سفارش تبلیغ
صبا ویژن
" سلام بر شما ... از این که از علمدار بصیر بازدید نمودید ، بسیار خرسندیم . از طریق نظرات می توانید پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید "

 

آخرین مطالب
پیوند دوستان
دادگاهی در ایالت فلوریدای آمریکا جورج زیمرمن قاتل «مارتین ترایوون»، سیاه پوست 17 ساله که سال گذشته به ضرب گلوله کشته شد، را بیگناه شناخت و او را از اتهام قتل تبرئه کرد.

این پرونده بار دیگر به بحث‌ها پیرامون تبعیض‌های نژادی در آمریکا دامن زده و باعث تجمع‌های اعتراضی خودانگیخته‌ای در شهرهای مختلف آمریکا از جمله سان‌فرانسیسکو، فیلادلفیا، شیکاگو و آتلانتا شده‌اند.

به گزارش علمدار بصیر: دادگاهی در ایالت فلوریدای آمریکا جورج زیمرمن قاتل «مارتین ترایوون»، سیاه پوست 17 ساله که سال گذشته به ضرب گلوله کشته شد، را بیگناه شناخت و او را از اتهام قتل تبرئه کرد.

در رای هیات منصفه دادگاه فلوریدا که متشکل از 6 زن بود شلیک گلوله توسط زیمرمن به ترایوون دفاع از خود تلقی شده است.

قاضی دبرا نلسون بعد از قرائت حکم تبرئه زیمرمن گفت: شما دیگر در این پرونده نقشی ندارید.زیمرمن‏ 29ساله می‌گوید در دفاع از خود، ترایوون را هدف قرار داده  و کشته است. این ادعا در حالی مطرح شده که تریون مارتین اسلحه‌ای در اختیار نداشت.

متن مکالمه‌ای که دقایقی پیش از این واقعه میان جرج زیمرمن و پلیس انجام گرفته، نشان می‌دهد جرج زیمرمن که به عنوان نگهبان محله فعالیت می‌کرد، ابتدا به تریون مارتین مشکوک شده است. وی با پلیس تماس می‌گیرد اما پلیس به وی دستور می‌دهد کاری انجام ندهد تا مأموران به محل مورد نظر برسند.

علی‌رغم دستور پلیس، زیمرمن به سمت تریون مارتین می‌رود و با وی درگیر می‌شود. او ادعا می‌کند برای دفاع از خودش مارتین را کشته است.

این درحالیست که رای دادگاه مورد اعتراض وکیل مارتین ترایوون قرار گرفته است و طبق گزارش‌ها گروهی از معترضان به رای دادگاه  در شهر سنفورد فلوریدا تجمع کرده‌اند و خواستار اجرای عدالت درباره زیمرمن شده‌اند.

به گفته ناظران حقوق بشری در آمریکا، دادگاه زیمرمن سه موضوع بحث‌برانگیز در جامعه آمریکا از جمله مساله برخورد نژادی، کنترل اسلحه و برابری در پیشگاه نظام قضایی را یک جا جمع کرده بود و به نوعی آزمون دادگاه قضایی ایالات متحده محسوب می‌شود.

دویچه وله در خصوص جزئیات شب حادثه می‌نویسد؛ در این محله چند فقره سرقت رخ داده بود و آقای زیمرمن در آن شب به عنوان نگهبان محل کشیک می‌داد. متهم در جریان دادرسی پرونده در دادگاه اظهار کرده بود که تریوان مارتین به سمت وی حمله‌ور شده و همین امر موجب شده تا او این نوجوان غیرمسلح را هدف قرار دهد. این پرونده در زمان دادرسی بسیار مورد توجه افکار عمومی در امریکا قرار گرفت و واکنش‌های زیادی را در پی داشت، زیرا ظن آن می‌رفت که در ماجرای این قتل و نیز مواجه پلیس با آن انگیزه‌های نژاد پرستانه وجود داشته باشد. باراک اوباما، رئیس‌جمهوری امریکا، سال گذشته پس از وقوع این حادثه در پیام تسلیت خود خطاب به خانواده تریوان و مردم گفته بود: «اگر پسر داشتم، شبیه تریوان می‌بود.»

قتل وی موجی از اعتراضات و ناآرامی علیه نژاد پرستی را در سراسر آمریکا به راه انداخت. تظاهرکنندگان خواستار عدم سکوت مجامع حقوق بشری و مبارزه ی بیشتر با نژاد پرستی شدند .قتل ترایوون همچنین جنجال‌هایی را در مورد برخورد نژادپرستانه نیروهای امنیتی آمریکا رقم زده است. کارشناسان اجتماعی می‌گویند، پیش‌داوری نژادی عاملی عمده در ادعای زیمرمن و بیگناه شناخته شدن وی است. زیمرمن شش هفته بعد از این تیراندازی تحت فشار گروه های حقوق بشری دستگیر شد.

معترضان با تجمع در مقابل دادگاه مراتب اعتراض خود را به این حکم اعلام کردند و آن را سرکوب نژادی نامیدند. والدین این نوجوان سیاه پوست در دادگاه حضور نداشتند.

علاوه بر تظاهرات خیابانی مردم جمع کثیری از کاربران شبکه های اجتماعی و چهره های مطرح نیز این اقدام دادگاه آمریکا را بی عدالتی دانستند و خواستار برخورد قاطع با قاتلین مارتین شدند و به حمایت از  خانواده ترایوون پرداختند.

 

اگرچه این اجتماعات تاکنون صلح‌آمیز بوده است اما تظاهرات روز گذشته میامی شاهد بروز خشونت و به آتش کشیده شدن برخی اموال عمومی و حتی پرچم آمریکا بود.

 

گزارش‌ها حاکی از این است که شهر واشنگتن، پایتخت آمریکا، نیز شاهد حضور گسترده مردم معترض به تبعیض نژادی در خیابان‌ها بود.

شهرهای مختلف آمریکا در سومین روز از آغاز اعتراضات نیز شاهد تظاهرات خودجوش مردم بود. نیویورک، سان‌فرانسیسکو و لس آنجلس از جمله شهرهایی بودند که عصر روز گذشته صحنه تظاهرات مردم خشمگین در اعتراض به رأی دادگاه فلوریدا بودند. علاوه بر این شهرها، منهتن، شیکاگو، میامی، فیلادلفیا و واشنگتن نیز صحنه اعتراض مردمی به رأی دادگاه بود. ساکنان آنها با شعار «ما هم تریوان هستیم» و «خشونت علیه سیاه‌پوستان را پایان دهید» به خیابان‌ها آمدند. تظاهرات در لس‌آنجلس با دخالت پلیس به درگیری انجامید و حداقل یک نفر از معترضان هم بازداشت شد. اعتراضات خیابانی در سانفرانسیسکو و اوکلند نیز با درگیری میان معترضان و پلیس همراه بوده است.

در اوکلند گروهی از معترضان شیشه‌های فروشگاه‌ها را شکسته و به خودروهای پارک شده آسیب وارد آوردند و پرچم‌های امریکا را به آتش کشیدند. در لس‌آنجلس نیز مردم خشمگین یک‌ آزاد‌راه را به طور کامل بستند و پلیس به سوی آنها گلوله پلاستیکی شلیک کرد. در نیویورک نیز با افزایش تنش‌ها و حرکت معترضان به سوی هارلم، پلیس هفت تن را دستگیر کرد. معترضان با سر دادن شعارهایی با مضمون عدالت‌خواهی در میدان تایمز تجمع کردند. ال شارپتون، چهره سرشناس در زمینه حقوق مدنی امریکایی‌های آفریقایی تبار حکم دادگاه را «سیلی به صورت ملت آمریکا» خوانده است.

تظاهرات‌های سه روز گذشته در آمریکا به حدی گسترده بود که «باراک اوباما» رئیس‌جمهور این کشور را نیز به واکنش واداشت. وی از آمریکایی‌ها خواست آرامش خود را حفظ کنند و به آنها وعده داد که عدالت در مورد این نوجوان سیاه‌پوست اجرا شود. اوباما بار دیگر با انتقاد از افزایش خشونت در بین شهروندان، خواستار اعمال قوانین شدید برای دارندگان سلاح‌های گرم شد. این در حالی است که اوایل سال جاری میلادی تلاش دولت آمریکا برای محدود کردن استفاده از سلاح، با مخالفت کنگره بی‌نتیجه ماند. پیش از این نیز اعتراضاتی به دلیل تصویب قانون جدید حمل سلاح ایالت های مختلف صورت گرفته بود.

 

قانون جدید ممنوعیت در حمل سلاح نیویورک اولین قانونی است که بعد از تیراندازی و قتل عام گسترده در دبستان ایالت «کانتیکت» که به مرگ 20 کودک و 6 بزرگسال منجر شد، به تصویب رسیده است.

وزارت دادگستری امریکا هم با صدور بیانیه‌ای از تصمیم خود برای بازنگری در حکم و بررسی مجدد پرونده خبر داد. این وزارتخانه وعده داده است که بازرسان مجربِ فدرال، این پرونده را بازنگری کرده و صحت حکم صادره را بررسی کنند.

«دیوید اسمیت»، استاد دانشگاه سیدنی استرالیا در مقاله‌ای این پرونده را مجموعه‌ای روی هم انباشته شده از بی‌عدالتی‌ها نامیده است.

این استاد دانشگاه می‌نویسد: «دستگاه عدالت کیفری آمریکا همواره به خاطر روابط نژادی در لبه تیز انتقادات قرار داشته است.»

«با آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار نه تنها نسبت به سفیدپوست‌ها رفتارهای سختگیرانه‌تری می‌شود، قربانی شدن آنها هم کمتر جدی گرفته می‌شود.» وی می‌نویسد: «با این تفاصیل، پرونده تریون مارتین همیشه پرونده‌ای مرتبط با نژاد بوده، صرفنظر از اینکه چند بار ادعا شده باشد که چنین نیست. این پرونده درست از همان لحظه‌ای که جرج زیمرمن علی‌رغم دستورات پلیس تصمیم گرفت با یک نوجوان سیاه‌پوست غیرمسلح به خاطر شباهتش با دزدهای سیاه‌پوست درگیر شود، نژادی بوده است.»

این استاد علوم سیاسی در ادامه این گزارش به حمایت نصفه و نیمه اوباما از تریون مارتین و اینکه گفته بود اگر فرزند پسری داشت شبیه او می‌شد اشاره می‌کند و می‌افزاید: «حتی همین اظهار همبستگی نصفه و نیمه باعث اتهامات خشمگینانه‌ای شد که گفتند اوباما دارد ماجرا را سیاسی می‌کند.»

باید دید دولت اوباما که بخش قابل توجهی از آرای خود را مدیون سیاه پوستان آمریکایی است  با این بحران چگونه برخورد می کند؟و آیا می تواند اقدام قانع کننده ای برای افکار عمومی آمریکا و مجامع حقوق بشری انجام دهد؟





تاریخ ارسال مطلب : چهارشنبه 92/4/26 | نویسنده : alamdarbasir


 

تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون