|
پس از 48 ساعت ناآرامی و درگیری در صیدا، ارتش لبنان بر تمامی مناطق این شهر تسلط یافته و عملیات گستردهای را برای بازداشت احمد الاسیر و طرفداران فراری وی آغاز کرده است.
به گزارش علمدار بصیر: خبرگزاری لبنان اعلام کرد که ارتش این کشور از اولین ساعات صبح امروز (چهارشنبه) ضمن اتخاذ تدابیر امنیتی شدید در شهر صیدا واقع در جنوب لبنان، عملیات گستردهای را برای بازداشت احمدالاسیر، رهبر سلفی و مخالف نظام سوریه که در درگیری هوادارانش با ارتش لبنان بیش از 50 تن کشته شدند، آغاز کرده است. دولت لبنان به دلیل کشته شدن تعدادی از نیروهای ارتش این کشور در درگیری با نیروهای وابسته به الاسیر، روز سه شنبه را عزای عمومی اعلام کرده بود. بنا به گزارش خبرگزاری لبنان، ارتش این کشور همچنین مینها و تلههای انفجاری که افراد مسلح وابسته به الاسیر در داخل و خارج از مسجد بلال بن رباح کار گذاشته بودند را خنثی یا منفجر کرد. مروان شربل، وزیر کشور لبنان نیز متعهد شد که همه کسانی که برای گسترش ناآرامی در لبنان تلاش میکنند را مجازات میکند. وی همچنین از همه شهروندان لبنانی خواست تا از دستاوردهای ارتش با هدف استقرار امنیت در مناطق مختلف لبنان حمایت کنند. یک منبع نظامی در ارتش لبنان نیز اعلام کرد که ارتش این کشور به سکوهای پرتاب موشک و سلاحهایی چون تیربار در داخل این مسجد دست یافته است. نیروهای ارتش از نزدیک شدن شهروندان لبنانی به مسجد برای تامین امنیت جانی آنها ممانعت میکنند. از سوی دیگر حزبالله لبنان با صدور بیانیهای اعلام کرد که ارتش این کشور نهاد اصلی تضمین کننده صلح داخلی در لبنان است و هرگونه تعدی علیه ارتش در حقیقت بر هم زدن امنیت ملی است. علاوه بر این رهبران سیاسی لبنان نیز حمایت خود از ارتش این کشور را اعلام کرده و حملات صورت گرفته علیه ارتش را محکوم کردند. احمد الاسیر که پیشتر از مسجد بلال بن رباح شهر صیدا گریخته بود در حال حاضر بنا به گفته یکی از رهبران ارتش آزاد سوریه در خاک سوریه است. این ادعا تایید نشده است. منابع آگاه نیز به روزنامه المستقل لبنان اعلام کردند که تحقیقات درباره حوادث صیدا و پیگرد احمد الاسیر و فضل شاکر از مسئولان ارشد تشکیلات الاسیر ادامه دارد اما هنوز سرنوشت این دو و مکان اختفای آنها مشخص نیست. بنا به گفته این منبع، شاخصها نشان میدهد که این دو با شمار کمی از نیروهای طرفدارشان از شهر صیدا فرار کردهاند. اخیرا نیز دستگاه قضایی لبنان با صدور احکام مختلف دستور تعقیب و بازداشت 123 تن از عاملان درگیریهای اخیر شهر صیدا و در راس آنها الاسیر برادر و پسرش و همچنین فضل شاکر را صادر کرد. تعداد کشتههای ارتش لبنان در درگیری با الاسیر و طرفداران وی بنا به گزارش منابع عربی به 21 تن رسیده است.
تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/4/5 | نویسنده : alamdarbasir
آقا فوقالعاده به شهید بهشتی علاقمند بودند. وقتی میخواستیم خبر شهادت آیتالله بهشتی را به آقا بدهیم، واقعاً نمیدانستیم چگونه بگوییم. آن موقع آقا بر اثر سوء قصدی که به ایشان شده بود، مجروح بودند. وقتی این خبر را شنیدند، بسیار برایشان ناگوار بود.
به گزارش علمدار بصیر: آنچه در پی میآید خاطراتی است از همراهی رهبر انقلاب و شهید بهشتی از زبان آیتالله محمدعلی موحدی کرمانی عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت و شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی، که پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، آن را در آستانه سالروز شهادت شهید بهشتی منتشر میکند.
ماجرای تشکیل حزب جمهوری ما معمولاً تابستانها به مشهد میرفتیم. تابستان سال 1355 بود یا 1356. در مشهد به مرحوم ربّانی املشی برخوردم که از دوستان قدیمی و صمیمیام بود. پرسید: «کی آمدید؟» جواب دادم: «همین تازگیها آمدهام.» گفت: «پس به دیدنت میآییم.» گفتم تشریف بیاورید. نشانی منزل را گرفت و گفت: «با آقای خامنهای میآییم.» آن موقع آیتالله خامنهای در مشهد بودند. با هم قرار گذاشتیم. پیش از ظهر بود که آقایان تشریف آوردند. یک ساعتی با هم نشستیم. در بین صحبتها این مسئله مطرح شد که چه خوب است تشکلی بهوجود آوریم. این فکر در جمعمان مورد پسند واقع شد. جمع اصل قضیه را پذیرفت. ![]() در قم آیتالله مشکینی، آیتالله مؤمن و آیتالله طاهری خرمآبادی. یادم نمیآید در قم غیر از اینها شخص دیگری را پیدا کرده باشیم. در تهران آیتالله مهدویکنی و چند نفر دیگر. آقایان هاشمی و منتظری هم مورد نظرمان بودند که آن موقع این دو نفر در زندان بودند. البته برخی مثلاً در روحانیت مبارز بودند که بعدها ملحق شدند، ولی تا آنجا که یادم میآید، در این مرحلهی تشکل حزب نبودند. در مشهد هم آقای طبسی و شهید هاشمینژاد بودند. با اینها صحبت و مذاکره شد و در جریان قرار گرفتند و قرار شد اعضای اصلی و مؤسس باشند. پیش از اتمام سفر مشهد، تصمیم گرفته شد که در تهران هم جلسهای تشکیل بدهیم. ما برای تنظیم اساسنامهی حزب، جلسات سرّی متعددی داشتیم. پس از پیروزی انقلاب مسئله آشکار شد و حزب جمهوری اسلامی اعلام موجودیت کرد. به دنبال آن جلسات هم تشکیل میشد. در جلسهای که همهی اعضا دعوت شده بودند تا شورای مرکزی و شورای داوری و شورای افتاء (1) را انتخاب کنند، یادم میآید مرحوم حاج احمدآقا هم شرکت کردند. اول شورای مرکزی تعیین شدند و بعد، اعضای شورای داوری و شورای افتاء نیز مشخص شدند. نشستن در این جلسه حرام است! یکی از اعضای وقت شورای مرکزی جامعهی روحانیت، به دلایلی کدورتی از حزب داشت؛ در شورای مرکزی جامعهی روحانیت و در غیاب شهید بهشتی تعبیر بدی دربارهی حزب و در مورد شهید بهشتی به کار برده بود؛ کلمهای که شاید قدری موهن بود. تلقیاش این بود که شهید بهشتی نقش اصلیای را در این حزب دارد. آن موقع شهید بهشتی دبیرکل حزب بود. آن شخص درواقع شبه عقدهای از حزب داشت و از این رو تعبیر موهنی در مورد ایشان کرد. خوب یادم هست به محض اینکه این تعبیر را به کار برد، آقا بهقدری ناراحت شدند که گفتند: «نشستن در جلسهای که به آقای بهشتی توهین میشود، حرام است» و بلند شدند. شما از همین مورد میتوانید به رابطهی آقا و دکتر بهشتی پی ببرید.
تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/4/5 | نویسنده : alamdarbasir
به دلیل فشارهای آمریکا
پایگاه اینترنتی ویکیلیکس روز سه شنبه اعلام کرد، ممکن است «ادوارد اسنودن» افشاگر برنامه مخفی سازمان اطلاعات آمریکا به خاطر فشارهای واشنگتن به کشورهای پذیرای وی، «برای همیشه» در روسیه بماند.
به گزارش علمدار بصیر به نقل از خبرگزاری فرانسه، سایت اینترنتی ویکیلیکس که «جولیان آسانژ» بنیانگذار آن است، تاکید کرد که آسانژ اسنودن را برای خروج از هنگ کنگ کمک کرده است و به نظر می رسد یکی از کارمندان او این افشاگر آمریکایی را در مسکو همراهی می کند.
تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/4/5 | نویسنده : alamdarbasir
عربستان سعودی مدعی شد حضور ایران و حزبالله در بحران داخلی سوریه خطرناک بوده و به همین دلیل بر ارسال سلاح به شورشیان سوری تاکید کرد.
به گزارش علمدار بصیر: سعود الفیصل در کنفرانس خبری مشترک با جان کری گفت که عربستان نمیتواند نسبت به مداخله ایران سکوت کند و به همین دلیل این کشور خواستار تصویب قطعنامهای با هدف ممنوعیت ارسال سلاح به دولت سوریه است. وی در همین خصوص گفت: پادشاهی عربستان خواستار قطعنامهای روشن و بینالمللی به منظور ممانعت از ارسال سلاح به رژیم سوریه است. وی در سفر خود به عربستان علاوه بر شاهزاده سعود با بندر بن سلطان، رئیس سازمان اطلاعات این کشور که مسئول هماهنگی تلاشهای عربستان برای سرنگونی دولت بشار اسد است دیدار کرد. در این دیدار بر سر برنامه واشنگتن برای حمایت نظامی مستقیم از ژنرال سلیم ادریس، عضو شورای عالی نظامی شورشیان سوری گفتگو شد. شاهزاده در ادامه نارضایتی کشورش درمورد آنچه خود مداخله ایران و حزبالله در بحران سوریه خواند گفت: خطرناکترین تحولات مداخله خارجی نیروهای حزبالله ونیروهای سپاه پاسداران در سوریه است. وی در ادامه افزود: به هیچ عنوان منطقی نیست که اجازه ارسال سلاح از روسیه به دولت سوریه و نیروهای خارجی حامی آن داده شود.
تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/4/5 | نویسنده : alamdarbasir
بعد از خبر 21 شبکه اول سیما/
رئیس جمهور امشب (چهارشنبه) در گفتوگوی زنده تلویزیونی بعد از بخش خبری ساعت 21 از شبکه اول سیما با مردم سخن میگوید.
این گفتوگو بعد از بخش خبری ساعت 21 و از شبکه اول سیما پخش میشود.
تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/4/5 | نویسنده : alamdarbasir
منابع آگاه گفتند که کناره گیری امیر قطر از قدرت به نفع فرزندش زیر فشار آمریکا صورت گرفت.
به گزارش علمدار بصیر: شبکه تلویزیونی روسیا الیوم به نقل از منابع آگاه اعلام کرد: علت اینکه شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی امیر قطر قدرت را به فرزندش تمیم واگذار کرد – برخلاف ادعای بسیاری- وضعیت جسمانی و سلامتی امیر قطر نبود بلکه فشاری بود که آمریکا به امیر قطر وارد کرد. بر پایه این گزارش، حقیقت این است که واشنگتن به دسیسه های سری مربوط به حمایت از افراد جهادی در سوریه و عملیات مالی غیرقانونی که قطر به آن متوسل شد، پی برده است. براساس اطلاعات غیررسمی، کاخ سفید که نفوذ زیادی در قطر دارد امیر این کشور را وادار به کناره گیری از قدرت و تحویل آن به فرزندش کرد؛ فردی که واشنگتن وی را انتخاب کرد. این منابع پیش بینی کردند که پسر عموی امیر قطر شیخ حمد بن جاسم آل ثانی نخست وزیر و وزیر امور خارجه این کشور و مالک فروشگاه مجلل هارودز در لندن استعفا کند.
تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/4/5 | نویسنده : alamdarbasir
واکنش تند بهارستان به ادعای رجعت احمدینژاد، نتیجه انتخابات از نظر عبدی، واکنش پسر هاشمی بهشایعه تغییر دانشجو، نتانیاهو: فریب ظاهر اعتدالگرای روحانی را نخورید! از جمله مطالب و خبرهای ویژه ای هستند که روزنامه های امروز کشور به آنها پرداخته اند.
به گزارش علمدار بصیر:روزنامههای کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه که در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب امروز روزنامههای کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
* * *
آقای الهام! از شما بعید بود!
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، اظهارات سخیف آقای دکتر الهام در گردهمایی سوم تیر که به منظور تجلیل از خدمات رئیس جمهور برپا شده بود، با حیرت آمیخته به تأسف در عرصههای سیاسی و فرهنگی کشور روبرو شد و برخی از حاضران در جلسه یاد شده نیز که اظهارات وی را دور از انتظار تلقی میکردند از اینکه دکتر الهام با این سخنان سخیف، شخصیت و سابقه اسلامی- انقلابی خود را تخریب کرده است، ابراز تأسف میکردند. سخنگوی دولت در بخشی از اظهارات غلوآمیز خود در تجلیل از آقای دکتر احمدینژاد گفت؛ «احمدینژاد توانست در جامعه جهانی مهدویت را معرفی کند» و در ادامه گفت «متأسفانه برخیها توجه به دولت امام زمان(عج) را خرافه تعبیر کردند و تمام تلاش احمدینژاد در مسیر استقرار حکومت علوی را تنها به یک بشقاب خالی محدود کردند و افزود؛ «انشاءالله با ظهور حضرت امام زمان(عج) احمدینژاد نیز رجعتی دوباره خواهد داشت و در آن زمان به دنبال استقرار اسلام ناب خواهد بود». درباره این اظهارات سخیف و غلوآمیز گفتنی است؛ الف: سخنگوی دولت در حالی از تلاش آقای رئیس جمهور برای استقرار اسلام ناب سخن میگوید که آقای مشایی- یعنی کسی که آقای احمدینژاد ایشان را، نسخه دیگری از شخصیت سیاسی و عقیدتی خود میداند- به صراحت تأکید دارد که «دوران اسلامگرایی به پایان رسیده است(!) معنایش این نیست که اسلامگرایی وجود ندارد یا رو به نضج نیست، نه، اسلام هست اما دورهاش به پایان رسیده است. اکنون دوره اسبسواری تمام شده، اما اسب هست و سوارش هم هست... روند تحولات بشر این نیست که بشریت مسلمان بشود تا به حقانیت برسد.»! تحلیل روزنامه رسالت از شکست اصولگرایان در انتخابات 92 روزنامه رسالت در سرمقاله خود نوشت: مشکلاتی که در پیش پای اصولگرایان برای استمرار وحدت و همگرایی بود با راهبرد نقد درون گفتمانی مدیریت میشد اما این مدیریت در دو سال پایانی دولت آقای احمدینژاد کارایی خود را از دست داد. لذا مرجعیت فکری و سیاسی در اصولگرایان همزمان پایگاه خود را در میان "مردم” ضعیف کرد و در انتخابات اخیر هم نفوذش را در میان "نخبگان” مطرح از دست داد، لذا آن شد که دیدیم. رقیب و حریف ما پیش از آنکه توفیق خود را مدیون برنامهریزی و طراحی شعارهای کلیدی خود بداند، مدیون تفرقه و تشتت بین اصولگرایان میداند. آنها زلف ما را آشفته و در هم دیدند و با همین آشفتگی و سیاهی، سپیدی پیروزی خود را رقم زدند. بگذریم از اینکه حریف از مهندسی عمیق کردن شکافها بین اصولگرایان غافل نبود. برخی از ما هم به جای آنکه پاسدار ارزشها باشند به پاسداری از خود پرداختند. گذشتهها گذشته است. باید به آینده فکر کنیم. باید دید آیا روند واگرایی بین اصولگرایان پس از انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری ادامه خواهد یافت و این عدم توفیق عبرتی برای توقف فرآیند واگرایی پدید نمیآورد؟ راه توفیق ما؛ برون رفت از فکر تفرقه در حوزه سیاست است. شرط تحقق آن هم برونرفت تک تک عناصر کلیدی در رهبری اصولگرایان از این مهلکه در معنا و سیر و سلوک روحی و اخلاقی است. کسی که از خود عبور کردن را تمرین نکند، نمیتواند در فرآیند همگرایی و اجماع نقشآفرین باشد. از هم اکنون باید یک تئوری برای همگرایی اصولگرایان و برگشت از فرآیند واگرایی نوشت و بر آن اساس ساز و کار حقوقی آن را طراحی کرد. اگر امروز این کار را نکنیم فردا خیلی دیر است. واکنش تند بهارستان به ادعای رجعت احمدینژاد روزنامه شرق نوشت: احمدینژاد در واپسین روزهای حضور در قدرت هم حاشیهساز است، هم او و هم سخنگوی دولتش غلامحسین الهام. حالا نمایندگان اصولگرای بهارستان، برای پاسخ به دولتی که یک روز مطلوب همه آنها بوده، به میدان آمدهاند. سخنان الهام درباره بازگشت احمدینژاد با منجی موعود، انبوهی از انتقادها را بهدنبال داشت. الهام در سخنانی تعجببرانگیز گفته «احمدینژاد در زمان ظهور امامزمان (عج) با رجعتی دوباره بازخواهد گشت.» این جمله سخنگوی دولت؛ جمله پرحاشیه دیگری از رییس دولت را به ذهن متبادر میکند، اظهارنظر احمدینژاد پس از مرگ چاوز که تاکید کرد: «چاوز با حضرت مسیح بازخواهد گشت.» اما سخنگوی دولت توجیه خود را دارد و معتقد است که برخی رسانهها با ذهنیت قبلی نسبت به کلمه «رجعت» و قرینهسازی برای آن در زمینه مهدویت، نسبت به تحریف معنایی این سخنان اقدام کردهاند. در همین زمینه منصور حقیقتپور، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید دارد: «آقای احمدینژاد باید در دادگاه حاضر شود، آن هم بهخاطر ظلمی که به مردم و حزباللهیها روا داشته، چراکه اگر قرار باشد امثال آقای چاوز و احمدینژاد همراه با امامزمان (عج) بیایند، که باید در آن دوره نیز منتظر فجایعی مثل اختلاس سههزارمیلیاردی باشیم. آقای الهام نیز حرف بیجایی زده و از اساس در جایگاهی نیست که بخواهد درخصوص یاران حضرت ولیعصر (عج) اظهارنظر کند.» نتیجه انتخابات از نظر عبدی به گزارش روزنامه تهران امروز، عباس عبدی فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با فرارو گفت: «کشوری که نتواند روی این مسئله روشن که پیروز انتخابات چه گروهی است، به تفاهم برسد قرار است روی چه مسئلهای به تفاهم برسد؟! برای رسیدن به این پاسخ میتوان مواضع طرفین در قبل از انتخابات را مطالعه کرد تا متوجه شد هر جریان به سمت کدام نامزد گرایش داشت.»وی ادامه داد: «اما به نظر من این سوال که کدام جریان در انتخابات پیروز شد در درجه دوم اهمیت است. به این دلیل که اصلاحطلبان نامزد خاص خود را در انتخابات نداشتند که حالا به آن معنای موردنظر بتوان گفت پیروز شدند یا شکست خوردند.»وی افزود: «انگار که مثلا مسابقهای جهانی برگزار شود و به هر دلیل اجازه حضور به تیم یک کشور را ندهند. بنابراین وقتی در مسابقات حضور ندارد نمیتواند مسابقه دهد که بعد گفته شود پیروز شده یا شکست خورده است. اما اگر اجازه حضور میدادند آن وقت معلوم میشد که چه کسی شکست خورده و چه کسی پیروز شده است.» عبدی درباره این ادعای اصولگرایان که میگویند اصلاحطلبان چون از امکان رای آوری عارف ناامید بودند از آقای روحانی حمایت کردند گفت: «این سخن حرف بیربطی است و کسی به قضیه اینطور نگاه نمیکند و اگر میخواستند کاری کنند که آقای عارف رای بیاورد برای آنها کار سختی نبود؛ ولی شاید چنین فرآیندی به نفع انتخابات نبود.» این فعال سیاسی اصلاحطلب اظهار کرد: «به نظرم اصلا مهم نیست کدام جریان در انتخابات پیروز شده؛ مهم این است که فعلا آقای روحانی انتخاب شده است. فایننشال تایمز: روحانی قرار نیست سانتریفیوژها را خاموش کند یک روزنامه انگلیسی در تحلیل انتخابات ریاست جمهوری ایران نوشت: هیچکس تصور نمیکند تغییر رئیسجمهور در ایران به معنای تغییر کلی ساختار است. به گزارش روزنامه کیهان، فایننشال تایمز مینویسد: عجیبترین نکته در مورد انتخاب روحانی این بود که آرای وی نزدیک 50 درصد بود و حاکمیت میتوانست این آرا را تغییر دهد(!!) هیچ کس تصور نمیکند تغییر رئیسجمهوری در ایران به معنای تغییر کلی ساختار است. قرار نیست روحانی به عنوان نشان دادن حسن نیت به غرب سانتریفیوژها را خاموش کند. وی پیش از این در این مورد صحبت کرده و دیپلماتهایی که با وی در زمانی که مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران بوده است میگویند بیش از اینکه میانهرو باشد عملگرا است. این روزنامه خاطرنشان میکند: رئیسجمهوری جدید ایران میخواهد تحریمها را مهار کند اما او نیز یک روحانی است که با ایدئولوژی انقلابی سال 1357 عجین شده است. فایننشال تایمز با اشاره به اینکه تعیین سیاستهای کلی جمهوری اسلامی بر عهده رهبری است، مینویسد: وظیفه اوباما این است که همه راههای دیپلماتیک را به کار گیرد. در عین حال باید توجه داشت حسن روحانی چه عملگرا باشد و چه نباشد، ایرانیها تسلیم آمریکا نمیشوند. همزمان کریستین کاریل (پژوهشگر ارشد مؤسسه لگاتوم و دبیر نشریه فارین پالیسی) در این نشریه آمریکایی نوشت: ایران قادر به انجام تغییرات و اصلاحاتی که ما میخواهیم نیست. اکنون یک میانهرو برنده انتخابات شده است. میانهرویی که خود را مدافع بلندپروازیهای هستهای ایران میداند. زمان صدور حکم قضات کهریزک روزنامه وطن امروز نوشت: سیامک مدیرخراسانی در حاشیه همایش سراسری هفته قوه قضائیه در جمع خبرنگاران درباره اخبار منتشر شده درباره حکم سعید مرتضوی مبنی بر 15 سال حبس و 5 سال انفصال از خدمات دولتی، اظهار کرد: این حکم را نه تایید و نه تکذیب میکنم. به گزارش ایسنا، سیامک مدیر خراسانی در حاشیه همایش سراسری هفته قوه قضائیه در جمع خبرنگاران درباره اخبار منتشر شده درباره حکم سعید مرتضوی مبنی بر 15 سال حبس و 5 سال انفصال از خدمات دولتی، اظهار کرد: این حکم را نه تایید و نه تکذیب میکنم. وی درباره پرونده بیمه ایران نیز خاطرنشان کرد: پرونده بیمه ایران هنوز از دادسرا بازنگشته و تصمیمی درباره آن گرفته نشده است. پنتاگون به دنبال مقالات دوران دانشجویی روحانی واکنش به قطع تماس تصویری رایتل بر اساس گزارش روزنامه آرمان روابط عمومی، شنیده شد که عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس میگوید: قطع امکان مکالمه تصویری رایتل منطقی نیست و باید امکان استفاده از خدمات نسل سوم تلفن همراه بهطور کامل برای مردم فراهم باشد. بهروز نعمتی با اشاره به قطع تماسهای تصویری رایتل و سردرگمی مشترکان آن اظهار کرد: هماکنون تکنولوژی در دنیا با سرعت بالایی به روز میشود و باید شرایط بهگونهای فراهم شود که از این موضوع عقب نمانیم. وی ادامه داد: با توجه به ارتقای سطح تکنولوژی در جهان باید به نحوی حرکت کنیم که از همه امکانات استفاده کنیم و نباید فضا را برای سوءاستفاده فراهم کنیم. نعمتی تاکید کرد: هماکنون رایتل به عنوان ارائهدهنده خدمات نسل سوم تلفن همراه یکی از تکنولوژیهای روز بهشمار میرود و اگر نتوانیم از این تکنولوژی که برای کشور مهیا شده است، استفاده کنیم دیگران از این خلأ ایجادشده به سود خود استفاده خواهند کرد و از این فرصت سوءاستفاده میکنند. دستور خرید آب خلیج فارس پیش از افتتاح پروژه خراسان در قسمت اخبار ویژه های خود نوشت: بر اساس بررسی های یک نهاد نظارتی، در حالی که هنوز زمان زیادی تا پایان پروژه انتقال آب خلیج فارس به مرکز ایران باقیمانده، یک مسئول ارشد اجرایی در ابلاغیه ای به وزارت نیرو و تعدادی از استانداران و وزرا، مقرر کرده دستگاههای مربوطه نسبت به تضمین خرید آب انتقالی از خلیج فارس به استانهای مرکزی کشور که با سرمایه گذاری بخش خصوصی در حال انجام است، با رعایت مقررات مربوطه در این زمینه، اقدام کنند. طلایی چرا رفت بیرون؟ آرمان روابط عمومی نوشت: شنیده شد که دفتر مرتضی طلایی درباره حضور او در مراسمی تحت عنوان «تقدیر از عارف و حمایت از روحانی» اعلام کرد: دعوت رسمی از آقای مرتضی طلایی به مراسم هتل اسپیناس تحت عنوان شرکت در «مراسم تجلیل آذریزبانهای تهران از منتخبین شورای اسلامی شهر» صورت گرفته بود و آقای طلایی پس از حضور در محل برگزاری مراسم و با توجه به اینکه ماهیت و هدف برگزاری این مراسم موضوعی دیگر و مغایر با دعوت اولیه بود، اقدام به ترک محل برگزاری مراسم مینماید. شایان ذکر است، عضو شورای اسلامی شهر تهران حین ترک کردن مراسم به پرسشهای خبرنگاران پاسخ گفته و دلیل ترک این مراسم را نیز بر مبنای توضیحات بالا ارائه میکند. پاسخ دولت به انتقادات از اظهارات الهام روزنامه اعتماد در مورد جوابیه دولت در خصوص اظهارات الهام نوشت: انتشار انتقاداتی از سخنان اخیر غلامحسین الهام از سوی دولت بیپاسخ نماند و روز گذشته پایگاه اطلاعرسانی دولت با انتشار اطلاعیهیی سعی کرد اظهارات سخنگوی دولت در مراسم روز دوشنبه را توجیه کند. به گزارش «اعتماد» در بخشی از این اطلاعیه آمده است: «منظور و مراد دکتر الهام از کلمه رجعت به آقای دکتراحمدینژاد و آرزوی بازگشت وی در آینده نزدیک در عرصه سیاسی و اداره دولت بازمیگردد، از این رو کلمه «رجعتی دیگر» از سوی سخنگوی دولت به کار رفته است.» در خاتمه این اطلاعیه به همه منتقدانی که به سرزنش اظهارات الهام پرداختهاند توصیه شده که «دعای عهد» را پیوسته بخوانند و فرازهای این دعا را برای خود و دیگران آرزو کنند. بیان اظهارنظرهای غیرمتعارف درباره مسائل دینی و بعد توجیه آن اظهارنظرها در طول سالهای گذشته به رویهیی برای دولت تبدیل شده است. در هشت سال گذشته هر از گاهی سخنانی درباره برخی مباحث دینی توسط اسفندیار رحیممشایی، محمود احمدینژاد، غلامحسین الهام، محمدرضا رحیمی، علیاکبر جوانفکر و... مطرح میشد که از سوی چهرههای مذهبی و سیاسی مورد انتقاد شدید قرار میگرفت و معمولا در همه این موارد هم بعد از انتشار انتقادات مقامهای دولتی فوقالذکر به ارائه توضیحات و توجیهاتی میپرداختند که بنا بر شواهدی که وجود دارد هیچگاه نتوانستند منتقدان خود را قانع بر صحت و درستی مواضع شان کنند. واقعیت این است که محمود احمدینژاد و چهرههای نزدیک به او افرادی بودند که در دینداری و دینمداری ادعاهای بزرگی داشته و دارند اما به نظر میرسد قرائتی که آنها از دین دارند و آن را ترویج میکنند انطباق چندانی با قرائت رسمی که توسط حوزههای علمیه و مراجع تقلید تبیین و ترویج میشود، ندارد. مروری بر برخی سخنان احمدینژاد و دولتمردان او نظیر موضع آنها درباره حجاب، بیداری انسانی، مکتب ایران، کوروش و بسیجی بودن او، امام زمان و مساله رجعت، زمان ظهور، مدیریت کشور توسط امام زمان، نسبت دادن پرداخت یارانههای نقدی به اینکه «پول امام زمان است» و... نیز میتوانند شواهدی برای این مدعا باشند. رفتار عجیب یک راننده با جریمههایش آرمان روابط عمومی نوشت: شنیده شد که رانندهای که قصد دارد بیشترین برگههای جریمه را دریافت کند و صاحب کلکسیونی از آنها شود بهدلیل چسباندن برگههای جریمه به شیشههای اطراف خودرویش دوباره جریمه شد. همشهری آنلاین نوشت؛ این جوان عربستانی که خودرویش نیز به همین دلیل توقیف شد پیش از این به محض دریافت جریمه جدید آن را در کنار صدها برگه دیگر روی شیشه خودرو میچسباند. مأمور پلیسی که این خودرو را توقیف کرده در اینباره میگوید: امسال این دومین خودروی شگفتانگیزی است که دیدهام. سال پیش رانندهای شیشههای خودرویش را با اسکناس تزیین کرده بود، بهطوریکه دید راننده کاهش پیدا میکرد و به همین دلیل نیز جریمه شد. آلمان برای پذیرش 100 عضو منافقین آماده است! روزنامه وطن امروز نوشت: نماینده ویژه سازمان ملل متحد در عراق از آمادگی آلمان برای پذیرش 100 تن از عناصر گروهک تروریستی منافقین خبر داد.به گزارش براثا، مارتین کوبلر نماینده ویژه سازمان ملل متحد در عراق اعلام کرد دولت آلمان آمادگی دارد 100 تن از اعضای گروهک تروریستی منافقین را اسکان دهد. وی همچنین از اسکان 27 تن از اعضای منافقین در آلبانی طی هفته جاری استقبال کرد. کوبلر با اشاره به حمله اخیر به پایگاه لیبرتی محل اسکان موقت گروهک منافقین در عراق اعلام کرد این حمله بیانگر اهمیت اسکان فوری منافقین در کشورهای دیگر است. وی در ادامه از دیگر کشورها خواست همچون آلبانی و آلمان موافقت خود را با پذیرش منافقین و اسکان آنها اعلام کنند. گفتنی است کمیساریای عالی امور آوارگان سازمان ملل متحد گروهک منافقین را آوارگانی میداند که خواستار پناهندگی هستند و باید برای حمایت از آنها و حفظ امنیتشان اقدامات اساسی صورت گیرد. گروهک تروریستی منافقین جنایات بیشماری را علیه ملت ایران و عراق مرتکب شده است و باوجود درخواست سازمان ملل متحد برای اعطای پناهندگی به این افراد به جز آلمان و آلبانی تاکنون هیچ کشوری آمادگی خود را برای پذیرش این افراد اعلام نکرده است. پیشنهاد یک مسئول برای تشکیل شورای هماهنگی بسیج ملی روزنامه خراسان در قسمت اخبار ویژه های خود نوشت: در حالی که بر اساس بند"د" ماده 201 قانون برنامه پنجم توسعه، دولت موظف است شرایط ارتقاء حضور و سهم نیروهای مردمی در استقرار امنیت و دفاع از کشور را فراهم کند، یک مسئول دولتی در نامه ای به مدیران ارشد اجرایی پیشنهاد کرده نهادی با نام «شورای هماهنگی بسیج ملی» ذیل شورای عالی امنیت کشور تاسیس و شوراهای فرعی آن نیز در استانها و شهرستان های کشور ایجاد شود که این موضوع فعلا به دلیل مخالفت کارشناسان، در دستور کار قرار نگرفته است. توضیحات دفتر سخنگوی دولت درباره رجعت احمدی نژاد روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: پس از چاپ اظهارات غلامحسین الهام درباره رجعت احمدی نژاد هنگام ظهور امام زمان علیه السلام در رسانهها، دفتر سخنگوی دولت درباره این مطلب توضیحاتی داده است که بهتر است خود خوانندگان درباره آن قضاوت کنند. در این توضیح آمده است: "برخی رسانهها بدون توجه دقیق به معنا و محتوای سخنان دکتر الهام، با ذهنیت قبلی نسبت به کلمه "رجعت" و قرینهسازی برای آن در زمینه مهدویت، نسبت به تحریف معنایی این سخنان اقدام کردهاند درحالی که منظور و مراد دکتر الهام از کلمه رجعت به آقای دکتر احمدی نژاد و آرزوی بازگشت وی در آینده نزدیک به عرصه سیاسی و اداره دولت باز میگردد. " جملهای که خبرگزاری فارس از غلامحسین الهام نقل کرد و اکنون دفتر وی درصدد توجیه آن برآمده این بود: "انشاءالله با ظهور امام زمان(عج) احمدی نژاد نیز رجعتی دوباره خواهد داشت و در آن زمان به دنبال استقرار اسلام ناب خواهد بود." جان کری برای رفع نگرانی های هسته ای کشورش از ایران دست به دامان هند شد بر اساس گزارش روزنامه جمهوری اسلامی، جان کری، وزیر خارجه آمریکا در دیدار با همتای هندی خود، از ایران خواسته از فرصت پدید آمده پس از انتخابات ریاست جمهوری، برای رفع نگرانیها پیرامون برنامه هستهایش بهره گیرد. به گزارش تابناک، به نوشته "دیلی استار" لبنان، وی گفته در دیدار با سلمان خورشید، وزیر خارجه هند، دو طرف به ارزیابی تحولات مربوط به روابط با ایران پرداختهاند. کری همچنین از وزیر خارجه هند خواسته با توجه به روابط خوب این کشور با ایران، از مقامات ایرانی درخواست کند، در زمینه هستهای نسبت به رفع نگرانیها اقدام کنند. وی اظهار داشته ایران نباید نسبت به تعهد آمریکا و جامعه جهانی دچار سوءتحلیل شود. نتانیاهو: فریب ظاهر اعتدالگرای روحانی را نخورید! مدیر موسسه واشنگتن در امور خاورمیانه گفت منتخب جدید مردم ایران، از افراد درون حاکمیت است و باید فشارها بر ایران را تا زمان عقبنشینی ادامه داد. سینگ نوشت با توجه به سخنان و مواضع گذشته روحانی، میدانیم که او نه تنها یک اصلاحطلب نیست بلکه از افراد درون نظام است که نقش مهمی در پیشبرد برنامه هستهای، فعالیتهای منطقهای و حتی سرکوب داخلی ایران داشته است. او تا حدی که عملگرایی و ترجیح دیپلماسی از خود نشان داده است، با هدف خدمت به هدفهای رژیم بوده نه در تلاش برای تغییر آنها. با این حال، این مساله را نیز نمیتوان منتفی دانست که روحانی ممکن است با توجه به مشکلات شدید اقتصادی ایران به این نتیجه رسیده باشد که اکنون تغییر ضروری است. نقش روسای جمهور پیشین در روی کارآمدن رئیسجمهور منتخب واکنش پسر هاشمی بهشایعه تغییر دانشجو روزنامه تهران امروز نوشت: یاسر هاشمیرفسنجانی در گفتوگو با مهر درباره برخی شائبهها در خصوص خداحافظی فرهاد دانشجو از صندلی ریاست دانشگاه آزاد بعد از مستقر شدن دولت یازدهم، گفت: تغییرات مدیریتی در دانشگاه آزاد در اختیار هیات امنای دانشگاه آزاد است و در واقع هیات مذکور است که برای تغییر مدیریت تصمیم میگیرد. وی ادامه داد: من فعلا چنین دستور کاری در هیات امنای دانشگاه آزاد ندیدم.وی همچنین درباره این شائبه که ممکن است با ورود حسن روحانی به راس شورای عالی انقلاب فرهنگی تغییراتی در اساسنامه این دانشگاه ایجاد کند یا تصمیمات دیگری اتخاذ شود تا در بدنه مدیریتی این دانشگاه تغییراتی بهوجود آید، تاکید کرد: تمام این تغییرات طی یک فرآیند باید صورت گیرد و باید دید آیا اتفاقی میافتد یا نه. منبع:مشرق
تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/4/5 | نویسنده : alamdarbasir
نگاهی به رنگبندی جریانات سیاسی؛
رنگ "بنفش" پدیده ی نوظهوری در جهان سیاست محسوب می شود؛ چرا که عموما سوسیالیسم و لیبرالیسم دو سر متفاوت طیف های اومانیستی به شمار می روند و حتی رهبران این دو طیف در دوران زمامداری خود بر علیه یکدیگر بودند.
به گزارش علمدار بصیر: در عصر حاضر رنگ در علوم مختلف و از زوایای متفاوتی مورد مطالعه قرار گرفته و جنبههایی مانند فیزیک نور و رنگ، ساختار شیمیایی رنگ ها، جامعه شناسی رنگ، سمبل شناسی رنگ، رنگ در هنرهای تجسمی، مفاهیم و رویکردهای نشانهشناسی، اسطوره شناسی و روحانیت رنگها و نهایتا جنبههای روانی و شخصیتی رنگ ها بر روی انسان مورد بررسی قرار گرفته است؛ به طوری که برخی از روانشناسان عقیده دارند رنگی که برگزیده و دلخواه کسی است می تواند گویای خصوصیات اخلاقی و روانشناسی او باشد.
از این رو امروزه رنگ و رنگ شناسی به عنوان یک علم در سطح جهان مطرح و روانشاسی رنگ ها (Color psychology) از کاربرد و کارایی خاصی برخوردار میباشد. ![]() با این همه آنچه مطالعات تاریخی نشان می دهد تاثیر پذیری همیشگی انسان از رنگ ها بوده و هست؛ بویژه آنکه امروزه رنگ ها به گونه ای قرار دادی در مقام معرف و شناسه ای گویا، کاربردی گسترده و همه جانبه یافته اند. ![]() به عبارتی دیگر رنگ ها بالاخص در دنیای امروز از قابلیت ویژه ای جهت ایجاد فهم عمومی در جامعه برخوردار بوده و وسیله ای برای انتقال بی کم و کاست مفهومی به مخاطبان می باشد؛ مفهمومی که هر کس به قدر ظرفیت از آن مطلع و به قدرت توان از آن بهره می جوید. ![]() از این رو ایجاد قرارداد رنگی و برگزیدن و کدینگ (Coding) رنگ ها جهت فهم مفاهیم پیچیده امری عمومی در جهان امروز تلقی می گردد. ![]() به عنوان مثال امروزه در چهارگوشه جهان، اتخاذ رنگ قرمز به عنوان برند حزبی، نوعی اعلام رسمی از برای معرفی سوسیال بودن آن حزب و تشکل می باشد؛ به همین نسبت اتخاذ رنگ زرد، مُعرف مشی لیبرال و رنگ آبی در بردارنده مفهوم محافظه کاری در مواضع آن تشکل و حزب می باشد. ![]() البته این سه رنگ آبی، زرد و قرمز به عنوان مطلق سنجش محافظه کار بودن، لیبرال بودن و سوسیال بودن احزاب و سیالست مداران در سراسر جهان محسوب می شود. ![]() سازمانی بینالمللی انترناسیونال لیبرال (Liberal International (LI برای تجمع احزاب لیبرال در سراسر جهان ![]() حزب محافظهکار انگلیس (Conservative Party)
در این میان اگر چه پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در بهمن 1357 و فرموده خمینی کبیر در باب تعیین خط مشی دکترین جمهوری اسلامی مبتنی بر "نه شرقی و نه غربی"، دوری ایران اسلامی را از قواعد این رنگ بندی موید می گشت، اما با این همه حاکمیت جریان کارگزاران در دهه ی 70 با ماهیت "محافظه کار" (Conservatism)، قواعد رنگ بندی را در تشکلات و سیاست جمهوری اسلامی ایران موضوعیت بخشید. ![]() حزب کارگزاران سازندگی (Executives of Construction Party) با رنگی کاملا آبی
موضوعی که موجب شد تا دولت بعدی به عنوان جریان برآمده از تفکرات چپ محافظه کار و البته کمی لیبرال به عنوان شاخصی برای مردی با عبای شکلاتی قلمداد و معرف التقاطی از حاکمیت جریان چپ و راست، با روحیه محافظه کارانه داشته باشد. ![]()
البته این حاکمیت التقاطی در سال های پایانی کاملا از مشی سوسیالیستی فاصله گرفت و موجب شد تا تشکل سوسیالیستی "اعتماد ملی" موضوعیت یابد. ![]() حزب قرمز سوسیالیستی اعتماد ملی (National Trust Party) انتخابات ریاست جمهوری 1388 به وضوح موییدی برای تفکیک جریان لیبرال از جریان لیبرال و محافظه کار محسوب می شود. انتخاباتی که شاخص جریان سوسیال اگر چه با رنگ سفید به میدان آمد، اما حضور محسوس رنگ قرمز تفکیکی برای مرام سوسیالیستی و ادعایی دبیرکل و سخنگوی این گروه در باب سوسیالیست بودن ایشان محسوب می شود. ![]() حضور جریان (قرمز) اعتماد ملی سوسیالیست، البته با ماهیت خنثی و سفید در انتخابات 88 انتخابات ریاست جمهوری 1388 در تفکیک سوسیالیست ها، تلفیق صددرصدی لیبرال ها و محافظه کاران را به همراه داشت؛ تلفیقی که رنگ سبز را بر قامت کاندیدای این جریان پوشاند. ![]() تلفیق جریان لیبرال (زرد) و محافظه کار (آبی) و ایجاد برند سبز برای جریان انتخاباتی 88 در این میان اگر چه شکست این جریان در انتخابات 88 و رویکرد فتنه گرایانه سران آن موجب برائت عمومی جامعه از این جریان و حذف کلی سبزها (جمع برابر لیبرال ها و محافظه کاران) از صحنه سیاسی کشور گردید، اما رنگ بندی صورت گرفته در انتخابات 92 موییدی برای طیف بندی لیبرال ها، سوسیالیست ها و البته محافظه کاران در صحنه سیاسی جمهوری اسلامی داشت. ![]() ![]() ![]()
جریان فتنه که به منظور مدیریت رنگ بنفش و القای این همانی 88 رنگ سبز ،اقدامات گسترده ای صورت داد، با موضع تند روحانی مواجه و با درایت شخص رییس جمهور منتخب، بنفش در بنفش باقی ماند. ![]() ![]() اتحاد 90/سبزها (Alliance "90/The Greens)؛ تلفیقی زد (لیبرال) و آبی (محافظه کار) آلمان ها رنگ "بنفش" پدیده ی نوظهوری در جهان سیاست محسوب می شود؛ چرا که عموما سوسیالیسم و لیبرالیسم دو سر متفاوت طیف های اومانیستی به شمار می روند و حتی رهبران این دو طیف در دوران زمامداری خود بر علیه یکدیگر بودند، بنابراین تلفیق محافظه کاران به عنوان بطن لیبرالیسم در قرمز های سوسیالیست، امری منحصر به فرد قلمداد و شاید دستگاه معادلات را این گونه تکمیل می نماید: البته آنچه که گذشت مبتنی بر تعاریف بین المللی بوده و شاید مشی رفتاری دولت آینده بطلانی بر این قواعد باشد. منبع:مشرق
تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/4/5 | نویسنده : alamdarbasir
خاطره دکتر روحانی از حادثه 6 تیر 1360
این اراده حق بود که این ذخیره برای بعد از امام، برای نظام و کشور بماند تا بتواند این پرچم را بر دوش گیرد و راه امام را ادامه دهد و ما را در فراز و نشیب حوادث تاریخی در مسیر صحیح انقلاب رهنمون شود.
به گزارش علمدار بصیر:حجتالاسلام حسن روحانی در سخنرانی خود در مراسم بزرگداشت شهدای هفتم تیر در تیرماه 91 خاطره ای از حادثه 6 تیر و سوء قصد به جان آیت الله خامنه ای بیان کرد. وی این حادثه را اینگونه روایت کرد: آن روزی که در انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند 1358، گروهکها احساس ناامیدی کردند و در هیچ حوزه انتخابی رأی نیاوردند، انتقام از مردم آغاز شد. همانطور که میدانید، در بسیاری از حوزههای انتخابیه سراسر کشور، منافقین کاندیدا داشتند، ولی هیچکدام رأی نیاوردند. اینها بیش از یکسال آن همه تبلیغات مسموم در سراسر کشور به راهانداخته بودند و تصورشان این بود و به اربابانشان هم قول داده بودند که محبوبترین چهرهها در میان مردم هستند و در همه جا رأی لازم را خواهند آورد، اما هیچکدام از کاندیداهای آنها به مجلس راه پیدا نکردند. عصبانیت از همین نقطه شروع شد. آن زمان که فهمیدند مردم به آنها پشت کردهاند، انتقام از مردم شروع شد. رئیس گروهک نفاق با کمک بنیصدر در اواخر سال 1359 به پاریس رفت و با مقامات غربی ملاقات کرد و دستورالعملهای دشمنان انقلاب را دریافت کرد و هماهنگیها به وجود آمد. بعد از آن سفر بود که کار ترور در سطح وسیع آغاز شد. زمانی که مجلس شورای اسلامی تصمیم گرفت تا در برابر رأس نفاق بایستد و کسی را که به ناروا، پست ریاست جمهوری آن زمان را در دست گرفته بود، پای میز بحث طرح عدم کفایت سیاسی بکشاند، صبح روز شنبه 30 خرداد در کازیو همه نمایندگان، یک پاکت قرار گرفته بود. درون پاکت، نامهای از منافقین بود که رسماً نمایندگان مردم را تهدید به ترور کرده بودند که اگر رأی به عدم کفایت بنیصدر بدهید، تبعات خطرناک آن را هم باید برعهده گیرید. پیدا بود طراحی گستردهای از سوی غرب و توسط این گروهک انجام شده بود. روز 31 خرداد، روزی بود که مجلس شورای اسلامی با رأی قاطع به عدم کفایت سیاسی بنیصدر رأی داد، که بلافاصله بحران و ترور هم در کشور شروع شد. عصر روز قبل (30 خرداد) هم منافقین در تهران به کشتار پرداخته بودند تا جلوی کار مجلس را بگیرند، ولی این تهدیدات کارگر نبود و مجلس کار سرنوشتساز خود را به خوبی انجام داد، گرچه بهای سنگینی هم پرداخت کرد. ![]() اولین فاجعه، حادثه 6 تیر 1360 و سوء قصد به جان امام جمعه محترم تهران و نمایندة امام در شورای عالی دفاع آن زمان، یعنی حضرت آیتالله خامنهای بود، که خوشبختانه خداوند اراده کرده بود تا جان رهبری آینده را حفظ کند. من بعدها پزشک و جراح متخصصی که معالجه ایشان را برعهده داشت، ملاقات کردم. او به من گفت از نجات جان ایشان مأیوس بودیم و بازگشت سلامت ایشان از لحاظ پزشکی بسیار بعید بود. ولی زمانی که دیدیم نبض برگشت و جریان خون به تدریج طبیعی شد، فهمیدم که ایشان حتماً باید مسئولیت بزرگی را برعهده گیرند که سلامت ایشان ناباورانه برگردانده و جان ایشان حفظ شده است. این اراده حق بود که این ذخیره برای بعد از امام، برای نظام و کشور بماند تا بتواند این پرچم را بر دوش گیرد و راه امام را ادامه دهد و ما را در فراز و نشیب حوادث تاریخی در مسیر صحیح انقلاب رهنمون شود. این اراده حق بود که این ذخیره برای بعد از امام، برای نظام و کشور بماند تا بتواند این پرچم را بر دوش گیرد و راه امام را ادامه دهد و ما را در فراز و نشیب حوادث تاریخی در مسیر صحیح انقلاب رهنمون شود.
روحانی در ادامه سخنرانی خود با اشاره به اینکه فاجعه هفت تیر در شرایطی رخ داد که برخی از چهرههای کنونی نظام از افراد دائم الحضور در جلسات حزب بودند گفت: اما آن روز برخی همچون من به دلیل مسافرت به استان دیگر و برخی به دلیل دیرتر رسیدن، موفق به حضور نشده بودند. وی افزود: منافقین همان روز سه بار به منزل بنده زنگ زده بودند و به خانوادهام اعلام کرده بودند که «به فلانی تأکید کنید که برای جلسه امشب حتما خودش را هر جا هست برساند.» نسبت به دیگر دوستان هم به همین ترتیب عمل کرده بودند، تا تعداد شهداء در این فاجعه بیشتر شود. میخواستند به اربابان خود در 8 تیر اعلام کنند که از انقلاب چیزی باقی نمانده است. دکتر روحانی تصریح کرد: حادثه 7 تیر تلخیهای زیادی داشت اما نتیجه نهایی آن پیروزی بزرگ جبهه حق در برابر خط التقاط و الحاد و نفاق بود و در روز 9 تیر ماه سال 60 در تشییع جنازه این شهیدان بود که همه تبلیغات چند ماهه منافقین از بین رفت. اگر بگویم که خون شهدای هفتم تیر تنها وسیلهای بود که خط نفاق را کور کرد، سخنی به گزاف نگفتهام. ![]() - ایثار و فداکاری و شهادت بود که انقلاب را از انحراف به چپ و راست تضمین کرد حسن روحانی در ادامه این سخنرانی خود با اشاره به حادثه هفتم تیرماه اینگونه سخنان خود را ادامه می دهد که: در فاجعه هفتم تیر، ما خسارت بزرگی کردیم، اما در برابر آن، اصل انقلاب و ساختار جدید نظام تثبیت شد. ابر سیاه و تاریکی که بر کشور سایه افکنده بود، موج تبلیغات دروغین منافقین و منحرفین که افکار جوانان ما را به انحراف کشانده بود، بدون کربلای سرچشمه تهران و خون این شهیدان زدودنی نبود. آن ایثار و فداکاری و شهادت بود که انقلاب را از انحراف به چپ و راست تضمین کرد. - امروز پرچم ضدیت با امریکا و ضدیت با استکبار در ایران اسلامی در اهتزاز است امروز در تمام دنیا، اگر کسی بگوید پرچم اسلام در کجا در قله اهتزاز است، بیتردید نام ایران برده میشود. اگر امروز گفته شود پرچم ضدیت با امریکا و ضدیت با استکبار کجا در اهتزاز است، نام ایران برده میشود. اگر گفته شود تنها کشوری که در آنجا پرچم عدم مشروعیت نظام صهیونیستی در اهتزاز است، کجاست؟ نام ایران برده میشود، اگر گفته شود در کجای دنیا، پرچم حمایت واقعی از فلسطین و آزادی قدس شریف در اهتزاز است، نام ایران برده میشود. اگر گفته شود پرچم مقاومت و ایستادگی یک ملت در برابر همه قدرتهای استکباری کجا در اهتزاز است، نام ایران برده میشود. اگر گفته شود در کجا از روز اول پیروزی انقلاب تا امروز، مردمسالاری حاکم است، نام ایران برده میشود. - باید همه مسئولین فدای مردم شوند و مردم فدای اسلام شوند در اینجا تأکید میکنم تا روزی که مردم در کنار نظام باشند، این نظام حفظ میشود. باید مردم در کنار انقلاب باشند. باید همه مسئولین فدای مردم شوند و مردم فدای اسلام شوند تا بتوانیم از همه خطرات و تهدیدات عبور کنیم. مقام معظم رهبری هم تصمیمات بزرگی در سالهای اخیر اتخاذ کردهاند تا تصدیهای غیر ضرور و گاهی مضرّ دولت قدم به قدم به مردم واگذار شود. سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی، برای همین منظور تصویب و ابلاغ شد تا امور اقتصادی به مردم واگذار شود. دولت قادر نیست اقتصاد کشور را اداره کند. باید امور اقتصادی به مردم واگذار شود. - ما میتوانیم از مشکلات بزرگ عبور کنیم تا اقتصاد و امور فرهنگی و اجتماعی به مردم واگذار نشود و تا دولت تبدیل به هدایتگر و نظارتگر نشود و دست از تصدیگری برندارد و تا همه امکانات برای حضور مردم در صحنه نباشد، ما با مشکل مواجه خواهیم بود. اگر مردم در صحنه باشند و مردم در کنار رهبری باشند ـ که بحمدالله مردم معتقد و گوش به فرمان هستند ـ و همه دست به دست هم بدهیم، میتوانیم از مشکلات بزرگی که امروز پیش روی ماست، عبور کنیم. - ما پرچم ضد امریکا و اسراییل را به اهتزاز درآوردیم/ کشور ما نیاز به انقلاب فرهنگی دارد مردم! ما پرچم ضد استکبار و ضد امریکا و اسراییل را به اهتزاز درآوردیم، باید پرچم اخلاق و عدالت را هم به اهتزاز درآوریم. باید پرچم اتحاد و وحدت واقعی را هم به اهتزاز درآوریم تا بتوانیم در برابر توطئههای دشمن بایستیم و از پیچ و خمها عبور کنیم. در سالهای اخیر، شاهد ضربه اساسی به اخلاق، انسجام و وحدت ملی و شایستهسالاری بودیم. ما نیاز به انقلاب فرهنگی داریم. باید اخلاق اجتماعی و تقوای سیاسی بر کشور حاکم شود. فلسفه بعثت پیامبر اسلام و انقلاب اسلام، اخلاق بود. پیامبر فرمود: «بعثت لأتم مکارمالاخلاق.» باید به هدف بعثت برسیم. منبع:مشرق
تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/4/5 | نویسنده : alamdarbasir
پیشنهاد جدید پدافندی روسیه
تخصص اصلی گلادیاتور درگیری با موشکهای بالستیک است اما تهدید اصلی پیش روی ایران، حملات کروزها و جنگندهها از ارتفاع بسیار پائین است؛ جایی که در محدوده توان این سامانه نیست و در عین حال، سامانه باور 373 ایران نیز در مراحل مناسبی از طراحی و ساخت قرار دارد.
به گزارش علمدار بصیر: چند سالی است که ماجرای سامانه دفاع هوایی موشکی «اس-300» در کشورمان بر سر زبانها افتاده است. طبق اخبار موجود ایران در سال 2007 این سامانه را به کشور سازنده یعنی روسیه سفارش داده و به طور معمول هم میبایست چند وقتی صبر میکرد تا آنها را تحویل بگیرد اما در آستانه ارسال این سامانهها به ایران برخی دلایل واضح و پنهان، مانع از اجرای این قرار داد شد.
در ادامه نیز رئیس جمهور وقت روسیه با بهانه قراردادن قطعنامه 1929 شورای امنیت سازمان ملل، قرارداد کشور خود با ایران را یکجانبه لغو کرد. پس از آن بود که ایران با طرح دعاوی حقوقی در دادگاهی بین المللی درخواست دریافت غرامت 4 میلیارد دلاری برای عدم اجرای قرارداد 800 میلیون دلاری خرید سامانههای اس-300 را مطرح کرد. روسها در ابتدا این حرکت را چندان جدی نگرفتند اما با روشن شدن اینکه شانس چندانی برای صدور رأی به نفع آنها وجود ندارد واکنشهای خود را آغاز کردند. طبعاً پیشنهادهای سیاسی و ترساندن ایران از کاهش حمایت روسیه اولین حربه آنها بود که اتفاقات دیگری این اهرم فشار را از آنها گرفت. چندی پیش هم پیشنهاد مضحک جایگزینی سامانه «تور-ام-1» به جای اس-300 مطرح شد که صرف نظر از موجود بودن این سامانه به تعداد زیاد در ایران اساساً رده عملکردی این دو سامانه بسیار متفاوت بوده و قابل مقایسه نیستند. اما در روزهای گذشته خبری به نقل از یکی از روزنامههای روسی منتشر شد که محتوای آن درخواست روسها برای پذیرش نوع دیگری از سامانه اس-300 با نام «اس-آ-23 گلادیاتور» به جای سفارش ایران در ازای پس گرفت شکایت بود. از این رو در گزارش پیش رو به معرفی سامانه گلادیاتور و مقایسه آن با دو نمونه از سامانه اس-300 میپردازیم. به گزارش مشرق، کار روی سامانه اس-300 با هدف دفاع از تأسیسات ثابت، مراکز اقتصادی و فرماندهی در اواخر دهه 1960 در شوری سابق آغاز و در حدود 10 سال بعد نسل اول آن وارد خدمت شد. این سامانه دارای سه نوع اصلی است: «اس-300پی» به عنوان نوع اصلی پدافند زمینی، «اس-300اف» برای استقرار بر روی شناورهای دریایی و «اس-300وی» برای دفاع ضد موشکهای بالستیک. طراحی اس-300 نشان از ورود به فضای جدیدی از سامانههای سطح به هوا بود که بعدها ناتوانی مشخص شده از تسلیحات سطح به هوای روسی در جنگ الکترونیک در درگیریهای نظامی مختلف در بهسازی آن و توسعه مدلهای مطرح مانند پی-ام-یو نقش بسزایی داشت همانطور که نتایج رزمایشهای ناتو با حضور این سامانه که در اختیار کشورهای اروپای شرقی بوده تأیید کننده قابلیت بالای آن در برابر اخلالگرهای هوا و سطح پایه است. همچنین باید اشاره کرد ضعفهای سامانه اصلی دوربرد روسیه یعنی «اس-200» نیز در شکلگیری اس-300 با رویکردها و نوآوریهای خاص آن نقش مهمی داشته است از جمله بزرگی موشک سامانه فوق با حمل و نقل سخت، سوخت مایع بودن پیشران و دردسرهای آن، مانورپذیری کم، تعداد کم روی هر پرتابگر، نیازمندی بالا به تعمیر و نگهداری، زمان بارگذاری زیاد موشک روی پرتابگر، زمان آماده به کار کم و قابلیتهای پائین در انهدام هواپیما و موشک کروز(در نمونههای اول اس-200). به مرور نمونههای جدید سامانه اس-300 نیز ساخته شده و خصوصاً پس از فروپاشی شوروی سابق نمونههای دگرگون شده و کاملاً روزآمد آن برای صادرات ارائه شدند. نمونههای جدید این سامانه که مشتریان بیشتری دارند به رادارهای آرایه فازی و موشکهای جدید مجهز بوده و قابلیت مقاومت بسیار بالا در شرایط جنگ الکترونیک دارند. بنا بر اطلاعات موجود نمونه سفارش داده شده توسط کشورمان «اس-300پی-ام-یو-1» بوده است که قابلیتهای مناسبی از جمله توان شناسایی اهداف در برد 300 کیلومتری، برد درگیری 5 تا 150 کیلومتر با اهداف بسته به نوع موشک مورد استفاده، امکان درگیری همزمان با 6 هدف در ارتفاع 10 متر تا 27هزار متر را دارد. بنابر ادعای شرکت صادرات تسلیحات روسیه بر خلاف نسلهای اول اس-300 این نمونه کاملاً متحرک بوده و در مدت کوتاه 5 دقیقه آماده به کار شده یا از حالت آماده به کار قابل جابجا کردن خواهد بود.
![]() پرتابگر موشک در سامانه اس-300-پی-ام-یو-2
موشک اصلی این سامانه قابلیت درگیری با اهدافی تا سرعت 2800 متر بر ثانیه (بیش از 10هزار کیلومتر بر ساعت) را دارد که به معنی قابلیت انهدام هر هواپیمای جنگی و موشک کروز مافوق صوت ساخته شده و بسیاری از موشکهای بالستیک تاکتیکی و میانبرد است. موشکهای مختلف اس-300پی-ام-یو-1و2 سرعتهایی در حدود 1700 تا 2000 متر بر ثانیه دارند که به معنی رسیدن به بیشینه برد در زمان متوسط 53 تا 97.5 ثانیه در بردهای مربوطه 90 تا 195 کیلومتر خواهد بود. سامانه اس-300 میتواند به شبکه رادارهای روسی مانند «نبو»، «کاستا» و «گاما» از طریق سامانه کنترل و فرماندهی «پولیانا» متصل شود که بنابر اطلاعات منتشر شده برخی از این تجهیزات از جمله سامانه پولیانا در ایران موجود هستند. مشخصات این دو نمونه از سامانه اس-300 به همراه دو نمونه در حال خدمت از نوع اس-300وی در جدول زیر ارائه شده است. ![]() ![]()
موشک 9M83 سمت چپ و 9M82 سمت راست تصویر
نمونه بعدی این نوع با نام «اس-300وی-ام» نیز توسعه یافته که میتواند به کمک موشکهای بهسازی شده از جمله «9M83ME» با اهدافی تا 50 درصد سریعتر و 60 درصد سطح مقطع راداری(RCS) کمتر و موشکهای بالستیک تا 2.27 برابر دوربردتر درگیر شود. البته در هر دو نسل اس-300وی، قابلیتهای موشک گلادیاتور از جاینت کمتر بوده و اطلاعات مندرج در جدول فوق برای این نوع از اس-300 بیشتر مربوط به موشک جاینت است. بنابر اطلاعات منتشر شده، سامانه پیشنهادی روسیه به ایران به جای سفارش قبلی از نوع اس-300وی-ام است که هر چند در ظاهر برتریهایی بر نمونه مد نظر ایران دارد اما نگاهی دقیقتر به مشخصات آن گویای وجود نکات مبهمی است، خصوصاً با در نظر داشتن این نکته که ایران میتوانست در همان سال 2007 سامانهای از نوع اس-300وی-ام را سفارش دهد.
![]() پرتابگر 4 تایی موشک گلادیاتور و دو تایی موشک جاینت در سامانه اس-300وی
نکته اول اینکه خانواده اس-300پی برای حفاظت از تأسیسات ثابت و مراکز فرماندهی توسعه یافته ولی اس-300وی گلادیاتور برای دفاع از صحنه عملیات زمینی. این تفاوت در هدف طراحی طبیعتاٌ در قابلیتهای مدنظر و حاصل شده نیز تأثیر داشته است. مثلا حجم حمله هوایی قابل دفع، میزان ماندگاری در طیف حملات مختلف و پایداری در برابر حملات الکترونیکی. هر چند بهسازیهای بعدی، قابلیتهای اس-300پی و اس-300وی را به هم نزدیکتر کرده اما هنوز تفاوتهای مهمی در این دو نوع وجود دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم. برای توضیح بیشتر باید گفت تحرک و پراکندگی نیروها در صحنه عملیات یکی از برتریهای ذاتی دفاعی آنها است. از این رو توانمندی گلادیاتور میتواند برای این مأموریت کافی باشد اما ایران اس-300پی-ام-یو-1 را برای دفاع از تأسیسات ثابت و البته متمرکز خود میخواهد که از قضا توانمندی این نوع اس-300 برای این مأموریت بیشتر است. بنابراین امتناع از تحویل سامانه بهتر(در زمینه مربوطه) به معنی میل به عدم رساندن توانمندی دفاعی ایران به بیشینه ممکن است. نکته دیگر اینکه برخی از توانمندیهای گلادیاتور که با مطالب فوق هم بیارتباط نیست دارای ابهامات اساسی است که مهمترین آنها مدت زمان عملکرد پیوسته سامانه بوده که به 48 ساعت محدود است. همانطور که میدانیم این ایراد مهم در سامانه اس-200 در اختیار ایران نیز وجود داشت که متخصصان کشور با تلاش فراوان چند ساله موفق به رفع آن و بهسازی کامل این سامانه شدند. این در حالی است که به نظر میرسد سامانههای سری پی-ام-یو دارای چنین نقصی نیستند. مورد دیگر توانمندی بالاتر نمونههای پی-ام-یو در کشف و ردگیری تعداد بیشتری هدف نسبت به گلادیاتور است هرچند که پی-ام-یو-1 توانایی درگیری با تعداد کمتری هدف نسبت به آن دارد. هر چند ممکن است در عمل صدها هدف، کاملاً همزمان در یک حمله شرکت نکنند اما ایدهآل، دستیابی به بهترین سامانه ممکن و اگر مقدور نشد سامانه پائینتر از آن است. البته با گسترش کاربرد اهداف کاذب پروازی شاید سامانههایی مانند اس-300 نیز به مرز اشباع توان ردگیری همزمان خود برسند که در اینصورت 40 هدفی که گلادیاتور کمتر از نمونههای پی-ام-یو ردگیری میکند مشکل ساز خواهد شد. ![]() رادار کشف هدف 9-اس-15 با برد 250 کیلومتر
همچنین دقت داریم تخصص اصلی گلادیاتور درگیری با موشک های بالستیک است اما تهدید اصلی پیش روی ایران حملات موشکهای کروز و جنگندهها از ارتفاع بسیار پائین است جایی که در محدوده توان موشکهای این سامانه نیست زیرا کمینه ارتفاع هدف قابل درگیری برای آن 25 متر است در حالی که نمونههای پی-ام-یو میتوانند با اهدافی در ارتفاع پروازی 10 متری هم درگیر شوند. جالب اینکه ارتفاع پرواز موشکهای کروز هم به طور معمول بین 10 تا 20 متر است. ![]() پرتابگر موشکهای گلادیاتور و جاینت
همچنین باید توجه داشت هر چند نسل بعدی اس-300وی-ام در آینده نزدیک به سازمان دفاع هوایی روسیه میپیوندد اما سامانه اس-400 که سلاح اصلی دفاع هوایی موشکی این کشور است از اس-300پی-ام-یو-2 به وجود آمده است نه خانواده اس-300وی. به علاوه اصول طراحی بیان میکند دستیابی به سرعت و سقف پرواز بالاتر مستلزم صرف هزینه بیشتر است بنابراین به احتمال زیاد موشکهای بزرگتر سامانه گلادیاتور از نمونههای پی-ام-یو کمی گرانتر هم هستند که این موضوع هم هزینه انهدام هدف را افزایش میدهد. هرچند که بدون اطلاع دقیق از قیمت تمام شده این موشکها برای هر خریدار نمیتوان در این مورد قضاوت قطعی نمود. همانطور که پیشتر نیز اشاره شد سامانه اس-300وی دارای سه نسل است. اطلاع دقیق و قطعی از اینکه کدامیک از آنها مورد پیشنهاد روسیه بوده بسیار مهم است خصوصاً اینکه در سامانه اس-300وی-ام، برد 200 کیلومتری درگیری مربوط به موشک جاینت است نه موشک گلادیاتور. ![]() پرتابگر موشک در سامانه اس-300وی-ام
به گزارش مشرق، باید توجه داشت روسیه همین نوع سامانه را به کشورهای ترکیه و عربستان نیز پیشنهاد کرده است که میتواند به معنی عدم تمایل روسها به تقویت ایران بیش از این دو کشور و القای نوعی افزایش متوازن در توان دفاعی این سه کشور باشد ضمن اینکه این سامانه قابلیت دفاع ضد بالستیک دو کشور عربستان و ترکیه را افزایش خواهد داد در موقعیتی که موشکهای بالستیک ایران از نقاط قوت مهم توان نظامی آن به شمار میروند. به علاوه میتوان انتظار داشت نیروهای ناتو و آمریکا پس از ورود این سامانهها به این دو کشور اجازه داشته باشند تمام اجزاء و دادههای عملکردی و توان واقعی آن را بررسی و ارزیابی کنند که در اینصورت عملاً این سامانه مزیت عمدهای برای ایران تا زمان اجرای بهسازیهای بومی روی آن نخواهد داشت. ذکر این نکته نیز ضروری است که کشورمان ایران چند سالی است به طور جدی بر روی سامانه جایگزین اس-300 با نام «باور-373» کار کرده است که بنا بر اعلام مسئولان مربوط، توانمندیهای آن قابل مقایسه و در برخی موارد برتر از نمونه خارجی است بنابراین در شرایط فعلی بین پذیرش پیشنهاد جدید روسیه و یا پافشاری(تا حد امکان) برای دریافت سامانه مد نظر باید انتخاب هوشمندانهای صورت گیرد. دست کم توجه به میزان توانمندی عملی قابل دستیابی توسط باور-373 در هر یک از مأموریتهای ضد کروز و ضد بالستیک میتواند به انتخاب بین گلادیاتور (با توان ضد بالستیک بهتر) اگر توانمندی ضد کروز باور-373 برتر از آن یا کافی باشد یا نمونههای اس-300پی-ام-یو (با توانمندی ضد کروز بهتر) یاری کند. همانطور که در اوائل دهه 1990 میلادی نیز روسیه ایران را بین دو راهی انتخاب خرید زیردریایی یا ناوچه موشک انداز قرار داد که نتیجه انتخاب زیردریایی، دست برتر ایران در میان نیروهای دریایی کشورهای همسایه است در حالی که انواع شناورهای نظامی کوچک و بزرگ زودتر از زیردریاییهای همرده در کشورمان ساخته شدهاند. در پایان باید گفت به طور معمول عقد یک قرارداد جدید با روال عادی برای خرید سامانه جدید در سفر آتی رئیس جمهور به مسکو آنطور که در رسانهها مطرح شده احتمالاً دریافت آن را به چندین ماه یا شاید سال دیگر مؤکول میکند در حالی که ظاهراً سامانههای مد نظر ایران تولید شدهاند. البته اگر بتوان روی تمایل روسها به فرار از پرداخت غرامت سنگین 4 میلیارد دلاری و عدم تکرار بیتعهدی اخیر حساب کرد این مدت زمان تحمیلی اگر برای دریافت سامانهای بهتر از سفارش قبلی ایران صرف شود مثلاً اس-300پی-ام-یو-2 ، قابل قبولتر خواهد بود. در هر صورت امیدواریم میل به پایان دادن ماجرای اس-300 به اتخاذ تصمیم نادرست و عجولانه در این زمینه منجر نشود. البته اعلام جزئیات بیشتر و قانع کنندهتر از باور-373 نیز میتوانست به نرمتر شدن طرف خارجی کمک کند همانطور که پس از تحویل ناوشکن(ناو محافظ) جماران این موضوع به عینه اتفاق افتاد. منبع:مشرق
تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/4/5 | نویسنده : alamdarbasir
|
|
تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون |