|
عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: بعد از تحلیف در مجلس رئیس جمهور دو هفته فرصت دارد تا نسبت به معرفی کابینه خود و همینطور ارائه برنامه مدون آنها به مجلس اقدام کند.
به گزارش علمدار بصیر: سیدشریف حسینی نماینده اهواز با اشاره به فرصت و نحوه معرفی وزرای کابینه رئیسجمهور منتخب دوره یازدهم به مجلس، گفت: آغاز دولت یازدهم با حکم تنفیذ توسط مقام معظم رهبری شروع میشود که بعد از آن در روز بعد و یا دو روز بعد با توجه به روز کاری بهارستان مراسم تحلیف رئیسجمهور در مجلس انجام میشود.
وی ادامه داد: بعد از تحلیف در مجلس رئیسجمهور دو هفته فرصت دارد که نسبت به معرفی کابینه خود و همینطور ارائه برنامه مدون آنها به مجلس اقدام کند.
عضو هیئترئیسه مجلس اظهار داشت: مجلس در اولین فرصت لیست اعضای کابینه و برنامه آنها را اعلام وصول کرده و یک هفته برای بررسی وزرا و برنامه آنها وقت دارد، پس از آن جلسهعلنی با حضور نمایندگان مجلس برای رای اعتماد به وزرای پیشنهادی از سوی دولت یازدهم برگزار خواهد شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برای موافقت و یا مخالفت با وزرای پیشنهادی، به طور میانگین 5 نماینده موافق و 5 نماینده مخالف ثبتنام خواهند کرد که بعد از آن رأی اعتماد به هر یک از وزرا به صورت انفرادی مورد بررسی قرار میگیرد. منبع : باشگاه خبرنگاران
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/3/28 | نویسنده : alamdarbasir
حال و هوای این روزهای ترکیه؛
رسانهها و کارشناسان سیاسی غربی و منطقهای درحالی از ترکیه به عنوان دموکراتیکترین کشور منطقه نام میبرند که حال و روز این دموکراسی چندان خوش نیست و سرکوب اعتراضات مردمی در این کشور، واکنشهای بینالمللی بسیاری را در پی داشته است.
به گزارش علمدار بصیر: کارشناسان سیاسی و روابط بینالملل و بسیاری دیگر از نظریهپردازان غربی و منطقه، هنگامی که سخن از کشورهای دموکراتیک خاورمیانه به میان میآید، متفقالقول از ترکیه به عنوان نماد دموکراسی در منطقه نام میبرند که براساس اصول لیبرال دموکراسی، نظام آن دموکراتیک خوانده میشود. البته در عین حال انتقادهایی هم به نظام سیاسی ترکیه تا کنون وارد شده است که همگی بخش «اسلامی» این کشور را هدف گرفته است تا اندک نشانههای باقی مانده از اسلام در ساختار نظام سیاسی آن را حذف کنند. پرده اول – اردوغان، رویای امپراطوری عثمانی و سرکوب اردوغان و داود اوغلو که با اتکاء به حامیان غربی خود طی چند سال گذشته قصد ایفای نقش یک امپراطوری در منطقه در سر داشتند و به نیابت از آمریکا در مسائل منطقهای ایفای نقش میکردند، امروز پس از دو سال تلاش برای سرنگونی نظام سوریه و شکست در جبهه خارج، گرفتار بحرانی داخلی نیز شده است که بسیاری آن را "بهار ترکی" نامیدهاند که مستقیما شخص اردوغان و دولت وی را هدف گرفته است. نظام دموکراتیک و مورد تمجید غرب در ترکیه، مخالفت با سیاستهای اردوغان و اعتراضات اجتماعی را برنتابید و دست به سرکوب گسترده حرکت مردم در شهرهای مختلف این کشور زد. تظاهرات در شهرهای مختلف در مخالفت با سیاستهای اردوغان با خشونت پلیس همراه بود و پس از آن اعتصاب سراسری در اعتراض به این خشونت، ترکیه را فرا گرفت و همچنان نیز ادامه دارد. اردوغان نیز با فرار از پذیرش اشتباهاتش در سیاستهای این کشور بخصوص در مورد مسئله سوریه، انگشت اتهام به سوی رسانههای خارجی و عواملی دیگر گرفت و تهدید کرد در صورت ادامه اعتراضات، با یک سخنرانی میلیونها طرفدار خود را به خیابانها خواهد آورد. پرده دوم – ایران، انتخابات مهندسی شده، تقلب و فضای بسته سیاسی همزمان با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ایران، موج حملات، فضاسازیها و تخریبها در رسانههای بیگانه آغاز شد. تحلیلها و خبرها همگی منتهی به این گذاره واحد میشد که در شرایط کنونی امکان برگزاری انتخابات آزاد در ایران وجود ندارد و مردم ایران انگیزه کافی برای مشارکت در انتخابات را ندارند. رسانههای فارسیزبان ضدانقلاب نیز صحبت از تحریم انتخابات کردند و نوای بیاعتمادی مردم به نظام را نواختند. میزگرد تشکیل دادند و از دلسردی و از مهندسی انتخابات و کاهش مشارکت و ... میگفتند. تخریب کاندیدها نیز از دیگر برنامههایی بود که این شبکهها برای بدبین کردن مردم به نامزدها دنبال کردند. صداهای تقطیع شده و مونتاژ شده پخش کردند و هر نامزدی را به گروهی خاص نسبت دادند؛ یکی را به رهبری، یکی را به سپاه. مناظرات نامزدها را نیز به اختلاف میان سران نظام تعبیر کردند و از این فرصت آزاد تبلیغاتی در رسانه ملی، تفسیرهای دلخواه خود را به خورد مخاطب دادند.
تمام این تلاشها تا روز 23 خرداد ماه ادامه یافت. پرده سوم – ادامه سرکوب در ترکیه، آغاز فصلی نو در مردمسالاری دینی ایران 24 خرداد ماه /14 ژوئن – ترکیه: یک خبرنگار در حالیکه از یک خودروی پلیس در میدان «تقسیم»استانبول عکس میگرفت مورد ضرب و شتم چندین پلیس ترکیهای قرار گرفت. اعتراضات در میدان تقسیم استانبول و شهرهای دیگر ادامه یافت و اردوغان با اعلام هشدار نهایی به مخالفان تهدید کرد در صورت لزوم ارتش برای کنترل اوضاع وارد عمل خواهد شد. اردوغان بار دیگر رسانهها را به دخالت در ناآرامیها متهم کرد 24 خرداد / ایران: صفهای طولانی و استقبال مردم از انتخابات موجب تمدید ساعت اخذ رای تا ساعت 22 و در تهران تا ساعت 23 از سوی وزارت کشور شد. مشارکت بیش از 72 درصدی مردم، سکوت مرگباری بر رسانههایی حاکم کرد که تا روز قبل صحبت از عدم مشارکت میکردند و انتخابات را به خیال خود تحریم کرده بودند. 25 خرداد / ایران: وزارت کشور اعلام کرد حجتالاسلام حسن روحانی با اکثریت قاطع رئیس جمهور ایران شد. هواداران رئیس جمهور منتخب و سایر مردم ایران تا نیمههای شب به جشن و شادمانی از این پیروزی بزرگ پرداختند و داغ تحریم انتخابات و سرد شدن فضای سیاسی کشور را بر دل دشمنان گذاشتند و حتی دشمنان را هم به تحسین و ارسال تبریک وادار کردند. البته بار دیگر سعی کردند این پیروزی ملت و رای اعتماد دوباره به نظام اسلامی را به نفع خود مصادره کنند...و همچنان نیز در تلاشند.
و اعتراضات در ترکیه و تهدیدات اردوغان نیز همچنان ادامه دارد. منبع: مشرق
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/3/28 | نویسنده : alamdarbasir
باراک اوباما در اولین واکنش مستقیم خود نسبت به انتخاب حسن روحانی به عنوان رییسجمهوری ایران «محتاطانه» ابراز خوشبینی کرد و گفت، امیدوار است با اتمام این انتخابات، بتوان گفتوگوهایی را پیش گرفت که حل مسأله هستهای ایران را ممکن سازد.
به گزارش علمدار بصیر: رییسجمهوری آمریکا در حاشیه اجلاس گروه هشت کشور صنعتی بزرگ جهان با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود ملاقات و این واکنش را در کنفرانس خبری مشترک خود با رییسجمهوری روسیه عنوان کرد. ولادیمیر پوتین نیز در این کنفرانس خبری گفت، امیدوار است نتیجه انتخابات در ایران باعث شود تا فرصتهای تازهای برای حل پرونده هستهای ایران فراهم آید. رییسجمهوری روسیه گفت: ما تلاش خواهیم کرد تا حلوفصل این مسأله به گونهای دوجانبه و در قالب فرآیند مذاکرات بینالمللی باشد. پیشتر، دنیس مکدانا، رییس دفتر کاخ سفید در یک برنامه تلویزیونی انتخاب حسن روحانی را «بالقوه نشانه امید» خواند. مکدانا در مصاحبه با برنامه تلویزیونی «در برابر مردم» از شبکه سی.بی.اس گفته بود که اگر رییسجمهوری منتخب ایران «به تعهدات خود تحت قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد عمل» و درباره برنامه هستهای تهران رفع تردید کند، میتواند «دولت آمریکا را شریک خود بیابد.» پوتین: آمریکا و روسیه به برگزاری نشست صلح سوریه امیدوارند از سوی دیگر، رئیسجمهوری روسیه پس از گفتوگو با همتای آمریکایی خود اعلام کرد، واشنگتن و مسکو همچنان به برگزاری نشست صلح درباره سوریه امیدوار هستند. رئیسجمهوری روسیه گفت که کشورش و آمریکا طرح برگزاری نشست صلح ژنو درباره سوریه را کنار نگذاشتهاند. پوتین گفت: مطمئنا ما اختلافنظر داریم اما همه ما برای پایان دادن به خشونتها در سوریه مصمم هستیم. اوباما نیز در این زمینه گفت که بین دو طرف اختلاف نظر وجود دارد اما درباره ضرورت کاهش خشونتها در سوریه توافق دارند. منبع:صراط
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/3/28 | نویسنده : alamdarbasir
در حالی خود را برای جدال حساس ایران و کره جنوبی آماده می کنیم که همه چیز برای بستن کیف سفر به برزیل در دستان خودمان است.
به گزارش علمدار بصیر: در شرایطی تا ساعاتی دیگر سوت دیدار سرنوشت ساز تیم های فوتبال کره جنوبی و ایران در ورزشگاه اولسان به صدا در می آید که یک تساوی می تواند ما را به بلیت برزیل برساند. امروز، همه چیز دستان خودمان است تا بتوانیم بار دیگر بخت حضور در جام جهانی را داشته باشیم. باید منتظر ماند و دید کارلوس کی روش و شاگردانش، چه تدابیری برای رویارویی با تیمی خواهند داشت که این روزها اگرچه با دوران اوجشان فاصله دارند؛ اما همیشه حریفی جدی برای ما بوده اند. × نبرد بیست و هفتم، در اوج حساسیت امروز، برای بیست و هفتمین بار است که دو تیم برابر هم صف آرایی خواهند کرد؛ اما این بار در شرایطی است که طرفین برابر راهیابی به دور نهایی جام جهانی برزیل، نیاز به نتیجه دارند. شکست هر یک از طرفین می تواند به عدم راهیابی و ناکامی منتهی شود؛ اما یک تساوی می تواند به صعود مستقیم دو تیم منجر شود. همین احتمالات و البته، رقابت دیرینه دو تیم است که موجب شده تا بازی در ورزشگاه اولسان از حساسیت و جذابیت ویژه ای برخوردار باشد. در این بین، جدال لفظی سرمربی کره و ایران نیز به اوج خود رسیده که باید منتظر ماند و دید کدام یک دستش را به نشانه پیروزی بلند خواهد کرد. × غول و افسانه ای به نام کره؟ ایران در شرایطی به مصاف کره جنوبی می رود که با حریفی مواجه می شود که نسبت به قبل افت محسوسی داشته؛ اما در خانه خود همواره اثرگذار بوده است. در حقیقت، امروز حمایت تماشاگران و نیاز به نتیجه موجب خواهد شد تا توان ویژه ای را صرف کنند؛ ولی نکته اینجاست که تیم ما نیز از در بازی های اخیرروند رو به رشدی داشته است. از سویی، توانمندی کی روش در بازی تدافعی و بهره مندی از توان ضد حمله، می تواند برگ برنده ما در این رقابت دشوار باشد.
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/3/28 | نویسنده : alamdarbasir
برنامه ریزی ضد انقلاب برای ایجاد فتنه دیگر؛
عده ای از عوامل فرصت طلب جریان فتنه قصد دارند با تهیه و چاپ پوسترهای سران فتنه سبز بعد از مسابقه فوتبال کارنوالهایی را با ماشین و موتورسیکلت راه بیاندازند و با سواستفاده از شادی احتمالی ملت بزرگ ایران دست به اقدامات ساختارشکن بزنند.
به گزارش علمدار بصیر: عده ای از عوامل فرصت طلب جریان فتنه قصد دارند با سواستفاده از فضای حاکم بر جامعه به دلیل بازی فوتبال امروز میان تیم ملی کشورمان با کره جنوبی اقدامات خلاف امنیت ملی در حمایت از سران فتنه را مرتکب شوند. این افراد تصمیم دارند با تهیه و چاپ پوسترهای سران فتنه سبز و نمادهای سبز و بنفش بعد از مسابقه فوتبال کارنوالهایی را با ماشین و موتورسیکلت راه بیاندازند. و با سواستفاده از شادی احتمالی ملت بزرگ ایران دست به اقدامات ساختارشکن بزنند. برخی اخبار حکایت از آن دارد که عوامل ضد انقلاب و منافقین برنامهریزی هایی را ورود به صفوف جوانان و مردم دارند تا با ایجاد هرج و مرج و سردادن شعارهای دشمن شادکن اهداف شوم خود را دنبال کنند. چند شب قبل نیز به دنبال اعلام نتیجه قطعی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که با پیروزی حجت الاسلام حسن روحانی همراه بود، هواداران رییس جمهور منتخب در بسیاری از شهرهای کشور به جشن و پایکوبی پرداختند. اما متاسفانه در این میان، عده ای فتنه گر فرصت طلب با داخل شدن در میان صفوف مردم با سوءاستفاده از شرایط پیش آمده فضا را برای جوسازی و طرح شعارهای ساختارشکن و خلاف امنیت ملی مناسب دیدند و در برخی خیابان های تهران و نیز دیگر شهرهایی بزرگ شعارهایی ساختارشکن همچون «رایمو پس گرفتم/ اگرچه دیر گرفتم»، «زندانی سیاسی/ آزاد باید گردد»، «موسوی، کروبی/ آزاد باید گردند» شنیده شد. سوءاستفاده و اقدامات برنامه ریزی شده عده ای معدود، پتانسیل کشیده شدن شادی طبیعی مردمی را به بیراهه دارد که به نظر می رسد می تواند با یک موضع گیری جدی از سوی حجت الاسلام حسن روحانی خاتمه یابد و یا حساب کسانی مخل نظم و امنیت مردم هستند با احاد طرفداران راستین جدا خواهد شد و طبیعتا مردم و جوانان فریب شعارهای ساختگی از سوی دشمنان را نخواهند خورد. حجت الاسلام حسن روحانی که در تبلیغات انتخاباتی خود بارها بر قانونگرایی و احترام به قانون تاکید کرده، اکنون در اولین موقعیت جدی برای نشان دادن قانونگرایی اش قرار گرفته است. بنابراین انتظار می رود رییس جمهور منتخب مردم با موضع گیری و تذکر جدی و به موقع، اجازه کشیده شدن شادی هواداران خود به بیراهه و سواستفاده فتنه گران را ندهد. ناگفته نماند؛ چشم امید استکبار جهانی و صهیونیزم به عوامل فتنه داخلی همچنان باقی است. "ژورنال لوبرانی "، 83 ساله که از مشاوران کهنه کار نخستوزیر رژیم صهیونیستی است در کنفرانس سالیانه "موسسه دفاع از دموکراسیها " در واشنگتن ضمن اعلام مخالفت با هرگونه حمله نظامی علیه ایران گفت: "تحریمها کافی است و جامعه بینالمللی باید حمایت خود را از جنبش مخالفان در ایران [عناصر فتنه] افزایش دهد. " سفیر سابق رژیم صهیونیستی در ایران طی سالهای (78 - 1973) از آمریکا و اروپا خواست حمایت از جنبش مخالفان در ایران برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی را افزایش دهد و تاکید کرد: در این صورت نیازی به هیچ اقدام نظامی نیست.
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/3/28 | نویسنده : alamdarbasir
یک روزنامه عربستانی مدعی شد:
یک روزنامه سعودی امروز در گزارشی به جهت گیری احتمالی دولت یازدهم در مذاکرات با گروه 1+5 پرداخته است.
به گزارش علمدار بصیر: روزنامه عربستانی "الحیات" چاپ لندن امروز در گزارشی به نقل از منابع نزدیک به رئیس جمهور منتخب ایران اعلام کرد: «حسن روحانی خواستار پایان دادن به روند کنونی مذاکرات با 1+5 است.» بنا بر این گزارش، این منابع تاکید کردند که وی خواستار اجرای طرح جدیدی است که به گفتگوی مستقیم با این کشورها (پنج کشور عضو دائم شورای امنیت به علاوه آلمان) جهت تبیین موضع ایران تمرکز دارد که این خود به معنای آغاز گفتگوهای مستقیم با آمریکا است. این منابع تاکید کردند که اصول سیاست خارجی دولت روحانی بر مبنای افزایش اعتمادسازی، حمایت از منافع مشترک، احترام متقابل و عدم دخالت در امور دیگر کشورها تعریف می شود.
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/3/28 | نویسنده : alamdarbasir
امیدوارم فتنهسازان ببینند چطور قاطبه مردم در فرآیندی قانونی و آرام پای صندوق آمدند و بسیار دوستانه و محترمانه کاندیدای مطلوب خود را انتخاب کردند؛ رقبا هم به انتخاب مردم احترام گذاشتند.
به گزارش علمدار بصیر ، وبلاگ سه الف نوشت: کسی که وارد رقابت میشود باید همان قدر که علاقه به پیروزی دارد و برای آن تلاش میکند، آمادگی و ظرفیت شکست هم داشته باشد؛ مهم این است که تعصب به نامزد مورد علاقه به تعصب در لزوم پیروزی تبدیل نشود. طبیعی است ما و همفکرانمان روی رأیی که دادیم متعصب باشیم ولی باید اعتراف کنیم در این انتخابات شکست خوردیم؛ حتماً نقصها و ضعفهایی داشتهایم که اقبال عمومی از ما سلب شد ولی باید وهله اول تحقق حماسه سیاسی را به رهبر فرزانه انقلاب و مردم فهمیم و وقت شناس ایران تبریک بگوییم و در وهله بعد به جناب حجت الاسلام روحانی و هوادارانشان تبریک بگوییم و برایشان در خدمت به این مردم مومن و شریف آرزوی توفیق داشته باشیم.
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/3/28 | نویسنده : alamdarbasir
دکتر روحانی بین همه بستگانش یک ویژگی منحصر به فرد هم دارد. این که نام خانوادگی اش متفاوت با همه بستگانش است.
به گزارش علمدار بصیر، در محله پدری سرخه ، دکتر روحانی بین همه بستگانش یک ویژگی منحصر به فرد هم دارد. این که نام خانوادگی اش متفاوت با همه بستگانش است. «حسن نجار» شوهر خواهر دکترروحانی درباره او این طور توضیح می دهد:«همه فامیل آقای روحانی، نام خانوادگی شان فریدون است. منتها خود آقای دکتر به خاطر این که این نام خانوادگی، خودش یک اسم است و به این خاطر که در دوران مبارزات علیه رژیم پهلوی، با اسم مستعار بالای منبر بروند و سخنرانی کنند، نام خانوادگی شان را به روحانی تغییر دادند. اما نام خانوادگی اصلی وی فریدون است.» جالب این جاست که همسر حجت الاسلام دکتر روحانی هم، نام خانوادگی خود را تغییر داده است. آن طور که همسایه ها و بستگان روحانی می گویند، او و همسرش پسرخاله و دخترخاله هستند و نام خانوادگی همسر روحانی«عربی» بوده است. اما پس از ازدواج با دکتر روحانی، او هم نام خانوادگی او را به «روحانی» تغییر داده است.
حاج حسن نجار را سرخه ای ها خوب می شناسند. شوهرخواهر رئیس جمهور منتخب و رئیس ستاد انتخاباتی او در سرخه منبع : مهر
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/3/28 | نویسنده : alamdarbasir
این تصاویر در فاصله ای کمتر از یک ثانیه تصویر برداری شده و برای عکسبرداری از آن از دوربینی کاملا حرفه ای استفاده شده است.
به گزارش علمدار بصیر: سریعترین شکارچی جهان مرغ ماهیخوار است که در کمتر از یک ثانیه شکار خود را انجام می دهد، به همین منظور عکاسی بانام فیلفات سوانمون تصاویری با وضوح بالا از این شکار سریع را تصویربرداری و منتشر کرده است. این تصاویر در فاصله ای کمتر از یک ثانیه تصویر برداری شده و برای عکسبرداری از آن از دوربینی کاملا حرفه ای استفاده شده است. گونه خاص مرغ ماهیخوار فوق در آفریفا ، اروپا ، روسیه و بخش هایی از چین دیده می شود و گونه آبی رنگ آن نیز در جنوب و جنوب غرب آسیا حضور دارد. سوانمون نیز برای تصویر برداری ویژه از این جاندار بمدت دوسال در حال تحقیقو یافتن فرصت برای عکسبرداری بوده است. وی در خصوص این موضوع می گوید:جلب کردن اعتماد این گونه برای عکسبرداری کار آسانی نیست و من حتی چندید بار با حمله آنها مواجه شدم ، اما سرانجام توانستم اعتماد آنها را جلب کنم و تصاویری بی نظیر از آنها تهیه کنم.
تاریخ ارسال مطلب : سه شنبه 92/3/28 | نویسنده : alamdarbasir
گزارشی از حواشی تلخ جشن های انتخاباتی
قبل از خواندن این مطلب از حضور آقای امام زمان عذر میخواهیم و شرمنده ایشان هستیم که در این کشور اسلامی شاهد چنین اتفاقاتی هستیم و دل ایشان را با این حرکات خود به درد می آوریم. انشالله که ما را ببخشند.
دوست عزیز بعد از خواند این مطلب برای سلامتی و فرج امام زمان دعا کنید.ممنونم از شما.
گردهمایی دیشب حواشی هم داشت که چهره ی این تجمع را تا حدودی تیره کرد و باعث دلخوری خانواده های حاضر در این جشن شد و چه بسا شیرینی جشن را به کام برخی از حاضرین تلخ کرد، این حواشی در بعضی موارد تا حدی پررنگ بود که سایت های ضد انقلاب نیز لب به اعتراف گشوده و قسمت هایی از این حواشی را روایت کرده اند
اما گردهمایی دیشب حواشی هم داشت که چهره ی این تجمع را تا حدودی تیره کرد و باعث دلخوری خانواده های حاضر در این جشن شد و چه بسا شیرینی جشن را به کام برخی از حاضرین تلخ کرد، این حواشی در بعضی موارد تا حدی پررنگ بود که سایت های ضد انقلاب و حتی کسانی که به شدت دنبال سواستفاده های خاص خودشان از اینگونه اردو کشی های خیابانی بودند و هستند نیز لب به اعتراف گشوده و قسمت هایی از این حواشی را روایت کرده اند مطالبی که در ادامه می آید از سایت ضدانقلاب رادیوزمانه انتخاب شده و تا حد توان عیناً روایت می گردد هدف از این روایت آشنایی با فضای موجود در بعضی از این گونه تجمعات خاص است تا اولاً خانواده ها دقت بیشتری به منظور حضور اعضای خانواده در اینگونه تجمعات داشته باشند و ثانیاً با توجه به رویکرد فرهنگی سایت فرهنگ نیوز شاید نقل این مطالب باعث شود به گوش متولیان فرهنگی رسیده و شاهد تحلیل ها و اقداماتی به منظور رفع این گونه بداخلاقی ها در جامعه ی اسلامی ایران باشیم. پیشاپیش از نقل قسمت هایی که به دور از فرهنگ فاخر جامعه ی اسلامی ایران است اظهار تاسف کرده و عذرخواهی می کنیم روایت حاضرین در جشن انتخاباتی دیشب در خیابان های تهران به نقل از سایت رادیوزمانه: چه کسانی در خیابان بودند؟ تعیین دقیق هویت سیاسی و اجتماعی مردمی که در خیابان حضور پیدا کرده بودند کار دشواری است، اما تعدادی از طرفداران آقای روحانی، تعدادی از کسانی که هنوز خود را عضو جنبش سبز میدانند، تحریمکنندگان انتخابات و مردم عادی که برای تفریح و سرگرمی آمده بودند همگی حضور داشتند. نقطه ضعف این حضور محدود بودن آن به محلات مرکزی یا شمالی شهرها بود و گویا قرار نیست فعلاً حرکتهای سیاسی جریانهای منتقد نظام در محلات فقیرنشین و حاشیه شهرها حاضر شود. در یکی از خیابانهای اعیاننشین شهر در کنار چند هزار نفر مردمی که با سر و وضع آراسته و تیپهای به اصطلاح “پلوخوری” مشغول شادی هستند، یک موتورسیکلت قدیمی به همراه دو راکب آن خودنمایی میکرد. آنها کناری ایستاده بودند و با چشمانی بهتزده و مشتاق به جمعیت حاضر و رقص دختران و پسران در خیابان نگاه میکردند. مرد جوان چهرهای روستایی داشت و از لباسهای خاکی او میشد به راحتی حدس زد که کارگر ساختمانی است. نتوانستم تشخیص بدهم خانمی که پشت سر او نشسته است دختر اوست یا همسرش. تیپ و قیافهاش به دخترهای دوم دبیرستانی میخورد و همان لباسها را هم به تن داشت. مانتو و مقنعه مشکی و البته کهنه. بیشتر مردم در ترافیک ایجاد شده ماشینهای خود را پارک میکردند یا راننده را تنها میگذاشتند و به جمع مردم میپیوستند، اما این دو مهمان ناخوانده که نماینده قشرهای غایب در این جشنهای خیابانی بودند از حاشیه به مرکز جمع نگاه میکردند. مرد جوان سیگار میکشید و میخندید و زن پشت سر او با تعجبی کودکانه به صحنههایی مینگریست که برایش غریبه بود و انتظارش را در خیابانهای ایران نداشت. شربت، شیرینی، شماره و … بعضی از خانوادهها بین مردم شادمان شربت و شیرینی پخش میکردند و البته شماره تلفنهای نوشته شده روی کاغذ نیز در زیر سینیهای شربت و جعبههای شیرینی دست به دست میشد. شماره تلفن را میتوان گرفت یا نگرفت، اما کنترل دستهای کنجکاو و متجاوز کار راحتی نبود. مردان خانواده سعی میکردند همسر و دختران خود را از جمع پسران جوان دور کنند و زنان و دختران تماشاگر ترجیح میدادند در جایی بایستند که پشتشان به دیوار باشد. در کنار خانوادهها و افرادی که با ظاهر یک خانواده به خیابان آمده بودند، زنان و دخترانی نیز به صورت تنها یا دستهجمعی به میان مردم آمده بودند تا در این شادی گروهی شرکت داشته باشند اما مزاحمان جنسی آنها را راحت نمیگذاشتند. ایجاد مزاحمت برای زنان از سوی گروههای پسران نوجوان بسیار زیاد به چشم میخورد. پسری سر خود را داخل ماشینی کرد که راننده آن یک خانم جوان بود و با صدای بلند گفت: «خانم زنم میشی؟» و چون با بیاعتنایی خانم جوان روبهرو شد همراه با گروه دوستان خود شروع به مسخره کردن موی سر و تناسب اندام خانم جوان کرد. راننده دستپاچه شد. شیشههای ماشین را بالا کشید و به دلیل از دست دادن کنترل خود ضربهای با گلگیر سمت چپ ماشین خود به یک مرد میان سال زد. خوشبختانه اتفاقی نیفتاد و مردم میانسال با دست به خانم راننده اعلام کرد که «شما اول بفرمایید.» پلیسهای نظارهگر از عجایب جشنهای خیابانی در ایران که معمولاً بعد از راهیابی تیم ملی فوتبال به جام جهانی یا پیروزی یک کاندیدای به ظاهر غیر حکومتی به وقوع میپیوندد حضور پلیسهایی است که بیتفاوت و آرام به مردم نگاه میکنند و هیچ واکنشی از خود نشان نمیدهند. آنها با ظاهری که سعی دارند خود را خسته نشان دهند به ماشینهای خود یا دیوارها تکیه میدهند و به قول یکی از جوانان حاضر در خیابان، ادای “پلیسهای سوئیس” را در میآورند. تجربیات دوران خاتمی و نوسازی تجهیزات در دوران قالیباف از پلیس ایران یک نیروی حرفهای ساخته است. نیروهای یگان امداد (نیروهای ضد شورش) در خیابانها و کوچههای موازی محل تجمعات مردمی مستقر میشوند تا جلوی چشم نباشند و مردم را تحریک نکنند، اما به وقت لزوم در اندک زمانی قادر به حضور هستند.
تاریخ ارسال مطلب : دوشنبه 92/3/27 | نویسنده : alamdarbasir
|
|
تمامی حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به علمدار بصیر می باشد و انتشار مطالب با ذکر منبع مانعی ندارد.
طراحی و اجرا : مرکز فرهنگی صالحون |