سفارش تبلیغ
صبا ویژن
" سلام بر شما ... از این که از علمدار بصیر بازدید نمودید ، بسیار خرسندیم . از طریق نظرات می توانید پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید "

 

آخرین مطالب
پیوند دوستان
آیت‌الله آملی لاریجانی در بیست و دومین‌ گردهمایی ائمه جمعه سراسر کشور:
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه کشورهای غربی عامدانه اندیشه‌های مدرنیته را به مشرق زمین تحمیل کردند، گفت: بسیاری از چالش‌هایی که امروز مومنان احساس می‌کنند که در زندگی روزمره آنها وجود دارد و همچنین بر کیفیت رفتاری افراد جامعه تاثیر گذاشته برخاسته از سبک زندگی است.

به گزارش علمدار بصیر به نقل از  باشگاه خبرنگاران، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی رئیس دستگاه قضا امروز بعداز ظهر با حضور در بیست‌و دومین گردهمایی ائمه جمعه سراسر کشور در مورد سبک زندگی، اظهار داشت:‌ بنده قبل از اینکه رئیس قوه قضاییه بشوم یک طلبه حوزوی بودم و درباره وادی این اندیشه‌های وارداتی کار کرده‌ام و اکنون نیز در نظر دارم سبک زندگی در نگاه پنهان و از نظر فکری، نظری و عملی را بررسی کنم.  
 
وی افزود: سبک زندگی بحث بسیار مهمی در مغرب‌زمین و در زندگی روزمره‌ ما‌ است.  
 
رئیس دستگاه قضا با تشکر از مقام معظم رهبری درباره ایجاد زمینه مناسب برای تحقیقات حوزوی در موضوع سبک زندگی گفت:‌ مقام معظم رهبری این مسئله را در میان جوامع  علمی و فرهنگی مطرح کردند و به تعبیری سمت و سویی برای تحقیقات حوزوی در این مسیر گشودند.  
 
آیت‌الله آملی لاریجانی تصریح کرد: بسیاری از چالش‌هایی که امروز مومنان احساس می‌کنند که در زندگی روزمره آنها وجود دارد و همچنین بر کیفیت رفتاری افراد جامعه تاثیر گذاشته برخاسته از سبک زندگی است.
 
وی اضافه کرد: اگر امروز مومنان احساس می‌کنند که مسئله پوشش و حجاب به طرف عدم تناسب در جامعه پیش رفته، وضعیت مسکن متناسب با دعوت دینی و اسلامی پیش نرفته است، رفتار جوان‌ها با والدین‌شان مطابق با تعلیم دینی نیست و به صله ارحام توجهی نمی‌شود و ایثار از بین ما رخت بر بسته است، همه اینها مظاهر سبک زندگی است.  
 
آیت‌الله آملی لاریجانی با بیان اینکه نمی‌توانیم به هیچ وجه خودمان را در فضای فرهنگی از این مسئله کنار بکشیم گفت:‌ غفلت از این موضوع خسارت‌های غیرقابل جبرانی را به وجود می‌آورد.
 
رئیس دستگاه قضا تاکید کرد:‌ نکته مهم در این میان این است که باید بدانیم سبک زندگی امروز ما معلول و مظهر و تجلی چیزهای دیگری است، لذا کسانی که درباره مسائل فرهنگی و به خصوص این نتیجه کار و ریشه‌یابی کرده‌اند، علل این وضعیت‌ها را شناسایی نمودند؛‌در نتیجه سبک زندگی امروز ما معلول مدرنیته غربی است.  
 
وی تصریح کرد: به نظر بنده کشورهای غربی عامدانه اندیشه‌های مدرنیته را به مشرق زمین تحمیل کردند و اگر گمان کنیم این رفتار غربی‌ها تعمدی نبوده این اندیشه خطای بزرگی است.  

آیت‌الله آملی لاریجانی در ادامه سخنان خود به استعمارستیزی کشورهای غربی و انگلیسی‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: آنها با دو قرن سلطه به کشور هند زبان اصلی آنها را تغییر دادند و همچنین تلاش داشتند که در دوران طاغوت در ایران به بهانه‌های واهی زبان فارسی ما را نیز تغییر دهند.
 
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر شبیخون فرهنگی غرب گفت: شبیخون فرهنگی غرب موضع بسیار آشکاری برای کسانی است که نسبت به مسائل فرهنگی تعصب دارند به طوری که متاسفانه در دوره‌ای در اصلاحات افرادی آن را نپذیرفتند و به دنبال این بودند که مسئله شبیخون فرهنگی را به طرف تعامل طبیعی تبیین و تفسیر کنند.  
 
رئیس دستگاه قضا به موضوع تحمیل بدحجابی میان زنان و مردان اشاره و تصریح کرد:‌مسئله شبیخون فرهنگی به این موارد ختم نمی‌شود بلکه بر کیفیت رفتار ما تاثیر گذاشته و همه این موارد نیز از مغرب‌زمین آمده است.  
 
وی تاکید کرد: شبیخون فرهنگی سیطره بر مبانی فکری و فلسفی دارد.
 
آملی لاریجانی افزود: لایه‌های تاثیرگذاری فرهنگی جوامع غربی بسیار آشکار است که گاهی اوقات این جوامع نیز به لایه‌های زیرین فکری ما تاثیر می‌گذارند.  
 
رئیس دستگاه قضا گفت: بنده فکر می‌کنم همانطور که مقام معظم رهبری اشاره فرمودند نباید از مبنای پدیده‌هایی که به کشور ما صادر می‌شود به راحتی گذر کنیم.  
 
وی  با بیان اینکه یکی از اصولی‌ترین حرف‌های مدرنیته در غرب موضوع فرد‌گرایی است گفت: این حرف به معنای آن است که هر انسانی یک واحد مستقل است و هر انسانی مسیر زندگی خود را انتخاب می‌کند که فردگرایی لیبرالی تقریبا به این معنا است البته این حرف یک حرف انتزاعی و مجرد و محصول متفکران غربی است.  
 
آیت‌آلله آملی لاریجانی تصریح کرد:‌ وقتی این حرف در علم‌های مختلف ترجمه می‌شود یک سری آثار را در پی‌خواهد داشت که از جمله این علم‌ها می‌توان به علم سیاست اشاره داشت که ترجمه این حرف در عالم سیاست به تِز بی‌طرفی تبدیل می‌شود و حرف‌شان این است که دولت‌ها به آحاد جامعه دیکته کنند که باید در چه مسیری زندگی کنند، بلکه آنها خود مستقلا باید مسیر زندگی‌شان را تعیین کنند و دولت‌ها باید بی‌طرف باشند.  
 
رئیس دستگاه قضا اضافه کرد: فردگرایی لیبرالی در عالم سیاست به این معناست که باید فضایی ایجاد شود که هر فرد بتواند هدفی که می‌خواهد را دنبال کند بدون آنکه از ناحیه دیگری منعی برای پیگیری اهدافش وجود داشته باشد.  
 
وی افزود: به این بیان گفته‌‌اند که دولت‌ها باید نسبت به ارزش‌ها بی‌طرف باشند لذا فراموش نمی‌کنیم که در دوره اصلاحات القاء می‌کردند و در روزنامه‌های خود می‌نوشتند که ما ارزش برای مردم تعیین نمی‌کنیم و خود مردم تعیین می‌کنند و دولت‌ها چکاره‌ هستند که در ارزش‌ها دخالت کنند، لذا تز بی‌طرفی از همانجا نشأت گرفته است. 

رئیس دستگاه قضا تاکید کرد:‌ حیات طیبه حیات خاص مومنان است و این حیات نیز در مقابل حیات تمدن جدید غرب و تجدد قرار دارد لذا ما همواره حیات طیبه قرآنی را داریم.  
 
وی تصریح کرد:‌ عقلانیتی که قرآن مطرح می‌کند ابزاری نیست و کسانی که در این باره تامل می‌‌کنند و اولوالعزم هستند آنها را ستایش می‌‌کنند و آنها را مورد خطاب خود قرار می‌دهند.  
 
آملی لاریجانی اضافه کرد:‌باید توجه داشته باشیم که مومنان و جوانان را بر داشتن حیات طیبه قرآنی که ریشه آن توحید است ترغیب کنیم لذا توحید در سرتاسر قرآن همواره موج می‌زند و با آن می‌توان تکامل یافت و باید این نگاه را به مردم تعلیم دهیم که تشنه معارف حق هستند.  
 
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه باید نسل جوان را به لایه‌های عمیق هستی دعوت کنیم، اظهار داشت: ما باید همواره جوانان خود را به معارف عظیم قرآنی و حیات طیبه دعوت کنیم و ما روحانیون به روشنگری باید این مطالب را در میان نسل جوان بازگو کنیم تا اهمیت آن مشخص شود.





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/6/20 | نویسنده : alamdarbasir


 

تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون