سفارش تبلیغ
صبا ویژن
" سلام بر شما ... از این که از علمدار بصیر بازدید نمودید ، بسیار خرسندیم . از طریق نظرات می توانید پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید "

 

آخرین مطالب
پیوند دوستان
محمود عزت ابراهیم، استاد دانشکده پزشکی دانشگاه الزقازیق قاهره را باید از قدیمی‌ترین اعضای جماعت اخوان المسلمین به‌شمار ‌آورد که از نخستین سال‌های نوجوانی با جماعت آشنا و تنها ساعاتی پس از بازداشت محمد بدیع به رهبری جماعت برگزیده شد.
به گزارش علمدار بصیر: پس از تغییر و تحولات سیاسی که کشور مصر از 30 ژوئن گذشته شاهد آن بود و موجب شد تا در 3 ژوئیه گذشته «محمد مرسی» از سمت ریاست جمهوری این کشور برکنار و به دنبال آن حکومت «اخوان المسلمین» در مصر به دست ارتش این کشور سرنگون شود و شماری از هواداران، اعضا و رهبران این جماعت از جمله «محمد بدیع»، رهبر سابق اخوان المسلمین بازداشت شوند، روز گذشته «جماعت إخوان المسلمین» در نشست فوق العاده خود و تنها ساعاتی پس از اعلام خبر بازداشت «محمد بدیع» از سوی حکومت مصر «محمود عزت ابراهیم» را به عنوان رهبر موقت این جماعت برگزید.

«محمود عزت ابراهیم» کیست
«محمود عزت ابراهیم» در اولین سال‌های نوجوانی با اخوان المسلمین آشنا شد و همین موجب شد تا به محض پای گذاشتن به سن 18 سالگی به صفوف اخوانی‌ها ملحق شود، در حالی‌که ابراهیم در آن زمان اولین سال تحصیل در رشته پزشکی را سپری می‌کرد.

در سال 1965 در دانشگاه مشغول به تحصیل بود که در قضیه مشهور اخوانی‌ها معروف به قضیه «سلسبیل» بازداشت و به 10 سال حبس محکوم شد. قضیه «سلسبیل» نیز منتسب به شرکت «سلسبیل» است که بنیانگذاران آن «محمد خیرت الشاطر» و «حسن مالک» از رهبران کنونی اخوان المسلمین بودند که قرار بود، به عنوان شرکتی کامپیوتری فعالیت خود در مصر را آغاز کند، اما نیروهای امنیتی وقت مصر تاسیس این شرکت را ترفندی از سوی اخوانی‌ها برای توسعه نفوذ خود در مصر تلقی کرده، به همین دلیل به آن حمله کردند و ضمن از بین بردن و ضبط تمام دستگاه‌های موجود، اعضای فعال در این شرکت را نیز بازداشت کردند که ابراهیم از جمله آنها بود.

«محمود عزت ابراهیم» متولد 13 آگوست 1944 در قاهره است و تا پیش از انتصاب به سمت رهبری جماعت از اعضای دفتر ارشاد اخوان به شمار می‌آمد. وی همچنین استاد دانشکده پزشکی دانشگاه «الزقازیق» قاهره است.

تا زمان به دست آوردن مدرک کارشناسی ارشد در سال 1980 فعالیت‌های تبلیغی خود در جماعت اخوان المسلمین را به ویژه در میان دانشجویان ادامه داد تا اینکه در این سال برای کار در بخش آزمایشگاهی دانشگاه «صنعا» راهی یمن شد. در حالی‌که در همان سال نیز به عنوان یکی از اعضای دفتر ارشاد جماعت برگزیده شد.

«محمود عزت ابراهیم» در سال 1981 راهی انگلیس می‌شود تا رساله دکترای خود را به پایان برساند و سپس بار دیگر به مصر باز می‌گردد تا در سال 1985 دکترای دیگر خود را از دانشگاه «الزقازیق» قاهره به دست آورد.

وی در سال 1995 به اتهام شرکت در انتخابات مجلس شورای جماعت اخوان المسلمین و برگزیده شدن به عنوان یکی از اعضای دفتر ارشاد جماعت به 5 سال حبس محکوم می‌شود تا در ژانویه سال 2008 میلادی بار دیگر به اتهام شرکت در تظاهراتی که در مرکز قاهره در اعتراض به تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه برگزار شد، توسط دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی «حسنی مبارک» بازداشت شود.

در بخش علوم اسلامی و دینی «محمود عزت ابراهیم» در سال 1998 مدرک دیپلم اندیشکده تحقیقات اسلامی و در سال 1999 مجوز تلاوت اندیشکده «القراءات» را به دست آورد تا روز گذشته به عنوان نهمین رهبر جماعت اخوان المسلمین از زمان تاسیس این جماعت در سال 1928 تاکنون برگزیده شود.

همان طور که گفته شد، ابراهیم تنها ساعاتی چند پس از بازداشت محمد بدیع در اولین ساعات صبح روز سه‌شنبه به عنوان رهبر جدید جماعت اخوان المسلمین معرفی شد.

گفته شده که محمد بدیع پیش از پایان دادن به تحصن میدان «رابعه العدویه» به همراه «یوسف طلعت»، از اعضای جماعت در آپارتمانی در خیابان «الطیران» در شهر «نصر» در قاهره پنهان شده بود و بازداشت وی به دلیل متهم بودن به برخی قضایای جنایی از جمله تحریک هواداران جماعت به ادامه تحصن و اعتراض‌ها و خشونت‌ها صورت گرفته است.

اما محمد بدیع کیست
اما محمد بدیع در سال 1943 میلادی در «المحله» واقع در دلتای نیل مصر به دنیا آمد. وی به شغل دامپزشکی در «بنی سویف» واقع در 100 کیلومتری جنوب قاهره اشتغال داشت و هشتمین رهبر جماعت اخوان المسلمین به شمار می‌آمد.

بدیع سابقه 13 سال حبس در زندان‌های حکومت مصر را در پرونده دارد. وی اولین بار در سال 1965 به مدت 9 سال و برای بار دوم در سال 1999 به مدت چهار سال به حبس محکوم شد، اما در سال 2003 از زندان آزاد شد.

وی استاد دانشگاه دامپزشکی دانشگاه بنی سویف بود که در ژانویه 2011 به جای «محمد مهدی عاکف»، یکی از قطب‌های قدیمی اخوان و چند ماه پس از بروز اختلافات بین دو جریان محافظه‌کار و اصلاح طلب جماعت درباره استراتژی که باید این جماعت اتخاذ می‌کرد، به رهبری این اخوان المسلمین انتخاب شد.

بدیع پس از انتخاب به رهبری جماعت اعلام کرده بود که «اصلاح جامعه تنها از راه‌های مسالمت آمیز و مبارزات قانونی، به دور خشونت و اجبار و از طریق گفت‌وگو و مذاکره امکان پذیر است. به همین دلیل در آن زمان تاکید کرد، جماعتی که «حسن البنا» در سال 1928 میلادی بنیانگذار آن بود، تمام اشکال و انواع خشونت را از هر طرف چه حکومت و چه معارضان و چه جماعت رد می‌کند.

کارشناسان تا پیش از آغاز انقلاب 25 ژانویه مصر بر این باور بودند که دیدگاه‌های بدیع جماعت را سازمان یافته‌تر کرد و همین موجب شد تا این سازمان بیش از فعالیت‌های سیاسی بر فعالیت‌های ایدئولوژیکی و تربیتی و سازمانی تمرکز کند، اما انقلاب مردم مصر همه محاسبات بدیع و جماعت را به هم ریخت و آنها خود را در برابر فرصتی یافتند تا پس از 80 سال فعالیت محرمانه و سری، به صورت علنی وارد عرصه سیاسی مصر شوند.

به این ترتیب پس از پیروزی انقلاب مصر و سرنگونی حکومت حسنی مبارک، جماعت اخوان المسلمین به رهبری محمد بدیع در انتخابات پارلمانی مصر شرکت شرکت و بیشترین کرسی‌ها را به خود اختصاص داد تا پس از آن و با وجود اعلام بدیع مبنی بر عدم شرکت جماعت در انتخابات ریاست جمهوری مصر «خیرت الشاطر»، از جمله تندروترین رهبران این جماعت را به عنوان کاندیدای خود در این انتخابات معرفی کرد و چون خیرت الشاطر به دلایل قانونی توسط کمیته انتخابات رد صلاحیت شد، «محمد مرسی» به عنوان کاندیدای جماعت معرفی و به ریاست جمهوری مصر برگزیده شد.

پس از برکناری محمد مرسی از سوی ارتش بدیع همچنان به حمایت خود از مرسی ادامه داد و در تحصن‌ها و تظاهرات‌ جماعت تا پیش از اقدام ارتش مصر به پایان دادن به این اعتراض‌ها شرکت کرد که منجر به کشته شدن صدها مصری شد.

وی به حدی بر حمایت از مرسی اصرار داشت که در پیام هفتگی خود در 25 ژوئیه برکناری مرسی را اقدامی «بدتر از ویرانی کعبه» توصیف کرده بود.

مرجع : تسنیم




تاریخ ارسال مطلب : پنج شنبه 92/5/31 | نویسنده : alamdarbasir


 

تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون