان ملل همکاری کند... ایالات متحده را شریک خود خواهد یافت. با این حال آمریکا می‌گوید همچنان به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی مصمم است و به گفته وزیر دفاع آمریکا برای این مقصود همه گزینه‌ها بر روی میز باقی خواهند ماند.»

 

بنابر این گزارش، مقام‌های آمریکایی طی روزهای گذشته با ابراز امیدواری به انتخابات ایران آمادگی خود را برای گفت‌وگو و تعامل با تهران اعلام کرده‌اند.

 

باراک اوباما، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، 27 خرداد ماه در نخستین واکنش شخصی خود به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در ایران گفته بود محتاطانه به پیروزی حسن روحانی امیدوار است.

 

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، وزیر دفاع آمریکا که سی ام تیر ماه در دانشگاه نبراسکا سخن می‌گفت با اذعان به چالش‌های پیش‌روی ارتش ایالات متحده، علاوه بر ایران، به جنگ داخلی سوریه و کاهش بودجه نیز اشاره کرد.

 

آقای هیگل در بخشی دیگر از سخنان خود تصریح کرد: «تصمیم درباره سیاست ایالات متحده در قبال درگیری‌ها در سوریه، هم در صورت اقدام [ما] و هم در صورت عدم اقدام، تبعاتی خواهد داشت و رئیس‌جمهوری باراک اوباما و شورای امنیت ملی هم‌اینک در حال بررسی این تبعات هستند که در نهایت بر روند پیشرفت امور در سوریه و منطقه تأثیرگذار خواهند بود.»

 

وزیر دفاع آمریکا یک ماه پیشتر گفته بود که ایالات متحده مسلح کردن شورشیان سوری را در دستور کار خود قرار داده اما روز چهارشنبه -در جریان سخنرانی دانشگاه نبراسکا- هیچ اشاره‌ای به جزئیات چنین برنامه‌ای نکرد.

 

هیگل طی سخنان خود همچنین از تصمیم کُنگره مبنی بر رد درخواست وزارت دفاع برای بستن پایگاه‌ها و تأسیسات غیرلازم آن کشور ابراز تأسف کرد و افزود: «اگر بنا داریم قدرت نبرد و آمادگی نظامی خود را حفظ کنیم... باید برای آماده کردن راهبُرد پدافند قرن بیست و یکمی خود سرمایه‌گذاری کنیم و علیه طرح‌هایی [تحت عنوان] اصلاحی و بازسازی به شکلی تمام و کمال ایستادگی کنیم و پیروز شویم. نمی توانیم از زیرساخت‌هایی که به آنها نیازی نداریم پشتیبانی کنیم و هزینه‌شان را نیز متقبل شویم، به ویژه آنکه در حال کاهش تعداد نیروها هستیم و تهدیدها در قالبی جدید در برابر این کشور ظاهر می‌شوند.»





تاریخ ارسال مطلب : شنبه 92/4/1 | نویسنده : alamdarbasir
ادامه روند صعودی ارزش ریال در بازار ایران در روز پنج شنبه پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری تاثیر مثبتی بر کاهش قیمت طلا و سکه داشته است.

به گزارش علمدار بصیر: از زمان اعلام پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران ارزش ریال در برابر دلار حدود 10 درصد افزایش داشته است. هر دلار آمریکا روز پنج شنبه در برابر 33300 ریال داد و ستد شده است این رقم یک هفته پیش به بیش از 36300 ریال رسیده بود.
تحلیلگران بر این باورند که انتخاب روحانی موجب کاهش فشارهای مالی و اقتصادی بر ایران خواهد شد و تنش ها در خصوص برنامه هسته ای ایران کاهش خواهد یافت.
به گزارش سایت طلا به نقل از رویترز؛ یک دلال ارز در ایران در این باره تاکید کرد: اعلام نتیجه انتخابات تاثیر زیادی بر کاهش نرخ ارز داشته است. به نظر می رسد روند نزولی ارزش دلار در برابر ریال طی هفته آینده نیز ادامه خواهد یافت.
ریال ایران از اواخر 2011 میلادی تا کنون در برابر دلار ارزش خود را از دست داده است.





تاریخ ارسال مطلب : شنبه 92/4/1 | نویسنده : alamdarbasir


 

تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون