سفارش تبلیغ
صبا ویژن
" سلام بر شما ... از این که از علمدار بصیر بازدید نمودید ، بسیار خرسندیم . از طریق نظرات می توانید پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید "

 

آخرین مطالب
پیوند دوستان
این روزها برخی از نمایندگان مشهد درمجلس درحال رایزنی با رئیس‌جمهور سابق برای برعهده گرفتن مسئولیت بزرگ‌ترین کلانشهر مذهبی جهان هستند.
به گزارش علمدار بصیر: روزنامه‌های کشور، در لابه‌لای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره می‌کنند که انتخاب و بازنشر آنها می‌تواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه در ادامه می‌خوانید گزیده‌ای از مطالب امروز روزنامه‌های کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
 
***

عزاداری شبکه دولتی انگلیس در مرگ فتنه
به گزارش روزنامه کیهان، وبسایت شبکه دولتی انگلیس نسبت به استحاله و نابودی فتنه سبز تحت عنوان عملگرایی ابراز نگرانی کرد.بی‌بی‌سی در تحلیلی نوشت: عملگرایان جنبش سبز که به موسوی و کروبی رأی داده یا حتی در مراحل اولیه جنبش شرکت کرده بودند، بعدها در رویه خود تجدیدنظر کرده و منتقد اعتراضات خیابانی و خط مشی سران جنبش شدند. آنها می‌گویند حمایت از روحانی منافاتی با استراتژی و اهداف جنبش سبز ندارد.
اما تحلیلگر بی‌بی‌سی معتقد است: جنبش سبز در مقابل فراخوان نهادهای اصلی حاکمیت برای ارجاع مسئله به قانون مقاومت کرد و قدرت را نشانه گرفت.

 «اعتدال» نام آنها برای ادغام جنبش در روابط قدرت حاکم بود همچنان که فتنه نام آنها برای جنبش ماست. پروژه ادغام در درجه اول سیاست را به درون ساختار اصلی قدرت باز می‌گرداند و دوباره آن را جزئی از سازوکار سیستم مسلط می‌کند. چنین وضعیت نادرستی این ایده را که شرکت در انتخابات اخیر استراتژی‌های جنبش سبز را محدود نمی‌کند آشکار می‌سازد. پروژه ادغام در ادامه بخش‌هایی از بدنه جنبش سبز را استحاله کرده و با خود همراه می‌کند.بی‌بی‌سی نوشت: «این روند به طور مشخص از زمان معرفی کابینه روحانی آغاز شده است و وضعیت پاندولی و متزلزل «عملگرایان» شاهد این مدعا است.

آنها از یکسو با دولت جدید همسویی ایدئولوژیک ندارند ولی از سوی دیگر در تلاشند تا از رأی خود در مقابل بخش‌هایی از ساختار قدرت حاکم و نیز برخی نیروهای خارج از این ساختار دفاع کنند. چنین موقعیت کشنده‌ای آنها را مجبور خواهد کرد که در عمل از این «میانه‌روی» دست کشیده و به یکی از دو سوی رد یا تأیید دولت اعتدال بغلتند.»نویسنده بی‌بی‌سی خاطرنشان می‌کند: «از همین رو عجیب نیست که این روزها شنیده یا دیده می‌شود که کسانی از بدنه جنبش سبز وجود افرادی همچون ربیعی و پورمحمدی را در کابینه توجیه می‌کنند و شخصیتی همچون نجفی را که صراحتاً دم از فتنه و تبعیت از «منویات مقام معظم رهبری» درباره فتنه می‌زند به عنوان سیاستمداری پخته و چهره‌ای شایسته جا می‌اندازند.

همین افراد همزمان، با اتخاذ سیاستی سانتی مانتالیستی و نوستالژیک برای نشان دادن وفاداری خود به جنبش مردمی سبز، در شبکه‌های مجازی عکس‌های موسوی و کروبی را با اشعاری سوزناک و یا حماسی به اشتراک می‌گذارند.»شبکه دولتی انگلیس در پایان نوشت: پایبندی به جنبش سبز در اتخاذ برنامه‌ای سیاسی است که متضمن برجسته کردن تضادهای سیاسی جنبش با حاکمیت است و نه در به فراموشی سپردن آنها و پی‌جویی آشتی و استحاله تدریجی در منطق قدرت حاکم.

ابلاغ کمک 5هزار میلیارد تومانی دولت دهم به معدنی ها
خراسان نوشت: شنیده شده بر اساس ابلاغیه نمایندگان ویژه رییس  جمهور در دولت دهم در کارگروه توسعه بخش معدن که طی روزهای اخیر به دستگاه های مربوطه ابلاغ شده است، مقرر شده حدود 5 هزار میلیارد تومان اعتبار ریالی از محل منابع صندوق توسعه ملی برای پرداخت به متقاضیان حوزه معدن به منظور انجام مطالعات پایه، اکتشافات، استخراج، ایجاد و توسعه واحدهای کانه آرایی، فرآوری و صنایع معدنی، تجهیز، توسعه و نوسازی، مشاوران و پیمانکاران معدنی پرداخت شود.

 انتقال پرونده هسته‌ای به وزارت خارجه؟
 آرمان روابط عمومی در گزارشی نوشت:  دومین روز کاری وزیر امور خارجه دولت یازدهم در این وزارتخانه همراه بود با انتشار خبری که توسط عباس عراقچی تکذیب شد؛ انتقال پرونده هسته‌ای ایران از شورای عالی امنیت ملی به وزارت امور خارجه. چیزی که می‌تواند در صورت صحت به معنای تحولات جدی در روند مذاکرات هسته‌ای باشد. این مساله از آنجا همچنان با ابهام مواجه است که هنوز اعلام نشده چه کسی به شورای عالی امنیت ملی خواهد رفت. تا پیش از این گفته می شد محمد فروزنده جانشین احتمالی سعید جلیلی خواهد بود آخرین خبرها اما حکایت از آن دارد که او رفتن به خیابان آذربایجان را نپذیرفته است. بدون شک اکنون مهمترین دستور کار سیاست خارجی ایران پرونده هسته ای است؛ پرونده ای که چند سالی است سیاست خارجی ایران را به خود مشغول کرده.

اموال مه آفرید در حال فروش است
روزنامه تهران امروز نوشت: وکیل مدافع مه آفرید امیر خسروی گفته: اموال موکلم در حال فروش برای پرداخت بدهی بانک هاست.غلامعلی ریاحی در گفت وگو با واحد مرکزی خبر درباره فروش اموال این متهم ردیف نخست پرونده فساد بزرگ مالی گفته: بعد از قطعی شدن حکم موکلم، روند رد مال موضوع حکم صادره با دقت و سرعت آغاز شده است و اموال موکلم فروخته می‌شود و به جای طلب به بانک‌ها داده می‌شود.وی درباره اینکه اموال موکلش برای بدهی‌های وی به بانک‌ها کافی است یا خیر گفته: فعلا در این خصوص صحبت نمی‌کنم.

دستور جالب درباره خانه های سازمانی وزارت کشور
خراسان نوشت: در حالی که بر اساس آیین نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، کلیه وزارتخانه ها، مؤسسات دولتی و شرکت های دولتی موظفند نسبت به فروش خانه های سازمانی در مالکیت خود از طریق مزایده عمومی اقدام کنند بر اساس ابلاغیه هفته های اخیر یکی از مسئولان ارشد اجرایی دولت سابق به دستگاه های مربوطه، برخی خانه های سازمانی وزارت کشور از این شیوه مستثنی شده اند.

فشار افراطیون به روحانی برای دهن‌کجی به مجلس
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، محافل اپوزیسیون و فعال در فتنه ضمن ابراز ناخرسندی از رای عدم اعتماد نمایندگان به سه وزیر متهم به دخالت در فتنه 88، خواستار اتخاذ روند افراطی و تقابلی از سوی رئیس‌جمهور شدند.احمد سلامتیان (از عناصر فراری مقیم پاریس و از اعضای دفتر هماهنگی بنی‌صدر در اوایل انقلاب) ضمن نوشته‌ای که در ارگان گروهک ملی- مذهبی منتشر شده از حسن روحانی خواست در برابر مجلس مقاومت کند و عقب‌نشینی نکند! وی از رئیس‌جمهور خواست همان «کیفیت» سیاسی! وزرای رد شده را در معرفی نامزدهای تصدی 3 وزارتخانه مذکور (علوم، آموزش‌وپرورش، ورزش) لحاظ کند. او می‌نویسد: اگر روحانی عقب‌نشینی نکند و وزرای جدیدی را معرفی کند که همان کیفیت سیاسی را در انتخاب اولش داشته باشند، مجلس توانایی رای ندادن مجدد به وزرا را ندارد.

 هر نوع کنار آمدن با مجلس، نشانه ضعف دولت است(!) او باید در این جبهه پویایی داشته باشد و همان گونه که باید از فرصت دیپلماسی که در فضای بین‌المللی به سوی ایران باز شده استفاده کند.همزمان سایت کلمه دیگر سایت بارگذاری شده از پاریس که توسط مشاور فراری موسوی اداره می‌شود، از رئیس‌جمهور خواست رای مجلس را در برابر ملت قرار دهد و وزیران جدیدی را که معرفی می‌کند متفاوت از وزرای رد شده قبلی (نجفی، میلی‌منفرد و سلطانی‌فر) نباشند.همچنین احسان مهرایی از همکاران فراری روزنامه‌های زنجیره‌ای در وب‌سایت رادیو زمانه نوشت: حسین شریعتمداری نماینده رهبری در روزنامه کیهان در ایام بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی هر روز مطلبی علیه [برخی از] آنان منتشر می‌کرد. البته توقع او بیش از اینها بود و خواستار رای ندادن به زنگنه هم بود.

 احمدی‌نژاد شهردار مشهد می‌شود؟
روزنامه آرمان روابط عمومی نوشت: شایعه شده که محمود احمدی‌نژاد قرار است به شهرداری برگردد، اما این بار شهرداری مشهد. این روزها برخی از نمایندگان مشهد درمجلس درحال رایزنی با رئیس‌جمهور سابق برای برعهده گرفتن مسئولیت بزرگ‌ترین کلانشهر مذهبی جهان هستند. سید‌هاشم بنی‌هاشمی، نماینده این شهر که خود روزگاری کرسی شهرداری مشهد را نیز در اختیار داشته این خبر را تائید کرده و این یعنی اینکه مساله کمی بیش از یک شایعه معمولی جدی شده است. به‌خصوص آنکه محمود احمدی‌نژاد حتی قبل از ترک ساختمان ریاست‌جمهوری، دورخیز خود را برای جهشی دیگر به سمت کرسی‌های قدرت شروع کرده بود. شاید او در این دورخیز تنها به دانشگاه تازه‌تاسیس خود اکتفا نکند و در فکر مهیاکردن زمینه‌های دیگری نیز باشد.

 دولت روحانی، بایسته‌ها و امید‌ها
روزنامه بهار نوشت: با آغاز به‌کار کابینه اکنون در محافل استانی انتظارات شفاف‌تری درباره تعیین استانداران، دولت جدید شکل گرفته است و مردمی که به اصلاح امور چشم امید دوخته‌اند بی‌صبرانه منتظرند که آقای دکتر روحانی استاندارانی با اوصاف شخص خویش را در استان‌ها نیز منصوب کند تا زمینه تحقق برنامه‌هایش فراهم‌ آید.

دغدغه‌ها نیز با طرح سوالاتی شفاف‌تر می‌شوند. آیا مدیران استانی در راستای مطالبات عمومی مردم منصوب می‌شوند؟ یا گروه‌های ذی‌نفوذ و شکست‌خوردگان انتخابات با توسل به قدرت موجود خویش مانع تغییر می‌شوند. آیا فرصت‌طلبانی که با چاکرمآبی و سوءاستفاده قدرت اثر‌گذاری یافته‌اند می‌توانند در دولت راستکاران و درستکاران راه قدرت خود را هموار کنند؟

 

منبع:مشرق





تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/5/29 | نویسنده : alamdarbasir


 

تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون