" سلام بر شما ... از این که از علمدار بصیر بازدید نمودید ، بسیار خرسندیم . از طریق نظرات می توانید پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید "

 

آخرین مطالب
پیوند دوستان

عکسی از دفتر کار دکتر روحانی!
 

 





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/4/10 | نویسنده : alamdarbasir
بانوی نخست قطر، همواره نخست‌وزیر را اصلی‌ترین دشمن خود می‌دانست زیرا حمد بن‌جاسم همواره در صدد کودتا علیه حمد بن‌خلیفه و دنبال فرصتی برای نشستن بر تخت سلطنت بود. ملکه قطر که این موضوع را درک و تلاش کرد فرزند خود را برای جانشینی پدر آماده کند و فرصت کودتا را از حمد بن جاسم بگیرد.
 کشور قطر(Qatar) در جنوب غربی قاره آسیا، در خاورمیانه و در بخش جنوبی خلیج فارس واقع شده‌است.
      
     

" قطر" (Qatar)


این کشور از سه جهت غرب، شمال و شرق توسط آب های خلیج فارس احاطه شده است. این کشور با عربستان سعودی مرز مشترک زمینی، و با کشورهای بحرین و امارات متحده عربی مرز دریایی دارد. قطر 11 هزار و 493 کیلومترمربع مساحت دارد.

 
پایتخت این کشور پادشاهی، دوحه است. خاک شبه جزیره قطر لم یزرع بوده و به دلیل شوری برای کشاورزی مناسب نیست، به همین علت به مرور زمان اقتصاد این کشور بر اساس دامپروری، چادرنشینی، ماهی گیری و صید مروارید بنا شده است. با کشف نفت در سال 1939 توسط انگلیسی ها به تدریج اقتصاد قطر تغییر کرد.

قطر ذخائر نفتی و گازی عظیمی دارد بطوری که توانسته جایگاه سوم کشورهای تولید کننده گاز طبیعی بعد از روسیه و ایران را کسب کند. درآمد بالای حاصل از فروش نفت در دهه های گذشته قطر را به یک کشور ثروتمند در بعد جهانی تبدیل کرده است. سرانه تولید ناخالص داخلی قطر حدود سه چهارم کشورهای اروپایی است.

یک مؤسسه مالی بین المللی وابسته به بانک جهانی می گوید: «قطر با افزایش درآمد سرانه خود به رقم 106 هزار دلار، در سال 2012 جای گاه خود به عنوان ثروتمندترین کشور جهان را حفظ کرده است.» با توجه به درآمدزایی بالا و جمعیت کم، میزان فقر در این کشور کوچک بسیار کم است. دولت قطر توانسته نسبتاً سطح رفاه مطلوبی برای مردم ایجاد کند. میزان پائین فقر از تمایزات اصلی قطر با کشورهایی مانند یمن، بحرین، مصر، تونس و لیبی است. قطر با پیشدستی در استفاده از میدان گازی پارس جنوبی توانسته بیش از ایران از این میدان بهره برده و به همین دلیل، رشد اقتصادی 20% را تجربه کند.

 

البته با یک دید عمیق تر نسبت به تجمع ثروت در این منطقه نفت خیز نکاتی در مورد ساختار اقتصادی ایجاد شده در این ناحیه ذهن را به خود مشغول می کند.

وضعیت این دست کشور های نفت خیز نشان می دهد که بلوک غرب در دهه های اخیر همواره سعی داشته آن ها را به عنوان الگویی موفق درحوزه گذار از سنت به مدرنیته مقابل دیدگان سایر ملل منطقه و به خصوص ایران قرار دهد. در این کشورها از درآمدهای نفتی به جای استحکام امور زیر بنایی و ساختاری و حرکت به سمت خوکفایی اقتصادی، به سطح عمومی زندگی و ترویج مصرف گرایی پرداخته می شود.



 


قطر در سال 2022 میزبان مسابقات جام جهانی فوتبال خواهد بود. با توجه به برنامه‌ها و پروژه‌های عظیمی که دولت این کشور تدارک دیده است از جمله احداث چندین استادیوم مدرن و مجهز به فن آوری روز دنیا، رویکرد راهبردی دوم ایالات متحده به ذهن خطور می نماید که تنها کشورهایی که از حمایت قدرتمندان برخوردار باشند توانایی حضور موثر در عرصه جهانی را خواهند داشت.

از آن جایی که شرکت های امنیتی رژیم صهیونیستی امنیت جام جهانی فوتبال 2022 را به عهده گرفته اند، دور از انتظار نخواهد بود این کشور در آینده ای نه چندان دور به محور و کانون طرح های  اسرائیلی عربی در منطقه راهبردی خلیج فارس تبدیل شود.



 
      
واگذاری جام جهانی به قطر برای پادشاه و همسر وی آن قدر شعف و شادی ایجاد نمود که نتوانستند در اظهار نظرهای رسانه ای هدف اصلی خود را از برگزاری این مراسم پنهان دارند. در مراسم موافقت فیفا با درخواست میزبانی قطر، شیخ حمد اظهار داشت: «قطر در این مرحله نمایندگی خاورمیانه را در جامعه جهانی بر عهده خواهد داشت و پیام این کشور به مردم سراسر دنیا پیام صلح و دوستی خواهد بود.» به راستی قطر به چه علتی در اجرای این مسابقات در خاک این کشور اصرار می ورزد و چرا جامعه جهانی را مخاطب پیام صلح و دوستی قرار می دهد؟

      
ملکه قطر نیز در این باره اظهار داشت: «اکنون وقت مناسبی برای برگزاری جام جهانی فوتبال در خاورمیانه است تا جهان تعریف دیگری از ماهیت منطقه داشته باشد». وی پیشتر گفته بود: «هر بار فیفا تاریخ ساز شده است. در سال 2022 ما توانایی حل مشکلات خود را پیدا خواهیم کرد که قبلا خارج از چارجوب فعالیت‌های ورزشی نتوانسته بودیم آن ها را حل و فصل کنیم.» مغز متفکر قطر در برابر رأی دهندگان به برگزاری جام جهانی 2022 در دوحه اظهار داشت: «برگزاری این جام در قطر بر این نکته تأکید دارد که این بازی فراخوانی برای برخورد اندیشه‌های شرق و غرب است تا در اثر آن، از اختلافات منطقه کاسته شود. من از همین جا دعوت می کنم درباره آنچه که امکان تحقق آن در خاورمیانه وجود دارد، عمیقاً فکر کنید.» از سوی دیگر رئیس پرونده نامزدی قطر برای جام جهانی گفت: «برگزاری این جام در دوحه چهره خاورمیانه را تغییر خواهد داد. ما سیاست عدم تبعیض را در پیش گرفته ایم. بنابراین ورزشکاران اسرائیلی می توانند بدون هیچ مشکلی در این جام شرکت کنند.»

جوامع امروز از لحاظ فرهنگی و اقتصادی و ... با سرعت به سمت نظم جهانی واحد در حرکت خواهند بود. در چند دهه اخیر لیبرالیسم بر این اسب چموش تحولات سوار بوده است، اما با توجه به موج بیداری به وجود آمده در منطقه دیگر تضمینی بر وفای این اسب به سوار خود وجود ندارد.




کودتای پسران علیه پدران

در بحبوحه جنگ جهانی دوم یعنی در سال 1949، شیخ علی بن عبد الله به سلطنت رسید و تا سال 1972 میلادی به حکومت خود ادامه داد. در سال 1971 بعد از شکست اعراب از اسرائیل قرار بود قطر به امارات ملحق شود، تا حیاط خلوت انگلیس در دل بلاد اسلام انسجام بیشتری پیدا کند اما هر دو کشور خواهان استقلال بودند. شاید دلیل این درخواست ترس از مهمان ناخوانده ای بود که قصد داشت بر سر سفره غنائم نفتی خاورمیانه سهمی داشته باشد. این مهمان ناخوانده ایالات متحده امریکا بود که در جریان قرارداد "سایکس پیکو" که طبق آن کشورهای عربی که جزو قلمرو عثمانی بودند در سال 1920 میلادی میان فرانسه و انگلیس تقسیم شدند، حضور نداشت و آمده بود تا این حضور کم رنگ را در کوتاه ترین زمان ممکن جبران نماید.

 

پنج ماه پس از اعلام استقلال قطر یعنی در 22 فوریه 1972 "شیخ خلیفه" ولی عهد قطر طی یک کودتای آرام و با توافق اعضای خانواده آل ثانی، شیخ احمد حاکم وقت قطر را که در ایران به سر می برد از قدرت بر کنار ساخت. به دنبال این کودتا "شیخ عبدالعزیز" پسر امیر مخلوع تحت نظارت قرار گرفت و سرانجام مجبور شد به عربستان فرار کند. دو دهه بعد و در سال 1995 "شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی" در سن 43 سالگی طی یک کودتای آرام و بدون خونریزی پدر خود "شیخ خلیفه" را از قدرت برکنار ساخت و اکنون 18 سال است که زمام امور قطر را در دست دارد. وی به تازگی قدرت را به تمیم بن حمد آل ثانی فرزند خود واگذار کرد.

 
در سال 1991 از قطر به عنوان پایگاه نیروهای بین المللی در جنگ خلیج فارس استفاده شد و از آن روز بود که جانشینان انگلیس، آمریکا به این ملک همانند انبار ذخیره اسلحه نگریستند و نخبگان سیاسی آن را نیز همانند مجموعه ای فرض نمودند که طی یک بازه زمانی طولانی با ظرافت و دقت باید پروار می شدند تا آن موقع که ملل مسلمان در یک پیچ تاریخی همچون بیداری اسلامی قرار می گیرند، این مجموعه پروار شده در مقابل پای امپریالیسم ذبح شود. شاهد این سخن نظریه معروف هنری کیسینجر استراتژیست برجسته آمریکایی است. بنا بر نظریه معروف "ایگنتوس" مطرح شده از سوی "هنری کیسینجر" مالکیت اعراب بر نفت عاریتی است و دلیلی برای تسلط آنها بر منابع ارزشمند نفتی به صرف خاطر مالکیت زمینی وجود ندارد.

 
حاکمان بی واسطه منطقه
پس از به ثمر نشستن انقلاب اسلامی ایران استعمار جدید منطقه که از اهمیت استراتژیک منطقه خلیج فارس به عنوان "heart land" با خبربود؛ تمام تلاشش را برای حفظ و بسط حضور خود به کار بست. در بحرین به گونه ای و در قطر به گونه دیگر. بزرگ ترین پایگاه آمریکا در منطقه العدید قطر واقع شده است. بیشتر از 8 هزار نیرو و پایگاه امریکایی دیگری نیز در قطر مستقر هستند. تجهیزات و تعداد نظامیان آمریکایی در قطر بیشتر از پایگاه پنجم دریایی آمریکا در بحرین است.

براساس نوشته نشریه "وال استریت ژورنال" پایگاه هوایی آمریکا در قطر بزرگ ترین پایگاه هوایی این کشور در خاورمیانه است بطوری که طول باند آن 4500 متر بوده و غول پیکرترین هواپیماها می توانند در آن به زمین بنشینند. این پایگاه هوایی با هزینه ای بالغ بر یک میلیارد دلار احداث شده است. قطر دارای 12 فروند هواپیمای جنگی است اما 3 هزار نظامی آمریکایی در آن حضور دارند و از آنجا هواپیماهای حامل تانک و سایر تجهیزات نظامی و هواپیماهای جاسوسی آمریکا به سمت افغانستان به پرواز در می آیند.

 


رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت الله خامنه ای در آذرماه سال 1389 در دیدار با امیر قطر، با اشاره به اهمیت امنیت در منطقه بویژه منطقه خلیج فارس تأکید کردند: «امنیت در منطقه خلیج فارس تبعیض پذیر نیست زیرا اگر منطقه امن باشد، همه کشورهای منطقه از آن سود خواهند برد ولی اگر امنیت منطقه خدشه دار شود، همه کشورهای این منطقه نیز نا امن و متضرر خواهند شد.»

رهبر انقلاب در این دیدار با اظهار گلایه از برخی کشورهای منطقه که متوجه اهمیت بالای امنیت در منطقه خلیج فارس نیستند، افزودند: «متأسفانه آمریکایی ها و صهیونیست ها نیز به ذهنیت این کشورها و متوجه نبودن آن ها به اهمیت امنیت منطقه، دامن می زنند.» ایشان همچنین موضوع وحدت شیعه و سنی در منطقه را بسیار مهم خواندند و تأکید کردند: «شیعیان و اهل سنت منطقه سال های متمادی در کنار یکدیگر با صفا و صمیمیت زندگی کرده اند اما برخی تلاش دارند تا این فضای صمیمی را از بین ببرند و برخی اختلاف های عقیدتی شیعه و سنی را به یک اختلاف اجتماعی تبدیل کنند.»


این بیانات در سال 89 ایراد شده است اما حضرت آیت الله خامنه ای با ظرافت تمام از نقشه های شوم استکبار جهانی در سال های 90 و 91 پرده برداشتند. گمان می رود بیش از آن که مخاطبان این پیام در آن دیدار سیاستمداران قطر باشد بیگانگان حاضر در منطقه بوده اند و الا این ملاقات نه به خاطر تکریم پادشاه بلکه به خاطر توجه به اندیشه ای است که تحت نام القاعده بر گرده هدف متعالی بیداری اسلامی سوار شده و اگر علاجی برای آن تدبیر نشود روز به روز بر گستره آن افزوده خواهد شد. پادشاه قطر می داند که کشورش قبل از آن که حیات خلوت و انبار سلاحی برای آمریکا باشد حریم ایران است و ایرانیان زیادی در آن ساکن هستند. ضمن آن که ایران نسبت به حریم خود بی اهمیت نبوده و نیست. موج بیداری اسلامی مطرح شده از سوی امام خامنه ای دیر یا زود به این ناحیه خواهد رسید.

 
رد پای قطر در اکثر کشور های انقلاب کرده یا در شرف انقلاب دیده می شود، مانند میانجی‌گری در ششمین جنگ دولت یمن با حوثی‌ها، تلاش در ایجاد ثبات در لبنان، میانجی‌گری در مسائل دارفور سودان، جنگ 22 روزه غزه، حضور در حمله به لیبی و تحولات این کشور، موضع تهاجمی نسبت به تحولات سوریه و همچنین میزبانی نیروهای خارج شده آمریکایی و جنگنده‌های آن از عربستان پس از حادثه 11 سپتامبر و برقراری روابط نسبتاً باز با رژیم صهیونیستی و ارتباط مسالمت‌آمیز با همسایگان و حتی رابطه با فتح و حماس . یکی از اهداف این تحرکات یافتن مشروعیت برای نظامی است که با کودتا می آید و با اغفال مردم و اختناق حکومت می کند و با کودتا دگرگون می شود. این نوع نظام ها که بویی از دموکراسی نبرده اند و از مردم این کشور که از حق شهروندی برخوردارند نیز دخالتی در روند جابجایی سیاسی در کشورشان ندارند این گونه حداقل در خارج از مرزهای خود باید بتوانند دوستانی بیابند.

 
برای این منظور با حمایت از انقلاب مصر و تخصیص بودجه، به خود حق دخالت در مواضع این حکومت را می دهد و از طرف دیگر فضای انقلابی را در چشم مردم آزادی خواه غبار آلود می نماید.

 
در سال 1996 شبکه ماهواره ای الجزیره یا همان "بی.بی.سی عربی" با سرمایه ای بالغ بر 150 میلیون دلار تاسیس شد. هدف از راه انداری این شبکه کسب اعتماد در مخاطبان جهان عرب عنوان شده است. البته آمریکا و اسرائیل در ظاهر با راه اندازی این شبکه مخالفت کردند و آن را هدف حملات خود قرار دادند.

بی اعتنایی این شبکه به آلام مردم بحرین و جانبداری آشکار آن از تروریست های سوریه باعث شد تا این شبکه خبری نتواند به عنوان یک رسانه مستقل در منطقه مطرح باشد .

      
با توجه به وهابی بودن حاکمیت در قطر عملاً بیشترین نفوذ در وضعیت سیاسی و فرهنگی جامعه متعلق به این فرقه است و از آنجایی که القاعده مولود وهابیت است به طالبان برای گشایش دفتر در دوحه مجوز رسمی داده شده است.

      
 بیش از 50 درصد جمعیت سنی مذهب قطر مذهب وهابی دارند. خانواده پادشاهی آل ثانی وهابی هستند از این رو وهابیون بیشترین نفوذ در وضعیت سیاسی و فرهنگی جامعه را دارند. شیعیان قطر در بازار این کشور نفوذ قابل توجهی دارند.

منبع اصلی قانونگذاری شریعت یا حقوق اسلامی است. قطر به علت مهاجرپذیر بودن در دهه های گذشته دارای فرهنگ واحدی نیست و حضور اتباع کشورهای مختلف، این کشور را به صورت ترکیبی از فرهنگ های مختلف در آورده است بطوریکه قطری‌های اصیل کمتر از یک‌سوم جمعیت قطر را تشکیل می‌دهند. از جمعیت قطر40 درصد عرب، 18 درصد هندی، 18 درصد پاکستانی و 10 درصد ایرانی هستند. به علت همسایگی قطر و ایران طبیعت انسانی و اجتماعی قطر تا حدودی شبیه فرهنگ اجتماعی مردم جنوب ایران است.


بانوی اول قطر و زن محوری

دولتمردان قطر در گذشته هیچ گونه نقش و یا حقوقی برای زنان قایل نبودند. با روی کار آمدن شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی، دولت این کشور در راستای اجرای اقدامات دمکراتیک در کشور و برداشتن سانسور و نظارت دولت بر مطبوعات و بعضی از آزادیهای فردی و اجتماعی، نسبت به برطرف کردن بعضی از قیود سنتی از زنان و استیفای حقوق اجتماعی و مدنی آنان وعده داد.

در این بین «شیخه موزه» بنت مسند، همسر امیر قطر نقش مهمی در ایجاد تحرک در جامعه زنان و آشنا نمودن آنان به نقش و وظایف اجتماعی شان بر عهده داشته است. «شیخه موزه» با شکستن به عنوان اولین همسر یکی از رهبران منطقه در رأس یک هیأت فرهنگی و آموزشی غالباً متشکل از زنان روشنفکر قطری از برخی کشورهای غربی دیدار به عمل آورده و با رؤسای مؤسسات دانشگاهها و مراکز فرهنگی و آموزشی آن کشورها گفت وگو کرده است.


      
تأثیر شیخه موزه بر وضعیت زنان در قطر به گونه ای پررنگ و ملموس است که یک دختر جوان دانشجوی قطری در این باره می گوید: «ملکه بهترین اتفاق ممکن برای قطر بود... او الهام بخش همه ما است، از زمانی که او ملکه شده قطر صددرصد عوض شده است.». اگر خانم المسند را الگوی بانوان قطر بدانیم باید گفت که بانوان قطر با سرعت به سمت اصلاحات لیبرالی در حال حرکت اند و از طرفی این اصلاحات در تعارضی آشکار با قواعد جامعه اسلامی خواهد بود. باید انتظارداشت این کشور به سرعت به شکل یک جامعه مصرفی تبدیل گردد. از سویی با حمایت های خانم المسند از آموزش و تحصیل زنان پیش بینی می شود در آینده نه چندان دور کادر مدیریتی کشور قطر از حضور بانوان تحصیل کرده بهره بیشتری ببرد.

 
مهمترین اقدامات عملی دولت قطر در جهت اعطای حقوق فردی و اجتماعی زنان:

ـ اجازه رانندگی و هدایت خودرو به زنان

- دستورالعمل هیأت دولت به سازمان ها و ارگان ها و شرکت های دولتی و خصوصی جهت استخدام زنان تحصیلکرده قطری و در همین راستا تعیین خانم شیخه المحمود اولین زن قطری به عنوان قائم مقام وزارت آموزش و پرورش و فرهنگ

- اجازه به زنان جهت شرکت و نامزدی در اولین دوره انتخابات شورای شهرداری ها در قطر

در سالهای اخیر بیش از 70 درصد از مجموع دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه قطر را زنان و دختران تشکیل داده اند. این امر به خاطر این است که مردان به راحتی جذب بازار کار می شوند و اشتیاقی برای ادامه تحصیل ندارند. افزایش فارغ التحصیلان زن موجب بروز مشکلات عدیده ای برای دولت از جمله معضل بیکاری در بین اقشار تحصیلکرده زنان شده است. با توجه به لزوم رعایت تقیدات مذهبی و سنتی از سوی خانواده و اجتماع، پیدا کردن شغل مناسب برای زنان بسیار دشوار است. بنابراین تنها درصد محدودی از مجموع 1000 فارغ التحصیل زن قطری جذب بازار کار می شوند. تعدد زوجات، طلاق و پدیده پیردختری سه معضل اساسی جامعه زنان قطر را تشکیل می دهند.

 

آیا بانوی اول قطر، رقبا و هووهای خود را حذف کرد؟
خانم المسند به عنوان بانوی اول کشور طی چند دهه گذشته تأثیرات فراوانی بر تحولات سیاسی و اجتماعی قطر گذاشته است. از زمان ورود به خانواده آل ثانی و ازدواج با ولیعهد (حمد بن خلیفه آل ثانی) تا انجام کودتایی آرام و بدون خون ریزی و نشاندن همسر بر مسند حکومت (در زمان حیات پدر پادشاه اش) تا کناره گیری پادشاه (شیخ خلیفه آل ثانی)، تأثیر بی بدیل ایشان در جهت دادن به حاکمیت بسیار جای تأمل دارد. بخصوص برای زنان نخبه فمینیست که یکی از دغدغه ها و نگرانی های اصلی وی مربوط به گستره حضور زنان در دنیای سیاست و روابط بین الملل است. می گویند موزه «عرابه» کودتا بود که همسرش را به کاخ امیری رساند همچنین تمام طرح های پس از کودتا برای حذف رقبا با هماهنگی کامل موزه با شیخ حمدبن جبر آل ثانی وزیر امور خارجه کنونی قطر بوده است.

بانوی نخست قطر، همواره "حمد بن جاسم آل ثانی" نخست وزیر را اصلی ترین دشمن خود می دانست زیرا حمد بن جاسم نیز به نوبه خود، همواره در صدد کودتا علیه حمد بن خلیفه بوده و دنبال فرصتی برای براندازی وی و نشستن بر تخت سلطنت بود.

ملکه قطر که این موضوع را درک کرده بود، تلاش بسیاری را انجام داد تا فرزند خود را برای جانشینی پدر آماده کند و فرصت کودتا را از حمد بن جاسم بگیرد که در نهایت این اتفاق، هفته گذشته رخ داد و حکومت به پسر وی منتقل شد.

پس از زمزمه‌های فراوان رسانه‌های دنیا مبنی بر جابه جایی قدرت در قطر، حمد بن خلیفة آل ثانی در سخنانی رسماً از عرصه سیاسی این کشور کناره گیری کرد.

«شیخ تمیم بن حمد بن خلیفة آل ثانی»، ولیعهد قطر در تاریخ سوم ژوئن 1980 در «دوحه»، پایتخت قطر به دنیا آمد و در حال حاضر وارث حکومت و حاکمیت در قطر است.

«شیخ تمیم بن حمد بن خلیفة آل ثانی» فرزند چهارم «شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی»، امیر قطر و فرزند دوم «شیخه موزه بنت ناصر المسند»، همسر سوم امیر قطر است. 


شیخ تمیم بن حمد بن خلیفة آل ثانی و همسرش


شیخ تمیم بن حمد بن خلیفة آل ثانی و همسرش

شیخ موزه در بازی دیپلماسی برگ برنده خود را رو کرد و توانست بر هووهای خود "مریم بنت محمد" و "نوره بنت خالد"  پیروز شود و پسر خود را بر مسند قدرت بنشاند.


حال باید دید با توجه به نفوذ شیخه موزه در دستگاه قدرت قطر و به قدرت رسیدن پسر وی در میان پسرهای دیگر شیخ حمد، وی همچنان بانوی اول قطر باقی می‌ماند یا همسر شیخ تمیم جایگزین او خواهد شد؟


 
خانم المسند همچنین تلاش کرد تا شهرت خود را افزایش دهد و بر همین اساس با برنامه ریزی رسانه های منطقه ای و بین المللی به همراه خانم رانیا عبدالله از طرف رسانه های جهان به عنوان شناخته شده ترین و فعال ترین بانوان اول خاورمیانه معرفی شده است.

 

خانم مسند تلاش فراوانی جهت کسب موقعیت های عالی برای فرزندان خود می نماید حتی با وجود فساد گسترده برخی از فرزندانش حمایت اش را از هیچیک دریغ نمی دارد.

در حوزه دیپلماسی عمومی هند بنت الشیخ حمد آل ثانی دختر امیر قطر فعال است. وی تاثیر فراوانی بر امیر قطر داشته و در اکثر سفرهای خارجی وی را همراهی می نماید.

 


      


در میان اخباری که راجع به امیر قطر منتشر شده به خبری با این مضمون بر می خوریم (براساس اعترافات تزیپی لیونی شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی امیر برکنار شده و حمد بن جاسم ، وزیر قطری، از جمله کسانی بوده اند که رابطه با آنها نمونه ای از موفقیت های وی در دوران تصدی مسئولیت وزارت خارجه رژیم صهیونیستی بوده است).

 

 



جمعی از فرزندان امیر قطر


شیخه موزه اولین زن متفاوت خانواده آل ثانی است چرا که پیش از او هیچ زنی از خاندان سلطنتی در مناسبات سیاسی کشور حضور نداشته است اما وی در اماکن عمومی و مجامع بین المللی حضور فعالی دارد. همچنین تلاش  او برای مدرن کردن قطر و بهبود شرایط زندگی زنان او را به چهره ی محبوب زنان کرده است. شیخه موزه به روانی انگلیسی صحبت می کند و به زیرکی و ذکاوت معروف است. برخی می گویند که شیخه موزه ایرانی الاصل و اهل شیراز و اسم واقعی اش زهره صادقی است. وی تا کنون این موضوع را تکذیب نکرده است.















بررسی کلی

ترویج ورزشهای توپی همانند فوتبال را نمی توان از خط مشی سیاسی خانواده آل ثانی جدا دانست با توجه به انقلابات اخیر منطقه گمان می رود این خانواده پادشاهی وهابی به تأسی از دول مدرن غربی به ترویج و تبلیغ فوتبال با هدف محدود نمودن و محصور نمودن و جهت دادن به انقلابات احتمالی آینده اقدام نمایند و با نهادینه و بسط این گونه ورزش ها فرهنگ عمومی کشور را تحت کنترل درآورند. این روش با بنیادین نمودن این مسئله است که در صحنه رقابت زمین بازی دو سویه است و بازیکنان باید در این زمین بازی تعریف شده، فعالیت سیاسی انجام دهند و چهارچوب آزادیهای سیاسی را در حیطه نظام سلطانیسم این کشور با اعمال حداقل تساهل تعیین نمایند. البته اعمال این سیاست در جامعه وهابی قطر چندان کار دشواری نخواهد بود زیرا مردم این منطقه با مفاهیمی همچون ظلم ستیزی حق طلبی و لزوم ایجاد عدالت اجتماعی توسط حاکمیت بسیار نامانوساند و نزاع بر سر جانشینی وی میان شاهزادگان، گواهی بر این مدعاست.

 از عالمان سیاسی نقل است: مردم به کیش حاکمان خود هستند. اگر این جمله معروف را ملاک عمل قرار دهیم پس باید در اداره جامعه به دنبال حاکمانی باشیم که سبک زندگی شان و رفتار اجتماعی شان ارزش والایی داشته و در خور الگو قرار دادن برای عموم جامعه باشد. اما به نظر می رسد داستان حاکم قطر به گونه دیگری است، فساد اخلاقی پادشاه و فرزندان وی و آمار و ارقام فراوانی که حکایت از تجمل گرایی خانواده سلطنتی دارد نشان از بی کفایتی این خاندان در حاکمیت این منطقه حساس دارد.

سوال اصلی اینجاست که نظام حاکم با کدام پشتوانه تا بدین جا پابرجاست؟ در پاسخ به این پرسش باید اظهار داشت در این کشور کاریزمای دینی و اعتقادی حتی کارکرد روبنایی نیز ندارد پس باید به دنبال پشتوانه دیگری (به غیر از حمایت خارجی) بود.

در مجموع آنچه که باعث تداوم دولت پادشاهی شده، یک نظام ایدئولوژیکی است که در نظر مردم بسیار قدرتمند می نماید. بنیاد این ایدئولوژی آن است که تعامل نظام با مردم و کادر حکومت به گونه ای رقم خورده که مردم گمان کنند حیات اقتصادی و فرهنگی و سیاسی آنها با نظام پیوند عمیقی دارد. تنها راه مقابله با این وضعیت حساس نمودن مردم به اعمال و رفتار نظام حاکم و پیگیری جدی مسئله فساد در تمام لایه های اجتماعی در خاندان سلطنتی است.





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/4/10 | نویسنده : alamdarbasir

امروز 30 ژوئن طبق فراخوان قبلی هزاران نفر از مخالفان و موافقان مرسی به خیابان ها ریختند و در مخالفت و دفاع از مشروعیت وی تظاهرات کردند.

به گزارش علمدار بصیر: در پی فراخوان گروه‌های مخالف برای برگزاری تظاهرات ضددولتی در اولین سالگرد به قدرت رسیدن مرسی، معارضان تلاش کردند قدرت خود را به رخ گروه رقیب بکشند. در مقابل طرفداران مرسی نیز با برگزاری تظاهراتی در مسجد «رابعه العدویه» در شهر نصر واقع در شمال قاهره بر مشروعیت مرسی به عنوان رئیس جمهور مصر تاکید کردند و سعی کردن که مطالبات مخالفان را به چالش بکشند و مرسی را رئیس جمهور قانونی مصر بدانند.

مخالفان این تظاهرات را در اولین سالگرد به قدرت رسیدن مرسی در میدان تحریر در قاهره و دیگر شهرهای این کشور برگزار کردند.

تظاهرات مخالفان در التحریر و دیگر استان‌های مصر/ تاکید بر ادامه تظاهرات

معترضان خواستار برکناری مرسی از قدرت و برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری هستند و تاکید کردند تا تحقق مطالبات به تظاهرات خود ادامه می دهند. مخالفان بر ادامه تظاهرات مسالمت آمیز تاکید دارند. «محمد البرادعی» که در مسیر تظاهرات به سمت میدان التحریر شرکت کرده بود، تاکید کرد که تظاهرات خیابانی مسالمت‌آمیز تنها راه‌حل در مقابل ملت مصر است. معترضان می‌گویند که اخوان المسلمین در صدد قبضه کردن و انحصار قدرت است امری که طرفداران دولت آن را رد کرده و معتقدند که آنها خواستار به آشوب کشیدن کشور و ایجاد هرج و مرج فراگیر هستند.

شبکه‌های تلویزیونی از جمله شبکه المیادین تظاهرات مخالفان در قاهره و اسکندریه را بی سابقه توصیف کرده‌اند. سازمان دهندگان تظاهرات بر ادامه تحرکات مسالمت آمیز تا تحقق خواسته های خود تاکید کردند. برخی از رهبران جریان معارض از جمله حمدین صباحی نیز در میدان تحریر حضور یافتند.

تظاهرات کنندگان مقابل کاخ الاتحادیه نیز تظاهرات برگزار کردند. برخی از تظاهرات کنندگان قصد داشتند که از دیوار وارد محوطه کاخ شوند که تلاش آنها ناکام ماند. محمد مرسی رئیس جمهور مصر نیز که کاخ الاتحادیه را به دلایل مسائل امنیتی ترک کرده، در کاخ القبه جزئیات حوادث جاری در مصر را از داخل اتاق عملیات مرکزی ریاست جمهوری که با اتاق عملیات دیگر وزارتخانه‌ها مرتبط است، دنبال می کرد.

مرسی همچنین دیروز آب پاکی را بر روی دست معترضان ریخت و تاکید کرد که وی با رای مردم انتخاب شده و هرگز استعفا نمی‌دهد.

وی در مصاحبه با روزنامه «گاردین» گفت انقلاب دومی در مصر اتفاق نخواهد افتاد. وی برگزاری انتخابات زودهنگام را نیز رد کرد و گفت به هیچ وجه از قانون اساسی عدول نمی‌کند.

رئیس‌جمهور مصر افزود: به هیچ‌وجه جایی برای مذاکره بر سر مشروعیت قانون اساسی وجود ندارد. مردم می‌توانند تظاهرات کنند و نظراتشان را ابراز کنند. اما پایبندی و عمل به قانون اساسی لازم است. این نکته اساسی است.

لحظاتی پیش نیز «ایهاب فهمی» سخنگوی ریاست جمهوری مصر در کنفرانس خبری در کاخ القبه گفت: تظاهرات مسالمت‌آمیز حق همه است ولی اقدامات خشونت محکوم است. وی تاکید کرد که گفت‌وگو تنها راه واقعی برای حل کلی مسائل موجود است. فهمی تاکید کرد که هیچ راهی مقابل طرفین جز گفت‌وگو و دستیابی به تفاهمات مشترک وجود ندارد.

تظاهرات موافقان مرسی

همزمان گزارش‌ها حاکی از آن است که  طرفداران مرسی نیز با برگزاری تظاهراتی در مسجد رابعه العدویه در شهر نصر واقع در شمال قاهره بر مشروعیت مرسی به عنوان رئیس جمهور مصر تاکید کردند. 

در مقابل تمرد (نافرمانی مخالفان) موافقان کارزار تجرد(بی طرفی و عدم جانبداری) را به راه انداختند و خواسته های مخالفان را نامشروع و غیرقانونی می دانند زیرا به عقیده موافقان، رئیس جمهور با رای مردم به قدرت رسیده است و دولتی که بر اساس رای مردم بر سر کار آمده است برای یک مدت زمان مشخص بر جامعه حاکم می‌شود و تغییر تنها در فرجه انتخابات بعد و از طریق صندوق‌های رای ممکن است.

درگیری مخالفان و موافقان مرسی

برخی گزارش ها هم از درگیری بین موافقان و مخالفان حکایت داشت. در شهر المحله بین تعدادی از مخالفان و موافقان مرسی درگیری رخ داده که چند نفر نیز در این درگیری زخمی شده‌اند. درگیری بین موافقان و مخالفان مرسی در روستای برما واقع در مرکز طنطا و الغربیه به زخمی شدن 10 نفر انجامید.

تعداد کشته ها، مجروحان و بازداشتی‌ها

وزیر بهداشت مصر نیز اعلام کرد که 41 نفر در درگیری بین موافقان و مخالفان در میدان التحریر، الاتحادیه و رابعه العدویه زخمی شدند که بیشتر این زخمی های سطحی است و عمیق نیست. منابع خبری از کشته شدن یک نفر و زخمی شدن 30 نفر در درگیری در بنی سیوف خبر می دهند. وزارت بهداشت مصر اعلام کرد که در حوادث امروز در 7 استان مصر تاکنون یک نفر کشته و 174 نفر زخمی شدند.

شبکه خبری المیادین نیز از دستگیری یک فرد مسلح در منطقه المحله و فرار دو نفر بعد از تیراندازی به روی تظاهرات کنندگان خبر داد.

نیروهای امنیتی مصر امروز 3 نفر را که ماسک به صورت زده و سلاح سرد در دست داشتند در مقابل کاخ الاتحادیه دستگیر کردند. سرگرد «شادی وسام» رئیس مرکز پلیس مصر الجدیده تحقیقات گسترده‌ای از سه متهم به منظور کشف هویت آنها و نحوه حضور آنها در میان تظاهرات‌کنندگان بعمل آورده است.

وزارت کشور مصر نیز اعلام کرد که 18 نفر از گروه‌های تکفیری که سلاح در اختیار داشتند، دستگیر شدند. گزارش شده که دو نفر هم در میدان التحریر بازداشت شده اند.

المیادین نیز از دستگیری 26نفر که با خود سلاح حمل می کردند، خبر داد ولی اشاره ای نکرد که این افراد در کدام یک از شهرهای مصر دستگیر شده‌اند.

ارتش نیز اعلام کرد که با تمام قوا در حفظ اموال و موسسات دولتی ایستاده است و اجازه نمی دهد که کسی به این آنها آسیبی بزند.

حمله به مقرهای حزب آزادی و عدالت

البته در تظاهرات دیروز مراکز حزب آزادی و عدالت در چندین استان مصر به آتش کشیده است . گزارش شده  که مقر حزب آزادی و عدالت در استان بنی سیوف به آتش کشیده شد. مقر این حزب در منطقه ابوحماد از سوی ده‌ها معترض هدف حمله قرار گرفت و به آتش کشیده شد.

واکنش‌ آمریکا

وزارت خارجه آمریکا نیز در صفحه توئیتر خود اعلام کرد که واشنگتن از دموکراسی در مصر حمایت می‌کند و باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا گفت که از فرایند و اعتراض های مسالمت آمیز برای ایجاد تغییر در مصر حمایت می‌کنیم. اوباما افزود: فکر می‌کنم که همه احزاب باید خشونت را محکوم کنند و امیدوارم گفت‌وگو میان مرسی و معارضان برای حرکت کشور به جلو برگزار شود.

بر اساس اعلام وزارت خارجه آمریکا، اوباما همچنین خواستار عقب نشینی همه طرفها برای تمرکز بر وظائف و تکالیفی شد که منجر به ایجاد فرصت‌های اقتصادی می‌شود.

ترس از دامنه درگیری‌های خشونت آمیز

تظاهرات امروز در حالی در مصر برگزار شد که ترس از درگیری بین موافقان و مخالفان مرسی وجود دارد و ارتش و نیز نهادهای مذهبی نسبت به تشدید خشونت در این کشور و پیامدهای آن هشدار داده‌اند.

ارتش مصر نیروهای پیاده‌نظام و نیروهای هوایی را در اماکن حساس همه استان‌ها با هدف حمایت از شهروندان و مایملک آنها مستقر کرده است.

«احمد محمد علی» سخنگوی ارتش مصر در این باره بر ضرورت اطمینان همه فرزندان ملت مصر تاکید کرد.

وی گفت که با تدابیر ارتش مصر سعی شده است از تکرار سناریوهای مشابه 28 ژانویه سال 2011 که به سرنگونی «حسنی مبارک» رئیس جمهور مخلوع مصر منجر شد، جلوگیری شود.

از سوی دیگر سرلشگر «مصطفی باز» معاون وزیر کشور در امور اداره زندان‌ها تاکید کرد که وزارت کشور هرگز اجازه تکرار سناریوی یورش به زندان‌ها در تاریخ 28 ژانویه 2011، را نخواهد داد و امنیت همه زندان‌ها تامین شده است و هر کس به این زندان‌ها نزدیک شده و قصد یورش به آن را داشته باشد، فورا با سلاح با آن برخورد خواهد شد.

مفتی دیار مصر نیز در بیانیه‌ای جنگ داخلی را حرام اعلام کرد. «شوقی علام» از مصری‌ها خواست تا از هر گونه آلوده شدن دست‌هایشان به خون یکدیگر پرهیز کنند.

در این بیانیه آمده است که هر گونه دعوت به خشونت که به قتل و کشتار منجر شود، حرام است. شوقی همچنین تاکید کرد که برگزاری تظاهرات مسالمت‌آمیز حق جایز و شرعی است اما باید مراقب برخی توطئه‌چینان برای تخریب و ایجاد هرج و مرج عمدی باشیم.

وی همچنین هشدار داد که تبدیل اهداف مسالمت‌آمیز تظاهرات‌کنندگان به اهداف دیگر برای این تظاهرات‌کنندگان و کشور نابودکننده است.

شیخ الازهر مصر در بیانیه‌ای از همه گروه‌ها و احزاب سیاسی این کشور خواست تا سریعا به گفت‌وگوی ملی روی بیاورند.

«احمد الطیب» شیخ الازهر دیروز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: حوادث خشونت‌بار، قتل و آتش‌سوزی و ریخته شدن خون افراد که شاهد آن بودیم، حوادثی قبیح و محکوم شده است که شایسته تاریخ متمدن ملت مصر نیست.

در این بیانیه‌ آمده است: بر این اساس الازهر از همه مسئولان دولت، گروه‌های ملی و احزاب سیاسی و هر فردی از این ملت اصیل می‌خواهد که در برابر خداوند، تاریخ و جهان برای حفظ خون مصری‌ها مسئولیت‌پذیر باشند و منافع عالی کشور را بر همه منافع ترجیح دهند زیرا سرنوشت امت و آینده کشور ملک شخصی هیچ کس نیست و تجاوز از حرمت خون به هیچ روی جایز نیست.

شیخ الازهر همچنین تصریح کرد که ما بار دیگر بر مسالمت‌آمیز بودن تظاهرات که از لحاظ شرعی و قانونی نیز مباح است، تاکید کرده و خواستار پرهیز از هر گونه خشونت و ریخته شدن خون هستیم.

وی همچنین از همگان اعم از موافقان و مخالفان مرسی خواست تا از گرفتار شدن در دام جنگ داخلی اجتناب کنند زیرا پیامدهایی دارد که شایسته تاریخ مصر و وحدت مصری‌ها نیست.

در این بیانیه بر گفت‌وگوی فوری و جدی بین همه طرف‌های دوستدار کشور به عنوان تنها راه‌حل برون رفت از این بحران خطرناک تاکید شده است.

هشدار کشورهای خارجی به اتباع خود برای خروج از مصر

وزارت خارجه امارات عربی متحده در بیانیه‌ای از اتباع خود در مصر خواست که سریعا خاک این کشور را ترک کنند.

وزارت خارجه آمریکا جمعه شب اعلام کرد، دیپلمات‌های آمریکایی که حضور آن‌ها در مصر ضرورتی ندارد، می‌توانند این کشور را ترک کنند. این بیانیه پس از آن منتشر شد که یک تبعه آمریکا در جریان ناآرامی‌های مصر جان خود را از دست داد.

بریتانیا هم از اتباع خود خواسته است به محل تظاهرات نزدیک نشوند و دولت فرانسه نیز به شهروندان خود هشدار داده از تردد غیرضروری در قاهره و دیگرهای شهرهای مصر خودداری کنند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که سفارت عربستان در قاهره نیز کار خود را امروز تعطیل کرده است.

 

منبع:فارس





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/4/10 | نویسنده : alamdarbasir

بوفون با درخشش خیره‌کننده مقابل اروگوئه سه پنالتی را مهار کرد تا ایتالیا عنوان سوم جام کنفدراسیون‌ها را بدست آورد.

به گزارش علمدار بصیر: در دیدار رده‌بندی پیکارهای فوتبال جام کنفدراسیون‌ها ایتالیا و اروگوئه در پایان وقت‌های معمول و اضافه به تساوی 2 بر 2 رضایت دادند تا ضربات پنالتی تیم پیروز میدان را مشخص کند.

در ضربات پنالتی جان لوئیجی بوفون سه ضربه پنالتی اروگوئه‌ای‌ها را مهار کرد تا یک‌تنه لاجوردی‌پوشان را به مقام سوم مسابقات برساند.

فورلان، کاسرس و گارگانو نتوانستند پنالتی‌های خود را برای اروگوئه به گل تبدیل کنند و تنها کاوانی و سوارز موفق به گلزنی شدند.

برای ایتالیا هم دیسیگلیو پنالتی خود را از دست داد و آکویلانی، الشراوی و جیاکرینی موفق به باز کردن دروازه موسلرا شدند.





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/4/10 | نویسنده : alamdarbasir
تیم ملی والیبال ایران در دومین مسابقه در هفته پنجم لیگ جهانی برابر ایتالیا قرار گرفت و بازی را به میزبان قدرتمند خود واگذار کرد اما در مجموع دو دیدار به برتری رسید.

به گزارش علمدار بصیر: دومین دیدار تیم‌های والیبال ایران و ایتالیا از هفته پنجم رقابت‌های لیگ جهانی والیبال از ساعت 21:30 به وقت تهران در سالن مملو از تماشاگر پالاسرادیمیگنی شهر ساساری در حالی که بازی نخست با نتیجه 3 بر یک به سود ایران خاتمه پیدا کرده بود، برگزار شد که در پایان شاگردان خولیو ولاسکو با نتیجه 3 بر 2 (25 - 22، 25 - 20، 20 - 25، 18 - 25 و 15 - 13) به حریف قدرتمند خود واگذار کرد.

* گیم اول؛ 25 بر 22 به سود ایتالیا

تیم ایران در این بازی، مسابقه را با ترکیب سعید معروف، محمد موسوی، آرمین تشکری، امیر غفور، رحمان داوودی، علیرضا مباشری و فرهاد ظریف آغاز کرد. ایتالیا نیز با ترکیب کریستین ساوانی، دراگان تراویکا، سالواتوره روسینی، امانوئل بیرارلی، ایوان زایتسف، توماس برتا و سیمونه پارودی کار را شروع کرد.

زایتسف، پشت خط‌ زن مطرح و خطرناک لاجوردی‌پوشان هم در این مسابقه از ابتدا حضور داشت تا بلکه ایتالیایی‌ها بتوانند انتقام بازی نخست را بگیرند. ایتالیایی‌ها در برنامه‌های خود سرویس‌ها را به دست رحمان داودی می‌زدند تا در حمله وی را از کار بیندازند. شاگردان براتو تا امتیاز 8 سه بار سرویس را از دست دادند و در مقابل شاگردان ولاسکو به خوبی از سرویس‌ها استفاده کردند.

اعتراض به تصمیمات داوری در هر دو تیم از همان ابتدای کار شروع شد، اما به هر حال ایتالیایی‌ها توانستند نتیجه بازی را 8 بر 7 کنند و تیم ها به وقت استراحت فنی اول بروند.

پاس‌های خوب سعید معروف و استفاده از حرت پایپ موجب شده بود تا دفاع های بلند قامت ایتالیا جا بمانند و مهاجمان ایران کار سختی برای امتیازگیری نداشته باشند. در ادامه بازی دفاع خوب پرودی موجب شد تا ایتالیا 2 امتیاز از ایران پیش بیفتد و پس از آن هم شاگردان براتو امتیازی کسب کردند و نتیحه بازی 14 بر 11 به سود سفیدپوشان ایتالیا شد؛ اعتراض به داوری در هر امتیاز از نکات عجیب این مسابقه بود. ایتالیایی‌ها با لطف داور مسابقه توانستند امتیازهای خود را به 16 برسانند و تیم‌ها را وقت استراحت فنی دوم ببرند.

در امتیاز 17 بر 14 به سود ایتالیا بود که عادل غلامی جایگزین آرمین تشکری جوان شد؛ سرویس‌های خوب ایران تراویکا، پاسور ایتالیا را مجبور می‌کرد که از پاس‌های بلند استفاده کند و کار برای مدافعان ایران راحت‌تر شود. از زمانی که غلامی وارد میدان شد شرایط تغییر کرد و ایران توانست نتیجه بازی 19 بر 18 به سود ایران شد. زمانی که بازی 21 بر 19 به سود ایتالیا شد ولاسکو درخواست وقت استراحت کرد.

ساوانی برای دومین بار سرویس را به دست داودی زد تا نتیجه بازی 22 بر 19 شود. دفاع خوب مباشری و موسوی و پس از آن سرویس جهشی موجی عادل غلامی نتیجه بازی را 22 بر 22 کرد تا بازهم هر دو تیم تحت فشار قرار بگیرند و در همین زمان بود که براتو درخواست وقت استراحت کرد، چراکه اصلا دوست ندارد تیمش این گیم را واگذار کند. پس از این وقت استراحت ایتالیایی‌ها بودند که بهتر بازی کردند و موفق شدند 25 بر 22 به سود خود رقم بزنند.

 * گیم دوم؛ 25 بر 20 به سود ایتالیا

گیم با سرویس زایتسف آغاز شد، اما به هر حال امتیاز نخست را ایران کسب کرد. تیم ایران در این گیم شرایط بهتری داشت و پا به پای ایتالیایی‌ها پیش رفت، اما شاگردان ولاسکو بودند که توانستند نتیجه را 8 بر 6 کنند و تیم‌ها را به وقت استراحت فنی اول بفرستند. در امتیاز 10 بر 7 بود که ولاسکو، حمزه زرینی را وارد میدان کرد تا جایگزین علیرضا مباشری شود.

سفیدپوشان ایتالیا در این مسابقه با زیرکی توپ‌ها را به دست دفاع می‌زدند، اما در مقابل هم زرینی از زمانی که وارد مسابقه شد توانست ضریب اطمینان در دریافت و حمله را افزایش دهد. سرویس‌های خوب پرودی نتیجه بازی را 12 بر 12 کرد؛ امتیازهایی که به صورت مستقیم از سرویس به دست آمد.

آرش کمالوندی که یک سال و نیم از میدان والیبال دور بود در این مواقع حساس وارد میدان شد تا بجای رحمان داودی بازی کند؛ به نظر می‌رسید که شاگردان ولاسکو پس از عقب افتادن از حریف ناامید شده بودند. سرویس‌های خوب موسوی که به نظر می‌رسید کمی عصبی هم شده است موجب شد تا دریافت ایتالیا را مشکل روبرو شود و نتیجه بازی 16 بر 15 به سود شاگردان ولاسکو شد. بازهم در لحظات حساس پایانی این سفیدپوشان ایتالیا بودند که از تجربه خود استفاده کردند و نتیجه را 19 بر 17 کردند تا ولاسکو درخواست وقت استراحت فنی کند. امتیازهای مستقیمی که سفیدپوشان ایتالیا از زدن سرویس می‌گرفتند کار را برای ایران سخت می‌کرد. در لحظات حساس و در امتیازهای پایان تراویکا توانست 2 ایتالیا را 23 بر 19 پیش بیندازد و تیم ایران را از نظر روحی در شرایط سختی قرار دهد؛ این گیم با از دست دادن سرویس توسط شهرام محمودی با نتیجه 25 بر 20 به سود شاگردان براتو خاتمه پیدا کرد.

* گیم سوم، 25 بر 20 به سود ایران

تیم ایران بازهم گیم سوم را بهتر از حریف آغاز کرد و توانست با بازی خوب محمودی نتیجه بازی را 3 بر یک کند. سرویس های خوب شهرام محمودی در این گیم و همچنین موسوی موجب شد تا تیم ایران به نتیجه 8 بر 7 برسد و تیم ها به وقت استراحت فنی اول بروند. ایتالیایی‌ها در این گیم تصمیم داشتند کار را تمام کنند و اجازه خودنمایی به ایران را ندهند. سرویس‌های بی‌نقص محمد موسوی و رسیدن بازی به نتیجه 10 بر 7، براتو درخواست وقت استراحت کرد. سرویس خوب مباشری نتیجه بازی را 14 بر 10 کرد، اما بلافاصله زایتسف از منطقه دو توانست نتیجه بازی 14 بر 11 کند. ایرانی‌ها توانستند اختلاف خوبی با حریف ایجاد کنند و نتیجه بازی 16 بر 11 به سود شاگردان ولاسکو شد و تیم‌ها به وقت استراحت فنی دوم رفتند. زایتسف که به نظر می‌رسید به خوبی توسط کادر فنی ایران آنالیز شده بود پس از، از دست دادن چند توپ تعویض شد و وتوری جایگزین وی شد. ساوانی، بازیکن شماره 11 ایتالیا اختلاف را کم کرد و ولاسکو مجبور شد تا درخواست وقت استراحت کند. زمانی که بازی 22 بر 18 به سود ایران شد بازهم براتو تصمیم گرفت درخواست وقت استراحت کند تا شاید کمی شرایط تغییر کند. عادل غلامی در توپ‌های بلند شرایط خوبی داشت و مدافعان ایران هم کاری کردند که زایتسف از زمین مسابقه بیرون رفت. داور اهل اسلواکی امتیاز 19 را در یک کش و قوس فراوان به ایتالیا داد تا نتیجه بازی 24 بر 19 به سود ایران شد، اما لطف‌های داور هم تاثیری در پیروزی ایران در این گیم نداشت، چراکه این گیم با نتیجه 25 بر 20 به سود شاگردان ولاسکو خاتمه پیدا کرد.

* گیم چهارم، 25 بر 18به سود ایران

گیم چهارم را ایران با ترکیب غلامی، معروف، محمودی، موسوی، زرینی، داودی آغاز کرد. در حالی که حدود 150 تماشاگر ایرانی در سالن حضور داشتند و ایران را حمایت می‌کردند، شاگردان ولاسکو هم عملکرد خوبی از خود نشان دادند تا اینکه نتیجه بازی 5 بر 4 به سود ایران شد. در ادامه رحمان داودی توانست نتیجه بازی را 8 بر 6 به سود ایران کرد و تیم‌ها به وقت استراحت فنی اول رفتند؛ در این گیم سفیدپوشان ایتالیا چندین بار سرویس‌ها را از دست دادند. زمانی که بازی 10 بر 7 به سود ایران شد، بازهم براتو درخواست وقت استراحت فنی کرد تا مانع امتیازگیری ایرانی‌ها شود؛ البته نباید از بازی خوب شهرام محمودی هم غافل شد که از زمان حضورش بسیار موثر بازی کرد. اختلاف امتیاز ایران و با سفیدپوشان ایتالیا به 5 رسید و شاگردان ولاسکو شرایط خوبی را پشت‌سر می‌گذاشتند. بازگشت به بازی توسط شاگردان ولاسکو نکته مهمی بود که در این مسابقه شاهد آن بودیم. با هنرنمایی تیم ایران و درخشش ستاره‌های ایرانی نتیجه بازی 16 بر 10 به سود شاگردان ولاسکو رقم خورد تا تیم ها به وقت استراحت فنی دوم بروند. به نظر می‌رسید که سفیدپوشان ایتالیا کم کم خود را برای دیدار در گیم پنجم آماده می‌کردند. غلامی و محمودی از زمانی که وارد میدان شدند بسیار خوب بازی کردند و نقش به سزایی در موفقیت ایران داشتند. کسب امتیاز بیستم برای ایران که پس از کش و قوس‌های فراوان به دست آمد موجب شد تا ولاسکو هم به صورت خاصی به خوشحالی بپردازد؛ نتیجه 20 بر 15 موجب شد تا براتو درخواست وقت استراخت کند. پس از وقت استراحت بازهم محمودی بود که برای ایران امتیازآوری می‌کرد و نتیجه بازی را 22 بر 15 کرد.

امتیاز 23 را مهدوی برای ایران کسب کرد تا در اولین اقدامش پس از حضور در میدان بتواند مهاجم ایتالیا را سد کند. بازی در این گیم با حساب 25 بر 18 به شود ستاره‌های ایرانی خاتمه پیدا کرد تا بازی به گیم پنجم کشیده شود.

* گیم پنجم؛ 15 بر 13 به سود ایتالیا

داودی در این گیم بازی را آغاز کرد. زایتسف در این مسابقه که بیش از دو ساعت به طول انجامید برای انتقام گیری وارد میدان شده بود، اما بازهم این ایران بود که با حساب 3 بر یک از حریف پیش افتاد. ایتالیایی‌ها که شب تلخی را سپری می‌کردند، با نتیجه 4 بر 2 از ایران عقب افتاده بودند.

سیمونه پرودی همچنان با سرویس‌های موجی خود دریافت‌کننده‌های ایران را دچار مشکل می‌کرد و حمله ناقص زرینی نتیجه بازی را 4 بر 4 کرد تا ولاسکو درخواست وقت استراحت کند.

در ادامه بازی پایاپایی پیش رفت و نتیجه مسابقه 6 بر 6 شد و ولاسکو در این امتیاز مباشری را جایگزین زرینی کرد. پس از آن هم دفاع خوب موسوی امتیاز 7 را برای ایران به ارمغان آورد. امتیاز هشتم برای ایران از خراب کردن سرویس توسط زایتسف به دست آمد تا تیم‌ها جای خود را تغییر دهند. مرد شماره یک تیم ایران در این بازی واقعا یک ستاره بود و در زمین می‌درخشید و پس از ان هم معروف با یک سرویس خود نتیجه بازی را 11 بر 8 به سود شاگردان ولاسکو کرد تا ایران در آستانه پیروزی در گیم پنجم و مجموع مسابقه قرار بگیرد. ایتالیایی‌ها امیدهای خود را از دست ندادند و نتیجه بازی 12 بر 12 شد و ولاسکو غفور را به میدان بازگرداند. این گیم در پایان با حساب 15 بر 13 به سود ایتالیا خاتمه پیدا کرد تا تیم ایران در مجموع 3 بر 2 بازنده اعلام شد.

* ایران 4 - ایتالیا 2

تیم ایران از مجموع دو مسابقه برابر ایتالیا 4 امتیاز کسب کرد و تنها 2 امتیاز را به میزبان قدرتمند خود داد.

پس از بازی نخست که با برتری 3 بر یک ایران خاتمه پیدا کرد، تعداد زیادی از کاربران اینترنت به صفحه شخصی زایتسف رفتند و صفحه وی را مورد حمله اینترنتی قرار دادند.

مائورو براتو، سرمربی ایتالیا پیش از بازی نخست اعلام کرده بود که شاگرد ولاسکو است و سرمربی ایران استادش بوده؛ با این شرایط و پس از شکست براتو از ولاسکو در بازی نخست حالا باید گفت که جدال استاد و شاگرد در بازی دوم به سود براتوی شاگرد رقم خورد.

تیم ایران پیش از بازی نخست برابر ایتالیا مقابل روسیه و صربستان قرار گرفته بود که حاصل 4 بازی برابر این دو تیم تنها کسب 3 امتیاز بود؛ لاجوردی ‌پوشان ایتالیا هم پیش از این برابر تیم‌های آلمان، کوبا و روسیه قرار گرفته بودند که حاصل 6 بازی برابر این تیم‌ها کسب 15 امتیاز بود؛ پس از بازی نخست برابر ایتالیا که با برتری شاگردان ولاسکو خاتمه پیدا کرد جمع امتیازهای ایران به 6 رسید و ایتالیایی‌ها 15 امتیازی باقی‌ماندند. پیش از آغاز مسابقه ایران و ایتالیا و با توجه به نتایج هفته پنجم روسیه صدر جدول را از ایتالیا پس گرفته بود.

بازی بعدی ایران شنبه 15تیر ساعت 5:10 بامداد در شهر هاوانا و در ورزشگاه سیدواد دپورتیوا به انجام خواهد رسید.





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/4/10 | نویسنده : alamdarbasir
نقش انگلیس در ایجاد تفرقه میان مسلمانان چیست؟
پیامبر وهابیون و سلفی‌ها کیست؟ + سند
همفر که به همه مدارک و استاد محرمانه و سری وزارت مستعمرات دسترسی داشت با اشاره به برخی ضعف‌ها و کاستی‌ها در بین مسلمین، برنامه‌های این وزارتخانه را برای تباه کردن و نابودی سرزمین‌های اسلامی بر شمرد.
به گزارش علمدار بصیر: همفر که به همه مدارک و استاد محرمانه و سری وزارت مستعمرات دسترسی داشت با اشاره به برخی ضعف‌ها و کاستی‌ها در بین مسلمین، برنامه‌های این وزارتخانه را برای تباه کردن و نابودی سرزمین‌های اسلامی بر شمرد.

در کتاب خاطرات همفر؛ سرجاسوس دولت انگلیس در کشورهای اسلامی آمده است: وی در سال 1122 ه. ق. مصادف با 1710 میلادی از طرف وزارت مستعمرات انگلیس به همراه ده تن دیگر روانه کشور های مصر، ترکیه، عراق و حجاز شدند تا معلومات‌ کافی‌ به‌ منظور تقویت‌ راه‌هایی‌ برای‌ ایجاد تفرقه‌ میان‌ مسلمین‌ و گسترش‌ تسلط‌ بر کشورهای‌ اسلامی‌ جمع‌آوری‌ کنند.

همفر از طریق دریا به استانبول رفت که در آن روزها پایتخت خلافت اسلامی نامیده می‌شد. در استانبول با نام محمد وانمود کرد که قصد دارد تلاوت قرآن، احکام اسلامی و زبان‌های عربی، ترکی و فارسی را بیاموزد.

وی نزد شخصی به نام احمد افندی به یادگیری قرآن و زبان پرداخت. نصف روز نیز در یک کارگاه نجاری کار می‌کرد. هر ماه گزارش کار و اطلاعات جمع آوری شده را به وزارت مستعمرات ارسال می‌کرد وی دو سال در استانبول ماند و تقریباً آنچه را که یک مسلمان مؤمن باید می‌دانست فرا گرفت. بعد از دو سال به انگلستان بازگشت با آموزش و تجربیاتی که کسب کرد عازم مأموریتی شد که طی آن توانست شکافی عظیم در بین مسلمانان ایجاد کند و آن‌ها را به جان هم اندازد. در این هنگام دولت‌های عثمانی- که داعیه دار خلافت اسلامی بود- و ایران حال و روز خوشی نداشتند. ده‌ها مأمور ورزیده و باهوش روانه سرزمین‌های اسلامی شدند تا با دامن زدن به اختلافات، مسلمانان را رو در روی هم قرار داده و به خود مشغول سازند و این چنین بر سرزمین‌های مسلمانان مسلط شوند.

جاسوسان آموزش دیده انگلیس وظیفه داشتند از راه‌های گوناگون باورها و اعتقادهای دینی مسلمانان را سست نموده، همدلی و وحدت میان آن‌ها را فروپاشند و سلامت فکری، روانی و اجتماعی آنان را از میان بردارند.

یکی از این جاسوسان «همفر» بود که توانست با تحریک و تشویق طلبه جوانی به نام «محمد بن عبدالوهاب» که فردی جسور، جاه طلب، بلندپرواز، خودسر و خود رای، ناآگاه، سطحی‌نگر و ناراضی نشان می‌داد، پایه های اختلافات مذهبی را در بین مسلمانان بنیاد نهاد.

همفر که پی به سست ایمانی محمد بن عبدالوهاب برده بود با القائات مختلف و با کمک زنان زیباروی انگلیسی در مبانی فکری و باورهای نا محکم وی تشکیک ایجاد کرده و وی را برای اعلام مذهبی جدید که بتواند دنیای اسلام را به چالش جدی بکشاند، مهیا کرد و در نهایت مأموران و جاسوسان انگلیسی در هیبت اعراب بادیه نشین و به عنوان خدمت گذاران محمد بن عبدالوهاب و با پول کنسول انگلیس مذهب وهابیت را تاسیس کردند…

همفر که به همه مدارک و استاد محرمانه و سری وزارت مستعمرات دسترسی داشت با اشاره به برخی ضعف‌ها و کاستی‌ها در بین مسلمین، برنامه‌های این وزارتخانه را برای تباه کردن و نابودی سرزمین‌های اسلامی چنین برمی‌شمارد:

*زنده کردن فریادهای قومی، سرزمینی، زبانی، نژادی و مانند این‌ها در میان مسلمان‌ها. چنان که باید به مسلمانان سفارش کرد که به تمدن گذشته کشورهای خود و قهرمانان پیش از اسلام توجّه کنند: همچون زنده کردن فرعون‌ها در مصر، دوگانه پرستی در ایران، تمدن بابلی در عراق و …

* پراکندن چهار چیز ضروری است: شراب، قمار، زنا، و گوشت خوک آشکارا یا نهانی. در این اسناد آمده است که باید از همکاری یهودیان، مسیحیان، مجوس، صابئیان و همه کسانی که حاضرند این امور زنده نگه داشته شود سود برد و برای اشخاصی که حاضرند این امور را گسترش دهند حقوق تعیین کرد. هر کس توانست این امور را گسترده و همه گیر کند به او جایزه دهند و تشویق نمایند. از دولت بریتانیا خواسته شد که آشکار یا پنهان از این امور پشتیبانی کنند و هر اندازه پول که لازم است هزینه نمایند تا از مجازات عاملان نشر این کارها جلوگیری شود. همچنین سفارش می‌کند ربا به هر شکل ترویج شود؛ این کار افزون بر آنکه اقتصاد ملّی را ویران می‌کند، مسلمانان را در شکستن قوانین قرآن جرئت می‌بخشد. هر که یک قانون را بشکند، شکستن دیگر قانون‌ها نیز برایش آسان می‌شود.

*پیوستگی مردم با عالمان دینی را باید کاست و برخی از مزدوران را جامه عالمان پوشاند. آنگاه اینان همه گونه کار بد انجام دهند تا مردم به هر عالم دینی مشکوک شوند و نتوانند دریابند که این عالم است یا مزدور. گسیل این مزدوران به (الازهر، استانبول، نجف و کربلا) بسیار مناسب است. یکی از راه‌های کاهش دلبستگی مردم به عالمان دینی گشایش مدارسی است که مزدوران وزارت در آن کودکان را به گونه ای بپرورند که عالمان و خلیفه را دوست نداشته باشند. بدی‌های خلیفه و خوش‌گذرانی‌های او را بازگویند؛ به آن‌ها بیاموزند که خلیفه اموال مردم را در راه فساد و هوسرانی خرج می‌کند، و او به هیچ روی همچون پیامبر نیست.

* تردید برانگیختن در امر جهاد و شناساندن آن به عنوان مسئله ای که مربوط به زمان خاصی بوده و مدّت آن سپری شده است.

* باید اندیشه نجس بودن کافران را از جان‌های شیعیان بیرون راند.

* مسلمانان باید باور کنند که منظور پیامبر از اسلام، همه ادیان است چه نصرانیّت باشد و چه یهودیّت و مقصود تنها پیروان محمّد صلی الله علیه و آله و سلم نیست زیرا قرآن همه دین‌داران را مسلمان می‌خواند.

* پیامبر و جانشینانش کلیساها را خراب نکردند و به آن‌ها حرمت نهادند؛ چرا این‌ها کلیساها را تحریم می‌کنند.

* باید این خبر که «یهودیان را از جزیره‌العرب بیرون رانید» و نیز اینکه «دو دین در جزیره‌العرب گرد هم نمی‌آیند» تردید افکند.

* باید مسلمانان را از عبادت بازداشت و در سودمند بودن آن تردید افکند با این دست‌آویز که خدا از اطاعت انسان‌ها بی نیاز است. باید به سختی از حج جلوگیری کرد و از هر گردهمایی مسلمانان چون نمازِ جماعت و حاضر شدن در مجالس حسین، و دسته های عزاداری؛ چنان که باید آن‌ها را به سختی از ساختن مساجد، زیارتگاه‌ها، کعبه، حسینیه‌ها و مدارس بازداشت.

* باید در خمس تردید افکند و آن را تنها برای غنیمت‌های به دست آمده جنگ با کفَار واجب دانست و نه منافع کسب و کار. گذشته از آن خمس را باید به پیامبر و امام پرداخت و نه عالم؛ دیگر اینکه عالمان با پول‌های مردم خانه، قصر، چهارپا و باغ می‌خرند، بنابراین خمس دادن به آن‌ها شرعی نیست.

* اسلام را باید دین عقب‌ماندگی و هرج و مرج برشماریم؛ در عقاید مردم تردید ایجاد کنیم و پیوند مسلمانان را با اسلام سست کنیم. واپسماندگی و ناآرامی و دزدی در کشورهای اسلامی را باید به اسلام نسبت دهیم.

* باید پدران را از پسران جدا کنیم تا فرزندان به پرورش پدران گردن ننهند و تربیت آنان به دست ما بیفتد و ما آنان را از عقیده، تربیت دینی و پیوستگی با عالمان دور کنیم.

* باید زنان را تشویق آنیم که عبا (چادر) از سر بیفکنند زیرا حجاب را خلیفگان بنی عباس رایج کردند و این یک عادت اسلامی نیست. آنگاه که زن عبا از سر افکند، جوانان را تشویق کنیم که به سوی آنان بروند تا فساد در میانشان افتد. در ابتدا باید زنان غیرمسلمان عبا (چادر) از سر بردارند تا زنان مسلمان نیز سر در پی آنان نهند.

*نمازهای جماعت را باید با نسبت دادن فسق به امام جماعت و آشکار کردن بدی‌های او و نیز دشمنی انداختن با شیوه های گوناگون در میان امام و پیروانش برافکند.

* امّا زیارتگاه‌ها را باید به بهانه اینکه این‌ها در زمان پیامبر نبوده و بدعت است، ویران کرد و مردم را از رفتن به این‌گونه مکان‌ها بازداشت. باید در اینکه زیارتگاه‌های موجود واقعاً از آن پیامبر، امامان، و یا صالحان باشد تردید ایجاد کرد. پیامبر در کنار قبر مادرش به خاک سپرده شده و ابوبکر در بقیع دفن شده و قبر عثمان مشخص نیست؛ علی در بصره مدفون گردید و نجف محل قبر مغیره بن شعبه است، سر حسین در حنانه دفن شد و مزار خودش معلوم نیست؛ در کاظمین قبر دو نفر از خلیفگان است نه مزار کاظم و جواد از خانواده پیامبر؛ در طوس قبر هارون است و نه رضا از اهل‌بیت؛ در سامرا قبرهای بنی عباس است نه هادی و عسکری و سرداب (مهدی از اهل‌بیت؛ بقیع را باید با خاک یکسان کرد، چنانکه باید گنبدها و ضریح‌های موجود در همه کشورهای اسلامی را از میان برد)

*اختلاف‌های میان مسلمانان را می‌توان با افزایش بدبینی میان گروه‌های درگیر و نیز انتشار کتاب‌هایی که از این یا آن گروه بد می‌گوید، انبوه کرد. پول کافی هم باید برای تباهی و پراکندگی خرج نمود.

* نادانی را می‌توان با جلوگیری از گشایش مدارس و انتشار کتاب‌ها ترویج داد. آتش زدن کتاب‌ها، تشویق مردم به این که فرزندانشان را به مدارس دینی نفرستند و با اتهام زدن به عالمان دینی همه می‌توانند به این هدف کمک کنند.

*آن‌ها را می‌توان در یک حالت ناآگاهی نگاه داشت. برای این کار باید از بهشت بسیار گفت؛ آنان را نسبت به زندگی دنیا بی مسئولیت نشان دهیم و حلقه های صوفیّه را گسترش داد؛ کتاب‌هایی که افراد را به زهد فرا می‌خواند ترویج نمود؛ همچون کتاب احیاءالعلوم غزالی، منظومه‌های مثنوی و کتاب‌های ابن عربی.

*دیکتاتوری حکومت‌ها را می‌توان با سایه خدا در زمین نامیدن آن‌ها نیرومندتر کرد. باید تبلیغ کرد که ابوبکر، عمر، عثمان، بنی‌امیه، بنی عباس و علی علیه‌السلام همه با زور و شمشیر به حکومت رسیدند و حکومت فردی داشتند. ابوبکر با شمشیر عمر و با تهدید او به حکومت رسید. این‌ها همه نشان می‌دهد که حکومت در اسلام استبدادی است.

* می‌توان راه‌ها را همین‌طور ناامن نگاه داشت. حکومت‌ها را از مجازات دزدان بازداشت و دزدان را تقویت نمود؛ به آن‌ها سلاح داد و آنان را به دزدی و بر هم زدن نظم تشویق نمود.

* با تلقین باورها به قضا و قدر در میان آن‌ها، می‌توان بر نابسامانی بهداشتی آن‌ها افزود و گفت: که این همه از خداست و درمان، هیچ سودی ندارد. مگر خدا در قرآن از زبان حضرت ابراهیم علیه‌السلام نمی‌گوید: «او به من غذا و آب می‌دهد و اگر بیمار شوم او مرا شفایم می‌دهد» و مگر نمی‌گوید: «او مرا می‌میراند و آنگاه او مرا زنده‌ام می‌کند» بنابراین شفا به دست خداست؛ مرگ به دست خداست و بدون درخواست او هیچ راهی برای شفا نیست و نه گریزی از مرگ که قضا و قدر از اوست.

-* چنان که در بخش‌های 3 و 4 گفته شد می‌توان این ویرانی و نابسامانی را همچنان نگاه داشت.

* هرج و مرج را می‌توان حفظ کرد. باید این اندیشه را گسترش داد که اسلام یک دین عبادی است؛ سازماندهی ندارد محمّد صلی الله علیه و آله و سلم و جانشینانش هیچ یک وزیر، نظام، اداره و قانون نداشتند.

* در هم ریختگی اقتصادی، نتیجه طبیعی آشفتگی‌های از پیش گفته است. آتش زدن فرآورده‌های کشاورزی، غرق کردن کشتی‌های بازرگانی، به آتش کشیدن بازارها، شکستن سدها که آب در شهرها و کشتزارها می‌افکند و ریختن سم در آب‌های آشامیدنی این درهم ریختگی را می‌افزاید.

* حاکمان را می‌توان به فساد، شراب‌خواری، قمار و ریخت و پاش دارایی‌ها در امور شخصی تشویق کرد تا چیزی برای سلاح و مخارج ارتش باقی نماند.

* می‌توان شایع کرد که اسلام زن را تحقیر می‌کند مگر در قرآن نیامده است که «مردان سرپرست زنانند» و مگر در سنت نیست که «زن همه شر است».

* آلودگی و ناپاکی به طور طبیعی پیامد کم آبی است؛ باید با هر نیرنگی از افزایش آب جلوگیری کرد.





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/4/9 | نویسنده : alamdarbasir
معاون وزیر نفت با اشاره به جهش مصرف و افزایش هزینه تولید بنزین یورو 4 خواستار افزایش و اصلاح قیمت بنزین و گازوئیل شد و اعلام کرد: دولت یازدهم به‌منظور مدیریت و بهینه‌سازی مصرف بنزین و گازوئیل اصلاح قیمت این دو فرآورده نفتی را در دستور کار قرار دهد.

به گزارش علمدار بصیر: علیرضا ضیغمی در گفتگو با مهر با بیان اینکه در حال حاضر عرضه بنزین با استاندارد یورو 4 در بیش از 20 جایگاه سوخت تهرن آغاز شده است، گفت: طرح توسعه بسیاری از پروژه های افزایش تولید بنزین یورو چهار اروپایی همچون طرح توسعه پالایشگاه نفت شازند، آبادان، لاوان و تهران تاکنون در مدار بهره برداری قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با اعلام اینکه تا چند هفته آینده طرح های بنزین سازی پالایشگاه نفت اصفهان و تبریز هم راه‌اندازی خواهد شد، تصریح کرد: همزمان با راه اندازی طرح‌های تولید بنزین یورو چهار در پالایشگاه‌ها، طرح تفکیک و جداسازی خطوط لوله و مخازن ذخیره سازی هم در کلانشهرهای ایران آغاز شده است.

معاون وزیر نفت با یادآوری اینکه هم اکنون توزیع بنزین یورو 4 در برخی از کلانشهرهای کشور همچون تهرران، اراک، کرج و اهواز آغاز شده است، اظهار داشت: به زودی با تکمیل و راه‌اندازی طرح‌های باقیمانده بنزین سازی و افزایش ظرفیت انتقال و ذخیره‌سازی بنزین یورو چهار در سایر کلانشهرها همچون اصفهان، تبریز، مشهد و شیراز هم توزیع بنزین مرغوب آغاز خواهد شد.

این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت در ادامه با اشاره اوج گیری مجدد مصرف بنزین در هفته نخست تابستان، بیان کرد: سال گذشته پیشنهاد افزایش قیمت بنزین به ستاد هدفمندی یارانه ها ارائه شد اما به دلیل توقف اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها، این اصلاح قیمت فعلا منتفی است.

وی با بیان اینکه هم اکنون هزینه تولید بنزین و گازوئیل کم گوگرد و مرغوب به مراتب بیشتر از بنزین معمولی است، تبیین کرد: همزمان با افزایش هزینه تولید با رشد مصرف بنزین هم در کشور روبرو هستیم.

ضیغمی با اشاره به اینکه مهمترین راهکار مدیریت مصرف بنزین در کشور اصلاح قیمت است، تاکید کرد: بر این اساس پیش بینی می‌شود دولت یازدهم به منظور مدیریت و بهینه‌سازی مصرف بنزین و گازوئیل اصلاح قیمت این دو فرآورده نفتی پرطرفدار را در دستور کار قرار دهد.

معاون وزیر نفت با اعلام اینکه اگر اصلاح قیمت صورت نگیرد، مصرف بنزین با رشد غیر قابل پیش بینی روبرو خواهد شد، تاکید کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون متوسط مصرف بنزین به حدود 67 میلیون لیتر رسیده است که این میزان مصرف بیش از برآوردهای قبلی بوده است.





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/4/9 | نویسنده : alamdarbasir

 

 





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/4/9 | نویسنده : alamdarbasir
پس از پیروزی تاریخی تیم ملی والیبال ایران در لیگ جهانی والیبال برابر تیم ملی ایتالیا دارنده هشت عنوان قهرمانی جهان، گروهی ایرانیان عزیز بار دیگر حماسه آفریدند و شادی‌هایشان را با دیگران قسمت کردند و حلاوت این پیروزی تاریخی این گونه کمرنگ شود و نماد فرهنگی ایران در والیبال جهان، سرمربی آرژانتینی تیم ملی ایران لقب بگیرد و بی‌فرهنگی بخشی از رفتار ایرانیان پس از این دیدار باشد!

به گزارش علمدار بصیر: هنگامی که «خولیو ولاسکو» سرمربی آرژانتینی تیم ملی والیبال ایران به کشورمان آمد، بسیاری از کارشناسان والیبال از پرداخت رقم قرارداد این مربی اظهار گلایه کردند و چنین هزینه‌ای را دور ریختن خواندند و زمانی که دلار به یک باره با افزایش شدید مواجه شد و فدراسیون‌های ورزشی می‌بایست با همان بودجه‌های محدود، حقوق مربیان خارجی را پرداخت کنند، گمان می‌رفت توان حفظ این مربی برجسته والیبال جهان نباشد و او به ایتالیا، جایی که بیشترین افتخارات را با والیبالیست‌هایش به دست آورده بازگردد.

«وولاسکو» البته به ایتالیا بازگشت اما نه برای هدایت دوباره ایتالیایی‌ها، بلکه این بار با تیم ملی ایران برای شکست چکمه‌نشینان در خانه خودشان، به این کشور بازگشته بود؛ اتفاقی که علی‌رغم بازی ارزشمند مقابل صربستان، از سوی کارشناسان بسیار بعید تصور می‌شد و او با تکیه بر والیبالیست‌های نابغه ایرانی و با شناسایی نقطه ضعف تیم رقیب، موفق به تحققش شد.

او اما عصر روز چهارشنبه و پیش از بازی با تیم ملی ایتالیا در میان خبرنگاران محلی مودنا و ایتالیایی علاوه بر پاسخ به پرسش‌های فنی، پاسخگوی پرسش‌های حاشیه‌ای درباره ایران بود و همچون یک سفیر فرهنگی از فرهنگ و مردم ایران دفاع و از آن تمجید کرد و درباره زندگی خود در ایران و آرامش مردم ایران گفت: مردم ایران کاملا متفاوت با عرب‌ها هستند. آنها را از عرب‌ها جدا کنید. مردم ایران زندگی متفاوتی دارند و هیچ ربطی به عرب‌ها ندارند.

ایتالیایی‌ها هم نژادپرستند که مورد فحاشی قرار گرفتند؟!

وی ادامه داد: مردم ایران زندگی آرام و سرزنده ای دارند. ایران کشوری آرام و بی دغدغه است. من زندگی خوبی در آنجا دارم و از هر حیث احساس راحتی و امنیت می‌کنم. ایران کشوری دیدنی است و آثار تاریخی بسیار زیبایی دارد. من در چند سالی که آنجا بودم، تنها توانستم چند جای دیدنی آن را از نزدیک ببینم. مثل پرسپولیس و تخت جمشید که از تماشای آنها بسیار لذت بردم. ایران کشوری با تمدن است و مردمی با فرهنگ و اصیل دارد و به طور کلی آن طور که گفته می‌شود نیست. ایران کاملا متفاوت و بسیار جذاب و دیدنی است.

ولاسکو این سخنان را درباره فرهنگ ایران به زبان آورد و ایرانیان ساکن ایتالیا که عمدتاً دانشجو بودند، بخش قابل توجهی از صندلی‌های سالن میزبان رقابت نخست ایران-ایتالیا را به خود اختصاص دادند و با حفظ احترام متقابل، ملی پوشان ایران را تشویق کردند؛ دیداری که هرچند ایران برنده شد اما ایتالیا نیز مفت نباخت و به خصوص مهره‌ای چون ایوان زایتسف، نشان داد ممکن است ایتالیا در بازی برگشت که امروز برگزار می‌شود، مسیر بازی را تغییر دهد.

ایوان زایتسف، بازیکن بازیکن روسی الاصل و شماره 9 ایتالیا با وجود اینکه در دو گیم نخست بازی در ترکیب اصلی حضور نداشت، اما توانست 19 امتیاز کسب کند و امتیازآورترین بازیکن میدان لقب بگیرد و سیدمحمد موسوی، بازیکن تیم ملی ایران را با 17 امتیاز جا بگذارد و همین موضوع موجب نگرانی دوستداران والیبال ایران شد، چرا که اگر این بازیکن در دیدار برگشت و در هر ست چنین امتیازآور ظاهر شد، پیروزی برای والیبالیست‌های کشورمان به دشواری خواهد گرایید.

با این حال گروهی از مردم همیشه حاضر در صحنه ایران شاید برای اینکه مشتی به دهان این بازیکن کوبیده باشند و نشان داده باشند که این بازیکن اشتباه کرده که برای تیم ملی کشورش امتیاز کسب کرده و باید چند امتیاز هم از دست می‌داد و شاید هم با این هدف که این بازیکن را برای بازی برگشت حسابی تضعیف روحیه کنند، به صفحه این بازیکن در فیس بوک حمله مغولی کردند و انواع توهین‌های نژادپرستانه و فحاشی‌های زننده را با چاشنی خلیج فارس و هزاران بار زنده باد ایران به هم متصل بر روی صفحه این بازیکن نوشتند.

ایتالیایی‌ها هم نژادپرستند که مورد فحاشی قرار گرفتند؟!

این گونه بود که گروهی ایرانی با فرهنگی که ولاسکوی ایتالیایی از آن سخن گفته بود، چهره ایرانیان را اینچنین ظرف چند ساعت با گذاشتن هزاران کامنت به تصویر کشیدند و ثابت کردند می‌توان به شیوه مغولی در فضای مجازی نیز حاضر شد و با حیثیت کشورمان بازی کرد؛ اتفاقی که خوشبختانه در رسانه‌های بین المللی انعکاس نیافت و این بازیکن حداقل تاکنون واکنشی نسبت به آنچه رخ داده بروز نداد اما آنقدر زننده بود که حلاوت پیروزی تاریخی ایران را کمرنگ نماید.

روزنامه‌های ورزشی نیز در اقدامی هماهنگ ترجیح دادند به این ماجرا نپردازد و از کنارش عبور کنند تا با عدم تقبیح این چنین رفتارهایی، زمینه تکرارش را در آینده نزدیک فراهم نماییم؛ اتفاقی که پیش از این درباره وب‌سایت ها و صفحات برخی ورزشکاران و چهره‌های سیاسی عرب رخ داده بود و چون در پاسخ به مباحثی همچون خلیج فارس یا مسائل نژادپرستانه بود، در عوض تقبیح، با لبخند رضایت از کنارش گذر می‌شد تا در نهایت به این نقطه برسیم.

حال تنها این پرسش مطرح است که آیا ایتالیایی نیز نژادپرست بود که با چنین حملاتی مواجه شد یا توقع داشتیم این بازیکن ایتالیایی تعمدتاً توپ‌ها را به ضرر تیمش به اوت بزند یا پستش را خالی کند تا ایران بتواند راحت‌تر برنده باشد؟ آیا از این ورزشکار خطایی سر زد که گروهی که مدعی تمدن پنج هزار ساله هستند اما از فرهنگ ریشه گرفته از این تمدن، چیزی به ارث نبرده‌اند، اینچنین مورد حمله‌اش قرار داده‌اند؟ آیا وقت آن نیست که قبل از هر رفتاری اندکی تامل کنیم و به قضاوت جهانیان درباره خودمان بیاندیشیم؟

 

منبع:تابناک





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/4/9 | نویسنده : alamdarbasir
با توجه به نظر دانشمند بزرگ الازهر در مورد گروه های سلفی ـ جهادی آیا مسلمان نماهای وهابی می توانند مدعی انتساب به اهل سنت باشند؟ آیا اعمال ضد دینی و ضد بشری آنان موید خارج بودن آنان از دین نیست؟

به گزارش علمدار بصیر: همزمان با میلاد با سعادت منجی عالم بشریت عده ای از شیعیان مصری در منطقه ای اطراف قاهره، دور هم جمع شدند تا به این مناسبت جشنی برگزار کنند اما قبل از برپایی این جشن تعداد زیادی از وهابیون با حمله به آنان چهار نفر از جمله "حسن شحاته" دانشمند و عالم مستبصر مصری را به شهادت رساندند.

عملی که از سوی احزاب گروه ها و سازمانهای مختلفی دینی، مذهبی، سیاسی و اجتماعی به شدت محکوم شد.

از سوی دیگر وهابیون همواره خود را به اهل سنت منتسب می دانند ادعایی که با لطایف الحیل سعی دارند تا چهره ضد دینی خود را پس این نقاب پنهان کنند.

از طرف دیگر حسن الشافعی عضو مجلس بزرگ علمای الازهر عالی ترین مرجع دینی و مذهبی اهل سنت به صراحت اعلام کرده است که وهابیون و گروهای جهادی ـ سلفی، از امت اسلامی جدا شده و جزء خارج شدگان از دین بوده و احکامشان کاملا ضد قرآن و سنت است.

آیا با این تفاصیل باز هم می شود وهابیون و دیگر گروه های سلفی ـ جهادی را به برادران اهل سنت منتسب دانست؟ آیا با توجه به نظر عالم و کارشناس ارشد الازهر این مسلمان نماها واقعا مسلمان هستند؟

 

منبع:جام





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/4/9 | نویسنده : alamdarbasir


 

تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون