سفارش تبلیغ
صبا ویژن
" سلام بر شما ... از این که از علمدار بصیر بازدید نمودید ، بسیار خرسندیم . از طریق نظرات می توانید پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید "

 

آخرین مطالب
پیوند دوستان
حوّا هم چنان به گفتگوی خداوند با آدم گوش می دهد و منتظر شنیدن پاسخ آدم است؛ زیرا او نیز در وجود خود نسبت به آدم محبت و انس فطری و واقعی احساس می کند. یک باره متوجه می شود که آدم با خوشحالی به پیام وحی الهی چنین لبیک می گوید: بله ای پروردگارم! همانا من هم به سبب این کار تا زمانی که زنده ام شکرگزار و ثنا گویت خواهم بود.

 

امام صادق علیه السلام: هر که به خانواده ‏اش نیکى کند، خداوند بر عمرش بیفزاید.

 

علمدار بصیر:

 

خداوند سبحان از قسمت‏هاى سخت و نرم، و شیرین و شور زمین خاکى را جمع کرد و بر آن آب پاشید تا پاک و خالص گردید، آنگاه آن ماده‏ى خالص را با رطوبت آب به صورت گل چسبنده در آورد، سپس از آن گل صورتى پدید کرد داراى جوانب گوناگون و پیوستگى‏ها، و اعضاى مختلفه و گسیختگى‏ها، آن صورت را خشکانید تا خود را گرفت و محکم و نرم ساخت تا محکم و سفالین شد، و آن را تا زمان معین و وقت مقرر به حال خود گذاشت سپس از نفخه خود بر آن ماده شکل گرفته دمید تا به صورت انسانى زنده در آمد، داراى اذهان و افکارى که در جهت نظام حیاتش بکار گیرد و اعضائى که به خدمت در آورد، و ابزارى که زندگى را بگرداند، و معرفت و شناختى که میان حق و باطل را تمیز دهد، و مزه‏ها و بوها و رنگ‏ها و جنس‏هاى گوناگون را از هم بشناسد، در حالى که این موجود معجونى بود از طینت رنگ‏هاى مختلف و همسان‏هائى نظیر هم، و اضدادى مخالف یکدیگر و اخلاطى متفاوت با هم، از گرمى و سردى و رطوبت و خشکى و ناخوشى و خوشى.

 

حوا همسر آدم هم بنا بر جمله‏ وَ خَلَقَ مِنْها زَوْجَها به صورتى که آدم آفریده شد به وجود آمد، این حقیقتى است که در روایات هم به طور صریح به آن اشاره شده است:

عن الباقر (ع) انها خلقت من فضل طینة آدم عند دخوله الجنة؛ از حضرت باقر (ع) روایت شده: حوا از اضافه‏ ى گلى که آدم از آن آفریده شد ساخته شد و این هنگام ورود آدم به بهشت بود.

 

 

 

 

روایاتى هم در برخى از کتاب‏ها آمده که حوا از دنده چپ آدم آفریده شده که اینگونه روایات مخالف با متن آیه شریفه و در تضاد با روایات استوارى است که آفرینش حوا را از اضافه‏ى گل آدم مى‏داند، بنابراین روایات مقبولى نیست و چه بسا ساخته‏ى بازرگانان حدیث و برگرفته از افسانه‏هاى یهود باشد، یک بار دیگر به متن آیه دقت کنید: خَلَقَکُمْ مِنْ نَفْسٍ واحِدَةٍ وَ خَلَقَ مِنْها زَوْجَها شما را از عنصر واحده آفرید و زوج را نیز از همان عنصر پدید آورد.

 

در تأیید این معنا و این برداشت درستى که از آیه‏ى شریفه مى‏شود به روایت زیر دقت کامل بنمائید:

عمرو بن ابى‏المقدام از پدرش روایت مى‏کند که گفته‏است از حضرت باقر (ع) پرسیدم خداوند حوا را از چه چیز آفرید؟ فرمود این مردم در این مسئله چه مى‏گویند؟ گفتم: مى‏گویند خداوند او را از دنده‏اى از دنده‏هاى آدم آفرید، فرمود: دروغ مى‏گویند، آیا خداوند از آفریدن حوا از غیر دنده آدم ناتوان بود؟!

گفتم پسر پیامبر فدایت شوم حوا را از چه چیز آفرید فرمود پدرم زین‏ العابدین از پدرش روایت کرد که رسول خدا فرمود: خداوند مشتى خاک برگرفت، و آن را با دست قدرتش به هم آمیخت و آدم را از آن آفرید، بخشى از آن اضافه آمد پس حوا را از آن وجود به وجود آورد.

 

با دمیده شدن روح در وجود حوا، زندگانی او آغاز می گردد؛ پس از گشودن چشم، به اطراف می نگرد؛ با دیدن فرشتگان و باغ پر طراوت، بر یگانگی خداوند اقرار می کند؛ ناگهان بالای سر خود جوان رشید و خوش سیمایی را مشاهده می کند که در حال استراحت است با دیدن وی به سرعت از زمین بر می خیزد، و به دستور خداوند حکیم و مهربان به سمتی دیگر حرکت می کند.

بر خاستن و حرکت حوا همان و بیدار شدن آدم همان. زمانی که آدم چشمانش را باز می کند، در مقابل خود انسان با حیا و زیبایی را می بیند که تا آن لحظه در باغ ندیده بود؛ آن هم مخلوقی که از جنس او بوده و مثل فرشتگان نیست؛ بلکه از جهت شکل و شمایل و نوع رفتار، با اندک تفاوتی همانند خود اوست.

 

 

 

 

از آنجا که در این مدت، هم صحبت و دوستان آدم گروه فرشتگان بوده و فردی مثل خود را ندیده بود، طبیعتا با مشاهده فردی مشابه خود امید و نشاطی تازه سراپای وجودش را فرا می گیرد؛ به طوری که ناخودآگاه نسبت به حوا انس قلبی و روحی پیدا می کند. به راستی این محبت فطری تولدی دیگر و سر آغاز زندگی جدیدی برای هر دو نفرشان خواهد بود.

آدم به فکر فرو رفته است؛ گویا برای رسیدن به حقیقت و آشنایی با حوّا چاره ای جز سؤال ندارد. با کمال حیا و متانت می پرسد: تو کیستی؟

حوّا نیز با کمال عفت و شرم پاسخ می دهد: همان طور که میبینی، من هم مثل تو مخلوقی هستم که خداوند آفریده است.

در این هنگام آدم عرضه می دارد: پروردگارا! این مخلوق نیکو و زیبا کیست که با نگاه به وی، آن چنان انس و آرامشی در قلبم ایجاد می شود که وحشت و غمم بر طرف می گردد؟

خداوند دانا و رحیم می فرماید: این کنیز من حوّا می باشد.

 

 

 

 

آیا دوست داری که با تو باشد؛ با وی انس و محبت بگیری و او نیز با تو سخن بگوید و دستورات تو را اطاعت و اجرا کند؟

حوّا هم چنان به گفتگوی خداوند با آدم گوش می دهد و منتظر شنیدن پاسخ آدم است؛ زیرا او نیز در وجود خود نسبت به آدم محبت و انس فطری و واقعی احساس می کند. یک باره متوجه می شود که آدم با خوشحالی به پیام وحی الهی چنین لبیک می گوید: بله ای پروردگارم! همانا من هم به سبب این کار تا زمانی که زنده ام شکرگزار و ثنا گویت خواهم بود.

 

خداوند برای رضایت و خشنودی و کامل شدن آدم و حوّا و برای شکوفا شدن استعدادهای آنان ابتدا راز آفرینش را به این اولین مرد و زن بشری یادآوری می کند و می فرماید: ای آدم این حوّا کنیز من، و تو نیز عبد من می باشی؛ شما را برای خانه ای آفریده ام که نامش بهشت است. برای ورود به بهشتم، تسبیح حمد مرا نیکو بجای آورید. آنگاه مسئله تشکیل خانواده را به آنان چنین بشارت می دهد: ای آدم! او را از من خواستگاری کن تا شما دو نفر را به همسری یکدیگر در آورم. آدم، در حالی که مزه تلخ تنهایی و مجرّدی را به خوبی چشیده بود، با قلبی آکنده از شکر رضایت خود را این گونه اعلام می دارد: پروردگارا من او را از تو خواستگاری می کنم. خداوندا در برابر این نعمتی که به من می دهی و او را بر من حلال می کنی به چه چیزی از من راضی می شوی؟

خداوند از میان همه اشیاء و کارها فقط یک کار را به عنوان مهریه و صداق انتخاب می کند و می فرماید: ای آدم! خشنودی من در این است که احکام دینم را به او بیاموزی.

 

 

 

 

آدم که پیشتر معلم ملائکه شده بود، از پیشنهاد خداوند دانا و مهربان بسیار شادمان گردید و گفت: آفریدگارا! حال که چنین می پسندی، من نیز علاوه بر آن تا زنده ام به درگاه عنایتت سپاس خواهم گفت. شور و حال عجیبی در بین فرشتگان ایجاد شده بود؛ امّا سیمای آدم و حوّا بیش از پیش این خوشحالی را منعکس می کرد. حال پس از خواستگاری، معین شدن مهریه و رضایت قلبی و قولی حوّا و آدم به امر مقدّس ازدواج، سفره عقد و جشن گسترانده می شود تا خداوند در حضور فرشتگانش بین این بنده های صالح و برگزیده پیوند همسری و زوجیت بر قرار کند. در یک سو حوّا با کمال حیا نشسته است و در دیگر سو آدم. همگان به برگزاری مراسم عقد توسط آفریدگار مهربان چشم دوخته و لحظه شماری می کنند. یک باره کلام مبارک و نورانی الهی در آسمان و زمین طنین انداز می شود که: ای آدم به راستی که من همین" تعلیم معارف دینی " را از تو می خواهم و از همین الان حوّا را به ازدواج تو در آوردم؛ پس او را با خود ببر که اکنون، حلال و همسر توست. گل لبخند بر لبان این دختر و پسر شکوفا می شود و بهار عشق سرزمین دلهایشان را بیش از پیش معطّر می سازد و دریای موّاج روحشان به آرامش و سکون وصف ناپذیری می رسد.

 

حوّا هم چنان منتظر آدم است. گویا آدم نیز چون او می اندیشد؛ با لبخند و مهربانی به حوّا می گوید: نزد من بیا!

حوّا پس از شنیدن صدای شوهرش، در خود احساس شرم می کند. عرض می کند: تو به سوی من بیا!

در همین موقع خداوند حکیم به آدم دستور می دهد که به طرف حوّا برود؛ از این رو، آدم بر می خیزد و لبخند زنان به نزد همسرش می رود.....

پس از تمایل قلبی و روحی آن دو به یکدیگر و برقراری زوجیت، خداوند در وجود آنان "غریزه جنسی" را نیز ایجاد می کند تا این پیوند محکم شده و به نتایج مطلوب برسد./ بانوان نمونه

 

وقلنا یا آدم اسکن انت و زوجک الجنْ و کلا منها رغدا حیث شئتما؛ (بقره، 2 / 35) و گفتیم اى آدم، خود و همسرت در این باغ سکوت گیر[ ید]؛ و از هر کجاى آن خواهید فراوان بخورید.

و یا آدم اسکن انت و زوجک الجنْ فکلا من حیث شئتما؛ (اعراف، 7 / 19) و اى آدم! تو با جفت خویش در آن باغ سکونت گیر، و از هر جا که خواهید بخورید.

جام





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/6/24 | نویسنده : alamdarbasir
بهتر نبود به جای اینکه با هزینه بیت المال جلسه ای صوری تشکیل شود و نزد مردم نمایشی داده شود، هر جریان سیاسی به نفر خود رای می داد؟

به گزارش علمدار بصیر: در روزهای اخیر درباره اقدام خانم راستگو و فشارهایی که اصلاح طلبان بر وی آوردند و در نهایت نیز از حزب اسلامی کار اخراجش کردند زیاد حرف زده شده است. اصلاح طلبان دو دلیل اصلی برکار خود ارائه می کنند اول اینکه تعدادی از آنان مدعی هستند خانم راستگو قسم خورده است و باید طبق قسم خود عمل می کرده است و دوم اینکه کسی که با کمک لیستی رای آورده است باید نسبت به نظرات آن لیست مطیع باشد و اگر طبق آن نظر عمل نکند به حزب و حتی به رای مردمی که به آن لیست رای داده اند "خیانت" کرده است.

در بررسی این دو نظر باید گفت بی تردید اگر خانم راستگو قسم به قرآن خورده باشد که اقدامی را انجام دهد هرچند در این باره باید کارشناسان دینی نظر دهند اما چون این مساله عهدی شرعی تلقی می شود به نظر می رسد نمی توان آن را زیرپا گذاشت و در این صورت اقدام خانم راستگو قابل دفاع نیست اما در این جا دو مساله وجود دارد اول اینکه این سوال همچنان باقی می ماند که اصلاح طلبان چرا انتخاب شهردار را به موضوعی سیاسی تبدیل کرده اند به گونه ای که به جای آنکه اجازه دهند اعضای همفکرشان بعد از اینکه در جلسه ای جدی برنامه های دو طرف را بشنوند بعد تصمیم گیری کنند از آنان خواسته اند که پیش از تکمیل شدن تحقیق و برنامه ها با خوردن قسم رای خود را قطعی کنند با این وصف آیا درست است که اصول گرایان نیز در مجلس پیش از جلسه رای اعتماد به وزرا و شنیدن دفاعیات وزرای پیشنهادی از همه اعضای فراکسیون خود قسم می گرفتند که به مثلا این چند نفر وزیر نباید رای دهید؟ ثانیا خانم راستگو به صراحت چنین قسمی را تکذیب کرده است و چون مدعی (یعنی کسانی که مدعی قسم خوردن ایشان هستند) باید برای ادعای خود حجت بیاورد و براساس اصل برائت و منطق، ما مکلف هستیم تکذیب ایشان را ملاک تشخیص خود قرار دهیم نه ادعای مدعیان را.

اما درباره بحث دوم مبنی بر ضرورت تبعیت از نظر حزب باید گفت اول اینکه کسانی که اسامی شان در یک لیست انتخاباتی قرار می گیرد به معنای این مساله نیست که عضو یک حزب شده اند و اصولا الزامات حزبی (به فرض صحت این الزامات) برای افرادی که در یک ائتلاف انتخاباتی شرکت می کنند وجود ندارد. دوم اینکه وقتی جریانی سیاسی لیستی را برای انتخابات می بندد، هم از ظرفیت های افراد در تقویت لیستش کمک می گیرد و هم ظرفیت های جریانی اش را در اختیار اعضای لیست قرار می دهد لذا این حمایت دو طرفه است یعنی هم این افراد هستند که باعث تقویت لیست نزد افکارعمومی می شوند و هم مجموعه ائتلاف است که به افراد لیست برای رای آوردن کمک می کند لذا این ادعا که فردی که در لیست قرار گرفته کاملا وامدار لیست است ادعای نادرستی است بهترین دلیل برای این ادعا افراد متعدد دیگری هستند که در همین انتخابات شورای شهرتهران در لیست اصلاح طلبان بودند اما رای نیاوردند پس رای آوردن خانم راستگو صرفا به خاطر قرارگرفتن وی در لیست نبوده است که حالا مجبور باشد از تمام تصمیمات بقیه اعضای لیست (نه حزب) تبعیت کند.

سوم اینکه زمانی که ائتلافی برای انتخابات شکل می گیرد (دقت کنید ائتلاف نه حزب) به این معنا نیست که خود را ملزم کرده اند به تمام تصمیمات جریان سیاسی پایبند باشند بلکه آنها ائتلافی تشکیل داده اند تا به هم کمک کنند و در انتخابات پیروز شوند به‌عنوان مثال آیا اصلاح طلبان می توانند مدعی شوند چون آقای روحانی به دلیل ائتلاف با آقای عارف پیروز شده اند آقای روحانی باید از تمام تصمیمات و نظرات آن ها تبعیت کنند؟ یا به عنوان مثالی دیگر حال که اکثریت اعضای شورای شهر مشهد از لیست جبهه پایداری هستند آیا جبهه پایداری حق دارد به اعضایش دستور دهد که مثلا آقای احمدی نژاد یا جلیلی را به عنوان شهردار مشهد انتخاب کنید و اگر کسی از رای آورندگان این لیست این انتخاب را مخالف مصالح مردم بداند آیا خائن محسوب می شود؟ چهارم اینکه اگر قرار باشد هرکس تنها به نظر جریانی که از او حمایت کرده است رای دهد پس اصلا چرا برای انتخاب شهردارجلسه ای تشکیل شد و آقایان قالیباف و هاشمی برنامه های خود را ارائه و از خود دفاع کردند؟

بهتر نبود به جای اینکه با هزینه بیت المال جلسه ای صوری تشکیل شود و نزد مردم نمایشی داده شود، هر جریان سیاسی به نفر خود رای می داد؟ و اصولا اگر این ادعا درست است که افراد ملزم به تبعیت از نظر حزب های خود هستند پس بهتر نیست از این پس در مجلس شورای اسلامی نیز در تصمیمات مهم در روزهای رای گیری نماینده ها فقط بیایند رای های خود را بدهند و بروند. چه ضرورتی دارد کسی از طرحی دفاع کند، دیگری آن را نقد کند و خلاصه نمایشی برای خالی نبودن عریضه ارائه شود؟ آیا صحن جلسه علنی شورای شهر یا مجلس صحن بحث و بررسی و تصمیم گیری است یا صحنه نمایش؟

و از همه این ها مهمتر یک سوال همچنان باقی است که براساس متن مصرح قانون اساسی و اصول مردمسالاری دینی وقتی فردی منتخب مردم می شود، فقط در پیشگاه الهی و مردم مسئول است هنگامی که فردی تشخیص می دهد که منافع مردم چیزی است اما حزب دستور دیگری داده است براساس کدام توجیه شرعی و قانونی، منتخب مردم باید دستورات حزب را نسبت به منافع مردم در اولویت قرار دهد آیا تصریح قانون اساسی خود گواه غیرقانونی و غیرشرعی بودن دستورات حزبی از این دست نیست؟ اجازه بدهید برای اینکه جای هیچ شبهه ای برای افراد منصف باقی نماند به نکته دیگری نیز اشاره کنیم کافی است افراد به کتاب های درسی دانشگاهی علوم سیاسی مراجعه کنند تا به تصریح ببینند در جایی مانند آمریکا که به مهد دموکراسی معروف است و فرآیند سیاسی شان کاملا حزبی است، عدم تبعیت حزبی هیچ نسبت یا مفهومی با کلیدواژه "خیانت" ندارد.

آیا تا به حال به این مساله فکر کرده اید که اگر قرار باشد چنین قاعده ای درست باشد که افراد باید از نظرحزب تبعیت کنند پس چرا در آمریکا که قواعد دموکراسی (تازه نه مردمسالاری دینی) در بالاترین حد اجرا می شود، نماینده های کنگره و سنا در عین حالی که به نظرات حزب خود گرایش دارند اما طبق تشخیصی که خود از منافع ملی شان دارند عمل می کنند؟ به عنوان مثال اگر قرار بود آن ها طبق نظر اصلاح طلبان تابع نظر حزب باشند مثلا در ماجرای حمله به سوریه اکنون حداقل باید تمام دموکرات ها با نظر حزب که همان نظر اوباما است موافق باشند. درحال حاضر که هنوز اکثر دموکرات ها مخالف جنگ هستند آیا یعنی به حزب و رای مردم شان "خیانت" کرده اند؟

منبع:تسنیم





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/6/24 | نویسنده : alamdarbasir
به دنبال عدم ارایه برنامه اقتصادی 100 روزه؛
دولت یازدهم در شرایطی بنا را بر عدم اجرای قانون گذاشته که پیشنهادی مبنی بر اصلاح قانون ارایه نکرده است ضمن اینکه قانون هدفمندی یارانه ها را اجرا نمی کند.

به گزارش علمدار بصیر: تا پیش از این قرار بود دولت یازدهم در 100 روز اول کار خود نسبت به تبیین وضع موجود کشور اقدام و اعلام کند که کشور را در چه شرایطی تحویل گرفته است و در کنارآن برنامه میان مدتی را تدوین و اعلام کند و پیرو همه این اقدامات درجهت ارایه یک برنامه بلند مدت اقدام کند.

هرچند هفته گذشته ریئس جمهور در جلسه هیات دولت از صدور دستورالعملی به منظور رفع موانع تولید خبر داد و بر مواردی همچون کاهش ریالی ال سی و تسریع در ترخیص کالاها از گمرک تاکید کرد اما از نقطه نظر برخی کارشناسان و اقتصاد دانان این دولت هنوز برنامه ای را برای این مهم تدوین نکرده و تنها به اعلام مشکلاتی که در دولت دهم پدید آمده روی آورده است .

این کارشناسان در بررسی این مساله موارد مختلفی از جمله بحث پرداخت یارانه ها و اجرای صحیح قانون را مدنظر قرار داده و می گویند: دولت دهم در طول 2.5 سال نسبت به پرداخت یارانه ها اقدام کرد و بنا بر اطلاعات منتشر شده از سوی رییس کل بانک مرکزی صندوق ذخیره ارزی ارز کافی وجود دارد و این خود می تواند دلیلی باشد که دولت قبلی برای پرداخت این مبلغ نسبت به استقراض از صندوق توسعه ملی اقدام نکرده است اما در حال حاضر دست اندرکاران دولت یازدهم برای پرداخت یارانه به منابع وزارت نفت متوسل شده اند که آ ن هم از دید نمایندگان مجلس تخلف به شمار می آید.

**وزرایی با دیدگاه های متفاوت

موسی الرضا ثروتی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در بررسی این انتقاد کارشناسان که دولت یازدهم تاکنون برنامه اقتصادی را ارایه نکرده است می گوید:دولت یازدهم یک گروه متشکل از قبل نبوده و بعدانتخابات تشکل خود را شکل داده و وزرای اقتصادی دور یکدیگر جمع شده اند و آن هم با ددیگاه هایی کاملا متفاوت.

وی افزود: تعدادی از وزرای این دولت از جمله وزارت خانه هایی مانند نفت ،نیرو و راه و شهر سازی علی رغم شعار خصوصی سازی که سر می دادند حال با آن مخالفت می کنند و ابطال برخی مصوبات دولت دهم در راستای واگذاری های انجام شده دلیلی بر این ادعاست.ثروتی تصریح کرد: مخالفت وزیر نفت با واگذاری هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس و همچنین انتقاد وزیر نیرو از واگذاری های انجام شده دراین حوزه حکایت از آن دارد که انسجامی در تیم اقتصادی دولت وجود ندارد.این نماینده مجلس با بیان اینکه دولت دهم بنا را بربرداشت از صندوق توسعه ملی گذاشت و این دولت هم همین کار را می کند خاطرنشان کرد: دولت دهم مبلغ 6 هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برداشت کرد و در بودجه سال 92 بنا را بر استرداد این رقم گذاشت اما دولت یازدهم در اصلاحیه بودجه که به مجلس ارایه کرده ،خواستار عدم استرداد این مبلغ شده است.

**برداشت از صندوق توسعه ملی

وی افزود:بی شک برداشت از صندوق توسعه ملی برای رفع نیازهای پولی دولت دهم بود و این دولت نیزهمین رویکرد را در پیش گرفته است.

ثروتی در ادامه با بیان اینکه دولت دهم بحث پرداخت هدفمندی یارانه ها را برای راضی نگه داشتن مردم به طور کامل اجرا نکرد گفت:در حال حاضر به نظرمی رسد دولت یازدهم نیز با دلسوزی برای مردم از اصلاح زیر ساخت اقتصادی خودداری کرد و به نوعی قانون هدفمندی یارانه ها را اجرا نکرد.

وی افزود: دولت یازدهم در شرایطی بنا را بر عدم اجرای قانون گذاشته که پیشنهادی مبنی بر اصلاح قانون ارایه نکرده است ضمن اینکه قانون هدفمندی یارانه ها را اجرا نمی کند.ثروتی با بیان اینکه دولت دهم همواره دوست داشت تا اختیار جابه جایی اعتبارات جاری و عمرانی را در دست خودداشته باشد خاطرنشان کرد:به نظر می رسد که دولت یازدهم نیز همین رویه را در پیش گرفته است و برآیند همه این موارد آنست که زیرساخت های تفکراتی هر دو دولت یکی است و یا اینکه افرادی که سیاست های اجرایی را تنظیم می کنند ،یکی هستند.

**مخالفت برای تداوم واگذاری ها

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه دولت احمدی نژاد در بحث توسعه استانها و اجرای اصل 44 قانون اساسی روند مدنظر خود را دنبال می کرد تصریح کرد: دولت یازدهم هم در اصلاحیه بودجه در جهت حذف جدولها اقدام کرده است به طور مثال قرار بود از محل فروش هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس بودجه های عمرانی برای استان ها تامین شود اما با توجه به با ارزش بودن این سهم دولت در حال حذف این مورد از واگذاری هاست و همواره بنا دارد تا منافع زودگذر خود را تامین کند.ثروتی با ابراز امیدواری از تجدید نظر دولت در رفتار خود و توجه بیشتر به قانونگرایی خاطرنشان کرد: دولت دهم با نگه داشتن قیمت ارز در یک رقم و جلوگیری از طی کردن روند طبیعی توسط بازار موجب شد تا یک دفعه این بازار با نوسان شدید مواجه شود .

وی افزود: درحال حاضر قیمت بنزین در کشورهای همسایه حدود 2 دلار است اما دولت یازدهم حاضر نیست قانون بودجه در سال 92 را اجرایی کند ضمن اینکه دراین قانون بنا بود درمان برای مردم رایگان شود و به همین منظور ما 5 هزار میلیارد تومان برای آن درنظر گرفته بودیم و درکنار آن مقرر شده بود تا 4 هزار میلیارد تومان به تولید اختصاص یابد که تاکنون محقق نشده است.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: این دولت وقتی شعار تولید را سر می دهد اما برای کمک به تولید حاضر نیست قانون هدفمندی یارانه ها را اجرا کند به نظر می رسد که رویه دولت دهم را دنبال می کند.

**قانون اجرا نشد

این نماینده مجلس با بیان اینکه پرداخت یارانه ها در ماه شهریور به طور غیر قانونی و توسط وزارت نفت تامین شده است گفت:باتوجه به قانون بودجه تامین منابع هدفمند سازی یارانه ها از هر محل دیگری غیر از موارد یاد شده در قانون ممنوع است امادولت یازدهم اعلام کردکه یارانه های این ماه از طریق وزارت نفت تامین شده است واین قابل قبول مجلس نیست.این نماینده مجلس مدعی شد که دولت یازدهم با روال اقتصادی که عنوان کرده کاملا متفاوت عمل می کند و همانطور که عنوان شد این دولت شعار خصوصی سازی داده اما در حال حاضر به مبارزه با خصولتی ها و نهادهای عمومی غیر دولتی پرداخته است. به گفته وی دولت جدید نه بنادارد که نسبت به واگذاری ها با ورود شرکت ها در بورس اقدام کند ونه می خواهد اجازه فروش شرکت ها را بدهد و این برای اقتصاد کشور خطرناک است.

ثروتی افزود:بحث پرداخت مطالبات پیمانکاران بحثی است که در قانون بودجه به آن اشاره شده است اما دولت یازدهم بااین مساله مخالفت می کند و این نکته ای تعجب برانگیز است. ثروتی تاکید کرد: روند کنونی که دولت یازدهم در پیش گرفته به هیچ وجه با شرایط جامعه سازگار نیست و دولت یازدهم هرچه سریعتر باید روش کار خود را اصلاح کند و یا از همین ابتدای کار اعلام کند که شکست خورده است.

منبع: سیاست روز





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/6/24 | نویسنده : alamdarbasir
پوشش بانوان ایرانی و استفاده از ساپورت این روزها نه تنها توجه رسانه های داخلی را به خود جلب کرده بلکه انعکاس اخبار ان به ان سوی مرزهای..

 

به گزارش علمدار بصیر:

پوشش بانوان ایرانی و استفاده از ساپورت این روزها نه تنها توجه رسانه های داخلی را به خود جلب کرده بلکه انعکاس اخبار ان به ان سوی مرزهای ایران هم رسیده است.الشرق الوسط  و فرانس 24 پیش از این گزارش هایی در خصوص این نوع پوشش منتشر کرده اند.

 

حالا نیز اکونومیست در گزارشی در این خصوص می نویسد: لیبرال های ایرانی تصور می کردند با پیروزی حسن روحانی در انتخابات آزادی های اجتماعی (اشاره گزارش به نوع پوشش زنان در ایران) بیشتر می شود اما تندروها همچنان خواستار تعیین استاندرارهایی برای پوشش زنان هستند و ساپورت پوشی زنان ایرانی با مخالفت آنها روبه روست.

 

به گزارش این سایت، در تابستان امسال مانتوها ی بانوان ایرانی کوتاهتر و تنگ تر از سال های پیش شده اند و پوشیدن ساپورت باعث شده است که پلیس دوباره  به زنان حساس شود.

 

این در حالی است که این نوع پوشش در فضای مجازی به خصوص فیس بوک طرفداران زیادی دارد .همین مساله باعث شده است تا مساله این نوع پوشش  به یک بحث شدید در رسانه ها ی ایران  تبدیل شود و در مورد فضایل و رذایل اسلامی آن بسیار گفته شود.

 

اکونومیست همچنین مدعی شده است که : وب سایت های محافظه کار در ایران به  تمسخر این نوع پوشش پرداخته اند و آن را آخرین تهاجم فرهنگی غرب نامیده اند.

 

یک سایت در برابر "فضای شهوانی" آلوده جامعه هشدار می دهد. یک سایت دیگر می گوید: ساپورت منجر به «نقض صلح روانی و فیزیولوژیکی" جوانان ایران می شود. و ادامه می دهد: "تحت این شرایط من فکر نمی کنم که حتی مردان مسن می تواند سلامت اخلاقی خود را حفظ کنند."

 

سایت دیگر خواستار اقدام "جوانان انقلابی" برای "پاک کردن محله ها از این مدل ها"می شود و می گوید از طاعون ساپورت موجب افزایش تجاوزات جنسی شده است.

 

برخی محافظه کاران نیز می گویند:  اعضای بسیج باید تشویق شوند تا هر کس ساپورت پوشیده را دستگیر کنند.

 

اکونومیست در پایان گزارش خود از وضعیت پوشش زنان ایرانی می نویسد: جدل بر سر چگونگی تعریف و اجرای قوانین اسلامی در حجاب زنان از بدو تولد جمهوری اسلامی در سال 1979 ادامه داشته است.

 

پارسینه





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/6/24 | نویسنده : alamdarbasir
آنتی وار میزان ذخایر اورانیوم غنی شده در ایران را بررسی می کند و شرایط فعلی پرونده هسته ای را با خط قرمز غرب می سنجد.

به گزارش علمدار بصیر: سایت خبری-تحلیلی آنتی وار (Anti War) در خبری نوشت:«یکی از مقامات بلندمرتبه ایرانی از کاهش قابل توجه ذخایر اورانیوم غنی شده در ایران خبر داد.»

 

این سایت خبری مدعی شد:«ظاهرا تهدیدهای اسرائیل و آمریکا جواب داد و خطوط قرمز ترسیم شده در برابر ایران کار خود را کرد و حکومت ایران مجبور به کاهش ذخایر اورانیوم غنی شده گشت.»

 

به گزارش این سایت خبری، جمهوری اسلامی ایران میزان ذخایر اورانیوم 20 درصد خویش را از 240 کیلوگرم به 140 کیلوگرم کاهش داده است.ایران پیش تر اعلام کرده بود اورانیو با غنای 20 درصد را برای تولید ایزوتوپ های پزشکی لازم دارد.

 

جام





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/6/24 | نویسنده : alamdarbasir
در میان گروه‌های سیاسی کشور اصلاح طلبان بیشتر از سایرین دم از آزادی بیان و حقوق شهروندی می‌زنند، درواقع سال‌ها است که مهم‌ترین حربه‌های تبلیغاتی این گروه سیاسی دفاع از چنین واژه‌هایی است. البته چنانکه گفته‌اند «خوش بود گر محک تجربه آید به میان»

 

 

به گزارش علمدار بصیر به نقل ازسایت افکار نیوز،استاد بزرگوار، نقد مشفقانه، برادر عزیزمان، سرورگرامی و... این کلمات سراسر احترام خطاب به حبیب الله عسگراولادی نگاشته شده است. آن زمان که عسگر اولادی ، یکی از اعضای قسم خورده حزب موتلفه نظری خلاف موضع حزب و جریان اصولگرا ابراز نمود.


خائن ، دروغگو ، انواع اتهامات، اخراج، تهدید خانواده، توهین، الفاظ رکیک، اخراج و ... اینها هم تنها بخشی از برخورد جریان اصلاح طلب با نظر مخالف است.

در چند روزی که از رای گیری بر سر انتخاب شهردار پایتخت می‌گذرد جنجال رای الهه راستگو هنوز خاتمه نیافته است. اصلاح طلبان او را از هر جایی که می‌توانستند اخراج کردند حزب اسلامی کار و مجمع زنان اصلاح طلب تشکل‌هایی بودند که خانم راستگو از آن‌ها اخراج شده است همچنین به دلیل تهدیداتی که علیه او و دخترش انجام می‌شد حلقه حفاظتی نیز برای مواظبت از جان وی تشکیل شده است اما به راستی چرا اصلاح طلبان حتی یک صدای مخالف را درون خود تحمل نمی‌کنند؟

 

در میان گروه‌های سیاسی کشور اصلاح طلبان بیشتر از سایرین دم از آزادی بیان و حقوق شهروندی می‌زنند، درواقع سال‌ها است که مهم‌ترین حربه‌های تبلیغاتی این گروه سیاسی دفاع از چنین واژه‌هایی است. البته چنانکه گفته‌اند «خوش بود گر محک تجربه آید به میان» موضوع رای الهه راستگو به نامزد رقیب اصلاح طلبان نشان داد این گروه سیاسی تا چه اندازه در عمل پیگیر و مجری شعارهایی است که سر می‌دهد.

 

نمونه مشابه در میان اصولگرایان

 

هنگامی که حبیب الله عسگراولادی پیش از انتخابات ریاست جمهوری خردادماه سال جاری موسوی و کروبی را برادران خود نامید که انتظار می‌رفت این اظهارات مورد انتقاد شدید جریان اصولگرایی قرار بگیرد اما در کمال تعجب به جز چند نقد ملایم رسانه‌ای این موضوع که اتفاقاً در ادبیات اصولگرایی از حساسیت بالایی هم برخوردار بود موجب اعتراض و انتقاد گسترده علیه آقای عسگراولادی نشد.

 

نه حزب موتلفه او را اخراج کرد و نه هیچیک از گروه‌های اصولگرا بیانیه‌ای علیه‌اش صادر کردند. نه خودش و خانواده اش را تهدید کردند و نه انواع الفاظ رکیک و نسبتهای ناروا در شبکه های اجتماعی نثارش کردند.

 

علاوه بر این نه تنها مورد بی مهری  هیچکدام طیفهای اصولگرا قرار نگرفت بلکه با الفاظی سرشار از احترام در نامه نگاری ها عسگراولادی را خطاب کردند.حزب موتلفه هم که باید تنها حزب جمهوری اسلامی ایران به معنای واقعی دانست نه حرفی از اخراج زد و نه توهینی کرد.

 

البته این نخستین باری نبود که حبیب الله عسگراولادی مواضعی کاملاً متفاوت از غالب اصولگرایان می‌گرفت پیش از این نیز حمایت و شیفتگی وی نسبت به آیت الله هاشمی رفسنجانی موضوعی بود که می‌توانست دستمایه انتقادات فراوان از چهره شاخص حزب موتلفه شود.

 

در مجموع می‌توان گفت اگر الهه راستگو تنها یک رای برخلاف نظر اصلاح طلبان داد عسگراولادی تقریباً هرماه اصولگرایان را با اظهارات جدید خود شگفت زده می‌کرد.

 

اینک افکارعمومی جامعه به خوبی قضاوت خواهند کرد که کدامیک از دو گروه سیاسی به نظرات مخالف احترام می‌گذارند.

 

ادعای اصلاح طلبان

 

حزب اسلامی کار در بیانه خود اعلام کرده خانم راستگو را نه به دلیل رای به قالیباف بلکه به دلیل نفاق و دورویی تشکیلاتی اخراج کرده اقدامی که طبیعتاً حق آن برای حزب محفوظ است. این درحالی است که خانم راستگو همواره موضوع هم قسم شدن با اصلاح طلبان بر سر رای دادن به مهدی هاشمی را تکذیب کرده و مدعی است آنان قصد دارند فضای شورا را به سمت سیاسی کاری و اقدامات تشکیلاتی سوق دهند. برنامه‌هایی که خانم راستگو حق دارد به عنوان نماینده مردم با آن‌ها مخالف یوده و تا حد امکان از روز چنین وقایعی جلوگیری کند.

 

تشکیلات منسجم!

 

موضوع دیگری که در جریان اخراج خانم راستگو مطرح می‌شود تشکیلات منسجم اصلاح طلبان است. حزب اسلامی کار چنان وانمود کرده که گویی خانم راستگو مدت‌ها اعضای حزب را فریب داده و هویت اصلی خود را پنهان کرده است. دانشور عضو دیگر شورای شهر تهران نیز مدعی شده برادر خانم راستگو با شهرداری تهران حساب‌ و کتاب‌های مالی و کاری فراوان داشته و همین موضوع انگیزه لازم را برای خیانت! وی به او داده است.

 

اینک این سوال مطرح می‌شود که آیا خانم دانشور پیش از این نیز از چنین معاملاتی خبر داشته و تنها برای مقاصذ تشکیلاتی از بیان حقایق خودداری کرده؟ و یا اینکه اطلاعاتی تا این اهمیت بلافاصله پس از روز رای گیری به دست ایشان رسیده است که باز باید در اینباره نیز به حزب اسلامی کار تبریک گفت که تا این حد در مورد اعضای خود با دقت و وسواس فراوان تساهل به خرج داده‌اند تا امروز مجبور شوند هزینه‌های چنین بی‌نظمی تشکیلاتی را نیز به گردن دیگران بیندازند. بی‌نظمی که البته پیش از این نیز همواره در حزب اسلامی کار منصوب به اصلاح طلبان مسبوق به سابقه بوده است.

 





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/6/24 | نویسنده : alamdarbasir
گویا پایانی برای حماقت های نوری زاد نیست
محمد نوری زاد که در دوران زندگی اش یا راه افراط را برگزیده و یا بر سبیل تفریط قدم گذاشته، پس از بارها اهانت به دین اسلام، مذهب تشیع، مراجع تقلید، مردم ایران و مسؤولان کشور به دفاع از منافقین پرداخت.
به گزارش علمدار بصیر: محمد نوری زاد که در دوران زندگی اش یا راه افراط را برگزیده و یا بر سبیل تفریط قدم گذاشته، پس از بارها اهانت به دین اسلام، مذهب تشیع، مراجع تقلید، مردم ایران و مسؤولان کشور به دفاع از منافقین پرداخت.
محمد نوری زاد 7 سبتامبر 16 شهریور در فیس بوک خود با ارسال یک پیام به همدردی با منافقین! پرداخت. نوری زاد در این پیام که آشفتگی متن نشان از آشفتگی درون نوری زاد دارد، به دفاع از کسانی پرداخت که دستشان تا مرفق به خون مردم بیگناه آلوده است. نگارنده پیام برای منافقین این روزها حال خوشی ندارد. دفاع از بهاییت و انتشار اخبار دروغ دیدار با وزیر محترم اطلاعات نشان میدهد نوری زاد یک متهم سیاسی نیست بلکه او یک بیمار روانی است.
 
وی ادعا کرده پاسخ وزیر اطلاعات ابتدا منفی بوده، اما بعداً خود ایشان برای ملاقات تماس گرفته است! نوری زاد در فیس بوکش نوشت: "من ازمدتها پیش تقاضای ملاقات کرده بودم کتباً. اما نمی دانم چرا پاسخ آقای "علوی" - یکی ازمسئولان دفتر جناب وزیر که تنها یکی ازاسمهای متداولش علوی بود و من اسمهایی چون کریمی و متقی و آقاسید و مجتبی نظری و میرفندرسکی نیزازاوشنیده بودم - منفی بود و امروز و فردا می کرد. آقای علوی زنگ زد و گفت: امروز ساعت یازده اینجا باشید. ومهربان ادامه داد: دم درسپرده ام که با اتومبیل داخل شوید. والتماسی کمرنگ با صدایش آمیخت که: خواهشاً نیم ساعت بیشترنشه" دروغگویی محمد نوری زاد از اینجا روشن میشود که رسم نیست میهمان اینگونه به وزارت اطلاعات و دفتر وزیر دعوت شود آن هم عتیقه ای مانند نوری زاد!! بررسی یک سال نوشته های نوری زاد نشان میدهد از روان پریشی زیادی برخوردار است.
 

نوری زاد چندی پیش نزد کودک بهایی رفت تا به گونه ای از فرقه ضاله و دست ساز انگلیس دفاع کرده باشد. چند روز پیش، سفر آقای مخلمباف به اسرائیل و حمایت وی از رژیم کودک کش صهیونیستی خیلی ها را متعجب کرد، با توجه به مواضع آقای نوری زاد به نظر می رسد، مقصد بعدی وی اورشلیم و بوسه بعدی هم به پای یک صهیونست باشد. محمد نوری زاد، با انتشار یادداشتی زیر عنوان "بوسه بر پای یک بهایی کوچک” به حمایت از فرقه بهائیت – فرقه ای که توسط صهیونیست ها ایجاد شده و در حال حاضر نیز مرکزیت آن در حیفا قرار دارد- پرداخته است.
 
 

 





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/6/24 | نویسنده : alamdarbasir
امام رضا علیه لاسلام در حدیثی گران‌بها به شیعیان سفارش فرموده‌‎اند که هم دوستى آل محمد صلی الله علیه و آله و هم اعمال صالح را با خود داشته باشند.
 امام هشتم حضرت علی بن موسی الرضا علیه‌السلام فرمودند: مبادا اعمال نیک را به اتکاى دوستى آل محمد صلی الله علیه و آله، رها کنید.
مبادا دوستى آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم را به اتکاى اعمال صالح از دست بدهید،
زیرا هیچ کدام از ایـن دو، به تنهایى پذیرفته نمى‌شود.

متن حدیث:

لاتدعوا العمـل الصالـح و الاجتهاد فى العبادة اتکالا على حب آل محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) و لا تدعوا حب آل محمـد(صلی الله علیه و آله و سلم) لامرهـم اتکـالا علـى العبـادة فـانـه لایقـبل احـدهـمـا دون الاخر.

«بحارالانوار،جلد 78،صفحه 348»
 




تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/6/24 | نویسنده : alamdarbasir
سامانه های نصب شده روی پهپادهای ایرانی این قابلیت را در اختیار آنها قرار می دهد که بدون دریافت هیچگونه اطلاعات هدایتی از ایستگاه زمینی تا مسافتی که سوخت موجود اجازه می دهد توسط GPS روی مسیر از پیش تعیین شده حرکت کرده و پس از بازگشت در محدوده قابل تعریف قبلی شروع به گرفتن اطلاعات کند.
به گزارش علمدار بصیر: کنترل مرزها در برابر تجاوزات خارجی، نفوذ بیگانگان و سایر عوامل مخرب از جمله مسائلی است که از ابتدای تشکیل کشورها و تمدن ها مورد نظر بوده و همیشه عملیاتی سخت و هزینه بر به حساب می آمده است. در دهه های اخیر با اختراع وسایل پرنده بحث کنترل از آسمان، در حوزه تامین امنیت مرزها به یک پدیده ثابت در عمده کشورهای جهان از جمله ایران بدل شده است.

یکی از نمونه های بسیار موفق در این حوزه در خارج از ایران مربوط به ایالتهای  تگزاس و آریزونای آمریکا است. از سال 2005 میلادی پهپادهای مختلفی از جمله مدل پردیتور گشت خود بر فراز مرز این دو ایالت با کشور مکزیک را آغاز کردند. در فاصله سالهای 2005 تا 2010میلادی این پهپادها باعث کشف و ضبط چیزی در حدود 11 تن ماری جوانا و همچنین بازداشت 5 هزار مهاجر غیر قانونی شدند. این خود به تنهایی می تواند یک نمونه موفق از اثربخشی بالای پهپادها در بحث کنترل مرزها باشد.

پردیتورهای مرزبانی آمریکا

سخنان اخیر سردار پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران مبنی بر تجهیز "نزسا" به پهپادهای پیشرفته شناسایی و تهاجمی برای حفاظت از مناطق مرزی، نشان داد کشورمان در این زمینه نیز سرمایه گذاری مناسبی انجام داده و حال باید به تشریح اهمیت این مسئله و مزایای آن برای افزایش توان دفاعی کشور پرداخت.

نگاهی به نقشه جغرافیایی کشور این نکته را مشخص می کند که ایران به عنوان کشوری وسیع، از مناطق مختلف آب و هوایی در نقاط مرزی خود مثل مناطق گرم و کویری در شرق و جنوب شرق، کوه های بلند و سر به فلک کشیده با آب و هوایی سرد در غرب و شمال غرب و سایر تنوع های جغرافیایی بهره می برد. وسیع بودن این مناطق به همراه شرایط سخت آب و هوایی نگهداری و مرزبانی از این مناطق توسط نفرات پیاده را بی نهایت مشکل می کند. استفاده از بسیاری از خوردروهای نظامی نیز در این مناطق یا ناممکن و یا بسیار سخت خواهد بود.

نکته بعدی این که در این خصوص باید متذکر شد فشار وارده بر نیروهای انسانی در این مناطق است. گرما و یا سرمای زیاد، ارتفاع بالا، بروز طوفان شن، مه شدید و یا برف و بوران همه و همه می تواند توانایی و بازدهی نفرات گشتی در مرز را شدیدا کاهش داده و حتی در موارد حاد به مرگ نیروها منجر شود.

با این اوصاف، بایستی به پرنده های بدون سرنشین به عنوان گزینه جایگزین اشاره کرد. این پهپادها می توانند با پرواز در مدت زمان های طولانی در ارتفاع بالا، در شب و روز و در هر شرایط آب و هوایی به رصد شرایط و انتقال اطلاعات بپردازد. خوشبختانه در این حوزه نیز کشورمان دست غنی داشته و می تواند با استفاده از حجم گسترده ای از پهپادهای شناسایی خود، این مهم را به انجام برساند که در این گزارش به بعضی از آنها اشاره می کنیم.

باید توجه داشت که از سالها قبل، بحث کنترل و نظارت آنلاین بر مناطق استراتژیکی مانند تنگه هرمز، در دستور نیروهای مسلح کشورمان بوده و "هد هد" های ایرانی در این مناطق کارنامه درخشان و اطمینان بخشی دارند و اکنون این تجربه موفق در حفاظت از مرزها نیز به کمک مرزبانان ایرانی آمده است. برادران "هد هد" که از نظر طبقه بندی امکان معرفی پیدا کرده اند را می توان در مصادیق زیر دسته بندی کرد:

ابابیل اس

این نمونه مجهز به سامانه 123(پایدار کننده خودکار) و GPS است. سامانه 123 که از طرح های نوین بخش مهندسی الکترواویونیک هسا است با هدف پرواز آسان با ایمنی بیشتر توسط خلبانان تازه کار و غیرحرفه ای در برد کوتاه و بلند به منظور تأمین نیازهای اعلام شده از سوی نیروهای مسلح ساخته شده است.

این سامانه دارای قابلیت های متنوعی است از جمله پرواز آسان با ایمنی بیشتر توسط خلبان غیرحرفه ای(در برد بلند و کوتاه)، برخاست خوکار و فرود نیمه خودکار، برنامه ریزی و هدایت روی یک مسیر دلخواه به کمک سامانه ناوبری جهانی، امکان قطع نمودن ارتباط پایگاه با پهپاد، ارسال اطلاعات از پهپاد به پایگاه به صورت 17 کانال مجزا شامل کانال های دیجیتال مربوط به دور موتور، اندازه زوایای اوجگیری و غلت، مقدار سوخت، ولتاژ باتری ها، ارتفاع، سرعت پیمایش و چند کانال آزاد.

همچنین نصب دوربین فیلمبرداری و ارسال تصویر، پرواز تا ارتفاع 14000 پا(حدود 4200 متر)، امکان عملیاتی نمودن فلیر در 32 مرحله به طور جداگانه و پرتاب از روی پرتابگر نیوماتیک و راکتی از ویژگی های این نمونه است.


نمونه ای از ابابیل مجهز به دوربین در دماغه

در سامانه های ابابیل نوع اس، وجود ارتباط داده ای از پهپاد به پایگاه و مشاهده آنها روی رایانه های ایستگاه زمینی، کمک فراوانی به خلبان می کند تا از وضعیت پرنده در هر لحظه آگاهی یابد. در صورت بروز هرگونه ایرادی در سامانه می توان ابابیل را از حالت GPS خارج نموده و توسط قطب نمای دیجیتال به هدایت هواپیما ادامه داد و در صورتی که برای قطب نما هم مسأله ای پیش آید خلبان کنترل هواپیما را به عهده گرفته و آن را به پایگاه بازمیگرداند.

داده های ارسالی از پهپاد به پایگاه عبارتند از زاویه غلت(roll)، زوایه اوجگیری(pitch)، ارتفاع از سطح، دور موتور، وضعیت باتری، نمودار مسیر پرواز(trajectory)، طول و عرض جغرافیایی، فاصله از پایگاه، جهت، سرعت و موقعیت لحظه ای پرنده و سایر اطلاعات. با توجه به این داده ها می توان ابابیل را به مسافت های دور و خارج از دید فرستاد و سپس به پایگاه اولیه بازگرداند.

به علاوه سامانه می تواند بدون دریافت هیچگونه اطلاعات هدایتی از ایستگاه زمینی تا مسافتی که سوخت موجود اجازه می دهد توسط GPS روی مسیر از پیش تعیین شده حرکت نماید و پس از بازگشت در محدوده قابل تعریف قبلی برای مثال 150 کیلومتر، دوباره شروع به گرفتن اطلاعات از ایستگاه نماید و همچنین قادر است تا جایی که سوخت موجود است حرکت نموده و در انتهای مسیر با چتر فرود آید و یا به هدف از پیش تعیین شده برخورد کند.

صاعقه2

 همانند صاعقه1 این پرنده نیز به عنوان یک هواپیمای هدف جهت آموزش پرسنل پدافند هوایی به منظور ایجاد توانایی در ردگیری هدف های پرنده و همچنین ارزیابی عملکرد سامانه های ضدهوایی با بهینه سازی طرح موفق صاعقه1 طراحی و تولید گردیده است و توسط ایستگاه کنترل زمینی متحرک، هدایت و کنترل می گردد.

هواپیمای صاعقه2 هم توسط پرتابگر JATO پرتاب می گردد. این پرنده با داشتن بازتابنده(رفلکتور) و منور(فلایر) این امکان را فراهم می آورد تا در دید رادار یا جستجوگر فروسرخ موشک ها به اندازه یک هواپیمای واقعی دیده شود تا شبکه موشک های هدایت شونده راداری و حرارتی بتوانند آن را به عنوان هدف هوایی، تشخیص داده و به سوی آن شلیک کنند.

پرتاب صاعقه از خودروی سبک و شناور دریایی

صاعقه2 با داشتن خط انتقال داده متشکل از تجهیزات الکترونیکی و مخابراتی هواپیما و ایستگاه کنترل زمینی قابل حمل و سبک مجهز به رایانه های مناسب می تواند در ارتفاع 10 تا 12 هزار پایی(3000 تا 3600 متری) و برد 50 کیلومتری پرواز نماید.

از آنجایی که صاعقه2 به منظور هدف قرارگرفتن توسط موشک های راداری استفاده می شود لازم است هواپیما در ارتفاع مناسب تا برد زیاد پرواز نماید. بنابراین جهت هدایت و کنترل هواپیما کاربر نیاز به داشتن اطلاعات پروازی هواپیما دارد. به این منظور خط انتقال داده و ایستگاه زمینی امکان دستیابی کاربر به این اطلاعات را فراهم می کند.

هدایت و کنترل این هواپیما به دو صورت نیمه خودکار یعنی با اعمال فرامین کاربر به صورت رادیویی با توجه به دریافت اطلاعات پروازی هواپیما و مأموریت تعیین شده هدایت می شود. در حالت تمام خودکار، مختصات نقاط مسیر پرواز و ارتفاع از سطح دریا توسط کاربر از طریق ایستگاه زمینی پیش از پرواز در حافظه تجهیزات الکترونیکی پرنده ذخیره می شود. هواپیما پس از پرواز و قرار گرفتن در حالت مأموریت توسط خلبان با استفاده از GPS و ارتفاع سنج، خود را در مسیر از پیش تعیین شده قرار می دهد.

صاعقه در حال بازیابی با چتر از نوع صلیبی

ایستگاه کنترل زمینی این پرنده به عنوان سامانه ارسال اطلاعات و فرامین مورد نیاز جهت هدایت و کنترل پرنده که به وسیله خلبان اعمال می گردد توانایی برقراری ارتباط uplink و downlink، دریافت اطلاعات پروازی، ذخیره سازی و نمایش اطلاعات دریافت شده را دارد.

صاعقه2 پس از طی مسیر برنامه ریزی شده به صورت خودکار با تغییر مسیر به مبدأ پرواز خود و یا هر نقطه از پیش تعیین شده باز می گردد. بازیافت این هواپیما معمولاً توسط چتر صورت گرفته و در شرایط اضطراری خلبان می تواند آن را روی باند فرود آورد. در هنگام بازیافت با چتر به منظور جلوگیری از وارد شدن ضربه به بدنه هواپیما از ضربه گیرهای تعبیه شده در زیر هواپیما استفاده می گردد.

جنس بدنه این نمونه نیز از مواد مرکب بوده و کاربرد آن علاوه بر هدف پرنده به منظور آموزش و تمرین پرسنل پدافند موشکی و راداری، فریب دشمن در صحنه نبرد نیز است.

طول این نمونه صاعقه 2.81 متر، دهانه بال 2.60 متر، بیشینه جرم پرتاب 60 کیلوگرم، بیشینه سرعت 230 تا 250 کیلومتر بر ساعت و مداومت پرواز آن 45 تا 60 دقیقه است.

دوربین های مورد استفاده

در بحث استفاده از دوربین های پیشرفته نیز خوشبختانه صنایع دفاعی کشورمان پیشرفت های زیادی داشته است که از جمله آنها دوربین ساعد-3 است. این دوربین یک سامانه عکسبرداری دیجیتال هوایی با خروجی ویدئویی برای مشاهده تصویر و عکسبرداری در موقعیت دلخواه است. این سامانه قابلیتهای عکسبرداری به صورت خودکار و دستی، روشن و خاموش شدن سامانه در صورت نیاز، بازیافت تصاویر هوایی گرفته شده بدون نیاز به خارج کردن دوربین از محفظه، ذخیره سازی در کارت های حافظه CF با ظرفیت 4 و8 گیگابایت و امکان عکسبرداری در شرایط محیطی مختلف به جهت بازدهی گسترده حساسیت حسگر(ISO) را دارد.

این سامانه دارای یک دوربین 21 مگاپیکسل بوده که ابعاد هر پیکسل 6.2*6.2 میکرومتر با نسبت تصویر 3:2 بوده و حجم فایل خام هر عکس آن حدود 25 مگابایت است، بنابراین بیشینه تعداد تصاویر قابل ذخیره 320 عدد برای کارت حافظه 8 گیگ خواهد بود.


دوربین ساعد-3

فاصله زمانی عکسبرداری این سامانه در حالت خودکار 4 الی 8 ثانیه و زاویه دید افقی آن 24 درجه(لنز 80) یا 40 درجه(لنز 50) است. سامانه ساعد-3 حدود 3.5 کیلوگرم جرم داشته، ابعاد آن 120*200*240 میلیمتر است که آن را برای نصب روی پهپادهایی در رده مهاجر-2 مناسب کرده.

هرچند با اشراف و توان بالای اطلاعاتی نیروهای مسلح و سربازان گمنام امام زمان (عج)، امنیت مرزهای ایران علی رغم وجود تهدیدات و ناامنی های فراوان در اطراف کشورمان، قابل تحسین است اما می توان با بهره گیری گسترده از پهپادهای ایرانی، راه را برای کاهش نیروی انسانی و هزینه های مادی در این فعالیتها باز کرد.

 
منبع:مشرق

 





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/6/24 | نویسنده : alamdarbasir
رئیس جمهور سابق کشورمان به احتمال حضورش در انتخابات 4 سال آینده واکنش نشان داد.

 

 

به گزارش علمدار بصیر: محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور سابق کشورمان در حاشیه مراسم ختم مادر سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اعلام کرده بودید در هفته جاری نشست خبری درباره دانشگاه ایرانیان برگزار می‌کنید، گفت: من کی گفتم هفته بعد؟ 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در چند وقت اخیر هجمه‌های زیادی به دولت شما می‌شود، اظهار داشت: اینها مهم نیست، ما فعلا با آمریکا درگیریم.

احمدی‌نژاد در پاسخ به سوالهای متعدد درباره برنامه‌اش در حضور در انتخابات مجلس و تخلیه ساختمان لادن نیز به سکوت اکتفا کرد.

رئیس جمهور سابق کشورمان همچنین در پاسخ به این سوال که قول می‌دهید 4 سال دیگر هم به عرصه بیایید، گفت: انشاءالله امام زمان می‌آید و دنیا درست می‌شود.

منبع:تسنیم





تاریخ ارسال مطلب : یکشنبه 92/6/24 | نویسنده : alamdarbasir


 

تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون