سفارش تبلیغ
صبا ویژن
" سلام بر شما ... از این که از علمدار بصیر بازدید نمودید ، بسیار خرسندیم . از طریق نظرات می توانید پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید "

 

آخرین مطالب
پیوند دوستان
جشنواره سینمایی کارلوی واری که در جمهوری چک برگزار می‌شود با سخنرانی الیور استون، کارگردان مشهور امریکایی و نیز سخنرانی غیرمستقیم جعفر پناهی، کارگردان ایرانی به صحنه تناقضات رفتاری امریکا با پروپاگاندای حمایت از حقوق بشر و نیز تناقض چهره حقیقی آزادی حقوق بشر ایران با آنچه که در غرب به نمایش گذاشته می‌شود، تبدیل شد.

به گزارش علمدار بصیر: الیور استون، کارگردان مشهور و برنده جایزه اسکار امریکایی که افکار ضد امپریالیستی او به‌شدت مورد نقد بسیاری از سیاستمداران امریکایی است، در این جشنواره از ادوارد اسنودن، افشاگر رسوایی بزرگ امریکا و ناسا به عنوان یک قهرمان یاد کرد و در سوی دیگر نیز جعفر پناهی که درباره او می‌گویند: تحت بازداشت و تدابیر شدید امنیتی است، آزادانه از طریق اسکایپ برای مهمانان این جشنواره سخنرانی کرد.

اسنودن چالش آزادی بیان امریکایی

ادوارد اسنودن 30 ساله که چند هفته پیش از برنامه جاسوسی گسترده ایالات متحده امریکا با همکاری ناسا پرده برداشته بود، در حال حاضر به ناچار روزهایش را در یک منطقه آزاد ترانزیتی واقع در نزدیکی فرودگاه مسکو سپری می‌کند و در تلاش برای اخذ پناهندگی و نجات از تعقیب پلیس فدرال ایالات متحده امریکا است. برخی رسانه‌ها احتمال درخواست پناهندگی او از 20 کشور جهان را مطرح کرده‌اند که تاکنون از همه این درخواست‌ها هیچ نتیجه‌ای برای اسنودن حاصل نشده است. پلیس فدرال امریکا در تعقیب شکار مرد جوانی است که تنها جرمش حمایت و دفاع از حقوق بشر بوده است.

به گفته الیور استون، کشورهای دنیا باید از اسنودن استقبال کرده و به او پناهندگی دهند اما متأسفانه اسنودن جوان مکانی برای پنهان‌شدن ندارد، چراکه کشورهای مختلف جهان تحت تهدید و ارعاب ایالات متحده امریکا هستند.

استون که در جریان جشنواره کارلوی واری به دفاع از ادوارد اسنودن، افشا کننده این رسوایی تیره سخن می‌گفت، از این مأمور سابق ناسا به عنوان قهرمانی یاد کرد که با شجاعتش برنامه گسترده نظارت و جاسوسی جمعی ایالات متحده امریکا را افشا کرده است.

استون همچنین با انتقاد از اوباما، ‌دولت امریکا را که این روزها درصدد شکار اسنودن جوان است به نقض اصلاحیه چهارم قانون اساسی این کشور متهم کرده است.

این کارگردان برنده جایزه اسکار خطاب به مهمانان این فستیوال گفت :« اوباما بیشتر از اینکه به فکر اصلاح تکنیک‌های استراق سمع و جاسوسی آن هم به سبک جورج بوش باشد، در تدارک شکار اسنودن است و این برای او یک رسوایی بزرگ محسوب می‌شود.»

بر اساس این گزارش، افشاگری‌های اسنودن تا کنون بر بحران‌های دیپلماتیک امریکا دامن زده است. طی روزهای اخیر رهبران آلمان و فرانسه، برنامه جامع جاسوسی ناسا و امریکا را «غیر قابل قبول » توصیف کردند. امریکا از طریق این برنامه جامع نه تنها زندگی خصوصی امریکایی‌ها را رصد می‌کرد، بلکه از مردم اروپا و دیگر کشورهای جهان نیز جاسوسی می‌کرد.

استون 66 ساله که برای رونمایی از مجموعه تلویزیونی جدیدی تحت عنوان «تاریخ ناگفته ایالات متحده امریکا از زبان الیور استون » در جشنواره کارلوی واری سخن می‌گفت، خاطر نشان کرد :«اسنودن برای من یک قهرمان است. او برای ما رازهایی را برملا کرد که باید مدت‌ها پیش از آنها باخبر می‌بودیم؛ رازهایی که می‌گوید ایالات متحده امریکا بارها از اصلاحیه چهارم قانون اساسی خود سرپیچی کرده است.»

بر اساس این گزارش، اصلاحیه چهارم قانون اساسی امریکا بخشی از لایحه حقوقی است که بر اساس آن ‌حق امنیت جان، مسکن، اوراق و اسناد و ‌مصونیت دارایی‌های مردم در برابر‌ تفتیش و توقیف غیر موجه تضمین می‌شود و هیچ گونه حکم بازداشت اشخاص یا ‌توقیف اموال صادر نمی‌شود، مگر بر پایه یک دلیل محتمل با سوگند یا اعلام‌ رسمی و محل مورد تفتیش و اشخاص یا اموالی که باید توقیف شود، دقیقاً باید ‌مشخص شود.

به این ترتیب و بر اساس این قانون، هم برنامه جامع جاسوسی ناسا و امریکا از مردم جهان و هم تعقیب ادوارد اسنودن مصداق کامل پایمال کردن حقوق بشر است.

پناهی، نگاهی به اسنودن بیندازد

اما در سوی دیگر جشنواره کارلوی واری چک، چهره‌ای ایرانی از طریق اسکایپ لب به سخن گشود که رسانه‌های غربی بارها نسبت به بازداشت، ممنوعیت فعالیت او در سینما و نیز پایمال شدن حقوقش انتقاد کرده بودند. با این وجود مهمانان حاضر در این جشنواره در عین اینکه شاهد نمایش فیلم جدید جعفر پناهی در این رویداد سینمایی بودند، برای دقایقی با سخنرانی مستقیم این کارگردان ایرانی از طریق اسکایپ رو به رو شدند. جعفر پناهی در این سخنرانی از برگزارکنندگان این جشنواره برای ترتیب دادن دیدارش با فیلمسازان حاضر در جشنواره تشکر کرد و گفت :« متأسفانه من این خانواده را – اشاره به صنف فیلمسازان – از دست داده‌ام، ولی قلبم هنوز با شما است. اینکه نتوانم بخشی از جامعه باشم، برایم بسیار دردناک است، چراکه من درباره جامعه فیلم می‌سازم. . . و حالا در جهان مطلقی از مالیخولیا زندگی می‌کنم.»

پناهی از زمان توقیفش تا کنون موفق به ساخت دو فیلم و نمایش آنها در جشنواره‌های بین‌المللی شده است. اسنودن و پناهی هر دو با اتهاماتی مواجه هستند که اگرچه در ظاهر مشابه یکدیگر است، اما ماهیت متفاوتی دارند با این وجود امریکا و رسانه‌های غربی بدون انتقاد از دولت امریکا و تلاشش برای شکار اسنودن جوان بارها به بزرگنمایی ممنوعیت فعالیت جعفر پناهی پرداخته و پیکان انتقاداتشان را به سمت ایران گرفته‌اند.

 

منبع:جوان آنلاین





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/4/16 | نویسنده : alamdarbasir


 

تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون