سفارش تبلیغ
صبا ویژن
" سلام بر شما ... از این که از علمدار بصیر بازدید نمودید ، بسیار خرسندیم . از طریق نظرات می توانید پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید "

 

آخرین مطالب
پیوند دوستان
نیاز سازندگان خودرو در دنیا به ترمزهایی با کیفیت، کمترین امتیاز منفی و از لحاظ هزینه و قیمت، سازندگان را به سوی ارائه ایده‌های جدید سوق داده است. بسیجی نخبه «مهرداد علی‌محمدی» با اختراع «ترمز الکترومکانیکی» به این نیاز به خوبی پاسخ داده است.

به گزارش علمدار بصیر به نقل از مهندس نیوز، مهرداد علی‌محمدی، عضو کانون بسیج مهندسین صنعتی استان مرکزی اظهار داشت: نیاز سازندگان خودرو در دنیا به ترمزهایی با کیفیت، کمترین امتیاز منفی و از لحاظ هزینه و قیمت، سازندگان را به سوی ارائه ایده‌های جدید سوق داده است.

وی در ادامه توضیح داد: سازندگان خودرو در کشور ما و در سایر نقاط دنیا سیستم ترمزهای تولیدات خود را بیشتر به سوی برقی هدایت کرده‌اند. در سال های اخیر در کشور ما نیز کارهای تحقیقاتی مهمی بر روی سیستم ترمز تحقیقاتی صورت نگرفته است. الکترومکانیکی مشتمل بر دو سیستم مکانیکی و الکتریکی بوده است. نتایج تحقیقاتی که شرکتهای خودرو سازی بزرگ دنیا از جمله شرکت مرسدس بنز حاکی از آن است که در سال های اخیر چندین طرح در زمینه ترمز ارائه داده شده است. از طرفی همچنان مردم از سیستم سیمی قدیم استقبال بیشتری می‌کنند که این دلیل ایمنی بالاتر سیستم های قدیمی از سیستم های جدید است. بررسی های که در بحث سیستم سیمی و الکتریکی انجام گرفت، حاکی از ایمن بودن سیستم سیمی نسبت به الکتریکی است. درحال حاضر ترمزهای زیادی با سیستم های جدید ارائه شده است اما سعی براین شده که تماما الکتریکی باشد که این موضوع برای اجراء و نصب سیستم روی خودرو مشکلاتی همانند افزایش هزینه که باعث افزایش قیمت تمام شده خودرو می‌شود و درصد ایمنی (سیستم‌های الکتریکی درصد ایمنی خیلی کمتر از سیستم‌های سیمی دارند) را به همراه دارد.

علی‌محمدی عدم استقبال مردم از سیستم‌های الکتریکی را افزایش هزینه و درصد پایین ایمنی این نوع سیستم‌ها دانست و گفت: این دو عیب باعث شده مردم زیاد از استقبال خوبی نداشته باشند. هدف اصلی از ارائه این طرح این بود که اولا سیستم دستی به الکتریکی تبدیل شود که سبب بهبود ایمنی شود و ثانیا قیمت تمام شده سیستم به وضعیت اقتصادی مردم کشورمان همخوانی داشته باشد (یک سیستم برقی با درصد ایمنی بالا و با کمترین هزینه، مردم ازاین شرایط سریعاً استقبال می­کنند).

وی در ادامه به بیان طرزکار ترمز الکترومکانیکی پرداخت و بیان کرد: زمانی که از ترمزالکترومکانیکی برای نگه داشتن خودرو استفاده می کنیم بازدن کلید به وضعیت یک سیستم فعال شده و اهرم ترمزها کشیده می­شود اتومبیل نگه داشته می شود. در این سیستم میکروسوئیچ 1- 1 و 2- 1 غیرفعال می شوند و باگردش شفت گیربکس موتور اهرم ترمز به سمت بالا آمده و در انتها با کلیدی که جریان از داخل آن عبورکرده تا موتورگردش کند قطع می شود و این عمل باعث می شود جریان موتور قطع شود و همزمان میکروسوئیچ های 1- 2 و 2- 2 فعال می شوند، این کورس کمتر از دو ثانیه طی خواهد شد.

در هر چرخ دو عدد میکروسوئیچ قرار داده شده است که یکی کار وصل مدار و دیگری کار قطع مدار را در هر چرخ به عهده دارد که این میکروسوئیچ‌ها با شماره 1- 1 و 2- 1 و 1- 2 و 2- 2 نامگذاری شده‌اند و برای برگشت با زدن کلید به حالت دو سیستم غیرفعال می شود و جریان بالعکس به موتور رسیده و با چرخش بالعکس موتور اهرم را آزاد می‌کند و میکروسوئیچ­های 1- 1 و 2- 1 فعال می­شوند و 1- 2 و 2- 2 غیرفعال می‌شوند.

علی‌محمدی در ادامه گفت: ترمزالکترومکانیکی همانند یک دیفرانسیل ضدلغزش عمل می کند به طوری که اگر یکی از چرخ ها در چاله، برف و... افتاده باشد توسط سنسور دوری که در مدار قرار گرفته است، می­توان متوجه شد که کدام چرخ داخل چاله است، از این طریق چرخ داخل چاله ترمزش فعال و چرخ داخل آسفالت را غیرفعال می‌شود و با زدن کلید ترمزالکترومکانیکی در حالت یک و قرار دادن خودرو در حالت دنده اتومبیل به راحتی از گودال و در حداقل زمان ممکن بیرون می آید. در مواقعی که یکی از چرخهای خودرو در گودال افتاده است نیازی به پیاده شدن از خودرو نیست بلکه توسط مانیتوری که درکنار چراغ های پشت آمپر قرار داده می‌شود می­توان متوجه شد بدین صورت که کامپیوتر سیگنالی از سنسور دوری که در چرخ قرار گرفته دریافت می­کند و همزمان کامپیوتر چراغ چرخ مورد نظر را روشن می کند و راننده به راحتی می­تواند متوجه شود که کدام یکی از چرخ ها در گودال افتاده است. با این سیستم راننده می­تواند سریعا از سیستم دیفرانسیل ضدلغزش استفاده کند و خودرو را بدون آسیب از گودال به بیرون هدایت نماید.

وی با اشاره به مزایای ترمز الکترومکانیکی اظهار داشت: سیستم ترمزالکترومکانیکی را می­توان در چهار نوع مختلف ارائه کرد و می توان در کلیه خودروهای در حال تولید نصب کرد. یکی از مزیت های ترمزالکترومکانیکی این است که زمان فعال و غیرفعال شدن این سیستم توسط سیستم سخنگو اعلام می شود و راننده متوجه فعال بودن این سیستم می شود. هم چنین در خودروهای با قیمت پایین می توان ازدیودهای نوری کم مصرف به جای سیستم سخنگو استفاده کرد. طرح سیستم ترمزالکترومکانیکی در حدود سه ثانیه سیستم را فعال و غیرفعال میشود و اگر خودرو در حالت خاموش باشد تاثیری در عمر و شارژ باتری ندارد ولی استاندارد استفاده از ترمز زمانی است که خودرو روشن باشد.

به گفته علی‌محمدی، کاهش خطای دستی توسط سیستم قطع و وصل مدار و استفاده از سیستم سخنگو یا لامپ دیود، ایمنی بالای آن نسبت به نوع دستی، امکان ساخت آن با استفاده از منابع داخلی و نیروی انسانی متخصص در کشور، امکان ارائه آن دربازارهای جهانی، تحولی نوع در سیستم ترمزهای دستی، افزایش فضای داخلی اتاق خودرو به دلیل حذف اهرم ترمز دستی، استفاده راحت آن برای تمامی افراد بویژه افراد مسن، معلولین و بانوان، عمل کردن سیستم الکترومکانیکی همانندیک دیفرانسیل ضدلغزش، تحولی­نودرسیستم­ترمز­دستی­خودرو، اقتصادی بودن این طرح با شرایط موجود در کشور





تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/7/1 | نویسنده : alamdarbasir


 

تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون