سفارش تبلیغ
صبا ویژن
" سلام بر شما ... از این که از علمدار بصیر بازدید نمودید ، بسیار خرسندیم . از طریق نظرات می توانید پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید "

 

آخرین مطالب
پیوند دوستان
رئیس جمهور ایران به پوتین و ملت روسیه یک دستگاه جراحی مغز اعطا کرد.

به گزارش علمدار بصیر: محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور ایران در دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه یک دستگاه «نویگیشن» جراحی را به عنوان هدیه فناورانه از سوی جمهوری اسلامی ایران به کشور روسیه اهدا کرد.
فناوری این دستگاه که طراحی و ساخت آن توسط متخصصان ایرانی انجام شده تنها در کشورهای معدود پیشرفته جهان مانند آمریکا و آلمان وجود دارد.
این سامانه امکان انجام اعمال جراحی پیچیده در حوزه‌های مغز و اعصاب، گوش و حلق و بینی و ستون فقرات را با کمترین خطا برای جراح فراهم می‌سازد. همچنین این دستگاه به عنوان یک سیستم مکان یاب در حین فرایند جراحی یاری‌دهنده جراح برای یافتن مکان‌های دقیق با دقت یک میلی‌متر در اعمال جراحی با دقت بسیار بالا است.
 
منبع:فارس





تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/4/11 | نویسنده : alamdarbasir
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: مقررات حفاظت فیزیکی برای نیروگاه اتمی بوشهر بر اساس سند آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر اساس سند 225 اصلاح و ارتقاء یافت.

به گزارش علمدار بصیر: علی اصغر سلطانیه سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در کنفرانس بین‌المللی امنیت هسته‌ای در وین با اشاره به این که ایران اقدامات سختگیرانه‌ای را در عرصه حفاظت فیزیکی از تاسیسات هسته‌ای به مورد اجرا گذشته است تصریح کرد: از زمان آغاز مراحل اولیه ساخت نیروگاه اتمی بوشهر، اجرای الزامات حفاظت فیزیکی، در راستای توصیه‌های آژانس، در فرآیند صدور مجوز برای این نیروگاه ملحوظ شد. پیش از عملیاتی شدن این نیروگاه، یک نظام حفاظت فیزیکی برای حمل مجموعه‌های سوخت به ایران و برای ساختمان‌های ذخیره سوخت برقرار و به طور کامل اجرا گشته است. در سال 2004، برای افزایش بیشتر توانمندی خود، جمهوری اسلامی ایران سرویس مشاوره‌ای حفاظت فیزیکی بین المللی (IPPAS) را به منظور اصلاح و ارتقاء نظام حفاظت فیزیکی بر مبنای پیشنهادات و مهارت‌های این سرویس، دعوت کرد.

وی گفت: مقررات حفاظت فیزیکی برای نیروگاه اتمی بوشهر بر اساس سند آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تحت عنوان «حفاظت فیزیکی از مواد هسته‌ای و تاسیسات هسته‌ای» یا همان سند 225 اصلاح گشت و ارتقاء یافت.

سلطانیه تاکید کرد که مقررات حفاظت فیزیکی برای کل تاسیسات چرخه سوخت نیز ایجاد شده‌اند.

وی همچنین در بخش دیگر از سخنرانی خود عنوان کرد: بی تردید بهترین ضمانت برای امنیت هسته‌ای، جهان عاری از سلاح های هسته ای است تا به این  ترتیب فرآیند خلع سلاح هسته‌ای بتواند امنیت هسته ای را تقویت سازد.

سلطانیه ضمن تصریح در مورد اینکه مسئولیت امنیت هسته ای در چهار چوب یک کشور، به طور کامل بر عهده آن کشور است گفت: باید توجه شود که آژانس می تواند با ایجاد نظام‌های امنیت هسته ای موثر از طریق کمک به کشورها، بر اساس درخواست شان، از جمله توسط ظرفیت سازی در کشورها، اجرای اصول راهنما، تشریک دانش، بهبود همکاری و هماهنگی تلاش های بین المللی در این زمینه، مساعدت نماید.

در زیر متن کامل سخنرانی نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را می‌خوانید:

آقای رئیس، عالی مقامان، خانمها و آقایان محترم،

در ابتدا مایلم به جنابعالی برای تصدی ریاست کنفرانس بین المللی وزارتی «امنیت هسته ای: تقویت تلاش های جهانی»، تبریک گفته و جنابعالی را از حمایت و همکاری 

هیئت ایرانی در انجام وظایفتان مطمئن سازم. اجازه می خواهم همچنین از کار انجام شده توسط مدیر کل و همکارانشان در دبیرخانه آژانس بین المللی انرژی اتمی برای آماده سازی نخستین کنفرانس بین المللی وزارتی در خصوص امنیت هسته ای، تشکر کنم. ضمنا ما از تلاشهای سفرای برزیل و مجارستان به عنوان روسای مشترک، جهت مشورتهای فشرده اشان با کشورهای عضو به منظور تهیه پیش نویس بیانیه این کنفرانس قدردانی می نماییم.

هیئت‌های محترم،

مایلم نقطه نظرات ذیل در رابطه با امنیت هسته ای را به اطلاع برسانم:

*بهترین ضمانت برای امنیت هسته ای،  عاری شدن جهان از سلاحهای هسته ای است

کنفرانس بین المللی در مورد امنیت هسته ای فرصتی را برای ارزیابی تلاشهای امنیت هسته ای در نیل به اهدافش فراهم نموده است. امیدواریم این کنفرانس به تقویت تبادل دانش و تجربیات مساعدت کرده و نیز تلاش نماید بهترین راه حلها را برای چالش‌های پیش روی امنیت هسته ای ارائه دهد.

بی تردید بهترین ضمانت برای امنیت هسته ای، جهان عاری از سلاحهای هسته ای است تا به این  ترتیب فرآیند خلع سلاح هسته ای بتواند امنیت هسته ای را تقویت سازد.

به علاوه بایستی خاطر نشان شویم که جدی ترین چالش فرا روی امنیت هسته ای، ذخائر مواد شکاف پذیر همچون اورانیوم با غنای بالا و پلوتونیوم جدا شده، می باشد که حفاظت از آنها نیز یک نگرانی جدی برای جامعه بین المللی است.

جامعه بین المللی نمی تواند برای ابد در انتظار امحاء کامل سلاحهای هسته ای بماند. یک چهار چوب زمانی روشن با یک تاریخ مشخص، یعنی سال 2025 همان طور که توسط جنبش عدم تعهد در کنفرانس بازنگری معاهده عدم اشاعه هسته ای در سال 2010 پیشنهاد شد، برای اجرای کامل ماده شش معاهده منع اشاعه هسته ای یک نیاز مبرم است.

در این رابطه کشورهای هسته ای بایستی به فوریت اقدامات ضروری به شکلی قطعی و روشن را جهت کاهش فزاینده نقش و اهمیت سلاحهای هسته ای در کلیه مفاهیم، دکترین ها و سیاستهای نظامی و امنیتی اتخاذ کنند.

گرچه ایمنی و امنیت هسته ای دارای برخی اهداف مشترک در حفاظت از سلامت و حیات بشریت، و محیط زیست هستند لیکن دارای ماهیت‌های متفاوتی هستند به گونه ای که ایمنی هسته ای نیل به شرایط عملیاتی صحیح، ممانعت از حوادث و کاهش پیامدهای حوادث است که منتج به حفاظت از کارکنان، عموم مردم و محیط زیست در مقابل خطرات پرتوهای غیر منقضی می  شود لیکن امنیت هسته ای، ممانعت و رهگیری و پاسخ به سرقت، خرابکاری، دسترسی غیر مجاز، انتقال غیر قانونی یا سایر اقدامات بد اندیشانه می باشد که در ارتباط با مواد هسته ای، سایر مواد رادیو اکتیو یا تاسیسات وابسته به آنهاست.  امنیت هسته ای ارتباط مستقیم با امنیت ملی با جهت گیری سیاسی دارد ولی ایمنی هسته ای از ماهیت صرفا فنی برخوردار می باشد. بنا بر این، با توجه به ماهیت متمایز این دو مفهوم، بایستی به هنگام طراحی اقدامات بین المللی و آماده سازی اصول راهنما در مورد ایمنی و امنیت هسته ای تمایزات لازم لحاظ شود.

ضمن تصریح در مورد اینکه مسئولیت امنیت هسته ای در چهار چوب یک کشور، به طور کامل بر عهده آن کشور می باشد، بایستی توجه شود که آژانس می تواند با ایجاد نظامهای امنیت هسته ای موثر از طریق کمک به کشورها، بر اساس درخواستشان، از جمله توسط ظرفیت سازی در کشورها، اجرای اصول راهنما، تشریک دانش، بهبود همکاری و هماهنگی تلاشهای بین المللی در این زمینه، مساعدت نماید.

هیئت‌های محترم،

*اقدامات و ابتکارات معطوف به تقویت ایمنی و امنیت هسته ای نباید به عنوان بهانه ای یا اهرمی جهت نقض، انکار یا تحدید حق لاینفک کشورهای در حال توسعه باشد

مایلم بند 196 سند پایانی شانزدهمین نشست سران جنبش عدم تعهد که در روزهای 31-26 اوت 2012 در تهران برگزار شد را به شرح ذیل یاد آوری نمایم: سران کشورها یا دولتهای جنبش عدم تعهد تاکید کردند که اقدامات و ابتکارات معطوف به تقویت ایمنی و امنیت هسته ای نباید به عنوان بهانه ای یا اهرمی جهت نقض، انکار یا تحدید حق لاینفک کشورهای در حال توسعه برای توسعه تحقیق، تولید و استفاده از انرژی هسته ای برای اهداف صلح آمیز بدون هر گونه تبعیضی، مورد استفاده قرار گیرد.

رئیس محترم،

اجازه می خواهم به شماری از موضوعات مرتبط با موضوع کنفرانس اشاراتی به شرح ذیل داشته باشم:

*آژانس طبق اساسنامه  دارای یک مسئولیت اساسی برای حفاظت از اطلاعات محرمانه مرتبط با اجرای موافقتنامه های پادمان در کشورهای عضو است

الف- حفظ اطلاعات محرمانه

حفظ اطلاعات محرمانه به عنوان یک موضوع اساسی دارای ارتباط مستقیم با امنیت هسته ای تلقی می گردد. آژانس بین المللی انرژی اتمی طبق اساسنامه آژانس دارای یک مسئولیت اساسی برای حفاظت از اطلاعات محرمانه مرتبط با اجرای موافقتنامه های پادمان در کشورهای عضو است. عدم رعایت محرمانگی منجر به نشت اطلاعات محرمانه و حساسی شده که از سوی گروههای تروریستی و سرویس‌های اطلاعاتی برای خرابکاری در تاسیسات هسته ای و نیز ترور افرادی که در این تاسیسات کار می کنند از جمله دانشمندان هسته ای، مورد استفاده قرار گرفته است. این مایه نگرانی جدی است. همان گونه که کشورهای عضو به خوبی مطلع هستند پنج دانشمند هسته ای ایران هدف حملات تروریستی قرار گرفتند. بنا بر این از همه درخواست دارم که از هیچ کوششی برای جلوگیری از تکرار چنین اقدامات بی سابقه جنایتکارانه علیه کارشناسان هسته ای در جهان فرو گذار ننمایند. در این راستا آژانس یک نقش مهم و اساسنامه ای، از جمله از طریق ایجاد ترتیبات ضروری و نیز از طریق اجرای اقدامات مقتضی، برای اصلاح این وضعیت دارد.

ب- حملات سایبری

نگران امنیتی دیگر، حملات سایبری علیه تاسیسات و فعالیتهای هسته ای است که سلامت و ایمنی مردم، محیط زیست و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای را به مخاطره می افکند. در این رابطه ما از آژانس درخواست می کنیم تلاشهایش را برای ارتقاء آگاهی در مورد تهدید رو به رشد حملات سایبری و پیامدهای بالقوه آنها بر امنیت هسته ای و نیز از طریق بهبود همکاری بین المللی برای مقابله با چنین حملاتی، تقویت کند.

ج- خرابکاری علیه تاسیسات هسته ای

خرابکاری صنعتی در تاسیسات هسته ای نیز یک تهدید خطرناک برای امنیت هسته ای است. حفاظت از تاسیسات هسته ای و نیز مواد هسته ای مورد استفاده یا ذخیره شده، مستلزم ایفای نقش فعالتر از سوی آژانس در این عرصه از جمله از طریق فراهم نمودن اصول راهنما و توصیه اقدامات مناسب پیشگیرانه و نیز خنثی نمودن چنین حملات محتملی با حداقل پیامدهای خطرناک برای مردم و محیط زیست می باشد.

د- حملات مسلحانه علیه تاسیسات هسته ای

در طول سه دهه گذشته تاسیسات هسته ای مورد حمله واقع شده اند. نیروگاه اتمی بوشهر چندین بار در دهه 1980 مورد حمله واقع شد. به رغم قطعنامه 533 کنفرانس عمومی آژانس که اظهار می دارد "حمله مسلحانه یا تهدید علیه تاسیسات هسته ای که اختصاص به مقاصد صلح آمیز دارند، تخلف از اصول منشور سازمان ملل، اساسنامه آژانس و حقوق بین الملل است"، تهدید به حمله همچنان ادامه دارد. اینجانب همه را به اتخاذ اقدامات جدی پیشگیرانه در این رابطه فرا می خوانم.  

رئیس محترم،

امنیت هسته ای یک نگرانی جهانی است لذا مایلم یاد آور شوم که قطعنامه شماره 10، پنجاه و ششمین کنفرانس عمومی آژانس بر لزوم تعامل همه اعضای آژانس در فعالیتها و ابتکارات مرتبط با امنیت هسته ای به شکلی فراگیر تاکید می نماید. مایه تاسف است که این تعهد توسط کشورهای میزبان نشستهای سران در مورد امنیت هسته ای که در سالهای 2010 و 2012 به ترتیب در واشنگتن و سئول برگزار گردیدند رعایت نشد.

در این چهار چوب بایستی موضع سران جنبش عدم تعهد را یاد آور شوم: «آژانس بین المللی انرژی اتمی تنها سـازمان بین الدولی با دستورالعمـل و تخصص پرداختن به موضوعـات فنی ایمنی هسته ای و امنیت هسته ای، در چهار چوب نظام سازمان ملل است» لذا جمهوری اسلامی ایران قویا اعتقاد دارد که هر هنجار، اصول راهنمـا یا مقررات بین المللی در رابطه با موضوع امنیت هسته ای بایستی در چهار چوب آژانس از طریق یک فرآیند تدریجی، فراگیر و شفاف و با لحاظ نمودن نظرات کلیه کشورهای عضو پیگیری شود.

*ایران چهارچوبهای ساختاری، قانونگذاری و تنظیمی هسته ای، مبتنی بر سه حوزه امنیت هسته ای، پادمان هسته ای و ایمنی هسته ای ایجاد کرده است

رئیس محترم، عالی مقامان،

جمهوری اسلامی ایران مصمم به بهره برداری از استفاده های صلح آمیز سودمند انرژی هسته ای به شکل امن و ایمن است بنا بر این اهمیت زیادی برای امنیت هسته ای قائل می باشد. در این راستا، ایران چهارچوبهای ساختاری، قانونگذاری و تنظیمی هسته ای، مبتنی بر سه حوزه کلیدی یعنی امنیت هسته ای، پادمان هسته ای و ایمنی هسته ای ایجاد کرده است.  من خود را محدود به بیان برخی از اقدامات امنیت هسته ای ایران می نمایم:

الف- حفاظت فیزیکی

ایران اقدامات سختگیرانه ای را در عرصه حفاظت فیزیکی از تاسیسات هسته ای به مورد اجرا گذشته است. از زمان مراحل اولیه ساخت نیروگاه اتمی بوشهر، اجرای الزامات حفاظت فیزیکی، در راستای توصیه های آژانس، در فرآیند صدور مجوز برای این نیروگاه ملحوظ شد. پیش از عملیاتی شدن این نیروگاه، یک نظام حفاظت فیزیکی برای حمل مجموعه های سوخت به ایران و برای ساختمان‌های ذخیره سوخت برقرار و به طور کامل اجرا گشته است. در سال 2004، برای افزایش بیشتر توانمندی خود، جمهوری اسلامی ایران سرویس مشاوره ای حفاظت فیزیکی بین المللی (IPPAS) را به منظور اصلاح و ارتقاء نظام حفاظت فیزیکی بر مبنای پیشنهادات و مهارت‌های این سرویس، دعوت کرد.

مقررات حفاظت فیزیکی برای نیروگاه اتمی بوشهر بر اساس سند آژانس بین المللی انرژی اتمی تحت عنوان "حفاظت فیزیکی از مواد هسته ای و تاسیسات هسته ای" یا همان سند 225 اصلاح گشت و ارتقاء یافت.

باید همچنین ذکر شود که مقررات حفاظت فیزیکی برای کل تاسیسات چرخه سوخت نیز ایجاد شده اند.

ب- امنیت منابع رادیو اکتیو

منابع رادیو اکتیو به طور گسترده ای مورد استفاده واقع می شوند و سودمندیهای فراوانی برای بشریت در درجه اول از طریق استفاده آنها در کاربریهای کشاورزی، صنعت، پزشکی و تحقیقاتی دارند. به منظور تامین مدیریت امن و ایمن منابع رادیو اکتیو در طول چرخه حیاتشان، قانون ملی حفاظت در مقابل پرتوهای هسته ای، مصوب مجلس ایران، به طور کامل اجرا می شود. مقررات امنیت هسته ای مشتمل بر طبقه های یک، دو و سه منابع مهر و موم شده رادیو اکیتو و عملیات حمل و نقل آنها بر اساس مجموعه کتابچه های اصول راهنمای امنیت هسته ای آژانس، در ایران اجرا می شوند.

ج- قاچاق غیر قانونی مواد هسته ای و سایر مواد رادیو اکتیو

با توجه به این واقعیت که حمل غیر قانونی مواد رادیو اکتیو می تواند سلامت و ایمنی مردم، محیط زیست و نسلهای آتی را با قرار دادن آنها در معرض پرتوهای یونیزه شده، به خطر اندازد جمهوری اسلامی ایران خود را متعهد به همکاری با آژانس در این زمینه نموده است. در این راستا، در سال 2002 جمهوری اسلامی ایران به پایگاه اطلاعاتی قاچاق غیر قانونی آژانس پیوست که اخیرا به پایگاه اطلاعاتی حوادث و قاچاق تغییر نام یافته است. به منظور پاسخگویی موثر به قاچاق غیر قانونی، نظام اطلاع رسانی ملی ایجاد شده که در آن، دریافت کنندگان مجوز و سایر مراجع ملی ذی ربط هر گونه حادثه ای که در برگیرنده مـواد هسته ای و سایر مواد رادیو اکتیو می باشد را به نقطه تماس اطلاع می دهند.

جمهوری اسلامی ایران با پایگاه اطلاعاتی حوادث و قاچاق آژانس به طور داوطلبانه  از زمان عضویتش در آن، از طریق ارسال گزارشات مختلف به شکل«فرم اطلاع رسانی حادثه»، همکاری فعالی دارد.

هیئت‌های محترم،

امنیت هسته ای، یک نگرانی جهانی است. آژانس بایستی فرصت مناسبی برای همه کشورهای عضو جهت اطلاع از و مساعدت به فرآیند ارتقاء امنیت هسته ای در سراسر جهان فراهم نماید. ناگزیرم ابراز نا امیدی کنم از اینکه در مواردی کارشناسان ایرانی از شرکت در سمینارها یا نشستهـای ایمنی و نیز امنیت هسته ای محروم گشته اند. عـدم حضور کارشنـاسـان برجسته علاقه مند ایران در کمیته تازه تاسیس راهنمای امنیت هسته ای یکی از این موارد می باشد.

هیئت‌های محترم،

در خاتمه، پیام های اساسی روشن و کوتاه این کنفرانس باید به شرح ذیل باشند:

1- آژانس بین المللی انرژی اتمی تنها نهاد بین‌المللی فنی صلاحیتدار در فعالیت‌های مرتبط با امنیت هسته ای بوده و باید به دور از انگیزه های سیاسی باشد؛ لذا نتایج نشست‌های غیر فراگیر در مورد امنیت هسته ای، نمی تواند در برنامه ریزی‌ها و فعالیتهای آژانس ملحوظ گردند.

2- ضمن اذعان به مسئولیت انحصاری کشورهای عضو در زمینه امنیت هسته ای، از آژانس انتظار می رود تعامل بیشتر همه کشورهای عضو در تلاش‌هایش به منظور تقویت امنیت هسته ای برای برنامه های صلح آمیز هسته ای را فعالانه تسهیل بخشد.

3- اقدامات امنیت هسته ای نبایستی مانع یا محدودیتی برای استفاده های صلح آمیز از انرژی هسته ای بر اساس حق لاینفکی که در اسـاسنـامه آژانس و ماده 4 معـاهده عدم اشـاعه هسته ای به صراحت ذکر شده، باشند.

4- اهداف امنیت هسته ای به ویژه آنهای که در اعلامیه این کنفرانس برجسته شده اند تنها در صورتی می توانند محقق شوند که تبادل آزاد فناوری و تجهیزات در زمینه امنیت هسته ای بین کشورهای عضو به شکلی غیر تبعیض آمیز انجام شود. انحصار گرایی در این زمینه، امنیت جهانی را به مخاطره می افکند.

5- اهداف امنیت هسته ای بدون امحاء کامل سلاح‌های هسته ای یعنی خلع سلاح هسته ای، به طور کامل محقق نخواهد شد.

از توجه شما متشکرم.





تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/4/11 | نویسنده : alamdarbasir
اونس جهانی در سومین روز متوالی با حدود 13 دلار افزایش به 1265.23 دلار رسید.

به گزارش علمدار بصیر: قیمت طلا برای سومین روز متوالی پس از 34 ماه، کاهش افزایش یافت.
این افزایش ناشی از گمانه‌زنی‌ها درمورد افزایش تقاضا به علت کاهش قیمت بوده است. هر اونس طلا در لحظه انتشار این خبر با 12.71 دلار افزایش به 1265.23 دلار رسید.
قیمت طلا امروز 0.7 درصد افزایش یافت و به 1260.90 دلار در هر اونس رسیده بود. قیمت جهانی طلا در 28 ژوئن به 1180.50 دلار در هر اونس رسید که پایین‌ترین قیمت از آگوست 2010 بوده است.
قیمت طلا در اثر تصمیم فدرال رزرو برای کاهش برنامه محرک اقتصادی خود، در دومین سه‌ماهه سال جاری 23 درصد کاهش یافت.





تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/4/11 | نویسنده : alamdarbasir

طی چند سال اخیر در مناطق گردشگری سوادکوه بدحجابی به شدت افزایش داشته و باید گفت حجاب در این مناطق از مرز بدحجابی عبور کرده و به بی حجابی رسیده است.

به گزارش علمدار بصیر: شهرستان سوادکوه دومین شهرستان استان از لحاظ وسعت جغرافیایی بوده و به خاطر همین در آن تنوع پوشش گیاهی فراوان وجود دارد.

در این شهرستان از یک طرف با جنگل های انبوه و سرسبز مواجه می شویم و از طرف دیگر با ییلاقات خوش آب و هوا و پر آب که زیبایی خاص خود را دارند.

همچنین سوادکوه به خاطر داشتن مناطق تاریخی متعدد مانند پل ورسک، برج لاجیم، قلعه کنگلو و ... از اعتبار تاریخی خوبی برخوردار می باشد . همه این عوامل باعث شده سوادکوه علیرغم نداشتن دریا همواره یکی از نقاط تفریحی و گردشگری پر طرفدار در استان مازندران باشد.

همه ساله گردشگران بسیاری از سراسر کشور برای گذراندن اوقات فراغت به سوادکوه می آیند و از مهمان نوازی سوادکوهی ها بهره مند می شوند و با خاطره ای خوش سوادکوه را ترک می کنند. مردم خون گرم سوادکوه نیز از میزبانی خود خوشنود و مسرور می گردند.

اما چند سالیست که بعضی از این میهمان گرامی دیگر حرمت میزبان نگه نمی دارند. گویند رسم ادب این است که میهمان به آداب و رسوم میزبان احترام بگذارد و تا زمانی که در خانه میزبان است عملی خلاف فرهنگ و رسوم میزبان انجام ندهد.

طی چند سال اخیر در مناطق گردشگری سوادکوه بدحجابی به شدت افزایش داشته و باید گفت حجاب در این مناطق از مرز بدحجابی عبور کرده و به بی حجابی رسیده است.

این دسته از گردشگران که اکثرا غیر بومی می باشند با وضعی غیر متعارف و شنییع در انظار عمومی ظاهر می شوند و همین امر موجی از نارضایتی را در مردم سوادکوه به وجود آورده است.

با وجود اینکه مردم انقلابی و متدین سوادکوه همواره از این مورد ابراز ناخرسندی می نمایند اما کمتر اقدام موثری از سوی متولیان امر در این رابطه صورت گرفته است.

مردم سوادکوه از مسئولین استانی و شهرستانی درخواست دارند اقدامی موثر و عاجلانه را در این مورد انجام دهند. چرا که فصل تعطیلات رسیده و سیل گردشگران به سوادکوه سرازیر گشته است.

نگرانی مردم سوادکوه از آن است که این فرهنگ بیگانه به مرور جای خود را به فرهنگ غنی و اسلامی سوادکوه دهد و این شهرستان نیز مانند بعضی از شهرستان های ساحلی دچار شکست فرهنگی گردد.

تصاویر زیر از مناطق گردشگری سوادکوه گرفته شده است . از همه مخاطبین عزیز به خاطر نشان دادن برخی از این تصاویر عذرخواهی می کنیم، اما برای نشان دادن عمق فاجعه چاره ای جز این نداشتیم.

 

منبع:بلاغ نیوز





تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/4/11 | نویسنده : alamdarbasir
رئیس جمهور کشورمان در گفت‌وگو با شبکه راشا تودی تاکید کرد که روحانی رئیس جمهور منتخب مردم و مورد احترام همه است و در کارش موفق خواهد بود.

به گزارش علمدار بصیر: «محمود احمدی نژاد» رئیس جمهوری کشورمان که در مسکو به سر می‌برد در گفت‌وگوی اختصاصی با شبکه راشا تودی گفت: روحانی رئیس جمهور منتخب مردم و مورد احترام همه است و در اداره امور موفق خواهد بود.
رئیس جمهور در درباره اوضاع اقتصادی و اجتماعی ایران تاکید کرد که شاخص‌های توسعه انسانی و اقتصادی در ایران در حال افزایش است.
وی افزود: علیرغم تحریم‌های اقتصادی و تجاری غرب علیه ملت ایران، ما پیشرفت خوبی داشته‌ایم.
احمدی‌نژاد همچنین گفت: هیچ کس نمی‌تواند فرهنگ ایران باستان را که مبتنی بر صلح و دوستی است منزوی کند. ایران در بین ملت‌ها محبوب است و منزوی کردن چنین ملتی غیرممکن است.
احمدی نژاد تاکید کرد که ایران طرفدار گفت‌وگو است، اما گفت‌وگویی که در شرایط برابر و با احترام متقابل انجام شود. وی درباره انقلاب‌های کشورهای عربی منطقه گفت: به نظر من انقلاب‌های کشورهای عربی مدیریت شده بودند.
احمدی‌نژاد در پاسخ به سوالی درباره اوضاع داخلی سوریه با اشاره به اینکه اسرائیل و سوریه دو موضوع به هم مرتبط هستند گفت: کشورهای غربی نمی‌خواهند بحران سوریه پایان یابد. به عقیده من ادامه بحران و جنگ داخلی در سوریه به نفع آنها و رژیم صهیونیستی است و هدف بعدی آنها کشاندن بحران به کشورهای همسایه سوریه از جمله عراق و لبنان و ساختن یک خاورمیانه جدید است.
رئیس جمهوری کشورمان درباره مساله سلاح‌های هسته‌ای به شبکه راشا تودی گفت: ما نیازی به بمب اتم و سلاح هسته‌ای نداریم. این رژیم‌های جعلی مانند اسرائیل هستند که نیاز به بمب اتم دارند، آنهایی که می‌ترسند.
منبع فارس





تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/4/11 | نویسنده : alamdarbasir
معاون سیما تکلیف پخش سریال‌های رمضانی 92 را با نام بردن از سه مجموعه تلویزیونی دودکش، خروس و مادرانه به ترتیب در شبکه‌های اول تا سوم سیما مشخص کرد

به گزارش علمدار بصیر:

علی دارابی معاون سیما که سخنان کوتاه او در اخبار شبانگاهی روی آنتن رفت، از "مادرانه" شبکه سوم سیما، "خروس" شبکه دو سیما و "دودکش" شبکه یک سیما به ترتیب به عنوان سریال‎های رمضانی سیما در ماه رمضان 92 خبر داد.

 

با این اعلام رسمی، گمانه‌زنی‌ درباره پخش سریال‎های رمضانی به پایان می‌رسد و همانطور که پیش‌بینی می‌شد به دلیل زمان دیرهنگام افطار و کمبود وقت برای پخش همه سریال‌ها از ساعت 21، این "شاید برای شما هم اتفاق بیفتد" شبکه تهران است که طبق اعلام دارابی از قافله رمضانی سریال‌ها جا می‌ماند. این در حالی است که برخی رسانه‌ها سریال دیگر شبکه تهران با نام "دروازه بهشت" را نیز در کنداکتور رمضانی اعلام کرده بودند.

 

به این ترتیب شبکه سوم سیما که در زمینه جذب مخاطب سریال‎های رمضانی باسابقه است، با از آن خود کردن جدول پخش نخستین سریال پس از افطار، مخاطب بالقوه بهترین ساعت تماشای سریال را دارد. باید دید جواد افشار کارگردان "مادرانه" تا چه حد این ظرفیت را با سریالش بالفعل می‌رساند.

 

این سریال به تهیه کنندگی محمدرضا شفیعی که پیش از این سریال پرمخاطب "جراحت" را در همین ایام روی آنتن داشت، با حضور بازیگرانی چون مهدی سلطانی، لعیا زنگنه، شقایق فراهانی، مهرداد ضیایی، عباس غزالی، آتیلا پسیانی و هستی مهدوی‌فر آخرین روزهای تولید خود را پشت سر می‎گذارد.

 

نویسنده فیلمنامه "مادرانه"‌ سعید نعمت الله است و در خلاصه داستان آن آمده است: اردلان تمجید (با بازی سلطانی) 20 سال پیش، پس از رها کردن نامزد سابقش مریم (شقایق فراهانی)، با زنی متمول به نام رعنا (زنگنه) ازدواج می‌کند. حالا این ازدواج به جدایی رسیده و زن، بچه‌هایش را می‌خواهد اما مرد امتناع می‌کند.

 

تدوین همزمان سریال را خشایار موحدیان و سودابه سعیدنیا برعهده دارند و رضا شهبازی نیز صداگذار آن است.

 

شفیعی و نعمت‌الله پیش از این تجربه‌های موفقی چون "جراحت"، "شیدایی" و "رستگاران" را با یکدیگر داشته‌اند. در کارنامه کاری جواد افشار نیز مجموعه‌هایی چون "غروب بی پایان"، "سایه سکوت"، "پول کثیف"، "روز رفتن"، "گل یا پوچ"، "روزهای زیبا"، "سی امین روز" و "لبه آتش" به چشم می‌خورد.

 

دومین سریالی که دارابی از آن نام برد "خروس" به کارگردانی سعید آقاخانی است که برخلاف ملودارم بودن "مادرانه" با طعم نسبتا تلخ قلم نعمت‎الله، سریالی طنز نوشته مصطفی کیایی و به تهیه‌کنندگی علیرضا ابراهیمی دلیجانی است.

 

حمید لولایی، جواد رضویان، یوسف تیموری، اکبر اکبری مبارکه، مرضیه صدرایی، سپند امیر سلیمانی، مهسا کریم زاده، ملیکا شریفی نیا، دانیال معصومی، سیروس میمنت، بهشاد شریفی، حمید لیقوانی، کریم قربانی، عاطفه قربانی، عزت الله مهر آوران، بیتا خردمند، اصغر حیدری، سادیا جلالی پور، ابراهیم شفیعی، داوود مقدادی و علیرضا درویش بازیگران این سریال هستند.

 

"خروس" روایت جالبی از زندگی پدری است که دچار مشکل غیرمنتظره‌ای می‌شود. این مشکل خانواده را به تکاپو می‌اندازد و پسر خانواده با همفکری دوستانش تلاش می‌کند تا چاره‌ای برای رفع این مشکل بیاندیشند. در نقشه بچه‌ها، مغز متفکر یک خروس است.

 

فیلمنامه این سریال به قلم مصطفی کیایی نگارش شده و امیر معقولی و فرشید احمدی تصویربرداری و صدابرداری این پروژه را بر عهده دارند. این سریال در ماه رمضان سال 92 از شبکه دو روی آنتن می‌رود.

 

و اما سومین و آخرین سریالی که طبق گفته دارابی در جدول پخش سریال‎های رمضانی قرار گرفته "دودکش" به کارگردانی محمدحسین لطیفی درباره دو خانواده است که زندگی ساده‌ای دارند و یک قالیشویی را اداره می‌کنند، اما هر بار ماجراها و مسایلی برای آنها اتفاق می‌افتد که داستان این سریال را تشکیل می‌دهد.

 

هومن برق نورد، بهنام تشکر، امیرحسین رستمی، سیما تیرانداز، نگار عابدی، الناز حبیبی، جواد عزتی، محمدرضا شیرخانلو، یاس نوروزی، رونیکا محمدی، نصرت میرعظیمی، سید رضا حسینی و نوید خداشناس بازیگران این سریال هستند که قرارست در ماه رمضان از شبکه اول سیما روی آنتن برود.

 

البته سریال دیگری که معاون سیما در بخش‌های خبری به آن اشاره نکرد، "بوی باران" به کارگردانی حسین تبریزی است که در 6 قسمت ویژه پخش در شب‌های قدر از شبکه دو آخرین مراحل تولید را پشت سر می‎گذارد





تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/4/11 | نویسنده : alamdarbasir

 

 





تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/4/11 | نویسنده : alamdarbasir
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مصادره روحانی و انتخابات توسط یک جریان بی‌منطق است، گفت: اعضای کابینه دولت یازدهم نباید گرایش به جناح و جریان خاصی داشته باشند چرا که افراد وابسته به یک جریان قادر به تشکیل دولت اعتدال نیستند.

 

 

به گزارش علمدار بصیر: آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در گفت‌وگو با فارس در مشهد با تاکید بر اینکه در جمهوری اسلامی ایران عناوین ملاک نیست، اظهار کرد: عنوان اصولگرا و اصلاح‌طلب از عناوینی است که به طور دقیق و مشخص تعیین‌کننده نوع تفکر و خط فکری افراد نیست.

* معیار ارزیابی؛ ارزش‌های دینی است

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران از حیث حاکمیت ارزش‌های دینی و نوع تفکرات دینی معیار ارزیابی همین ارزش‌های دینی به‌شمار می‌رود.

آیت‌الله علم‌الهدی با بیان اینکه تفکرات انسان‌ها در قالب یک جریان و جناح نمی‌گنجد، خاطرنشان کرد: افرادی با عنوان اصولگرا مطرح هستند که به دلیل نوسانات فکری بعضا دیده می‌شود، معیارهای اصولگرایی نداشته و یا در مقابل اصلاح‌طلبی دیده می‌شود که به دلیل تعهد و توجه جدی به اصول دینی و اصلی نظام وابسته است.

وی با اشاره به برنامه‌های تلویزیونی نامزدهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، گفت: برای مثال آقای محمدرضا عارف به طور صریح اذعان به اصلاح‌طلبی خود دارد و در عین حال در یکی از برنامه‌های تلویزیونی خود با قاطعیت از وابستگی و تعهدش به ولایت‌فقیه و نظام یاد کرد و اذعان داشت که با اعتقاد پای ولایت‌فقیه ایستاده است.

امام جمعه مشهد مقدس با تاکید بر اینکه عناوین در جمهوری اسلامی ایران ملاک نیست، یادآور شد: برخی از روحانی با عنوان یک اصلاح‌طلب یاد می‌کنند اما باید بدانیم روحانی پیش از آنکه جریانی با عنوان اصلاح‌طلب و اصلاحات ایجاد شود، عضو جامعه روحانیت مبارز بوده است.

آیت‌الله علم‌الهدی افزود: حال باید ببینیم که چنین فردی در بلوک اصلاح‌طلبان جای می‌گیرد یا در بلوک اصولگرایان؟ روحانی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفتمانی را مطرح کرد که مورد توجه برخی اصولگرایان نبوده و بسیاری از اصلاح‌طلبان به آن گرایش داشتند.

* مصادره روحانی و انتخابات توسط یک جریان بی‌منطق است

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: اینکه یک جریان سیاسی بخواهد روحانی و انتخابات را مصادره کند برای مردم فهیم ما قابل توجیه نیست؛ مردم غیور جمهوری اسلامی ایران از دولت مطالباتی داشته که خواسته خود را در گفتمان روحانی یافتند نه اینکه مردم به دنبال جریان‌خواهی و جریان‌طلبی باشند؛ این تقسیم‌بندی‌ها در آرای مردم تاثیرگذار نبوده است.

وی تاکید کرد: اینکه یک جریان سیاسی بخواهد روحانی و انتخابات را مصادره کند، بی‌منطق است.

* کابینه دولت یازدهم باید فراجناحی باشد

آیت‌الله علم‌الهدی با اذعان اینکه دولت یازدهم باید با توجه به عنوان روحانی، اعتدال‌گرا باشد، گفـت: روحانی با گفتمان اعتدال روی کار آمد و از همین حیث باید ضمن معنای اعتدال از دیدگاه وی این مسئله را در دولت خود مورد توجه قرار دهد.

به تاکید امام جمعه مشهد مقدس، اعضای کابینه دولت یازدهم باید فراجناحی بوده و نباید گرایش و انتساب به جناح و جریان خاصی داشته باشند چرا که افراد وابسته به یک جریان قادر به تشکیل دولت اعتدال نیستند.





تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/4/11 | نویسنده : alamdarbasir
آیت‌الله خاتمی با انتقاد از شیطنت برخی رسانه‌ها/
کام مردم رابا دامن زدن‌به اختلافات تلخ نکنیم
عضو جامعه مدرسین ضمن درخواست از رسانه‌ها برای پرهیز از دامن زدن به اختلافات، اختلاف نظر در هر تشکلی را طبیعی خواند و خواستار سعه‌صدر بیشتر بزرگان شد.

به گزارش علمدار بصیر: آیت‌الله سید احمد خاتمی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با فارس با بیان اینکه حضور 72 درصدی مردم در انتخابات، کام دشمنان را تلخ و کام دوستان انقلاب را در سراسر جهان شیرین کرد، گفت: مقام معظم رهبری امسال را بعنوان حماسه سیاسی نامگذاری کردند که این مطالبه رهبر معظم انقلاب اسلامی در انتخابات به یاری خداوند محقق شد.

وی با بیان اینکه «انتظار آن است بگذاریم شیرینی حماسه سیاسی در کام‌ها بماند»، افزود: شیرین ماندن کام‌ها مستلزم آن است که همه با فراموش‌ کردن گذشته‌ها و کدورت‌ها به آینده فکر کنیم.

آیت‌الله خاتمی بر عبرت گرفتن از گذشته‌ها تاکید کرد و اظهار داشت: به سهم خودم، آیت‌الله محمد یزدی و آیت‌الله مصباح یزدی را از عالمان برجسته و انقلابی می‌دانم که هر دو سوابقی درخشان در انقلاب اسلامی و در حمایت از ولایت فقیه داشته‌اند؛ لذا اختلاف سلیقه در هر تشکلی طبیعی به نظر می‌رسد چرا که لازمه آزادی و اختیار انسان، اختلاف سلایق است.

وی افزود: به عنوان یک عضو کوچک جامعه مدرسین، انتظار دارم بزرگان با سعه صدر بیشتری از گذشته‌ها عبور کنند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از رسانه‌هایی که به اختلافات دامن می‌زنند خواست از اختلاف‌افکنی پرهیز کنند چرا که به گفته وی این اقدام به صلاح انقلاب اسلامی و مردم نیست.





تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/4/11 | نویسنده : alamdarbasir
انتساب ماجرای چراغانی نیمه شعبان به جریان مقاومت، از حربه‌های کهنه و فرسوده‌ای است که سال‌هاست از سوی اصلاح‌طلبان و حتی شخص آقای خاتمی مطرح شده و در آن زمان حضرت آیت‌ الله استادی ـ‌ حفظه‌الله‌ ـ طی مقاله‌ای ضمن رد این انتساب، به این شبهه پاسخ روشنی دادند.

به گزارش علمدار بصیر: سایت رجانیوز در یادداشتی به قلم حجت الاسلام احمد ابوترابی از شاگردان آیت الله مصباح در پاسخ به مقاله چندی قبل روزنامه جمهوری اسلامی که به انتقاد از آیت الله مصباح پرداخته بود نوشت:
 
*علامه مصباح در دوران سخت اقتصادی ایام جنگ، هدیه بیست سکه‌ای کتاب سال جمهوری اسلامی خود را که به خاطر یکی از کتاب‌هایشان به ایشان اهداء شده بود، یک‌جا به جبهه‌های نبرد تقدیم کردند. هم‌چنین دانش‌پژوهان مؤسسه ایشان در برنامه‌ای منظم به جبهه‌ها اعزام می‌شدند و این مؤسسه مفتخر است که در دوران جنگ تحمیلی حدود 30 شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده که از جمله آن‌ها می‌توان به شاگرد نزدیک و همفکر ایشان، مرحوم شهید ردّانی‌پور، فرمانده لشکر امام حسین(ع) که ازافتخارات دفاع مقدس است،‌اشاره کرد.

* همان‌ گونه که آیت‌‌ الله سید احمد خاتمی در یکی از سخنرانی‌های خود درباره‌ی سابقه حضور این استاد فرزانه در جبهه تصریح کرده‌اند، حضور مکرر ایشان در جبهه‌های نبرد برای اهل اطلاع معلوم است؛ اما خصلت دوری از خودنمایی و پرهیز ایشان از قرار گرفتن در معرض دوربین‌ زمینه را برای دروغ‌پردازی‌های خناسان فراهم کرده است.

*(درپاسخ به دلیل حمایت آیت الله مصباح از احمدی نژاد)پاسخ این سؤال برای هر شخص مبتدی در معارف اسلامی روشن است. بدون این‌ که سخن خود را نفیاً و اثباتاً بر کسی تطبیق کنیم، می‌پرسیم: آیا تاکنون آیات مربوط به بلعم باعورا را نخوانده‌اید و آیا نشنیده‌اید که بلعم باعورا زمانی مستجاب‌الدعوه بود، اما به خاطر دنیاطلبی از درگاه الهی رانده شد .داستان ابلیس و شش هزار سال عبادت او و سپس رانده شدنش از درگاه الهی را تا به حال نشنیده‌اید ؟ آیا داستان حسّان بن ثابت را نشنیده‌اید که پیامبر بارها در حق او فرمودند: او مورد تأیید روح‌القدس است، و در همان حال که این کلام را می‌فرمودند، به سوء عاقبت او در آینده هم اشاره‌ای داشتند ؟آیا پیامبر اکرم ـ‌ صلی الله علیه و آله‌ ـ به انحراف زبیر در آینده تصریح نکردند، در حالی که وی در زمان حیات پیامبر در کنار و یار پیامبر به شمار می‌آمد ؟ مگر در دوران ما حضرت امام برخی را تأیید نمی‌کردند، درحالی‌ که همین افراد در جریان فتنه سال 88 خسارت‌هایی را به نظام اسلامی و کشور وارد کردند که به آسانی قابل جبران نیست ؟





تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/4/11 | نویسنده : alamdarbasir


 

تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون